0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #180 -: Септември 17, 2012, 14:17:50 pm »
Здравейте бременелки :))) Желая на всички безпроблемна бременност и гушшшшкане на бебоци на финала :))
Аз се престращавам отново да пиша тук, отдавна ви чета, макар и не ежедневно.
След двуседмично "драскане" по корема, днес за първи път усетих ясно, макар и слабичко, няколко ритника от моите бебоци. Още не знаем нищо за пола им, но скоро ни предстои втора ФМ и се надявам там да се разбере.
И да се оплача малко, прекарах леко един стомашно-чревен вирус, след който още не мога да се захраня добре и ме наболява стомаха от някои храни, но ще трябва да се оправяме.
Весел празник на всички :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #181 -: Септември 17, 2012, 14:22:01 pm »
Титка, и аз го изкарах по време на отпуската ми в София. Така и не разбрах къде и как съм го хванала. Добре, че поне детето и мъжът ми останаха здрави. Но аз бях само на препечени филийки и сирене 5 дена. После няма защо да се чудя, че коремът ми е толкова голям, а килцата - едва 6 отгоре.

« Отговор #182 -: Септември 17, 2012, 14:40:48 pm »
Здравейте,мами!Ние днес бяхме на ФМ всичсо е наред и тежим 300 грама.БХС също е наред.Много сме щастливи,а и вече на 100% се потвърди че ще си имаме момиченце. :bori_015: :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #183 -: Септември 17, 2012, 14:45:30 pm »
zizana79, честити розови гащи :)
titkata, при теб пък може да са с разноцветни :)

La vita è bella
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #184 -: Септември 17, 2012, 15:50:05 pm »
Добре дошли на новите мами,лека и безпроблемна бременност пожелавам! За запека да ви кажа,снощи си взех от КАУФЛАНД,ленено семе,вечерта изпих една лъжичка и днес се изходих нормално,а не бях ходила 5 дни ..)))Помогна ми момичета,а и било много полезно..)))купила съм и течния парафин,ще дам отзиви и за него след време  :D
« Отговор #185 -: Септември 17, 2012, 16:12:18 pm »
Здравейте и от мен, и добре дошли на новите момичета!  :D Темичката се понапълни, което е страхотно.

За проблема с ходенето до тоалетна аз правя следното: сутринта на гладно изпивам една чаша топла вода с лъжичка мед, изяждам няколко сушени кайсии, след това една активия закуска. При мен веднага дава резултат. Само веднъж всъщност имах проблем. Но това и преди бременността съм го прилагала. Чела съм обаче, че при някои момичета не действа.

Вирус и аз бях хванала, но само с повръщане, за един ден. Бях два дни на препечени филии и варени картофи и се оправих.

Предписа ми гино певарил глобули. Някоя от вас ползвала ли е?

Боги, на мен д-р Сигридов ми предписа преди един месец, три глобули за три вечери, но миналата седмица пуснах контрола и още не е излязъл резултата.

Честито на всички, които знаят вече пола на бебенцата си!

И сега да ви затрупам с въпроси  :lol:
1. Знае ли някоя от вас как се поръчва от: http://www.mothercare.com/? С кой посредник, въобще някой поръчвал ли е?
2. Ходите ли на лекции за бременни и по-точно за София става въпрос, за магазин Лабиринт?
3. Ходи ли някоя от вас на йога за бременни и къде?
*
« Отговор #186 -: Септември 17, 2012, 16:55:17 pm »
Лененото семе май не се препоръчва при бременност, обаче не помня къде го четох.  :(

*

лилия13

• 360
« Отговор #187 -: Септември 17, 2012, 17:34:14 pm »
Лененото семе е ОМЕГА 3,доктора ми го каза,не съм чела да е вредно,ама знам ли то май всичко вредно..)))Четох че доста бременни го пият за запек,но незнам повече..)))
« Отговор #188 -: Септември 17, 2012, 18:13:33 pm »
Момичета,днес чухме сърчицето на нашето бебче.Дано всичко да е наред до края,днес ъм много щастлива и мааалкооо по-спокойна:)
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #189 -: Септември 17, 2012, 18:26:21 pm »
http://www.moetodete.bg/Alternativno/leneno-seme-chudotvornata-bilka.html
Това намерих в нета  :? " Не се препоръчва консумирането на ленено семе или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система или здравето на плода (консултацията със специалист е задължителна)", но на Лилия е изписано от лекар...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #190 -: Септември 17, 2012, 18:44:13 pm »
...
2. Ходите ли на лекции за бременни ...?

Врабчо, радвам се да те видя пак тук. Тъкмо се чудех къде изчезна.
За курса за бременни - вчера говорих с Надя (жената на д-р Стаменов), тя е акушерка. Каза, че скоро ще почне курс в клиниката - три пъти седмично по 2 часа. Попитай д-р Сигридов или секретарките за точна информация.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #191 -: Септември 17, 2012, 19:16:55 pm »
Моята гинеколожка тук ми беше препоръчала да накисна две лъжици ленено семе във вода и после да го сложа в кисело мляко и да го ям при проблеми със запек. Явно, че ако е изписано от специалист няма проблем.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #192 -: Септември 17, 2012, 19:27:57 pm »
Емилия,честито ви :heartbeat:.Леки 9 месеца и на финала едно пухкаво бебче.
*

лилия13

• 360
« Отговор #193 -: Септември 17, 2012, 19:59:24 pm »
Момичета аз няма да го пия постоянно да знаете,доки ми каза в краен случай може да се пие по една ,две лъжици..))))Каза че може ленено семе(но течно)като зехтин е едно,дуфалак или течен парафин....)))това може за запек..)))Вредно е когато се взима сигурно в началото на бременноста или пък ако се взима постоянно,знам ли,това което прочетох е че не е ама незнам..))) Но и запека е вреден,особенно ако се напъваме,може да си докараме и контракций,ГОСПОД да е с нас и да ни пази,то все нещо има ,все се притесняваме за нещо,ами така са дългочаканите бебчета..)))  ЕМИ честито сърчице и здраво бебче на финала!Лека вечер на всички!
« Последна редакция: Септември 17, 2012, 20:57:28 pm от лилия13 »
« Отговор #194 -: Септември 17, 2012, 20:06:26 pm »
...
2. Ходите ли на лекции за бременни ...?
Врабчо, радвам се да те видя пак тук. Тъкмо се чудех къде изчезна.
За курса за бременни - вчера говорих с Надя (жената на д-р Стаменов), тя е акушерка. Каза, че скоро ще почне курс в клиниката - три пъти седмично по 2 часа. Попитай д-р Сигридов или секретарките за точна информация.
Благодаря ти, Боги, много ценна информация. Аз на 25.09 съм на преглед и ще питам д-р Сигридов. Ти имаш ли намерение да ходиш?

Момичета,днес чухме сърчицето на нашето бебче.Дано всичко да е наред до края,днес ъм много щастлива и мааалкооо по-спокойна:)
Еми, честито ви сърчице!  :D
« Последна редакция: Септември 17, 2012, 20:09:56 pm от Врабчо »
*
« Отговор #195 -: Септември 17, 2012, 22:58:52 pm »
Врабчо, иска ми се да ходя. Може би от октомври. Тогава мисля вече да почна да вземам болнични. Единственото, което ме притеснява е, че клиниката ми е далече - живея в ж.к. Сухата река. Мъжът ми няма да може да ме вози (все пак човекът работи), а точно тогава ще е кихащия/кашлящия сезон за градския транспорт, пък и ще ми е вече доста тежко с тези двамата, дето ги возя без билети. :lol:
Ще видим.
*

лилия13

• 360
« Отговор #196 -: Септември 18, 2012, 10:55:33 am »
За тези които ги е страх да пият други неща за ,,запек,, ЛАКТУЛОЗА за бременни и кърмачки,даже и за бебчета го изписват днес питах доки и каза,че и това е вариянт,но дали действа не мога да кажа не съм пробвала,сиропче е струва 7.70 лв.Доки каза че е добре..)))
« Отговор #197 -: Септември 18, 2012, 11:37:56 am »
Момичета относно лененото семе, правила съм си смеси против запек със него и съм ги взимала от книга  за бременни, не вярвам,чак толкова да вреди  8O
Пък и имам приятелка, която също взимаше ленено семе примесено със сушени плодове по време на бременност и не е имала никакви проблеми. Детенцето й вече е на годинка й да е живо и здраво  :)
Щом като го има в рецепти против запек в книги за бременни едва ли е толкова вредно!!!
« Последна редакция: Септември 18, 2012, 12:04:05 pm от bluerose »
*
« Отговор #198 -: Септември 18, 2012, 12:05:40 pm »
Зависи от книгите. Аз не бих прекалявала.
Майка ми ме накара да взимам пчелен прашец за подсилване на имунитета. То май последните две години не съм спряла да боледувам. И като бременна изпих два аб, а имам още време до края. Та, от въпросния съм станала толкова редовна в двете нули, че чак сама се чудя.  :lol:

« Отговор #199 -: Септември 18, 2012, 12:21:59 pm »
Здравейте момичета. Днес бях на преглед и бебчо е пораснал - цели 4 см :) Колко е хубаво когато всеки път го виждам как расте. Днес ми пусна първите изследвания, но резултатите ще излязат по късно.

emilia_k честито сърчице. Пожелавам ти леки девет месеца.