0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #200 -: Септември 19, 2012, 16:07:01 pm »
Avallon, след първия ми и единствен приключен опит ми дойде на 11 ден след пункцията, точно, даже не ми остави време да се понадявам. (Но за това пък достатъчно си поблъсках главата в стената от яд, че настоях да ми върнат само 1 ембрион, заради скъсена шийка и невъзможност да износя двуплодна бременност.)
*
« Отговор #201 -: Септември 19, 2012, 17:09:45 pm »
avallon, и на мен ми се е случвало при първият ми опит, много бях изненадана и дори не стигнах до тест.

« Отговор #202 -: Септември 19, 2012, 17:13:41 pm »
И на мен при първия ми опит ми дойде на 10-ти ден след трансфера, когато трябваше да правя теста :(
« Отговор #203 -: Септември 19, 2012, 17:44:07 pm »
rum4e, бъди спокойна и не отписвай още опита. Сигурна съм, че лекарите ще направят всичко по силите си! Имаш много силно гуш от мен  :bighug:
iva17, страхотна новина! Много послушни твоите ембриончета :)
Аз гледам да не скучая много, намирам си леки занимания. Днес дойдох и на работа за 2-3 часа. Но искам да ви питам - нормално ли е корема да ми е много подут, изглеждам като бременна в 5ти месец. Много често пишкам, тази нощ съм ставала 4 пъти по малка нужда.

« Отговор #204 -: Септември 19, 2012, 17:59:49 pm »
Iva,браво,чудесно се развиват....
Linapoli,как така на работа :ask:,изненада ме,тъкмо щях да питам как я карате момичета след трансфера-аз лежа тук в нас и вече не ме свърта,но като стана и се подвижа малко и почва да ме боли ниско долу корема,незнам защо така,вие какво си позволявате да правите.... :oops:
Re: Ин витро / икси - септември октомври ноемвр
« Отговор #205 -: Септември 19, 2012, 18:05:36 pm »
На мен работата ми е много спокойна, бизнеса ни е семеен и няма кой да ми седи на главата и да ме ядосва. Общо взето седя на компютъра, просто не съм в легнало положение. Не ме свърта вкъщи. Работя на 15 мин пеша от нас.

*
« Отговор #206 -: Септември 19, 2012, 18:20:34 pm »
Момичета ,след трансфера първите няколко дни се пазете по-сериозно,но после се занимавайте с неща които са ви приятни.Сега е момента да се поглезите и да си починете от домакинските работи :lol:.
Не си мислете че като не ставате от леглото е сигурно.До някъде всичко е Божа работа,така че живейте си както до сега. :bighug:

« Отговор #207 -: Септември 19, 2012, 19:17:36 pm »
Аз съм със същите оплаквания- постоянно ме боли ниско долу, пишкам през 5 мин. и се надявам това да е нормално. Към тези включваме и неспокойни черва (или поне се надявам да са черва) и имам режещи болки в корема. Аз от понеделник се връщам на работа, но до петък поне ще опитвам да лежа повече. Ама много трудно като не сме свикнали така да мързелуваме...:)
rum4e, сигурна съм, че лекарите ще измислят нещо, нека излезнат и другите резултати.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #208 -: Септември 19, 2012, 19:47:18 pm »
Благодаря ви, момичета  :bighug: Само вие може да разберете колко много ме радват тези новини и с какъв трепет чакам сутрин обаждането на ембриолозите  :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #209 -: Септември 19, 2012, 20:13:53 pm »
Тук валят страхотни новини, браво за което  :lol:

Аз малко ще разваля настроението. При мен нещата не вървят на добре. На стимулация съм, а фуликули НЯМА, един единствен 7 мм, лигавица 2мм, толкова тънка никога не е била, чак помислих, че има някаква грешка. Докторката ме попита директно дали искам да се откажа от опита. Направо ще се побъркам  osi_13 такова нещо не съм очаквала. В събота съм на преглед. Нямам големи очаквания. Съжалявам за лошите новини  :balk_145: Най-лошото е, че ми казаха, че яйчниците ми са много зле. Сринаха се всички мои мечти.
*
« Отговор #210 -: Септември 19, 2012, 20:25:53 pm »
здравейте.След цветната снимка резултата е напълно непроходими тръби.Докторът каза ин витро.Но ми каза също че няма нужда да се премахват тръбите.  Искам да попитам имали някой от вас нещо подобно
« Отговор #211 -: Септември 19, 2012, 20:38:25 pm »
здравейте.След цветната снимка резултата е напълно непроходими тръби.Докторът каза ин витро.Но ми каза също че няма нужда да се премахват тръбите.  Искам да попитам имали някой от вас нещо подобно

Seven, според белгийските ми доктори, тубарният фактор е най-малкият дявол. Сигурно си изшашкана в момента, но това има оправия. Виж, за непрекъсването на тръбите да кажат тези, които са минали по този път.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #212 -: Септември 19, 2012, 20:38:52 pm »
Ех Papa, съжалявам, така те чаках да се появиш  :bighug:  До сега как си реагирала на стимулациите? Док какво коментира?
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
Re: Ин витро / икси - септември октомври ноемвр
« Отговор #213 -: Септември 19, 2012, 20:53:07 pm »
seven, и моите тръби са непроходими, но не са премахнати, така че има и други.
papa11, напълно те разбирам, вчера си представях точно това че ми се случва. Аз бих спряла този опит и бих пробвала следващ месец, разбира се ако се финансираш сама. Ако е по фонда ще го загубиш май  :ask:

На момичетата след трансфер ще кажа: подкрепям казаното от Аманда, първите дни е добре да се пазите. Тежестта в повечето случаи я има, от стимулацията е. Препоръчвам повече белтъчини и вода, въпреки честото пишкане.
Лека вечер и до утре  :bighug:

*
« Отговор #214 -: Септември 19, 2012, 22:32:18 pm »
Аз също съм с тубарен фактор като едната тръба пропуска малко.Моите също не са премахнати.      papa аз мисля като Руми,  със сигурност не е лесно  ,но ако трябва да се откажеш по добре го направи за да не обричаш опита си на провал :bighug:

*
« Отговор #215 -: Септември 19, 2012, 23:15:48 pm »
И моите тръби не са премахнати - едната е прекъсната, другата непропусклива. Лекарите се стараят да оставят тръбите, когато това е възможно, защото подобряват кръвоснабдяването към яйчниците.

iva17, всичко се развива чудесно, нека е така до края! :)

papa2011, много неприятно наистина.  :( Коментирахте ли на какво може да се дължи този лош отговор на стимулацията? Какво значи "яйчниците ми са много зле"?

На момичетата, които са след трансфер, желая времето до теста да мине неусетно и после да се похвалят с голямо ЧХГ!  :D
« Отговор #216 -: Септември 20, 2012, 07:34:37 am »
Не се притеснявай, смело напред! Аз също съм с една премахната и една частично проходима тръба. След цветната снимка ми казаха, че единствения шанс е ин витро, като изобщо не сме говорили за премахване на тръбите. Резултатът от първия ми опит е положителен  :)  Много късмет ти пожелавам!
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #217 -: Септември 20, 2012, 07:48:26 am »
Добро утро момичета.
Ех Papa, съжалявам, така те чаках да се появиш  :bighug:  До сега как си реагирала на стимулациите? Док какво коментира?

В интерес на истината миналия път бях на подобна стимулация и реагирах зле. Имах много малко фуликули, а на финал извадихме само 2Я, представяш ли си. Др. Персенска ми се скара, че не слушам, тя ми беше казала, че яйчниците ми са зле и нямат потенциал, но аз тъй като всеки цикъл на ЕЦ правя по 1 хубав фуликул, този път с др. Стаменов решихме опита да е стимулиран за повече фуликули, но не би. Яйчниците ми не искат да реагират, явно др. Персенска е права като ми казва, че няма да стане. 5 дни пих Аримедикс и бихме по 3 броя Фостимон. Днес и утре няма да  приемам никакви медикаменти, на преглед ще ходя в събота на 10 ден от МЦ. Тогава ще видим какво се случва с моите яйчници и дали се е появил някой и друг фуликул. Евентуално ще прекратя стимулацията, но съм ма мнение да проследя фуликула/те и все пак да пунктираме. Нали? Какво ще ме посъветвате? В противен случай губя всичко.

Ще се радвам да споделите мнение, имам нужда от съвет!
« Отговор #218 -: Септември 20, 2012, 08:03:53 am »
Papa, аз бих пунктирала. Първо, не се знае какво ще се види на следващия преглед. Второ, един фоликул - един, има го. Естествено, че ще опиташ. Ще стискам палци до следващия преглед.
« Отговор #219 -: Септември 20, 2012, 09:15:00 am »
Papa2011 при мен миналата година(ноември мисля ,че беше)също при преглед ми казаха,че яйчниците ми са зле и не се знае какво ще стане като стартирам ,плюс диагноза ИЯР. Док ми предложи да пия 2 месеца противозачатъчни и чак тогава да стартираме.Имайки се впредвид ИЯР при доста силна стимулация на пункцията ми извадиха 4 яйцеклетки-всички се оплодиха,но само 2 от тях се деляха нормално.На 3-ти ден ми бе трансфера на две ембриончета.Сега(втори опит-силно вярвям,че ще моя въпреки диагнозата) след месец на противозачатъчни съм на по-слаба стимулация с Гонал и да видим какво ще стане.Но си мисля,че е най-добре да поговорите с доктора ти и каквото ти каже смятам,че ще е правилното решениеВсе пак като не е този месец,тогава другия.От сърце ти желая скоро да постигнеш мечтите си  :hug2:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю