0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #320 -: Септември 29, 2012, 17:42:20 pm »
Блу, ако имаш от костилките в торбичка, за колики, затопли тях, не е задължително да е морска сол и те помагат по същия начин :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #321 -: Септември 30, 2012, 00:05:40 am »
Гане, нямам, но ще взема да си купя, че майка ми ми каза да сложа солта в един чорап и мъжът ми щеше да падне, като разбра.  :lol:

Бубулина
, мажеш ли се с нещо?

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #322 -: Септември 30, 2012, 06:01:15 am »
Бубулина, мажеш ли се с нещо?
Не, само по корема се мажа с бебешко олио, по краката не. Кожата ми е ужасно суха,сърби и все едно се бели...Не зная дали е от това, дали от лошо кръвообращение, най-засегнати са краката ми... :?
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 07:51:35 am от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #323 -: Септември 30, 2012, 10:58:32 am »
Тогава се мажи с нещо хидратиращо и по краката. Ако и това не помогне, обърни се към дерматолог!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #324 -: Септември 30, 2012, 14:43:11 pm »
Купи си, аз зимата така се спасявах, че заради синозита носа ми течеше нон стоп :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #325 -: Септември 30, 2012, 16:53:53 pm »
Днес забелязах, че пръстите на ръцете ми са се подпухнали, на какво ли се дължи...гледах си краката - сякаш не са...ама знам ли  :?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #326 -: Септември 30, 2012, 21:04:24 pm »
Драгони, кръвното налягане как ти е?

« Отговор #327 -: Септември 30, 2012, 22:25:12 pm »
Днес забелязах, че пръстите на ръцете ми са се подпухнали, на какво ли се дължи...гледах си краката - сякаш не са...ама знам ли  :?

На бременността :D

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #328 -: Септември 30, 2012, 23:18:17 pm »
 Dragony :)  :D нормално е,бременни сме..)))И аз понякога забелязвам и краката и ръцете,кръвното ми ниско,Кръвните изследвания и урина,белтък в норма..)))По малко солено ще папаме..)))
*
« Отговор #329 -: Септември 30, 2012, 23:29:38 pm »
Според мен трябва да се обърне внимание на гинеколога при следващото посещение. Може и да е признак на прееклампсия. Дано не е! И Ейле е права, че кръвното трябва да се следи.

« Отговор #330 -: Октомври 01, 2012, 07:15:34 am »
По принцип ми е ниско кръвното - 90/60 до 100/60, но вчера не го измерих...днес сякаш съм поспаднала...ако пак ми се случи ще меря веднага кръвното, а след няколко дни ще питам и  доктора. Благодаря ви :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #331 -: Октомври 01, 2012, 10:14:28 am »
Момичета помагайте.От известно време насам започнаха да ми се чупят зъбите :( вече станаха 4 счупени.Знам че се дължи на бременността,но започнаха  и други да ме болят всеки ден различен зъб ме боли а нямам кариеси.Предполагам е липса на калций,с баткото спомням си ми бяха изписали едни хапчета с калций за бебето(май бяха зимафлуор)но не помня от кой месец трябваше да се пият,а до прегледа имам повече от една седмица и много ме болят вече зъбите.Мога ли да пия нещо?Давайте идеи....... :(
« Отговор #332 -: Октомври 01, 2012, 11:11:41 am »
Valentina най-добре бързо отивай на зъболекар...как така ще ти се чупят здрави зъби  :?

Момичета днес четох за годжи бери, съдържало калций, калий, желязо, цинк, селен, вит. Ц и т.н. и било много полезно по около 30 гр. дневно се консумира. Някой дали го е хапвал, чудя се дали да си го потърся :)
« Последна редакция: Октомври 01, 2012, 11:15:49 am от Dragony :) »

*
« Отговор #333 -: Октомври 01, 2012, 14:25:36 pm »
Здравейте, момичета. Ние с бебчо бяхме в  болница през последната седмица, тъй като моето уж спряло кървене се появи пак. Сега вече го няма от няколко дни, дано този път е окончателно. Ще трябва до края на третия месец да лежа доста. Но съм супер радостна, че вече съм си в къщи.  :D
« Отговор #334 -: Октомври 01, 2012, 14:31:14 pm »
Теди,радвам се за теб.Щом трябва ще лежиш и ще се пазиш.Дано да нямаш повече проблеми от тук на татък.
« Отговор #335 -: Октомври 01, 2012, 16:01:15 pm »
Здравейте момичета,
някой знае ли имейла на д-р Михова от клиника Надежда да ми го прати на лични.
Благодаря Ви предварително.
« Отговор #336 -: Октомври 01, 2012, 19:38:45 pm »
valentina todorova, по-добре отиди на зъболекар и се консултирай с него. Знам, че не е препоръчително бременните да приемат допълнително флуор, а това лекарство за което говориш в самото му заглавие се съдържа думата, може би и в него има флуор. Дори наскоро гледах едно предаване за формирането на зъбите при бебето и какво е препоръчително да правят бъдещите майки, за да има бебето им здрави зъби след време. Препоръчваха дори да се внимава с пиенето на минерална вода - да е с ниско съдържание на флуор под 0,5. Може би трябва да приемаш допълнително калций. Аз например може би от месец всеки ден пия поне по една чаша мляко, независимо прясно или кисело и си хапвам сирене почти всеки ден. В началото на бременността ми даже беше всеки ден. Дано да се нормализират нещата при теб - знам какъв кошмар е.
Момичета, в последно време нещо не мога да разбера какво става с мен - всички се оплаквате, че с напредването на бременността пишкате по-често. А аз при положение, че пия същото количество вода, което си пиех и преди пишкам все по-рядко, урината ми потъмня, но в същото време нищо не ме боли, краката ми не се подуват, изобщо нищо друго не е променено. Ходих при доктора и той ми изписа неоренал - това са таблетки на билкова основа, пила съм ги и друг път. Чудя се дали да не отида и при личния да ми пусне изследвания, че доктора от ЖК не иска да ми пусне изследвания преди консултацията.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #337 -: Октомври 01, 2012, 21:01:43 pm »
Момичета, коя температура се счита за опаснапо време на бременност? Винаги съм смятала, че до 37,3-37,4 не трябва да се "сваля", защото всъщност тя спомага за преборване на вирусите?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #338 -: Октомври 01, 2012, 21:44:41 pm »
Момичета, след 3-дневен престой в Шейново, вече съм вкъщи. Дадоха ми болничен до края на месеца. Явно вече трябва да си почивам. Вливаха ми банки с магнезий, три пъти ми биха целестон, което лекарство, подпомагащо развитието на белите дробове на бебетата. А престоят ми в болницата беше полезен, тъй като всеки ден им слушахме тоновете. Те вече са по 1050-1110 гр. Сега ще ги пазим. А за подуването на ръцете и краката, докторите казаха, че при мен е от ниския белтък, даже ми предписаха да пия като хранителна добавка млечен протеин на Biogame.
« Отговор #339 -: Октомври 01, 2012, 22:23:34 pm »
Момичета, подуването на крайниците по време на бременност, е нормално. Не се дължи непременно на високо кръвно. Както ми обяснваха лекарите тук, по време на бременностите ми, вследствие изменението и повишаването на хормоните, се получава натрупване, отлагане на течностите. (Verlagerung von Fluesigkeiten), ако някой от немско говорящите намери по точен превод :D
След раждането, вследствие процеса на нормализиране на хормоните, всичко се възстаниовява постепенно, Затова е и зверското потене , няколко дни след раждането, изхвърлят се натрупаните течности.

Не бива да се пренебрегва и следенето на кръвното разбира се.