0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #300 -: Септември 27, 2012, 13:25:56 pm »
Имел, освен д-р Сигридов и д-р Михова (когато той отсъства), нас ни следи д-р Велев. Спрях се на него, тъй като го познавам от 2009 г., пък и чакаме две бебета, в отделни амниотични сакове и две плаценти, и ще сме секцио. Говорила съм с Вики от „Искам бебе”, която каза, че ако не е бил той, нея и дъщеря й е нямало да ги има. Аз лично много го харесвам, защото винаги ми обръща внимание, отговаря на всички безумни въпроси, които имам, изключително спокоен и любезен е. Даже днес имам преглед при него.
Моя приятелка ражда секцио при д-р Ташков и е също много доволна от него.
« Отговор #301 -: Септември 27, 2012, 13:30:29 pm »
Михова много уклончиво каза, че д-р Ташков да прецени дали не го притеснява миомата ми. Д-р Велев къде преглежда?
« Отговор #302 -: Септември 27, 2012, 14:00:13 pm »
Имел, имам две приятелки, които декември 2011 родиха при Велев. И двете са с много добри впечатления от него. Казват, че той е добър специалист.

« Отговор #303 -: Септември 27, 2012, 14:06:25 pm »
Някой има ли впечатление или познати раждали при Димитров или Велев?

Привет,

по препоръка на д-р Сигридов, секцото ми го прави д-р Димитров. С много добри впечатления съм от него и от екипа в Токуда. Неонатологията е много добра, както и шефката д-р Масларска. Особено ако имаш основание да очакваш и по-ранно раждане, мисля че Токуда е мястото.
И ако имаш възможност да се срещнеш и с д-р Сигридов, мисля че ще ти даде най-точни насоки.

« Отговор #304 -: Септември 27, 2012, 14:28:23 pm »
Близка приятелка,също пациентка на нашата клиника,миналата година роди при д-р Димитров в Токуда,секцио.С прекрасни впечатления е от него,както и от самата обстановка.Аз също съм се замислила за Токуда.Малко цената ме стряска,но ще го мислим.
*
« Отговор #305 -: Септември 27, 2012, 15:09:16 pm »
Аз съм раждала 3 пъти в Токуда. Втория - при д-р Димитров. Прекрасен хирург, с огромен опит и златни ръце. Имам преди това едно секцио и мога да направя сравнение.
Неонатологията на болницата е най-добрата в България на този етап.
Заслужава си всеки лев.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #306 -: Септември 27, 2012, 16:07:01 pm »
Михова много уклончиво каза, че д-р Ташков да прецени дали не го притеснява миомата ми. Д-р Велев къде преглежда?
Алекс е права попитай и д-р Сигридов какво ще ти препоръча. Тук виждам, че отзивите и за двамата лекари са добри. Но все пак лекар по-добре от нас ще оцени професионалните качества на друг лекар и съобразно твоя случай ще може да даде по-правилна препоръка от нас.

А иначе д-р Велев преглежда в кабинета си на ул. Константин Иречек, съвсем близо е до Пирогов. Ако се спреш на него, ми пиши на лични и ще ти дам телефон.
« Последна редакция: Септември 27, 2012, 16:11:41 pm от Bogi »
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #307 -: Септември 27, 2012, 19:58:34 pm »
 Имел,колко е голяма миомата ти,миома ли или миомен възел?Аз имам махнат миомен възел с лапаротомия защото беше на кофти място и сега ме е страх да не се появи пак,то ако е малко като предишното добре ама да не вземе да расте..)))И знам че не е задължително при секцио да се махат миомите,точно заради усложнение не се пипат било по добре..))))))
« Отговор #308 -: Септември 27, 2012, 22:49:06 pm »
Наричат я миома, не знам дали е миомен възел. 8см на 6 см е.
Благодаря на всички за коментарите.
*
« Отговор #309 -: Септември 27, 2012, 22:49:48 pm »
След днешния преглед д-р Велев реши да ме хоспитализират в Шейново за 3-ри дни от утре сутрин. Доколкото аз разбрах белтъка и хемоглобина са ми ниски, а и шийката е 2 см и ще ми направят някакви вливания - желязо, магнезий и нещо за да се развиват по-добре белите им дробове. Иначе бебетата са добре - девойката е 960 гр., а младежът - 1060 гр. Кръвотокът също е ОК. Следващият ми преглед при д-р Сигридов е на 9 октомври. Надявам се дотогава да сме закрепили положението.
« Последна редакция: Септември 27, 2012, 22:52:08 pm от Bogi »
*
« Отговор #310 -: Септември 28, 2012, 03:05:23 am »
Вчера мина прегледът при Михова, бебето е 780 грама, добре е, миомата ми продължава да е ужасяващо голяма, но това е положението, засега не пречи, стискам зъби още 3 седмици да вляза в 7 месец.
Михова каза, че заради миомата ми трябва много добър хирург за секциото, за да може да се реагира адекватно в случай на усложнения. Тя препоръча Бойко Димитров в "Токуда" или Велев в "Шейново". Това малко ме обърка, защото се бях насочила към "Тина Киркова", може би защото е единствената ми позната болница и все пак д-р Ташков работи там.
Някой има ли впечатление или познати раждали при Димитров или Велев?
Имел, аз бях с три много голями миоми.Оперира ме д-р Диков от Шейново.Изряза ми ги по време на секциото.За мен това е специалиста.Бях прочела теми и мнения една камара и не сгреших в избора на оператор.Всъщност при друг не бих се навила да ми направи секциото+миоктомията-опасно е.Ако ти кажа, че не ме беше страх ще те излъжа.Всичко мина като по учебник.Подготви се психически, че секцио+миоктомия боли повече от обикновено секцио.Но всичко се забравя.
От престоя ми в Шейново имам не добри впечатления за д-р Велев ако не си негов пациент.
« Последна редакция: Септември 28, 2012, 03:14:10 am от tanj74 »
« Отговор #311 -: Септември 29, 2012, 13:42:15 pm »
Здравейте момичета ,не съм се включвала досега. Бременна съм в 27г.с. и 4 дни и бях на ФМ при д-р Даскалов. Очарована съм от него и съпругата му , страхотни специалисти. Притесни ме само , че бебето изостава по един показател , а именно междуочното пространство е прекалено малко според доктора. Излиза , че отговаря на 25г.с. и 4 дни и е под допустимия минимум. Говорихме с доктора , пита ме з БХС , там всичко ми излезе с нисък риск. Много съм притеснена, моля ако има някой с опит или който може да ми даде съвет да се включи.
*
« Отговор #312 -: Септември 29, 2012, 15:05:26 pm »
Ния, а докторът какво препоръча в твоя случай? Скорошен преглед, често следене, някаква терапия? Каза ли, че е толкова притеснително или може да се е оправило до следващия преглед?
Досега не съм чувала някое момиче тук да има такъв проблем.

« Отговор #313 -: Септември 29, 2012, 15:48:54 pm »
Ами , каза че трябва да се следи. Попитах го ако продължава да изостава , на какво може да се дължи , каза нали си правила БХС и е хубав , другия вариант е инфекция и ми даде и лист с изследвания , които ще започвам да правя. И аз не бях чувала за този показател и досега никой лекар не го беше измервал , затова реших да Ви пиша тук , ако някой има с подобен проблем или информация. Засега ще направя всички изследвания, които ми препоръча и мисля като са готови да му ги занеса и да направим пак преглед.
*
« Отговор #314 -: Септември 29, 2012, 16:07:11 pm »
Да, направи каквото ти е казал д-р Даскалов и после ще видите какво да правите, ако нещата не се изяснят или подобрят.
Аз също имам малък проблем. Едната ми артерия към плацентата няма добър кръвопоток и препоръката е следене с доплер. И така - понякога изглеждат нещата добре, друг път - не. Бебето ми ще е дребно - ако изкара до термин ще е около 3 кг. Не може да се сравнява с почти четирите кг на брат си. В момента все още е в граници с теглото, но ако падне под, ще трябва да ме вкарат в болница и да ми вливат разтвори. Ако това не помогне, ще трябва да я извадят по-рано. Като за капак не съм спирала и да боледувам - след бронхита преди 3-4 седмици, който завърши с Панцеф, в момента май правя синузит, та в понеделник ще трябва и личен лекар да си търся.  :x
Но мисълта ми беше друга - можеш да се довериш на д-р Даскалов и просто следвай това, което ти е казано. И да се притесняваш, това няма да помогне. Опитай се да си спокойна! Успех!

Боги, да си жива и здрава, че ме подсети за Х и М. Много не пазарувам от тях, защото почти всичко е китайско, а аз гледам да избягвам китайските стоки, но си купих едно палто за бременни и един сутиен. А последното става все по-трудна задача, защото бюстът ми започва да приема все по-гигантски размери. Та, много е удобен. Благодаря ти за съвета!
« Последна редакция: Септември 29, 2012, 16:14:37 pm от blue_sky »

« Отговор #315 -: Септември 29, 2012, 16:23:16 pm »
Права си , че от притеснение полза няма. Трябва да сме спокойни.
То и моето бебе ще е дребно , още на предния преглед доктора ми каза , че няма да е голямо бебе. Но нищо въпроса е да са живи и здрави. Ти се пази , пий витамини и дано да не боледуваш повече. Успех и на теб !
« Отговор #316 -: Септември 29, 2012, 16:28:21 pm »
blue_sky аз съм със синузит от много години. На мен определено ми помагат нагревките, които правя с морска сол. Затоплям я на котлона и я слагам в торбички (може и в хавлиени кърпи). Така както е топла солта я налагам на лицето - на челото и на скулите, за да могат да се разтопят и разводнят секретите.
Ако искаш опитай. Главоболието иначе е нетърпимо. :(

*
« Отговор #317 -: Септември 29, 2012, 16:40:13 pm »
Благодаря ви, момичета!

zuzenceto, преди малко и майка ми същото ми каза по скайпа. Моят не е хроничен, но трябва да се вземат мерки, за да не стане. 
Освен да ходя до магазина за морска сол ...

Ния, малкото бебе си има и предимства - излиза по-лесно. Надявам се този път, ако наистина е толкова малка госпожицата, поне да ми се размине епизиотомията.  :)

« Отговор #318 -: Септември 29, 2012, 16:48:34 pm »
Наистина е много хубаво, че при теб не е хроничен. По-добре бягай до магазина за сол, за да може да облекчиш болките от по-отрано. Само внимавай като награвяш кожата, да не прекалиш и да не се изгориш. За това аз слагам по-дебела хавлия, за да мога да търпя топлината.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #319 -: Септември 29, 2012, 16:55:36 pm »
Аз пък се обзаведох с някакво възпаление на Евстахиевите тръби /на ушите/, вследствие на което ушите ми заглъхват и от време на време сърбят... :? Ходих на УНГ, каза, че има и някаква алергия, изписа мехлем и хапове, но да съм ги пиела, ако стане нетърпимо...За сега не е, само е много неприятно...а и се влачи цяла седмица :( Чувствам се и доста отпаднала и сънлива...
За капак, кожата на краката ми е станала една особена и червендалеста, като я натисна остават бели петна, а ако се разчеша се получават нещо като обриви...Ужас! :(
В понеделник съм при док и ще я разпитвам подробно, но имала ли е някоя от вас подобен/и проблеми!?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"