0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #40 -: Септември 10, 2012, 10:32:30 am »
Според мен упойката е личен избор на всеки пациент,а не на лекаря (Стига да няма някакви други медицински съображения). Чувала съм, че при първи опит почти винаги препоръчват упойка. Аз примерно съм безстрашна и търпя на болка, но лекарят ми каза- упойка задължително, поне този път- и няма да споря с него. Според мен трябва да си настояваш, а не да си докарваш допълнителен стрес.
« Отговор #41 -: Септември 10, 2012, 10:36:58 am »
няма никакви медицински съображения,напълно здрава съм, ама не иска,днес пак ще го моля дано да се съгласи
*
« Отговор #42 -: Септември 10, 2012, 10:46:14 am »
На мен ми се струва странно това решение. Особено, ако не носиш на болка. Пък и за "кашлянето и въртенето" също за първи път чувам...
В правото си да искаш упойка, щом няма медицински съображения да не ти поставят такава. Пункцията ти ще продължи дълго при толкова фоликули и това ще бъде истинска инквизиция според мен...
« Отговор #43 -: Септември 10, 2012, 11:03:51 am »
Седя и си мисля добре че е интернета и форумите иначе незнам..вие момичета потвърдихте това което и аз си мисля.Ще настоявам за упойка.Мерси.Леки процедури на всички и най вече искания резултат :)
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #44 -: Септември 10, 2012, 11:17:54 am »
Тодорова,както и другите те съветват задължително искай упойка.Аз направо съм изумена ,първо от бройката фоликули-дано правилно да си разбрала- на мен ми се виждат твърде много,но .... и така да е без упойка се прави пункция само на 1-2 фоликула и то по преценка на лекаря и упойката се слага не само за да не се усеща болка,но и за да ни държи в неподвижно положение и това "кашляне и въртене" за първи път го чувам като метод.Един път съм била на пункция без упойка след естествен цикъл и то на 1 фоликул и тогава ме предупредиха ,че не трябва да мърдам изобщо,защото движението може да доведе до спукване на фоликул.
Успех ти пожелавам!
« Отговор #45 -: Септември 10, 2012, 11:26:24 am »
Тодорова може ли да споделиш къде и при кого правиш ИКСИто.
Аз също не мога да си представя при толкова фоликули де си без упойка. Освен че много ще те боли мисля че ще е и опасно.
Желая ти много успех.
« Отговор #46 -: Септември 10, 2012, 11:56:14 am »
Ще правим икси в репробиомед,д-р Николов ще го прави,след един час имам преглед и ще го моля за упойка,а за фоликулите толкова е записал в графика за стимулацията...незнам може би чака да пораснат някои от тях абе аз съм като в необрано лозе каквото ми кажат това правя но за пункцията няма да стане и незнам дали не трябва да съм гладна 24 часа..ще питам
*
« Отговор #47 -: Септември 10, 2012, 12:12:40 pm »
За упойка - гладна  жадна. Толкова фоликули ? Доктора - негово задължение е да ти каже, а твое право е да знаеш колко, каква големина са и т.н. - всичко което искаш да знаеш. Понякога в написаното протоколите или в графика може да подведе. Важното е да се чуе от лекаря провеждащ стимулацията, респ. прегледите. Аз ако съм ще съм категорична в искането си за упойка. Все пак сме хора, при това в 21-ви век .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #48 -: Септември 10, 2012, 13:15:41 pm »
незнам дали не трябва да съм гладна 24 часа..ще питам
Чак 24 часа няма да гладуваш  :) Моята пункция беше в 9ч., предната вечер хапнах към 9, вода няма да пиеш сутринта след ставане. Пожелавам ти всичко при теб да мине успешно   yahoo_17
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #49 -: Септември 10, 2012, 13:25:11 pm »
rum4e здрасти мила, ми аз още не съм се чувала с доки тази седмица мисля да и се обадя и да видим кога ще се срещнем и какво ще каже.На теб ти пожелавам всичко да ти е наред.
todorovaaa ,аз също съм изумена от броя фоликули :ask:,може и да е така,но да правиш пункция без упойка osi_12,просто не знам как ще издържиш.На мен изобщо не са ми давали избор с упойка или без директно ми казаха  предната вечер да не се храня след 20:00 часа и в деня гладна и жадна както са ти казали другите момичета.Пък това с "кашлянето и въртенето" направо ме изуми тотално 8O, това не съм го чувала и от другите мои познати които са правили процедури.
Пожелавам ти успех и всичко да мине нормално.
На всички други момичета ,които също им предстои процедура, УСПЕХ!

*
« Отговор #50 -: Септември 10, 2012, 14:35:40 pm »
todorovaaa, и аз съм изумена от бройката. Не искам да те плаша, но ако е истина си хиперстимулирана. След пункцията трябва да пиеш много вода (не сокове). Все пак се надявам да не си разбрала нещо. Чакам да пишеш след прегледа какво сте говорили с док.

« Отговор #51 -: Септември 10, 2012, 14:50:09 pm »
здравейте,върнах се и се разбра че упойка няма да има и нямало да боли ми казаха,че след това жените се чуствали много добре и така....За броя на фоликулите не питах и те не ми казаха и от 12,09 сутринта гладна до 13,09 когато ми е пункцията.прегнил да бия мускулно в 22.30 утре и така...това е от мен,само се надявам резултата да е положителен,че втори опит няма да правя май...каквото стане това е.
*
« Отговор #52 -: Септември 10, 2012, 14:59:54 pm »
todorovaaa, очудва ме твоето спокойствие. Надявам се, че док си знае работата! Ако има бройка можеш и да замразиш. Все пак ти желая късмет от първия опит!

*
« Отговор #53 -: Септември 10, 2012, 16:40:59 pm »
от 12,09 сутринта гладна до 13,09 когато ми е пункцията.

Защо е нужно да си гладна, ако пункцията ще е без упойка? И защо цяло денонощие?
« Отговор #54 -: Септември 10, 2012, 17:00:06 pm »
Тодорова незнам какъв е този доктор,но според мен трябва да има упойка.Моята пункция ще е събота на 15.09 на 03.09 имах записан час за анестезиолог,който ми обясни как ще мине процедурата.И наистина недоумявам след като няма да има упойка защо е нужно да си гладна и жадна.Успех и пиши как е минала процедурата.На всички момичета успех и нека напълним темата с много положителни тестчета.
*
« Отговор #55 -: Септември 10, 2012, 17:52:13 pm »
Тодорова, не знам какво точно прави твоят лекар, но дано поне има успешен финал. Силно стискам палци всичко да мине без проблеми за теб.  :goodluck:
« Отговор #56 -: Септември 10, 2012, 18:13:59 pm »
Todorova, включвам се да те успокоя. В началото на годината в Репробиомед ми правиха малка операция (моят гинеколог оперира в базата там, защото в техническо отношение клиниката е обурудвана чудесно).

Преди да вляза в операционната, оттам изведоха една жена, на която бяха правили пункция току що. Разказа ми, че не е била с пълна упойка, че нищо не е усетила (то не било съвсем без упойка и обезболяване, просто не спиш). Беше весела и усмихната, изглеждаше добре.

В Белгия, например, не слагат пълна упойка. Ако много настояваш, трябва да уведомиш определено време преди процедурата, за да може екипът да бъде подготвен. Но почти никой не иска.

Послушай си лекаря, не яж! Не става въпрос само за упойката, червата ти трябва да са съвсем изпразнени, това е много важно. На твое място, дори бих взела очистително.
« Последна редакция: Септември 10, 2012, 18:19:56 pm от Heaven_New »
« Отговор #57 -: Септември 10, 2012, 18:58:35 pm »
Мерси на всички за съветите,освен да се доверя на лекаря нямам друг избор,само дано да е успешно че иначе всичко е било напразно само ще ми остане изгубеното време и нерви и пари не на последно място,че хич не са малко.Нещо негативно се настроих.Повече усмивки :) ви пожелавам
*
« Отговор #58 -: Септември 10, 2012, 19:22:54 pm »
Хей, никакви негативни мисли. Смело напред с оптимизъм.  :D
« Отговор #59 -: Септември 10, 2012, 19:34:32 pm »
Пожелавам на всички които им предстои процедура да се похвалят с положителни тестове!Успех на всички!