0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #960 -: Октомври 24, 2012, 09:35:37 am »
Благодаря amanda, като махнем нервата, която ме е подгонила, иначе се чувствам добре.
А ти как си?
« Отговор #961 -: Октомври 24, 2012, 09:52:00 am »
Migra, разбира се че имаш право на болничен, като диагноза пишат пункция на фоликули, аз когато съм искала са ми давали, в различните клиники различен брой дни, например в Плевен бяха 20, а в Щерев 15 дни.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*
« Отговор #962 -: Октомври 24, 2012, 09:55:39 am »
Добре съм MONK ,малко нетърпелива защото тука до 3-4 дена чакам МЦ и на втори ден съм при Док за първата инжекция.

migra от деня на пункцията ми дадоха 20дни болнични както е писала  titita диагноза пишат пункция на фоликули.

*
« Отговор #963 -: Октомври 24, 2012, 10:07:43 am »
amanda  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен
*
« Отговор #964 -: Октомври 24, 2012, 10:20:57 am »
Мен не ме питаха нищо за болничен.След пункцията бях се разбрала с управителя където работя,че ще отсъствам допълнително още 1 ден освен в деня на пункцията.Днес като отида за трансфера ще питам.Предният път си спомням,че той ме пита дали имам отпуска да ползвам и ми даде само 7 дни болничен и затова сега се притеснявам
« Отговор #965 -: Октомври 24, 2012, 10:42:09 am »
Мигра, със сигурност знам от д-р Шефкетова, че могат да ти дадат 10 дни от деня на пнкцията - отиваш при секретарките, които движат документите и при които се плаща, и получаваш  :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #966 -: Октомври 24, 2012, 10:43:55 am »
всъщност днес съм малко шеметна и не видях ти в коя клиника си...
нали следя поне 2-3 форума :-)
аз съм в Надежда :-)
Айнщайн
« Отговор #967 -: Октомври 24, 2012, 10:44:43 am »
По закон имаш право, ако не се лъжа,на 20 дни(от пункцията).Разбира се, в болничния се записва за какво са и в работата ти ще разберат.сега прочетох,че работодателят е длъжен да те пуска за прегледи,когато е необходимо.
Ако не искаш да се разбира,единствен вариант остава отпуската.7 дни по принцип са достатъчни за след трансфер.Ако работата не ти е натоварена и нямаш много път и т.н., спокойно можеш да се върнеш след седмица,но трябва да преценищ дали така ти ще се чувстваш по-спокойна.Аз примерно отсъствах 4 дни (и със съб.и нед.се събраха 6),но пък аз нямам нито път до раб,нито нерви, та така времето ми мина много по-бързо. И да:) Мисля,че сама трябва да си питаш за болничен,иначе няма да се сетят да ти предложат :wink:
« Отговор #968 -: Октомври 24, 2012, 10:58:36 am »
По закон имаш право, ако не се лъжа,на 20 дни(от пункцията).Разбира се, в болничния се записва за какво са и в работата ти ще разберат.сега прочетох,че работодателят е длъжен да те пуска за прегледи,когато е необходимо.
Ако не искаш да се разбира,единствен вариант остава отпуската.7 дни по принцип са достатъчни за след трансфер.Ако работата не ти е натоварена и нямаш много път и т.н., спокойно можеш да се върнеш след седмица,но трябва да преценищ дали така ти ще се чувстваш по-спокойна.Аз примерно отсъствах 4 дни (и със съб.и нед.се събраха 6),но пък аз нямам нито път до раб,нито нерви, та така времето ми мина много по-бързо. И да:) Мисля,че сама трябва да си питаш за болничен,иначе няма да се сетят да ти предложат :wink:
Аз лично бях взела болничен от личния лекар, за да не се разбере в работата за ин-витрото, т.к. в болничния от клиниките пише: пункция на фоликули :D
« Отговор #969 -: Октомври 24, 2012, 11:03:18 am »
О да,вярно, това е още по-добър вариант :)
« Отговор #970 -: Октомври 24, 2012, 11:18:28 am »
и аз мисля, че тва с личния доктор е най-разумно, че около нас по принцип няма много доброжелатели

вижте в чл.333 от КТ какво пише:
Работнички и служителки в "напреднал етап на лечение ин-витро" са работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.
Айнщайн
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #971 -: Октомври 24, 2012, 11:24:44 am »
МОНК, днес съм по-добре. Зацапването е намаляло значително и това малко ме успокои. Иначе си ме е страх още, но гледам само да лежа и ще се пазя много тези дни. До прегледа в понеделник ще откача :)

По въпроса за болничните на мен след пункцията от клиниката винаги са ми давали 30 дни.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #972 -: Октомври 24, 2012, 11:50:20 am »
Добро утро на всички.Днес в 12ч. ще ми върнат 3-те бубки.Дай боже този път да се захванат и да си седят на топло 9 месеца.

Много късмет ти желая!
« Отговор #973 -: Октомври 24, 2012, 11:51:42 am »
Да ви питам как седят нещата при вас с болничните?Миналият път доктора ми каза,че за ин витро болничен не се дава и измисли някаква киста.Сега незнам как ще бъде.Иска ми се да не се връщам на работа докато не се изяснят нещата около мен и бубите

Дават ти 30 дни след пункцията
« Отговор #974 -: Октомври 24, 2012, 11:52:29 am »
amanda ми никак 8O. Отложихме с Док за ноември. Някак си се разочаровах, но Док ми предложи някаква промивка и евентуално ко култивиране и аз се съгласих. Сега ще ходя в събота за тази промивка и за МБ. Дано не ми излезе нещо на МБ, че вече не знам. На съпругът ми му предложи МАКС, защото сме с мъжки фактор.
На теб успешен старт. стискам палци.

IrinaMMM ,aldita,MONK скоро ди ни зарадвате.

iva17 всичко ще е наред ще видиш.

migra дават в Щерев по 15 дни. Но можеш да си вземеш и от личната 14 дни. Личния лекър може да дава толкова без прекъсване и комисия. А иначе ти стискам палци за 3-те бубки. Да знаеш че 3 ми е любимото число дано ти донесе късмет
*
« Отговор #975 -: Октомври 24, 2012, 13:19:46 pm »
Zdraveite izvinqvam se che pisha na Latinica,no ot tela nests a po drug nashin.v 12:25h si pribrah 3-te sladurcheta.sega leja I pochivam chuvstvam se prekrasno I dano VSE da e taka.na 3.11. Mi e testa
« Отговор #976 -: Октомври 24, 2012, 13:37:57 pm »
migra, Успех миличка! Сигурна съм, че ще се задържат на топличко бубките следващите 8-9 месеца :)
hope1203, пожелавам ти отлагането да е за добро и това да е твоята процедура!
Corazon_al_Sur, какво става с теб?
IrinaMMM ,aldita, MONK, стискам палци на тестовете ви момичета! Почти не стана време.
Ако пропускам още някой се извинявам! Не съм влизала от няколко дни, бях почивка вкъщи и тогава не ми се отваря компютър.
И понеже аз поведох колоната с положителните тестове от тази тема се надявам да съм на късмет на всички! И да ви държа в течение какво се случва с мен - в понеделник бяхме на поредния преглед. Ембриончето вече е 12.1мм и отново чухме сърчицето. Пожелавам го на всички момичета в процедура и на всички чакащи деня на теста! Успех момичета  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #977 -: Октомври 24, 2012, 13:48:04 pm »
hope1203 мда тъпо  е че се отлага,но може пък това да е за добро,нищо до ноември не остана много време и пак ще стискаме палци :crossfingers:.
migra радвам се че си добре сега се пази и си почивай повече. :crossfingers:

linapoli
пожелавам ти все така да си щастлива и здраво бебче на финала.

И понеже аз поведох колоната с положителните тестове от тази тема се надявам да съм на късмет на всички!

:goodluck: :bighug:

*
« Отговор #978 -: Октомври 24, 2012, 13:53:48 pm »
migra честито! Както се казва вече си бременна!
linapoli благодаря и лека и безпроблемна бременност!
*
« Отговор #979 -: Октомври 24, 2012, 14:54:34 pm »
migra честито! Както се казва вече си бременна!
linapoli благодаря и лека и безпроблемна бременност!

Mersi dano da ostana oshte 8m I neshto taka.
Strah me e do toeleta da otida imam chuvstvoto che shte izpadnat:))koeto e palna glypost