0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #220 -: Септември 20, 2012, 10:32:14 am »
Papa, аз съм на същото мнение - ако има макар и един, защо да го губите. Според мен правино е  това, което си мислиш да проследите. Не се отчайвай, едно да е - пак стига. За лигавицата предполагам че докторите вече имат думата. Или пък замразяване. Може и да е голяма глупост, но по-миналия месец, когато бях на клостилбегит  пих 6-7 дена  витамин Е, дали от това или не имах завидната лигавица 10мм. А миналия месец с аримидекс беше 12мм, и пак пих вит. Е - 5 дена (по едничко). Не твърдя нищо не споря и не налагам нищо.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #221 -: Септември 20, 2012, 10:33:00 am »
papa2011, съжалявам миличка. Аз не съм много знаеща в тази област - първо ин витро ми е, затова не мога да ти помогна със съвет  :( Затова мога да ти дам една много силна прегръдка  :bighug: Не се отказвай от мечтите си! Рано или късно всички ще получим мечтаната рожба.

« Отговор #222 -: Септември 20, 2012, 10:51:05 am »
Papa, и аз нямам мнение и наблюдения по въпроса за съжаление, но смятам,че трябва да се опита всичко възможно! Прегръдки!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #223 -: Септември 20, 2012, 10:53:11 am »
Папа това с почивките също не помага, аз също съм лош отговор на стимулация, без стимулация всеки месец имам яйцкелтека, единствената стимулация на която реагирах горе долу добре беше по дълъг протокол с едно лекарство което за съжаление не помня как се казваше, но не е по фонда и заплатих за него някъде около 350 лв, тогава, ще питам като отида следващият път на преглед защото мисля, да ги помоля докторите ако може пак да съм с него, специално е за качеството на яйцеклетките!При тази стимулация имах 5 или 6 фоликула не помня точно, извадихме 5 яйцеклетки, 4 се оплодиха и разделиха, имах положителен тест, но много бързо всичко приключи, спряха да се развиват ембриончетата!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #224 -: Септември 20, 2012, 11:10:31 am »
papa2011, и аз си мисля, че няма смисъл да губиш фоликула. Дори и един, може да има качествена яйцеклетка, която да стане хубав ембрион. Иначе честно казано при стимулацията с Аримидекс и меногон и аз има лош отговор. Имах поне 10 фоликула, които така и не се развика добре и накрая извадихме две яйцеклетки. Аз по принцип съм с поликистозни яйчници и овулация имам рядко, така че ЕЦ при мен отпада като възможност. При стандартните стимулаци (и по къс, и по дълъг протокол) съм имала 12, 8 и сега 13 яйцеклетки. А при тази уж "лека" стимулация, за която използвах 42 меногона (по 6 и по 7 на ден) 8O и аримидекс, едвам се развиха два фоликула. Така че от съществено значение са и лекарствата според мен, изобщо  индивидуална стимулация за всяка жена. Стискам ти палци да намерите правилното решение за теб. Не се предавай, вече дълъг път си извървявала  :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Септември 20, 2012, 11:19:55 am от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #225 -: Септември 20, 2012, 11:17:51 am »
Papa2011, аз имах предвид да се откажеш от трансфер, защото ти е тънка и лигавицата, но наистина е разумно да продължиш до пункция (както на ЕЦ), да извадите поне 1 Я, пък следващ  месец ще връщате. Успех в събота, може пък приятно да се изненадаш. Каквото и да решите с док, ние тук сме с теб
  :grouphug2:

*
« Отговор #226 -: Септември 20, 2012, 11:23:41 am »
papa2011, не се отказвай от този фоликул, може той да е твоят късмет. :)
Пък и има много успели момичета само с една-единствена яйцеклетка. :)

Изпращам ти цялата си позитивна енергия и от сърце ти желая успех! :bighug:

« Отговор #227 -: Септември 20, 2012, 12:28:17 pm »
здравейте.След цветната снимка резултата е напълно непроходими тръби.Докторът каза ин витро.Но ми каза също че няма нужда да се премахват тръбите.  Искам да попитам имали някой от вас нещо подобно
Аз също съм с 1 силно нагъната тръба, а сега и с извънматочна бременност в нея. След всеки опит съм питала *а те са 6* дали не е добре да направим ново лапаро и винаги са ми отказвали, защото всяка операция била тя и лапароскопска винаги води след това до сраствания. Премахват тръби при хидросалпингит, ако няма данни при теб за такъв, не се притеснявай и действайте смело до успешен финал.
Много късмет.
« Отговор #228 -: Септември 20, 2012, 14:49:14 pm »
здравеите и от мен аз сьщо сьм с един фоликол 17мм в сьбота сьм на пункция много се притеснявьм (заштото е 1)даите ми савет
*
« Отговор #229 -: Септември 20, 2012, 14:51:30 pm »
здравеите и от мен аз сьщо сьм с един фоликол 17мм в сьбота сьм на пункция много се притеснявьм (заштото е 1)даите ми савет

Ние няма какво да те посъветваме, освен да си максимално спокойна и да вярваш в успеха. Все пак, природата така е създала нещата, че по естествен път се забременява само с една яйцеклетка. Успех!  :D
« Отговор #230 -: Септември 20, 2012, 15:20:12 pm »
biserka lazarova, успех на пункцията и бъди спокойна. И на мен ми беше първо това ин витро, но притесненията са повече отколкото трябва. Минава неусетно :)
iva17, Успех на трансфера утре. Сигурна съм, че нямаш търпение вече да се срещнеш с твоите ембриончета.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #231 -: Септември 20, 2012, 15:58:46 pm »
linapoli, да! Нямам търпение да си прибера ембриончетата :) Макар да ми е n-ти опит, всеки път това е най-вълнуващата част. Този път смятам да си ги задържа за 8-9 месеца :) Ембриолозите казаха, че вече са морули, всички били добре и компактни, каквото и да означава :) И утре сутрин ще се обадят да ми кажат в колко часа ще е трансферът.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #232 -: Септември 20, 2012, 16:50:23 pm »
iva17, моят трансфер беше на фаза морули на 4ти ден от пункцията. Имам си ги на снимка :) Доколкото разбрах това е фазата, в която се "стопяват" стените на отделните клетки на ембриона. Незнам дали го обяснявам правилно, ако някой е по-наясно да се включи.

« Отговор #233 -: Септември 20, 2012, 19:25:44 pm »
Ивче, имаш много стиснати палци от мен.  :crossfingers: Колко ембриончета ще връщаш и после колко бебета ще чакаме?  :babyflips: :goodluck:

Благодаря на всички, които са съпричастни към мен и моя проблем и се включиха със съвет и коментар. В събота след прегледа ще ви пиша и ще ви кажа как се развиват нещата.
« Отговор #234 -: Септември 20, 2012, 19:58:19 pm »
 Предишния ми опит и аз бях с 2 фоликула и препоръка да спра.Но ,аз не спрях.Макар и една яйцеклетка - рискувах.Надеждата умира последна !
Сега съм в нова процедура ,с по-добър отговор .Пункция в събота.С един яйчник съм.
« Отговор #235 -: Септември 20, 2012, 20:25:50 pm »
Iva, :balk_50: Стискам палци утре да мине гладко :)
« Отговор #236 -: Септември 20, 2012, 21:27:37 pm »
рара2011 имах ноември месец стимулация с пет фостимона на ден и направих само три фоликула.Април правих опит с меногон по три  на ден,5 фоликула и 5 яйцеклетки.Днес беше пункцията ми на опит който започнах на 12,09 с армидекс и меногон извадихме 6 яйцеклетки.Не се отказвай продължавай да опитваш трябва да успеем.
« Последна редакция: Септември 20, 2012, 21:30:40 pm от jo-joo »
« Отговор #237 -: Септември 20, 2012, 22:37:34 pm »
Zdraveite mili4ki.Otdavna ne sam pisala,no s grijite pokrai bebka ne mi ostava vreme da sedna na kompa.
Papa2011 vqrvam 4e 6te uspee6 mila ne se otkazvai :bighug:
iva17,ili7372 stiskam vi silno palci  :bighug:

« Отговор #238 -: Септември 21, 2012, 09:31:01 am »
papa2011, и аз бих те посъветвала да не се отказваш. А до събота може и още да са пораснали и да има нужда от някоя друга инжекция. И едно да извадите, може да е твоето  :D  Аз съм в момента в стимулация по дълъг протокол, 15 ден. Не искаха да тръгнат фоликулчета, но аз не се отказах, доктора също ме подкрепи. На 13 ден тръгнаха 2 малки, днес на 15 са малко пораснали и още 2 малки се появиха. Сега се надявам всички да растат и да имаме яйцеклетки. Понякога е нужно повече търпение. Стискам ти палци и се надявам да ни зарадваш утре с хубави новини :)
*
« Отговор #239 -: Септември 21, 2012, 09:53:58 am »
papa2011 ,ще стискаме палци в събота да има някакво развитие и добри новини :crossfingers:.Ние сме с теб :bighug:
Иве очакваме да се включиш да ни разкажеш за трансфера.
ili7372 ,успех на твоята пункция.
sunny12 ,успех и на теб.