0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #100 -: Септември 13, 2012, 19:30:07 pm »
Linapoli,благодаря ти много,сега като че ли съм малко по спокойна,стискам палци утре да получиш добри новини.... :)
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #101 -: Септември 13, 2012, 19:38:59 pm »
Здравейте и от мен :) Първо искам да благодаря на всички за вниманието и стиснатите палци, трогнахте ме момичета  :bighug:
Сега за пункцията - мина добре, чувствам се добре, боли ме само при движение. Беше с пълна упойка. Нищо не усетих. Извадиха 5 фоликула, но за съжаление само 3 добри яйцеклетки  :( Другите две били дегенерирали... Дано се оплодят всички. Утре ще имаме резултати.
Аз съм само с един яйчник и при мен извадиха точно 5 яйцеклетки, 1 дегенеративна, 1 не се оплоди...Върнаха ми 3 ембриона, резултата се вижда в подписа ми  :wink: Моята докторка непрекъснато ми повтаряше, че е важно КАЧЕСТВОТО, а не КОЛИЧЕСТВОТО, като дори се правели изследвания в тази насока - имало данни, че по-малкия брой фоликули, дава по-добри яйцеклетки...Пожелавам ти успех, както и на всички останали момичета, вярвайте в себе си и гледайте положително!

daria_66Бъди спокойна, това е формалност...мисли за по-важните неща!  :)
Дано всички скоро се преместите в темата на бременните!!!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #102 -: Септември 13, 2012, 19:48:19 pm »
linapoli , точно за това си говорихме днес с акушерката като ходих за инжекцията. Че не е важно дали имаш 10, 15 или 3 яйцеклетки, а е важното след това да си бременна. Аз от опит го знам, за съжаление. Винаги съм вадила яйцеклетки, винаги уж са много добри ембрионите, винаги ми оставят добри и за замразяване, но какво от това, като накрая съм виждала една голяма 0 на теста цели 6 пъти. Така че три яйцеклетки са си напълно достатъчни, всичко е Божа работа в крайна сметка. И най-перфектната стимулация да имаш не е гаранция за нищо и обратното - и от една яйцеклетка чудото се случва. Пожелавам ти го от сърце :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #103 -: Септември 13, 2012, 21:48:56 pm »
здравейте момичета :D
живея в Швейцария.предстои ми инвитро тук на 9 октомври пункция и на 11 октомври инвитро.днес ми биха задържащата инжекция.на 25-ти е първата ми инжекция.все още незнам какво ще ми бият,колко и докога.миналия месец ми доийде на 17-ти,а този на 10-ти.попитах доктора и той каза ,че няма проблем,че ми е дошъл цикъла,това не играе роля.въпроса ми е знае ли някой това така ли е,в смисъл,правилно ли започваме процедурата.много се притеснявам от това какво следва,дали ще бъде успешно инвитрото,аз съм с хашимото,хипертония,мигрена и наднормено тегло :oops:
на 36г съм и се вълнувам много на тема забременяване,инвитро,деца.благодаря на всяка душичка,която ми отговори :D
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
*

iva17

• 915
« Отговор #104 -: Септември 13, 2012, 22:06:53 pm »
aldita , как така предварително знаеш кога ще ти е пункцията и кога ще ти е трансферът? Тук в България няма такава практика. Аз при този опит бях по дълъг протокол. На двадесетия ден от цикъла ми биха блокиращата инжекция и след около две седмици започнах същинската стимулация. За да прецени лекарят ми кога да е пункцията ходя на преглед и пускам хормонални изследвания през ден, а последните два дни - всеки ден. След пункцията ембриолозите се обаждат, за да кажат дали са се оплодили яйцеклетките и всеки ден после се обаждат, за да съобщават как се делят. Те, заедно с лекаря, преценяват на кой ден да е трансферът - в повечето случаи е на трети или пети ден след пункцията (без да се брои денят, в който е направена. Нека момичетата от чужбина да кажат, на мен ми се струва абсурдно да знаят предварително кога ще са пункцията и трансферът. Но явно в твоята клиника си карат по някаква унифицирана схема, което за там може да си е практика. Така че не съди по нас :) Пожелавам ти успех и силно ти стискам палци за положителен резултат :)
« Последна редакция: Септември 13, 2012, 23:39:46 pm от iva17 »
*
« Отговор #105 -: Септември 13, 2012, 23:31:28 pm »
Предполагам, че датите са просто за ориентир.
Като се знае видът протокол и блокаж, горе долу се смята кое кога ще се случва.

aldita, най-добре питай лекаря си, ние можем само да гадаем. Вече си нагазила в морето и е нормално да се притесняваш, но дано имаш доверие на лекаря си и си проучила добре клиниката, в която ще правиш процедура. Успех!
*
« Отговор #106 -: Септември 14, 2012, 07:45:03 am »
Linapoli,радвам се че всичко е минало добре стискаме палци за хубави ембриончета :crossfingers:
daria_66 ,всеки се е притеснявал първият път аз също бях много притеснена ,но правилно са ти казали момичетата не е нищо страшно,ще видиш ,мен после ме понаболяваше все едно имах мускулна треска на корема,но и това мина.Хайде успех и да дадеш хубави  :egg:

« Отговор #107 -: Септември 14, 2012, 09:39:45 am »
Момичета, на мен утре ми е пункцията :D Аз тооолкова се вълнувам,че нямам търпение да дойде, от вълнение даже нямам време да се притеснявам (може би ,защото ми е за първи път и отдавна чаках този момент)...искам само всичко да мине по мед и масло и после да има резултати. Вярвам, че ще има. Успех на всички- горе долу сме по едно време и ще си чакаме заедно. Няма начин при толкова стиснати палци да не се получи!  :a_cat_04:
« Отговор #108 -: Септември 14, 2012, 09:48:34 am »
опа здравейте,да се отчета че вчера веднага след пункцията пътувах за Бургас и чак вечерта се прибрах.За пункцията -без пълна упойка само някаква локална или нещо подобно.Д-р Табакова ми я прави не усетих кой знае каква болка извадиха 10 фоликула и днес трябва да се обадя в клиниката за да разбера какво става с тях,след пункцията полежах 2 часа и си заминах за бс,абе всичко мина повече от добре,много внимателни бяха всички-кафенце,сладки след това както си му е реда :wink:Не съм компетентна да давам съвети тук във форума,но много стискам палци за всички вас ,дано само хубави новини
*

iva17

• 915
« Отговор #109 -: Септември 14, 2012, 10:39:53 am »
todorovaaa , браво на теб :) Видя ли че няма нищо страшно, както и предполагах не може да извадят толкова фоликули без обезболяване, все пак това са клиники с дългогодишен опит. Стискам палци всички яйцеклетки да се оплодили и да се развиват добре  :bighug:
*
« Отговор #110 -: Септември 14, 2012, 10:55:56 am »
Успешни процедури на всички момичета!  :)

todorovaaa, радвам се, че всичко е минало успешно. Ти ни изплаши с тази огромна бройка фоликули  :D Стискам палци и аз да имаш много хубави ембриончета!  :)

afrodita279, много късмет утре! Няма за какво да се притесняваш, мисли си само за хубавия ревлив финал на процедурата  :)

aldita, вероятно в Швейцария лекарите работят по малко по-различен начин, но е важен крайният резултат. Успех ти желая! :)
*
« Отговор #111 -: Септември 14, 2012, 12:54:24 pm »
todorovaaa ,браво на теб ,стискаме палци да се оплодят и да станат едни хубави ембриончета :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #112 -: Септември 14, 2012, 13:15:02 pm »
много сте писали, не мога да смогна да прочета всичко  :)
linapoli, браво, 3 броя не е никак зле  osi_9, ще се оплодят всичките
todorovaaa, браво и на теб! Радвам се, че се чувстваш добре  :)
Heaven_New, успех в стимулацията! И да се отчиташ при нас  :wink:

*
« Отговор #113 -: Септември 14, 2012, 17:52:25 pm »
 :)Момичета,Благодаря за отговорите!Наистина нямам идея какво правя.Просто научих от мои познати,съвсем случайно за клиниката.Отидох.Първвият път беше май месец,но стигнах само до блокиращата инцекция,защото ТСХ-то ми скочи на 8.имах здравословни проблеми и ендокриноложката ми забрани инвитро.изчаках и август се обадих на доктора отново.изчисли от последния ми цикъл 17 август дата 13 септември,но на 10 септември преждевременно ми дойде.Той каза,че няма значение.Би ми инжекцията и каза на 25 да дойда да започнем с другите инжекции по 210 мг,но не чух лекарството.толкова се притеснявам ,че нито питам нещо,нито шавам ,само кимам с глава и чакам.Ужас.После на 9 октомври ми е пунцияата а на 11 октомври инвитрото.Нямам идея.В такова неведение съм.Чета всичко,което сте писали и се радвам за всички,които са успяли да преминат през всичко успешно. :)Ако някой все пак е правил инвитро в чужбина или в Швейцария нека пише нещичко.Благодаря Ви и стискам палци на всички бъдещи "мами "
"Единственото нещо,от което се нуждае злото,за да триумфира е... добрите хора да не правят нищо!"
« Отговор #114 -: Септември 14, 2012, 18:09:55 pm »
Момичета, обадиха ни се от клиниката - и трите яйцеклетки са се оплодили :) Много съм щастлива! Утре пак ще ни се обадят да кажат как се развиват и кога ще е трансфера - в неделя или в понеделник.
daria_66, как мина пункцията?
afrodita279, Успех на твоята пункция, да извадите много хубави яйцеклетки  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
aldita, вярвай на лекарите, те си знаят работата. Желая ти много късмет!

« Отговор #115 -: Септември 14, 2012, 20:47:27 pm »
Ихааа, Linapoli, 3 оплодени, чудесно! Кога планират траснфер, на трети или на пети ден?
Aldita, от какво така ти е скочило тсх-то предния път? Стискам ти палци, и аз като теб живея в чужбина, в Брюксел, но процедурата ми е тук. Съжалявам, че не мога да помогна с информация.

Стартирахме днес с 450 единици Гонал, силна стимулация, но това е положението.
« Отговор #116 -: Септември 14, 2012, 20:52:01 pm »
Утре ще ни кажат кога ще е трансфера, в зависимост от това как се развиват. Казаха в неделя или в понеделник, неделя се пада 3ти ден, съответно понеделник - 4ти. По принцип правят ли трансфер на 4ти ден, все за 3ти или 5ти съм чувала  8O

*

iva17

• 915
« Отговор #117 -: Септември 14, 2012, 21:07:59 pm »
linapoli  , супер :) Всички ще станат прекрасни ембриончета, ще видиш. Аз съм в "Надежда" и при нас съм чувала от момичета, че са имали трансфер на 4-и ден. При мен лично винаги са ми връщали ембрионите на 3 или 5 ден, но явно е по преценка на ембриолозите и док.   
« Отговор #118 -: Септември 15, 2012, 10:45:36 am »
Здравейте, момичета, моята пункция вчера мина много добре,извадихме 7 яйцеклетки,преди малко ми звънна ембриоложката и каза,че 5 от тях са се оплодили.. :),много съм щастлива,сега остава и да почнат да се делят...утре ще ми кажат кога ще е трансфера-след обед или в понеделник...Стискам палци на всички момичета...
*
« Отговор #119 -: Септември 15, 2012, 12:03:13 pm »
daria_66, видя ли че нямя нищо страшно? И бройката е идеална, може даси спокойна  :)
linapoli, има трянсфер на 4-ти, дори на 2-ри ден. Когато кажат - тогава, ембриолозите преценяват според качеството и бройката, довери им се!
afrodita279, стискам палци за пункцията  :crossfingers:
iva17, а твоята пункция утре ли ще бъде?
Heaven_New, защо така ударно започвате?