Здравей мила.Аз също като теб се боря с килограмите,които по принцип винаги са ми били повечко,но след спиране на противозачатъчни направо станаха неудържими.Както са ти казали по-горе,щом диетите не помагат,както и при мен най-добре се изследвай за инсулинова резистентност.На мен също гинеколозите ми намекваха за килограмите,но то е лесно да се каже,а да не се търси проблема.Намерих го сама като си взех направление и ме пратиха при свестен ендокринолог.Прави се обременяване с глюкоза на гладно и се взима 3 пъти кръв,като освен глюкоза,както при обикновения профил се изследва и инсулин.Спрямо съотношението им се поставя или отхвърля диагнодата.Ако я имаш се дава метформин,който освен,че помага за отслабването-аз свалих 3кг за месец и половина,помага и за по-качествена овулация.3 години се борих да забременея,месец и половина след приема на хапчето чудото се случи,а моята доза не е от максималната.Дай Боже всичко да е наред до края.Така,че,може и да го няма този проблем при теб но трябва да го отметнеш,важно е,в Токуда например струва 50лв,отнема 4 часа с взимането на кръв и резултат.Здравната каса не го поема,трябва да се плати.Успех мила!