0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #340 -: Октомври 02, 2012, 08:42:41 am »
-Теди-, Bogi, добре дошли у дома. Дано следващият престой да е за срещата с бебоците близо до термин.

И аз бях за малко в Майчин дом за амниоцентеза при доц. Димитрова. На феталната морфология откри лицева аномалия - цепната горна устна, и трябва да проверим за генетични аномалии. Сега чакам със свито сърце резултатите. Стискайте палци всичко да е наред. Иначе устничката се коригира оперативно и не ме притеснява.

tanita68, и при мен има подобна промяна и май се дължи на бактерии - при обикновена урина имам левкоцити и сега ще правя стерилна. Може да пуснеш изследвания за всеки случай.

La vita è bella
« Отговор #341 -: Октомври 02, 2012, 09:04:56 am »
Руми,стискам ти палци!
Краси

*
« Отговор #342 -: Октомври 02, 2012, 09:16:07 am »
Руми, много силно стискам палците!  :goodluck: Дано се окаже, че няма причини за притеснение! :hug2:
*
« Отговор #343 -: Октомври 02, 2012, 09:54:58 am »
Руми, благодаря за радушния прием!
Дано амниоцентезата покаже, че всичко е ОК.
А за цепнатата устна наистина няма за какво да се притесняваш. Най-интелигентното дете сред децата на мои приятели се роди с такава. Като беше мъничка я оперираха и почти не си и личи. Детето расте обичано и без комплекси и наистина е прекрасна. Вярвам, че всичко ще бъде наред и при вас!

« Отговор #344 -: Октомври 02, 2012, 10:55:06 am »
Руми, стискам палци резултатите да са добри  :crossfingers:

Момичета аз пак подпухнах - този път и пръстите на ръцете и на краката, измерих си кръвното - 120/70, пулс 102...нормално кръвното ми е 90/60 до 100/60...това покачване може ли да е причина? Днес съм на лекар, но си мисля, че ако го питам това ще ми се смее...все пак нормалното кръвно налягане е колкото моето сега  :?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #345 -: Октомври 02, 2012, 11:45:33 am »
РУМИ,стискам палци всичко да е наред,сигурна съм че няма да има проблем,само бъди спокойна и позитивна..))))   Dragony :) не мисля че имаш проблем с кръвното и подуването е от това,ако искаш да си спокойна консултирай се с доктора,ние тука не сме доктори и всеки има различен организъм и различна неща чустваме,да не би да те объркаме с нашите постове..)))  БОГИ ,добре си си дошла в къщи,и вече в болница чак на термин..)))  А защо са ти терапия за дробчетата,въпреки че са близначета добре си вървят с кг.като гледам,засраховат се или ..)))Момичета кой къде ще ражда,бихте ли споделили..)))Хубав ден!
*
« Отговор #346 -: Октомври 02, 2012, 12:24:51 pm »
Целестонът го дават превантивно в случай, че тръгнат да се раждат преждевременно.
*
« Отговор #347 -: Октомври 02, 2012, 12:57:50 pm »
Драгони, тревожно е, ако кръвното стане 140 и нагоре. Твоето е добре. Нормално е да по-високо през бременността. Все пак сте двама.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #348 -: Октомври 02, 2012, 14:08:01 pm »
Руми, стискам палци резултатите да са добри  :crossfingers:

Момичета аз пак подпухнах - този път и пръстите на ръцете и на краката, измерих си кръвното - 120/70, пулс 102...нормално кръвното ми е 90/60 до 100/60...това покачване може ли да е причина? Днес съм на лекар, но си мисля, че ако го питам това ще ми се смее...все пак нормалното кръвно налягане е колкото моето сега  :?

моето кръвно сега също е добре (за разлика от предната бременност и тогава и отоците бяха ужасни),но белтък и албумин са ми под долната граница и също имам подуване на пръстите най-вече на ръцете.Казаха ми да ям по половин кило извара на ден или да пия протеини на Биогейм,а може и двете.Аз и с предната бременност ги взимах -млечен 84%.Също да взема и таблетки Лимфомиозот.След 10 дни пак ще пускаме изследвания.

Руми,стискам палци,бебчето да е здравичко!
<br />
*
« Отговор #349 -: Октомври 02, 2012, 14:12:10 pm »
З22, опитай да набавяш протеините от друга храна, освен изварата. Чела съм за връзка между прекалена употреба на протеини на кравето мляко от майката и последващи алергии на бебето.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #350 -: Октомври 02, 2012, 15:04:29 pm »
Руми, стискам палци!

Вчера бях на среща с д-р Димитров в Токуда. Куцото е, че терминът ми е 13.01, като върнем 10 дни назад за секцио се пада 2-3 януари и той не е сигурен ще почива или не.
Реално не знам кой би могъл да прави планове толкова напред. Ще се видим в началото на декември. Иначе Токуда ми хареса. Различно е. Или поне базата ми за сравнение е Тина Киркова, Шейново и Майчин дом.
*
« Отговор #351 -: Октомври 03, 2012, 12:06:53 pm »
Благодаря за стиснатите палци, момичета  :bighug:
Излезе резултатът от по-бързото изследване след амниоцентезата (ДНК анализ) и всичко е наред :) Спокойна съм вече

La vita è bella
« Отговор #352 -: Октомври 03, 2012, 12:19:45 pm »
Браво Руми, супер! Много се радвам!
Краси

*
« Отговор #353 -: Октомври 03, 2012, 13:15:54 pm »
Излезе резултатът от по-бързото изследване след амниоцентезата (ДНК анализ) и всичко е наред :) Спокойна съм вече

Руми, това е чудесно!  :bighug:
*
« Отговор #354 -: Октомври 03, 2012, 14:31:08 pm »
Благодаря за стиснатите палци, момичета  :bighug:
Браво Руми, супер :)))

Bogi ще трябва да си почиваш, сега да не вземеш да шеташ много у дома :))

-Теди- трябва да лежиш, няма начин, ама после пък ще го удариш на зимни разходки по снега :))

В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #355 -: Октомври 03, 2012, 14:41:26 pm »
РУМИ,браво сега се успокой и се наслаждавай на бремеността си ..)))
*
« Отговор #356 -: Октомври 03, 2012, 17:13:51 pm »
Bogi ще трябва да си почиваш, сега да не вземеш да шеташ много у дома :))
Е, извъртях две перални, но го давам полека.
Майка ми ми изпрати вчера сума ти манджи, та се надявам, че до края на седмицата само ще мия чинии и поне няма да ми се налага да готвя.  8)
*
« Отговор #357 -: Октомври 03, 2012, 17:41:13 pm »
-Теди- трябва да лежиш, няма начин, ама после пък ще го удариш на зимни разходки по снега :))

Ааа, въобще не се противя, сега ми е паднало да се поглезя.  :lol: Това в кръга на шегата. А сериозно - достатъчно много си искам детенцето, че ще лежа и до раждането, ако трябва.
*
« Отговор #358 -: Октомври 03, 2012, 17:52:42 pm »
Записвам се и аз,в 15г.с съм,след трети опит инвитро.Термина ми е на 04.04.2013г.Д-р Сигридов ми каза че съм с ниска плацента,иначе всичко друго е наред.Момичета кажете дали едно по-дълго пътуване с кола би имало опасност или да не рискувам.
 Пожелавам успех на всички настоящи и бъдещи мами.
« Отговор #359 -: Октомври 03, 2012, 20:13:28 pm »
Браво, Руми! Чудесна, прекрасна новина. Много се радвам!
Sinli, добре дошла, спокойна и щастлива бременност ти желая.
Да се наслаждаваме всички на времето до срещата с бебчовците...

[161551.gif[/img][/url]