Активността показва, че започвате да разбирате това, което ви пиша.
Разбери, че това не е сайт за Фън Шуй!
Ами тогава защо се пише за Фън Шуй като за нещо, което ще помогне?
Със сигурност няма да помогне по начина, по който е написано дотук. Това обясних достатъчно добре още в първия си пост - прочетете го пак.
Най-отговорно твърдя, че не е правилно да съветваш хората по такива важни въпроси, каквито са проблемите в зачатието, на база на копвани интернетски материали, без да си в час с темата.
Когато съм "плагиатствала" съм цитирала и източниците си, така че не мисля, че съм ощетила някого.
В първите ти постове аз източници не видях. Двата сайта се появяват доста по-късно и не се разбира от тях ли е копвано и по колко. Материалите обхващат поне четири различни школи от Фън Шуй, някои от които са коренно противоположни като концепции, но това никъде не е обяснено.
.... и всичко това от техния си житейски опит.
Дотук единствено видяхме личния опит с връзката пера с червен конец и единия лунен месец. chattenoire84, нормално е да не знаеш, че във Фън Шуй се ползва слънчевия календар, а не лунния. Ганеша е божество от Индия, а Фън Шуй е учение от Китай, а кучетата Фу са свързани с будизма, докато Фън Шуй не е свързан с никаква религия и със сигурност амулети в него няма, нито помагат срещу отровни стрели, както и смесица от вяра и религия във Фън Шуй също няма. Не отправям лични нападки, а правя обективен анализ.
Отново се връщам на отговорността от даването на съвети по жизненоважни въпроси, каквито са проблемите с репродуктивността. Единствено към това исках да насоча вниманието ви от самото начало. Всеки сам да си решава на кого да вярва. Практиката е показала, че съветите от недостоверни източници не дават добри резултати, а понякога и влошават ситуацията. Но ние сме свободни хора и всеки може да прави каквото си иска. Купувайте китайски стоки и вярвайте, че всичко ще се оправи. Може двойка патки да решат проблемите, може и две сърчица от розов кварц, може и два къмъка, може и картичка с пожелания, може и всичко друго, на което мисловно му давате задача. Това обаче не е Фън Шуй. Ако ще наблягате на вярата, както ви съветва chattenoire84, значи трябва да се обърнете към религията, а не към Фън Шуй. Не съм чувал някой да си реши репродуктивен проблем с молитви, но ще се радвам, ако се случи - новият живот е безценен.
И за да престанем с обясненията какво не е казано добре, ще дам и аз някакъв съвет. Преди това обаче - няколко встъпителни обяснения.
Фън Шуй е на повече от 6500 години и днешната му основна цел в чист вид е хармонизация на пространството около хората, чрез която се постига триединство между енергиите на небето, земята и човека. Небесните енергии не са подвластни на нашите действия, но ние можем да ги изучим и да се ръководим от техните дадености чрез астрологията.
Управлението и трансформирането на земните енергии е предметът на Фън Шуй. Ако изградим балансирана среда, енергиите ще текат без проблеми и нашият живот се нарежда по най-добрия начин.
Човек променя своята енергия с мислите и действията си. С протичането на енергията вътре в човешкото тяло се занимава ТКМ - традиционната китайска медицина. Когато човек е енергийно балансиран, той е здрав. Дисбалансът се проявява като болест.
В частта астрология може да се избере дата или период за зачеване - има съответни методики, съобразени с комбинациите на енергиите в момента на раждане на човека. Желателно е това да бъде съобразено с личния китайски хороскоп.
Фън Шуй не решава проблеми със зачатието, защото те са лични и индивидуални, но може да окаже влияние на 1/3 от житейския късмет. Ако 1/3 от късметът ти е на максимално ниво, шансовете ти във всички области нарастват.
Да бъдеш на точното място в точното време: място - Фън Шуй; време - китайска астрология.
А защо китайска, а не западна?
Западната работи с 4 компонента, а китайската, напр. Четирите стълба на съдбата Ба Дзъ - поне с 10. Всеки да си смята сам многообразието на комбинациите и детайлността на резултатите и да си избере на какво да вярва.
Мисля, че най-важният въпрос за всички на този сайт е: "Има ли решение на проблема с репродуктивността?" На него Фън Шуй не може да отговори. Ако някой твърди обратното - лъже!
Отговор с достатъчна точност, според мен, може да се получи само с методите на радиестезията.
Отсега нататък няма повече да коментирам написаното дотук, защото е досадно да се повтарям.
Ако мога и да отговоря на някой конкретен въпрос от областта на Фън Шуй, астрологията и радиестезията, ще го направя - безплатно, както иска chattenoire84.
инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй