0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №82
« Отговор #220 -: Август 14, 2012, 11:36:56 am »
И аз да се включа в темата за проблемите със СУЕ. В моята кръвна картина излезе много над границата -95. Гинекологът ми се притесни и предвид предишни проблеми с бъбреци, ми назначи изследване на ЦРП и трикратно стерилна урина, макар че нямаше повишени левкоцити в нормалната урина. резултатът от ЦРП е 3 пъти над нормата, стерилната урина още не ми е излязла, но при всички случаи ще пия антибиотик. Най-странното за мен в случая е, че сега се чувствам в чудесна форма, нямам никакви оплаквания, да чукна на дърво, а резултатите са от лоши по лоши. Вероятно е отглас от това, което изкарах преди месец.
<br />[link=http:
*
« Отговор #221 -: Август 14, 2012, 11:52:51 am »
И моето СЕУ е завишено - 44. Много от холестеролите също.
Хемоглобинът ми леко е паднал от 126 на 116, но показах изследванията на служебната ни лекарка и тя ми каза да не се втелясвам, че при бременност повечето стойности са извън референтните граници.
Служебната ни лекарка е много добра по хомеопатията и ми даде специално за хемоглобина едно хомеопатично, което ще пробвам - ферум металикум 9 CH.

Питах д-р Михова дали мога да пия хомеопатични и тя каза - да.
На 16 август съм на преглед при д-р Велев ще занеса изследванията и той да ги погледне. Пък и ще му покажа хомеопатичните, които смятам да приемам.
« Отговор #222 -: Август 14, 2012, 12:57:20 pm »
Буболина, да от Варна съм и съм се насочила към АГ. От ОКРБ съм разочарована, може сега да са се променили нещата. Доста специалисти избягаха от там. Ти за коя болница се приготвяш?
Малката е много активна тези дни, направо ме прави щастлива  :lol:
« Отговор #223 -: Август 14, 2012, 12:58:26 pm »
Боги, и моя хемоглобин е паднал на 118, миналия път беше 127. Пиши какво е казал д-р Велев за ферум металикум 9 CH.
« Отговор #224 -: Август 14, 2012, 13:07:52 pm »
Момичета да ви питам отново.От една седмица съм с контракции,първо ми изписаха прахчета Диаспорал магнезиум които не ми подействаха,сега съм на Магнерич 3*2 и но-шпа 3*2.Забелязах че вече има ефект след като изпия хапчето и спира да ме стяга корема и не става вече твърд като преди но още имам тъпа болка ниско долу в  областта на яйчниците.Според вас знам че не сте доктори но посъветвайте ме(казаха да ги пия две седмици)щом има известен ефект да продължавам да си ги пия или другия вариант ми е да постъпя в болница?Вече усещам бебчо да ме подритва и се успокоявам,значи е добре.Но нали все търсим в интернет та там прочетох че при контракция спира кислорода към бебето,което не е добре.Но това сега контракции ли са при мен или само болка?Не мога да разбера.Може ли още да имам контракции без корема да ми се втвърдява?Май стана много объркано,извинете ме. :oops: Дано все пак разбрахте от какво се притеснявам и ми дадете някакъв съвет.Благодаря
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #225 -: Август 14, 2012, 14:18:35 pm »
До колкото знам,контракцията е втвърдяване на корема,става на топка,не само в долната част ,а целия се втвърдява.Контракцийте могат да бъдат и лъжливи (подготвителни хбракстън май се казваха) и болезнени..)))Мери си шийката по често,пий си магнезия и се успокой,нали имаш доктор,той какво казва,ние тука не сме доктори,но това е което знам от моя доки..)))
*
« Отговор #226 -: Август 14, 2012, 15:17:31 pm »
Боги, и моя хемоглобин е паднал на 118, миналия път беше 127. Пиши какво е казал д-р Велев за ферум металикум 9 CH.

Пратих да ми купят и silicea 15 CH, което е за костите. Направо ще му ги покажа и ще пиша тук какво е казал.
Аз и по принцип никакви други лекарства не пия освен хомеопатични препарати. То аз и не боледувам, де :wink:
Единствените болнични, дето съм ползвала през 16-те години трудов стаж са веднъж след една катастрофа, при спонтанния аборт през 2010 г. и при ИКСИ-процедурите.
Дано все така да не ми се налага.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #227 -: Август 14, 2012, 15:55:40 pm »
Буболина, да от Варна съм и съм се насочила към АГ. От ОКРБ съм разочарована, може сега да са се променили нещата. Доста специалисти избягаха от там. Ти за коя болница се приготвяш?
Малката е много активна тези дни, направо ме прави щастлива  :lol:
Ааа приготвям се, пред мене има още доста време  :D Ти му виждаш края вече... :D :bighug: Живот и здраве всичко да е наред, искам да си раждам при моята докторка в "Щерев"...Не знам защо, видя и се много смешно като ме пита последния път какво мисля, та и казах "който си го е пъхнал, да си го вади.." На мен там ми правиха лапарото и съм много доволна от персонал и отношение...Не е евтино, но има ситуации в живота, при които парите не са от първостепенно значение /според мен/  :) Та така..
Беба къде намира още място, та се врътка така  :lol: Моя бебок е на моменти- има в дни дето няма спирачки и други- в които е по-кротък..Само дето не иска да се завърти както трябва още, но има време, надявам се... :)

Вале, задаваш много сложни въпроси, за които хората учат с години и пак не са сигурни...няма как да ти отговоря на тях, дори да искам  :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #228 -: Август 14, 2012, 16:04:44 pm »
мешко, за себе си помня, че имах случай с много завишено ЦРП. И докторът ме пита дали съм вдигала температура в последните 40 дена. Прати ме да го изследвам отново, когато отмина този срок, и то си беше влязло в норма.
Споменала ли си на лекарката, че си боледувала, макар и да ти се вижда отдавна?

« Отговор #229 -: Август 14, 2012, 19:33:10 pm »
valentina todorova аз пиех магнезий и нош-па непрекъснато, дори и деня преди да родя. За съжаление в 30 г.с. Не съмс пирала хапчетата.

Фолиевата не я спрях през цялата бременност, както и половин година докато кърмих. Също така по време и след това взимах Омега3, която е много полезна за развитие мозъка на бебето.

При мен, деня преди да родя ЦРП беше 2,5. Перфектно. И въпреки всички през нощта мехура на едното бебе се спука и родих в 30 г.с.. Оказа се, че имам вътрематочна инфекция.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

лилия13

• 360
« Отговор #230 -: Август 14, 2012, 23:55:12 pm »
 nikolina-pikolina,а тази вътрматочна инфекция как се открива след като изследванията са ок ..)))Или на принципа късмет,все нещо трябва да подсказва ,че има нещо нередно,би ли разяснила малко ,това е важно за тези които не сме запонати..)))
*
« Отговор #231 -: Август 15, 2012, 00:44:41 am »
На мен ЦРП не ми се вижда никак идеално. За да не говоря празни приказки обаче, ще проверя референтните стойности.

« Отговор #232 -: Август 15, 2012, 08:53:21 am »
Добро утро! Снощи почти не мигнах, не мога да си намеря място и никъде не ми е удобно  :?
Буболина, и аз това се чудя - къде намира място, че шава, а е големичка. Беба се е обрънала вече с главично прилежания и лека-полека слиза надолу. Да я видим до  къде ще стигне  :lol: И тя има дни, в които е много активна и дни, в които не се усеща изобщо.
« Отговор #233 -: Август 15, 2012, 17:01:27 pm »
Горда съм да споделя с вас че днес ivetod,е родила своето момченце Божидар !
Пуснах тема в честитките.
« Отговор #234 -: Август 15, 2012, 18:56:51 pm »
лилия13  за съжаление не се разбра. Аз бях след ИСКИ и редукция и за това толкова стриктно се следях, имам загубени близнаци в 25 г.с. отново поради вътрематочна инфекция. Просто този път при левкоцити 17-18 веднага минавах на АБ, правех чести излседвания и лека полека стигнах до 29 и 4 дни.

blue_sky, 2.5 ЦРП си е идеално. Много е ниско. Имамприятелки изкарали последните месеци с ЦРП над 35 и пак родиха доносени бебета. При мен лекарката ми обясни, че ЦРП е било много ниско, защото сме го подтискали с АБ.
ето и реф стойност на ЦРП Референтни граници: до 3 mg/l. Пре възпалителен процес се повишава над 100 mg/l.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

лилия13

• 360
« Отговор #235 -: Август 15, 2012, 19:05:19 pm »
nikolina-pikolina ,мерси че ми отговори..)))Но щом е вътрематочна може би има пръст тук редукцита,серклаж,или такива подобни манипулаций.Преди такива манипулаций се пие АБ мисля..)))И аз съм след ИКСИ правих го в ИСТАНБУЛ,но преди преди пукнцията пих АНТИБИОТИК,след това пак,след трансфера 5 дни,и някакво излседване пусках..)))Не трябва да се допуска такива инфекций,все пак те не се появавт от нищото има си причина,така мисля..)))А кога се излследва ЦРП,когато има повишение на левкоцитите ли?  Дано всичко е наред при всички,да изкараме една лека бременност и снакрая щастлив финал..)))То голяма борба водим всички ту,борим се да забременеем,после се борим да изтикаме до край,абе ..)))Господ да е с нас и да ни пази..)))
« Отговор #236 -: Август 15, 2012, 22:12:38 pm »
лилия13, ЦРП правих на 14 дена, както и ПКК и урина, също така и чести прегледи. Следяхме много кръвопотока, бях и на Фракси. Също пих доста АБ, но не и след трансфер. Но след серклажа, който според д-р Колева беше задължителен.
Важно е да вярваш.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #237 -: Август 15, 2012, 22:28:16 pm »
момичета какво е това ЦРП?Какви изследвания пускате за да го държите в норма и как. разбирате кога да се. изследвате?извинете но не разбирам,а и. аз искам да. изкарам до край този път.
*
« Отговор #238 -: Август 15, 2012, 22:50:28 pm »
CRP -  С-реактивен протеин
http://www.medicine.bg/izsledvaniya/c-reaktiven-protein-crp
*

лилия13

• 360
« Отговор #239 -: Август 15, 2012, 23:18:00 pm »
 Мецани,мерси за инфото..)))Значи ако СУЕ  е в норми е ок,дори да е малко завишен,било нормално за бременни...)))това сподели доки ,след като днес го запитах..)))Урината и МБ щом са чисти,ок...))