0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 5 част
« Отговор #760 -: Ноември 08, 2012, 08:55:08 am »
Добро утро момичета днес(на 14 ден) си направих тест на шуърчек и е  :bfn: сега ще изчакам другия четвъртък да видим дали ще ми дойде :)
« Отговор #761 -: Ноември 08, 2012, 12:19:11 pm »
 :)Здравейте на всички. Дано Слънце, Емануела идр. момичета ни зарадват в най- скоро време с положителни тестове, прегледи. Мисля, че сте близо до заветната цел на всички ни. Вени, трябва бързо да се посъветваш с някой близък доктор защо са тези болки и нормални ли са те? Аз ходих сутринта да ми изследват глюкоза и урина да разбера поне да не е диабет или др. Тези малки изследвания могат ли да покажат бременност? Защото и на 2-ри като ми дойде, за трети месец цикълът ми е много оскъден- едва ми зацапва кафеникаво, едва личи на превръзката и трае само 2 дни.
« Отговор #762 -: Ноември 08, 2012, 12:59:13 pm »
Много ви благодаря момичета за подкрепата :bighug: Много се надявам този месец чудото да се е случило макар, че графиката ми е доста постна от към  :heartbeat: но понякога и само едно :heartbeat: е достатъчно.Днес много странно ме наболява корема от време на време, но не е като ПМС или просто вече толкова ми се иска да се е случило, че почнах да си внушавам...Ама какво да ви обяснявам на вас като вие най-добре знаете как се чувствам :) Много се надявам този месец да има много  :bfp: тестчета :goodluck:
Venito тихичко честито и дано да повлечеш крак :lol: :bighug: :bighug:
« Отговор #763 -: Ноември 08, 2012, 13:30:07 pm »
venitoНа ушенце ,честито и от мен! :cheerleader: :dance2: :bighug:
« Отговор #764 -: Ноември 08, 2012, 14:28:06 pm »
Честито и от мен на Венито.Дай Боже да прихванем от теб.На 10-ти ноември НЕ трябва да ми идва.Дано този път чудото да е станало.
« Отговор #765 -: Ноември 09, 2012, 09:06:13 am »
Много ви  благодаря момичета!
Може ли да ми кажете гестационните седмици от датата на овулацията ли се броят или от началото на менструацията?

« Отговор #766 -: Ноември 09, 2012, 11:32:55 am »
Вени това го намерих в интернет,дано ти е от полза:

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.
Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена
!!!Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Може да следите коя гестационна седмица  в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.03 значи в 1-ви месец сте до 10.04, във 2-ри месец сте до 11.05, 3-ти месец – до 12.06 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.
« Отговор #767 -: Ноември 11, 2012, 15:23:55 pm »
Привет :) не съм писала скоро, защото нямах време, започнах лекции и почти не ми остава свободно време :)
Момичета искам да ви споделя нещо преди четри дни имах бяло течение беше много обилно(направо парцали и имаше мирис, до сега никога не съм имала такова течение) Аз си правя промивки с дамски душ с йодова тунктура(винаги ми помага) и този път също, но ми се случи нещо странно на 9-ти вечерта си направих промивка и след това с партньора ми правихме секс, а на сутринта получих едно кафеникаво течение не беше обилно и до вечерта вече го нямаше. Вие как мислите имали място за притеснение, че аз нз от какво може да е и вече нз какво да мисля, или пък това кафеникаво течение се дължи на имплантация   :ask: :ask:
Чакам мнения мили дами

Венито честито и от мен много се радвам за теб :) :bighug:
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 15:31:50 pm от Emanyela »
« Отговор #768 -: Ноември 11, 2012, 23:30:55 pm »
Е, със сигурност не съм бременна, дойде ми преди три дни. :balk_145:
« Отговор #769 -: Ноември 12, 2012, 13:32:39 pm »
Здравейте момичета,на мен трети ден закъснение и ми дойде тази сутрин. :(
Каквото е писано такова,не се отказваме...а продължаваме като си отидат "гостите"
« Отговор #770 -: Ноември 12, 2012, 21:51:54 pm »
Момичета не се отчайвате стискам палци другия месец да се получи :)
« Отговор #771 -: Ноември 13, 2012, 12:07:11 pm »
Здравейте момичета!И при мен положението тръгна към  :witch: но предполагам М се бави заради Дуфастона, който продължавам да пия.Чак следващия вторник съм на преглед и до понеделник доки ми каза да пия лекарствата, защото на предишния преглед имаше съмнения, че може би се е случило нашето чудо, но аз съвсем загубих надежда за този месец след днешната БТ.От друга страна пък нямам никакви ПМС, гърдите не са ми чувствителни, но пък продължават да са подуди...По принцип всеки път ми идва М 12дни след + тест за О, а днес ми е 14ден след + тест за О и 13дни след предполагаемата от мен О...Много ме е страх да си направя тест и затова ще продължавам да си чакам и ще видя кога ще доиде неканената гостенка...Успех на всички момичета :goodluck: :bfp: :goodluck:
« Отговор #772 -: Ноември 13, 2012, 13:42:38 pm »
slanceto87 Стискам ти палци миличка! Хайде престраши се и ни зарадвай с едно + тестче. Успех!
« Отговор #773 -: Ноември 13, 2012, 22:15:36 pm »
Момичета здравейте. Миналата седмица нали ви написах че ми дойде на гости  :witch: . Странното е , че ми провървя и до там. На следващия ден отново ми прицапа и спря. Докито нали ми беше казала да си направя един бебе тест в неделя, ако все още нямам менструация. Аз току що си направих, не съм очаквала и да е нещо по-различен резултата, отново е  :bfn: . Но въпроса ми е, да смятам ли това прицапване за настъпила менструация или не. Защото трябва да започвам да пия дуфастон, ако теста е отрицателен и няма менструация. И ако може да ми погледнете и графиката да ми кажете стойностите на температурата нормални ли са. Благодаря ви момичета.
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 22:17:32 pm от tuti84 »
« Отговор #774 -: Ноември 14, 2012, 16:36:26 pm »
Здравейте момичета!И при мен положението тръгна към  :witch: но предполагам М се бави заради Дуфастона, който продължавам да пия.Чак следващия вторник съм на преглед и до понеделник доки ми каза да пия лекарствата, защото на предишния преглед имаше съмнения, че може би се е случило нашето чудо, но аз съвсем загубих надежда за този месец след днешната БТ.От друга страна пък нямам никакви ПМС, гърдите не са ми чувствителни, но пък продължават да са подуди...По принцип всеки път ми идва М 12дни след + тест за О, а днес ми е 14ден след + тест за О и 13дни след предполагаемата от мен О...Много ме е страх да си направя тест и затова ще продължавам да си чакам и ще видя кога ще доиде неканената гостенка...Успех на всички момичета :goodluck: :bfp: :goodluck:
slanceto87 препишкай тестче бързо, защото ще избухна
според мен чак толкова да се вдигне БТ от една чаша вино не ми се вярва  :D  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
според мен е онова което искаш да ти се случи :D
« Отговор #775 -: Ноември 14, 2012, 17:08:00 pm »
slanceto87 и аз мисля че е крайно време да препишкаш едно тестче стискам силно палци да е :bfp:

« Отговор #776 -: Ноември 15, 2012, 11:42:30 am »
slanceto87 направи ли тестчето?Аз имах една приятелка която така уж и дойде менструацията,ама беше само за ден и много бледо червеникаво,направи си един тест и беше отрицателен.След 7 дена направи още един и вече беше положителен.Дано и при теб втория тест на е с две черти.Успехххххх!!!!!!!!!
« Отговор #777 -: Ноември 15, 2012, 11:56:52 am »
Cherry_ вчера вечерта направих един тест, който беше категорично отрицателен, но странното е че и МЦ не идва :ask:Ама аз си мисля, че не идва заради Дуфастона, защото още го пия.Във вторник съм на преглед в Щерев и ще видим доки какво ще каже, защот ми каза до понеделник да пия лекарствата и във вторник на преглед...Ами дано дано да си права и на прегледа да ме зарадват с чудесна новина, ама едвали...Ама пък и БТ не пада под 37 :ask: Ох незнам каквото е рекъл Господ то ще стане...Успех на вас момичета :goodluck: :bfp: :goodluck:
« Отговор #778 -: Ноември 15, 2012, 12:05:52 pm »
slanceto87 стискам палци доктора да те зарадва с добра новина, не се отчайвай :) все още има шанс да е станало чудото  :goodluck:
На мен тази нощ ми дойде като почасовник както винаги.
« Отговор #779 -: Ноември 15, 2012, 16:01:12 pm »
Здравейте и от мен ! Този месец ми се случи нещо странно. Датата на последния ми цикъл беше на 14.10. продължи 7 дни както винаги. След това на 03.11. започна кафяво зацапване , което продължи 4 дни придружено с тежест ниско в корема. Нормално трябваше да ми дойде на 13.11.Днес направих тест за бременност , но е отрицателен . Дали не съм избързала с теста ?