Не искам да натрапвам разни религиозни брътвеж, бих искала само да вмъкна, че откакто чета разни неща из нета или по-специялизирана литература все по-ясно ми става, защо не случайно в българските предания за украса на дома и източните има много съвпадения. Не без известно е, че прабългарите или протобългарите са толкова древни, те са имали изключителни познания върху културата и държавността, всички знаем, че те са научили китайците на държавност. Дали са им календара и са ги научили на фън шуй, тоест как точно да си подреждат дома така, че всичко да им върви по вода. Защото в превод от китайски Фън Шуй, значи - вятър и вода. Вярвате или не, имайки малко познания и мъничко надежда към даден амулет, който е поставен на точно определено място в дома Ви, нещата се случват, то поне при мен е така. За това, не знам как ще Ви прозвучи, но поне при мен всичко се оправя, защото човек все се надява на по-добър живот и малко повече щастие. Например вярвали са, че дори и кристалите са живи същества и поставени в дома, те внасят живот и помагат на хората да се чувстват добре, изпълняват желания, но и изискват и отношение към тях, което се състои в това - че всеки ден човек трябва да си мисли за съкровеното си желание, докато ги бърше от прах и то се случва. Същото важи и за останалите атрибути, жабата на финансовото богатство, Хотей - смеещият се Буда, който носи радост и богатство! Кучетата Фу, пазители на дома, Ба Гуа огледало, което поставено на входната врата с огледалната част от пред пази от лоши съседи и лоши хора, вятърни чанове, които внасят положителната енергия и които премахват отрицателното влияния насочени към дома и офиса. Пи Ю, които генерират много финанси на притежателя си, поставени в югозападният квадрант на офиса и Драконът, който е един от най-важните символи във Фън Шуй! Не на последно място и Ганеша - особено силен талисман, почитан и пазител на жените в дома. Да не говорим за цветовете, че ако преобладава червеният цвят в дневната, това също привлича късмет и богатство, забележете само в българската традиция, че почти навсякъде присъства този цвят в шевиците, в чергите, в одеялата, в килимите... и къде ли не още
Започвам темата тук, защото много мои приятелки луднаха по фън шуй, не претендирам, че много разбирам, защото това е огромна и древна, необятна традиция, но те ме молят да им казвам кое къде се слага в дома, повечето остават изненадани, че нещата при тях проработват, и си казвам защо, ако има и други, които имат някакъв житейски проблем и искат да си разрешат, а не намират рационално решение, мога да дам някой и друг съвет кое за какво се ползва, и да ги насоча към какво да се стремят. Знаем, че всички искаме дечица, е добре де, във всеки един дом има сектор, отговарящ за семейството и ако там се постави даден талисман... може да помогне, нали така. Естествено, че човек първо трябва сам да си помага, за да му помогне и Господ, както е казано
Та, така има ли мацки, които харесват Фън Шуй?