0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #660 -: Октомври 09, 2012, 13:43:35 pm »
Не знам какво да ти отговоря. На мен ми го изписаха при първия опит, когато не беше ясно,че имам предразположение към тромбофилия. Сега вече като е ясно - след трансферите съм била на фракси или клексан.
Но ето афродита казва, че нищо не са й дали - като е доказано с изследване, че няма проблем там.
Толкова не обичам аз лекарства, че ако може нищо да не пия най-хубаво. Ама не може!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #661 -: Октомври 09, 2012, 14:13:23 pm »
Ollivia :),здравей,защо си в рискова група от прееклампсия?
Имах проблем с бъбреците преди време и затова.

_gucci_, Аспирина би имал ефект, ако се започне преди имплантация в случай, че има проблем. Ако нямаш доказан такъв, но пък нещо в главата ти подсказва, че искаш да го пиеш - дозата трябва да е под 80мг иначе не е безопастно.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #662 -: Октомври 09, 2012, 14:26:37 pm »
Момичета, имам въпрос - правил ли си е някой изследванията за СПИН и Васерман в ХЕИ?Понеже трябва да си ги направя преди започване на процедурата, знаете ли дали може там да се изследвам и след като е анонимно как ще си приложа резултатите?
« Отговор #663 -: Октомври 09, 2012, 14:33:12 pm »
Лилка, доста момичета пуснаха изследванията в Центъра за сексуално здраве. Като кажеш, че ти предстои ин-витро процедура, ти дават изследвания с имената, а не анономни. Доколкото знам се чака повече дни за резултата-така, че ги направи по-рано.
*
« Отговор #664 -: Октомври 09, 2012, 14:43:00 pm »
Ами, мисля, че в Русе няма такъв център за съжаление, иначе бих се възползвала от него с най-голямо удоволствие :)Дано личната лекарка ми даде някое направление....
« Отговор #665 -: Октомври 09, 2012, 15:07:26 pm »
Ами, мисля, че в Русе няма такъв център за съжаление, иначе бих се възползвала от него с най-голямо удоволствие :)Дано личната лекарка ми даде някое направление....
о, за Русе незнам, аз реших, че за София питаш.
« Отговор #666 -: Октомври 09, 2012, 16:03:14 pm »
В коя клиника ще правиш процедурата? Ако е в софийска - когато започенеш да ходиш за стимулация и прегледи, можеш да дадеш кръв в този Център за сексуално здраве. Стават за седмица резултатите, най-много - 10 дни и се спестяват доста пари.
*
« Отговор #667 -: Октомври 09, 2012, 16:53:44 pm »
Здравейте,милички :)
Ето ме на крак след пункцията,която беше преди няколко часа.Добре съм.Спукаха ми 10 фоликула,което означава ли автоматично,че са ми извадили 10 яицеклетки,туй не ми е много ясно?Резултатите ще получим утре сутрин след 8ч,след като се обадим в лабораторията и живот и здраве всичко да е наред в четвъртък е ЕТ.
Heaven-New,linapoli и gucci,мисля че можете да ми помогнете с отговори като напеример По колкко мг Л тироксин пиете,колко ви е ТСХ то,имате ли високо кръвно,аз имам хипертония,с наднормено тегло съм,от Хашимотото за една година качих повече от 17 кг,в момоента съм около 90 на ръст 166 см.Опитвах какво ли не,но проблема с свалянето си остава.Притеснявам се за бременността с това Хашимото и хипертонията.Пия всяка сутрин Еутирокс 125 мг и Beloc ZOK 75mg,това е бетаблокер и от тази вечер започвам свещички вагинално Utrogestan 200mg.
Чета форума с голям интерес и се радвам за всички мами,моля се за всички останали да успеят да станат мами  :)
« Последна редакция: Октомври 09, 2012, 16:55:30 pm от aldita »
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
« Отговор #668 -: Октомври 09, 2012, 17:27:24 pm »
аз съм на 25 мг Еутирокс от две години.От година и половина се движа между 1.5 и 1.7 ТСХ.Антителата ми са 47 при референтни 25.
Нямам високо кръвно ,иначе и аз съм с наднормено тегло вследствие на инсулиновата резистентност и Хашимото.Активно спортувам три пъти седмично по 2 часа.Сега не ама по принцип.По принцип последната година свалих 8 кг с балансирана диета и спорт.
Броя на фоликулите не е равен на яйцеклетките доколкото знам.
*
« Отговор #669 -: Октомври 09, 2012, 17:32:33 pm »
Ами много ми е трудничко в чужда държава и не много добър немски,доста се напрягам ,за да разбера какво ми говорят,но успях да рабера числото 10,доктора звучеше оптимистично настроен,и мисля че каза 10 яйцеклетки,но не съм сигурна,може и фоликули да е казал,но както и да умувам утре ще науча резултата,а дотогава....чакане :(
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
« Отговор #670 -: Октомври 09, 2012, 18:01:50 pm »
Според мен са ти казали 10 яйцеклетки ,което никак не е лошо.Стискам ти силно палци.
*
« Отговор #671 -: Октомври 09, 2012, 18:13:30 pm »
И аз ви стискам палци!!!
(не съм в софийска клиника и май няма да успея да си спестя някои лев, но отправих запитване към софийския кабинет за безплатни изследвания за СПИН и Васерман, защо тук отказват да ми ги направят ако не са анонимни)
« Отговор #672 -: Октомври 09, 2012, 19:18:58 pm »
Лелееее, за малко ви оставих, а вижте колко сте изписали  :lol: Не мога да ви изчета.
Честито на всички, които имат повод да празнуват!
А също така и много съжалявам, за онези, които видяха отрицателен резултат.  :( Думите са излишни, знам как боли. Дано бързо се възстановите и изправите глава.
Относно Хашимото - на мен преди 2 години при изследвания и преглед при ендокринолог ми казаха, че имам начален стадий на Хашимото. Към онзи етап специалиста твърдеше, че при мен това не е причина за не забременяване, известно време пиех Селен, след това спрях. Скоро не съм се изследвала. Сега като ви чета се замислих  osi_10. Не съм ходила при Начев и нищо не пия за това пусто Хашимото, това да не се превърне в проблем?
Ето пак намерих за какво да се тревожа  osi_13.
« Отговор #673 -: Октомври 09, 2012, 20:53:57 pm »
Момичета, в центъра за сексуално здраве на Самуил 111 вече не правят изследвания-поне до края на годината,достигнали са лимита.Жалко,но дано от догодина възобновят безплатните изследвания там.
Моята пункция я определиха за петък и нещо се спекох здраво,стискайте палци!
*
« Отговор #674 -: Октомври 09, 2012, 21:52:45 pm »
IrinaMMM :)здравей.
Това първи опит ли ти е?
« Отговор #675 -: Октомври 10, 2012, 10:56:51 am »
Heaven_New, какво става с теб? Пусна ли тест  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
aldita, честити ти яйчица, много хубава бройка! Сега стискаме палци всички да се оплодят  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: За Хашимотото - при мен го откриха след мисед през 2009та година. Пия Л-тироксин, започнах с 25 микрограма, после го вдигнахме на 50, защото се беше качило около 5. При диагностициране на Хашимотото антителата ми бяха четирицифрени числа (1500-2000). Ще ги проверя с точност. След това не сме ги изследвали. Сега като забременях веднага качихме лекарстовото на 75. Нямам наднормено тегло или хипертония, като цяло се чувствам добре, само косопад ме мъчи :(
IrinaMMM, добре дошла и от мен! Как върви стимулацията ти? Пожелавам ти много качествени яйцеклетки в петък!

*
« Отговор #676 -: Октомври 10, 2012, 11:29:46 am »
aldita браво много хубава бройка.

Heaven_New хайде зарадвай ни  :crossfingers: :crossfingers:

IrinaMMM
  :welcome_1: успешен финал!

п.п.Руми чакам те :wink:!

« Отговор #677 -: Октомври 10, 2012, 16:14:52 pm »
IrinaMMM :)здравей.
Това първи опит ли ти е?

Здравей Aldita!
Да,първи стимулиран,иначе имам 2 пункции на ЕЦ, но въпреки това шубето е голяма работа :D
« Отговор #678 -: Октомври 10, 2012, 16:19:23 pm »
Heaven_New, какво става с теб? Пусна ли тест  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
aldita, честити ти яйчица, много хубава бройка! Сега стискаме палци всички да се оплодят  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: За Хашимотото - при мен го откриха след мисед през 2009та година. Пия Л-тироксин, започнах с 25 микрограма, после го вдигнахме на 50, защото се беше качило около 5. При диагностициране на Хашимотото антителата ми бяха четирицифрени числа (1500-2000). Ще ги проверя с точност. След това не сме ги изследвали. Сега като забременях веднага качихме лекарстовото на 75. Нямам наднормено тегло или хипертония, като цяло се чувствам добре, само косопад ме мъчи :(
IrinaMMM, добре дошла и от мен! Как върви стимулацията ти? Пожелавам ти много качествени яйцеклетки в петък!
Хевън,благодаря ти! При мен проблема е при оплождането-яйцеклетките се разпадат и не можем да стигнем до такова,дано този път като е стимулирано и има/надявам се/повече яйцеклетки,все някоя да стане хубаво ембрионче!

*
« Отговор #679 -: Октомври 10, 2012, 19:59:40 pm »
 :D  Здравейте,милички.
Имам 6 оплодени яйцеклетки и утре ми е Трансфера в 12ч.Незнам какво да си мисля,от вълнение незнам къде се намирам.Дано си ги износя ембриончетата.
IrinaMMM пожелавам ти хубава бройка и качествени яйцеклетки в петък и разбира се колкото се може по-безболезнена пункция.
linapoli i gucci моите антитела са около 600 и мисля ,че са доста високи,дано не увреждат плода,много не съм наясно с тези неща и предварително се извинявам ако пиша глупости.Откакто си биех стимулационните инжекции и от вчера си слагам свещички прогистерон кръвното ми скочи доста 149/97 и пусл 88 ми е днес.качих 4 кг за 14 дни.Дали е от лекарствата,от стимулацията?
Обичам ви всички,които се борите като мен да дадете живот и дано Бог ни помага!