0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 5 част
« Отговор #720 -: Ноември 02, 2012, 14:10:35 pm »
Дяволче, дано да ти се роди здраво, хубаво и сладко бебенце след 9 месеца! Късмет! Тути, и аз мсе се плашех за цикъла, защото миналото лято ми закъсня и дойде на 32-я ден от предходната МЦ, но гинеколожката не видя бременност, а предположи, че не са ми в ред хормоните. Окоза се тогава, че половите са добре, но вероятно има проблеми в щитовидната жлеза. Изследвай я и нея, за да си спокойна. Дано всичко ти е наред. Аз на тестовете не вярвам. На мен МЦ ми е оскъден много. Сега ми дойде на 28-я ден от предходния и за трети месец е съвсем слабо- като бледокафяво петно на мократа кърпичка, но не и на превръзката. Ще видя дали ще се засили. Ако не тече нормално и този път, отивам на гинеколог. Тестът за бременност вчера показа отрицателен резултат- не съм бременна.
« Отговор #721 -: Ноември 02, 2012, 15:17:16 pm »
Здравейте момичета.Доста отдавна не съм писала във форума.Моля да ме извините.През тези месеци се сгодих.Ходих и на гинеколог-каза ми че съм здрава,просто явно още не му е времето за бебче.Притесних се понеже вече 10 месец няма резултат и за това отидох.Но аз не се отказвам. :)Има ли някой от форума който толкова дълго очаква тези ДВЕ ЧЕРТИЧКИ на теста?Лек и приятен ден ви желая. :) :) :)
« Отговор #722 -: Ноември 02, 2012, 15:29:53 pm »
Ние не сме много от отдавна с опитите. Понякога не се пазим, а често по навик се пазим. Но аз не се отказвам от идеята. Лошото е, че както казах преди, дойде ми пак в бледокафяв минимален вариант като зацапване. Сега си личи много слабо на превръзката, но пак кафеникаво бледо петно. Тестът за бременност Шуър чек показа отрицателен резултат. Много хубаво, Чери, че си се сгодила. Радвам се за вас. Но ако сте още до 35 год., имате време. Аз съм на 36 год. почти и малко време ми остава.
« Отговор #723 -: Ноември 02, 2012, 15:36:52 pm »
Честито на Дяволчето! Спокойни 9 месеца и сладко бебче да видиш накрая!
Cherry_ , ако повече от година нямате успех е хубаво да посетите с годеника ти клиника по стерилитет. Няма нищо страшно в това, ще Ви назначат нови и по-различни изследвания и тогава ще решат какво да предприемат спрямо Вас.
Посетете ендокринолог, направете спермогама, но само в клиника по стерилитет не някъде другаде. Ако си от София, отиваш в Майчин дом (1 АГ) в Медицинска Академия, на приземният етаж е цялата ендокринологична клиника, там са най-добрите специалисти! Няма да цитирам имена, за да няма обидени доктори, но пак казвам там всички са добри! Иначе клиники по стерилитет мога да ти препоръчам ето от тук: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=54&id=783&option=com_content&task=view въпрос на личен избор е къде ще отидете.
« Отговор #724 -: Ноември 02, 2012, 15:40:54 pm »
Ние с моят годеник започнахме опитите чак месец октомври тази година и сега ноември продължаваме.  При някои двойки става и от първият път, при други става след 14-тият месец в опити. Това е Божа работа - имам предвид естественото зачеване.  :oops:
« Отговор #725 -: Ноември 02, 2012, 16:17:11 pm »
Zdraveite na vsichki i ot men s maja mi ne ot dulgo pravim opiti za detence.
Tozi mesec mi zakusnia s celi 10 dena...biahme mnogo shtastlivi ot tozi fakt,zapisah si i chas pri doktora za ponedelnik.
Imah i simptomi ne znam dali sa bili vnushenie ili naistina....ochesteno hodene to WC,bolki v zurnata sled tova i v gurdite,glavobolie,bilki sashtite kakto pri menstruacia,bolki v krusta,priloshavane sled hrana.
I taka az si kazvam eto az sam bremenna i neshtash li stavam dnes sutrinta i HOP ne znam dali e menstruacia ili e zamalko tova shte vidia vsledvashtite chasove ne teche silno nadiavam se da ne e...kakvo mislite che e? molia vi za pomosh tui kato ne jiveya v BG i dori da obiasnia tuk na niakoi edva li shte polucha otgovori pri polojenie che tuk i pri glavobolie tursuat lekar smeshno no fakt  :D shte se nadiavam ako pone vie mi pomognete  :? blagodaria
« Отговор #726 -: Ноември 02, 2012, 16:19:42 pm »
Stefanipg ами честно казано на мен днес ми е 56ден от последната менструация.
Ще изчакам както ми каза докито до 11, ще си направя отново тест и ако покаже отрицателен ще взема дуфастон 3 дни по 2 пъти, след което между 3 и 5 ден трябва да ми дойде М. След това от 11 до 25 ден ще трябва отново да пия дуфастон по 2 таблетки на ден. Та така- освен да чакам друго нямам избор.
« Отговор #727 -: Ноември 02, 2012, 16:37:52 pm »
Здравейте момичета.Доста отдавна не съм писала във форума.Моля да ме извините.През тези месеци се сгодих.Ходих и на гинеколог-каза ми че съм здрава,просто явно още не му е времето за бебче.Притесних се понеже вече 10 месец няма резултат и за това отидох.Но аз не се отказвам. :)Има ли някой от форума който толкова дълго очаква тези ДВЕ ЧЕРТИЧКИ на теста?Лек и приятен ден ви желая. :) :) :)
Ами да ти кажа, аз съвсем наскоро отидох на специалист по стерилитет, направихме нужните изследвания и .... за моя голяма изненада се оказа че по направените изследвания проблем няма.Според д-ра има наличие на т.нар. неизяснен стерилитет. Това обаче е констатация направена и от това, че ние опитваме от 4 год., както са и повечето момичета тук.

За вас обаче още е рано да имате притеснения и да ходите по д-ри , затова си прави тестове за овулация, мери БТ и правете секс . Ако мине 1 год. и няма бебе, тогава е добре да започнете с търсене на причините, но ........ аз ти пожелавам да не се стига до там и до края на годината да сте видели двете чертички   :D
Желая ти успех
« Отговор #728 -: Ноември 03, 2012, 19:06:56 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета.И аз си мислех за по-обстойни изследвания.Но с годеника ми обсъдихме това и решихме да изчакаме до края на годината и чак тогава да отидем на изследвания.А и всички приятели ми казват че трябва да съм много спокойна и да не мисля за бебето като фикс идея и то ще стане.Но за изследвания ще отидем,но ми се иска до края на годината да пробваме и тогава.  :)
*
« Отговор #729 -: Ноември 04, 2012, 00:14:04 am »
Cherry_, дайте си още няколко месеца и тогава посетете специализирана клиника. За ендокринолог е рано. Ако гинекологът прецени по стойностите на хормоните, едва тогава.

Nilsson
, направи един тест от аптеката! Ако е положителен, лягаш и почиваш до понеделник, когато ти е прегледът. След 10-дневно закъснение трябва да се види дали има нещо в матката.
И моля те, ползвай Кредор, ако нямаш кирилица! Намира се горе вляво.

Успех на всички!

« Отговор #730 -: Ноември 05, 2012, 11:39:52 am »
 :)Здравейте, момичета! Как сте днес? Чери, надявам се да няма проблеми със зачеването, вие сте още много млади. Успокой се и ще стане. Тути, наистина ще трябва да изчакаш, но не много. Аз пих Дуфастон, когато не ми идваше 4-5 месеца след раждането, а не кърмех и трябваше да ми дойде до 1-2 месеца. Но аз родих трудно и със секцио. Но и от Дуфастона не ми дойде, нито от Оргаметрила. Просто един наш търновски гинеколог ми каза, че когато има силен стрес, е възможно да не идва. Даже ходих тогава да ми леят куршум против стрес и на 13- я месец след раждането ми дойде. Макар и по- слабо, от 4-5 дни преди намаля на 3 дни, но ми течеше нормално в датата до този месец септември, когато почти го нямаше, само на хартията личеше като много бледо кафяво петно. Тече тогава само 1 ден. Октомври ми дойде на 29-я ден от предходния цикъл малко по- силно, но пак като кафеникаво петно, което едва личеше на превръзката- трая 1 денонощие. Сега ми дойде на 28-я ден и пак първия ден беше много слабо - почти не личеше на превръзката, само вчера малко повече си пролича- но общо взето с една превръзка минавам за деня. На третия ден изчезна рязко по обяд. Преди да дойде, ме боля много главата, от тогава сутрин постоянно ми се вие свят, ниско ми е кръвното, днес малко ми прилоша сутринта, но не да ми се гади силно, само леко. Понаболя ме много малко корема. Нещо все ми се струва като подут и често ходя по малка нужда. Но може и да е на нервна почва кой знае, защото нали теста в сряда беше отрицателен. Ще си направя по- късно друг да видя как е сигурно положението. Не смятам, че съм бременна.                                                                                                                                                                                                 
« Отговор #731 -: Ноември 05, 2012, 11:44:58 am »
Здравей, Нилсон, наистина си направи един тест да не би вече да си бременна. Тези симптоми малко са различни от моите, на мен не ми става лошо от храната, само понякога сутрин, както днес ми стана за малко за първи път, без да съм закусвала нещо още. Второ, и аз често ходя по нужда, но не ме болят гърдите, а главата повече и то беше преди 3 дни. Така че, виж теста какво ще покаже, но май трябва да посетиш и някакъв личен лекар, ако имаш там. Идваш ли си често в България?
« Отговор #732 -: Ноември 05, 2012, 12:18:37 pm »
Здравейте, мили дами!!!
Аз съм нова тук и бих искала съвет от вас  Very Happy
Така да започна с малко предистория Smile Наскоро разбрах,че ще ставам вуйна и съм много щастлива от новината и може би за това си въобразявам, че и аз съм бременна.
Аз по принцип пия противозачатъчни FEMODEN(те не са мн силни, но досега съм нямала проблеми). Та така да ви кажа защо мисля, че може да съм бременна от няколко дни имам странно сутрешно гадене(не повръщам, само ми се гади)вчера имах всички ПМС, а още е мн рано за цикъла ми (трябва да ми дойде на 15.11), др странно нещо е, че по-принцип никога не закусвам и мога да ям чак в 13ч, а от няколко дни в 9часа вече съм гладна. Още не мога да направя тест, т.като на Шуърчека пише да се направи чак след 14 ден от бебеправенето, но се притеснявам защото пия противозачатъчни и ако има бременност това може да навреди на бебето нали?
Вие какво мислите може ли да съм бременна въпреки, че пия хапчета или това е просто самонавиване от новината, че ще ставам вуйна и мн искам да си имам и аз малко бебешоче.
« Отговор #733 -: Ноември 05, 2012, 17:09:52 pm »
Здравейте момичета.. Бях си обещала да не чета симптомите, да не пиша тук, докато не видя пустите 2 черти...Имам си историята в проблемно забременяване, да не утежнявам форума (един яйчник, Хашимото и съмнения за ендометриоза)...макар и почти невъзможно, този месец нещо не е както обикновено и в мен има лъч надежда...не следя БТ и ову, понеже (уж) нямам шансове за нормално забременяване, но от няколко предишни фоликулометрии и тестове имам дата на ову около 14-ти ден от редовен 25 дневен цикъл. Напоследък обаче имам няколко 27-дневни. Както и да е, днес ми е 30-ти ден, с абсолютно никакви признаци, че скоро ще дойде. Бих искала да попитам, имала ли е някоя от вас подобен случай с положителен край? Имам отрицателен тест на 27-мия ден, нетипично ужасно гъсто бяло течение, болки в кръста долу (което обикновено не е част от ПМС при мен) и никаква болезненост в гърдите - което е задължително при мен около 5 дена преди да дойде цикъла..Благодаря за подкрепата!
*
« Отговор #734 -: Ноември 05, 2012, 17:33:30 pm »
Защо не направиш тест? Мисля, че той ще покаже най-точно. Дано е положителен. Наистина няма нужда да четеш за симптоми, те при всеки са различни, често приличат на ПМС, а още по-често си ги внушаваме самите ние. Успех!  :goodluck:
« Отговор #735 -: Ноември 05, 2012, 17:39:31 pm »
Имам един тест вече - отрицателен на първи ден от закъснението. Тук най-много хора ще ме разберат, че ме е страх от следващ - хем искам да го направя (кръвния), хем искам да поживея още няколко часа с мечтата, че може и да се е случило моето Чудо. Ах, колко е трудно, на никого не го пожелавам! А за симптомите питам, защото досега такива бели парцали не съм имала, нито липса на болка в гърдите, нито такова олямо закъснение...и си се моля :)
*
« Отговор #736 -: Ноември 05, 2012, 18:21:21 pm »
Миличка, напълно разбирам колко ти е трудно. Ние доста дълго се борихме за малкото човече в корема ми. Но така или иначе ще трябва да разбереш истината. Събирай кураж и дано е дошло време за вашето чудо! Ще видиш пък тогава колко е хубаво чувството!  :flower:
« Отговор #737 -: Ноември 05, 2012, 19:19:49 pm »
Благодаря ти за милите думи, Теди!
« Отговор #738 -: Ноември 05, 2012, 20:45:28 pm »
Здравейте, мили дами!!!
Аз съм нова тук и бих искала съвет от вас   :D
Така да започна с малко предистория :) Наскоро разбрах,че ще ставам вуйна и съм много щастлива от новината и може би за това си въобразявам, че и аз съм бременна.
Аз по принцип пия противозачатъчни FEMODEN(те не са мн силни, но досега съм нямала проблеми). Та така да ви кажа защо мисля, че може да съм бременна от няколко дни имам странно сутрешно гадене(не повръщам, само ми се гади)вчера имах всички ПМС, а още е мн рано за цикъла ми (трябва да ми дойде на 15.11), др странно нещо е, че по-принцип никога не закусвам и мога да ям чак в 13ч, а от няколко дни в 9часа вече съм гладна. Още не мога да направя тест, т.като на Шуърчека пише да се направи чак след 14 ден от бебеправенето, но се притеснявам защото пия противозачатъчни и ако има бременност това може да навреди на бебето нали?
Вие какво мислите може ли да съм бременна въпреки, че пия хапчета или това е просто самонавиване от новината, че ще ставам вуйна и мн искам да си имам и аз малко бебешоче.
« Отговор #739 -: Ноември 06, 2012, 09:48:12 am »
При мен е било фалшива тревога, нощес ми дойдоха нечаканите гости.. Emanyela - защо пиеш хапчета като "мн. искаш малко бебешонче"? Могат да навредят, разбира се, ако имаш съмнение - спри ги. Симптомите ти могат да са за бременност, но се съмнявам токова рано да се проявят.