0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №82
« Отговор #160 -: Август 09, 2012, 13:00:40 pm »
Врабчо, като цял мен ме следи Михова, но в края на август е отпуск и реално прегледът ми ще е при Сигридов (за първи път). Аз записах час и при Томова още преди време, защото не бях сигурна дали в Малинов правят ФМ.
Първоначалният ми избор беше Марков за ФМ, но при него нямаше часове, затова записах Томова, десет дни по-късно от клиниката на Марков ми звъннаха да ми кажат, че има извънреден прием един ден и може да ме прегледа. Така имам вече три часа за ФМ, при Сигридов, Томова и Марков. Първоначално мислех да откажа този час при Марков, сега обаче си мисля, че по-добре да ида, нищо че ставам параноична.

valentina, kолкото до отизивите, и аз изчетох света. лични впечатления ще мога да дам чак след месец, но има и един друг момент. Преди 8-9 години хвалебствията за д-р Мазнейкова бяха много големи, както и за лекарката, която ми следеше бремеността тогава. Аз самата имах много добри впечатления и от двете, както и от апаратурата на Мазнейкова. Не мога да ти опиша изумлението си, когато прочетох за тях какво се пише сега. В тази връзка отзивите са хубав ориентир, но в някакъв момент просто избираш и...това е.
« Отговор #161 -: Август 09, 2012, 13:34:16 pm »
Момичета, а аз досега не съм качила и един килограм. Даже миналия месец бях надолу с един. Всъщност не се ограничавам от нищо, единствено почти не ям сладко - просто не ми се яде. В редките случаи когато ми се дояде нещо сладичко гледам да е малко, защото после получавам ужасни киселини. Обикновено карам на сирене и салата, кашкавал, таратор - изобщо нещо по-леко за тези жеги. И това лято съм голям унищожител на дини и пъпеши(особено пъпеши). Не си спомням преди да съм яла толкова пъпеши колкото сега. А месо изобщо не ми се яде, понякога се насилвам да го ям, защото знам, че е нужно. Може би като се захлади и това ще се оправи.

« Отговор #162 -: Август 09, 2012, 14:03:11 pm »
Значи само аз съм в другата крайност - дай ми сладки неща. В началото се разминах без гадене и повръщане и де що видех сладко, го унищожавах. В момента съм +12 кг, а апетитът ми към шоколад и сладки неща не намалява. Що се отнася до соленото - изобщо, ама изобщо не ми се хапва. Все ми разказват истории как на бременните им се дояждало нещо странно, а досега съм нямала такива изблици. Нищо - има време, ще видим.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #163 -: Август 09, 2012, 14:15:37 pm »
Андреа Селесте, като бях бременна с дъщеря ми налитах на сладко, обикалях София да си търся любимия ми бял шоколад. А когато купехме кутия с течен шоколад не можех да си наложа да спра да ям докато не и видя дъното.
Със сина ми бях другата крайност - само солено, кисели краставички, кремвирши, снакс с вкус на сирене. Така беше до средата на бременността, а после вече ядях на поразия разни конфитюри направо с лъжичката от буркана (обикновено не мога да изям повече от една лъжичка ако не е намазан на филия).
Сега се чувствам най-добре като хапвам сирене и салати, плодове, солени бисквити(в началото ми помагаха за гаденето), маслини. Това бебче все още не знам какво ще е - все заема разни пози дето не позволяват да го види доктора. Ако реши може и до края да си остане изненада. :)

*
« Отговор #164 -: Август 09, 2012, 15:01:25 pm »
Имел, имам 5 ФМ при Марков и поне 10 при д-р Сигридов. Най-отговорно мога да кажа, че вторият е по-добър избор. :wink: Направо си е късмет, че ти се пада той вместо д-р Михова.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #165 -: Август 09, 2012, 16:11:27 pm »
Супер:)
А и тъкмо ще мога "компетентно" след време да правя коментари и сравнявам между тримата.
« Отговор #166 -: Август 09, 2012, 17:09:51 pm »
Валентина,аз бях при доцент Томова на ФМ и съм много доволна,само тя от 3-та лекари ,които ме следяха откри проблем с пъпната връв и каза,че много трябва да внимавам в края на бременността и да се прецени точно кога да се вади бебето.При следващите прегледи при другите лекари ме убеждаваха,че всичко е ок,плода е голям и излишно се тревожа.Накрая се оказа,че тя е била права- родих беба 2480гр,пъпната връв била много тънка,като молив.Слава Богу нямаше усложнения,но не ми се мисли какво можеше да стане.Така,че мнението ми за доцентката е положително,съжалявам че не се вслушах добре в препоръките и оставих да ми втълят ,че "излишно" се тревожа.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #167 -: Август 09, 2012, 18:08:26 pm »
Гледам, че коментирате колко сме наддали. Аз не съм от слабичките, имам си извивки. Но при мен килограмите са повече, заради мускулатурата. От април досега съм качила около 4-4.5 кг. Общо взето май само на корем и леко ми се поразшири таза.
А за хапването - откакто съм бременна забравих сладкото. Преди си хапвах шоколад с цели лешници като за световно, а сега сладко не само че не ми се яде, но и дори не ми е вкусно.
Малко е странно, но ми се ядат само здравословни храни :)
« Последна редакция: Август 09, 2012, 19:55:31 pm от Bogi »
*
« Отговор #168 -: Август 09, 2012, 22:15:32 pm »
Аз за три месеца съм качила 2 кг.Сладко също съм спряла да ям.Преди налитах на шоколад и сладолед всеки ден,а сега ги подминавам.Предпочитам плодове,няма ден без тях. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #169 -: Август 10, 2012, 01:53:07 am »
Момичета,до към 5 месец почти нищо не би трябвало да сте качили,1-2 кг не повече.После килцата бързичко се трупат особенно в края на 8 и в 9 месец,а излишните кг хич не са ви в плюс особено при секцио.Хапвайте често по малко,че докато коремчетата са големи дупетата изглеждат малки,ама после остава голата истина и хич не е приятна гледка....от опит го казвам:)))Отидох да раждам 72кг сега съм 64,при ръст 159 см ,не знам как ще свалям 8 кила още.Вече не съм бременна и никой не ми се радва,че съм пухкава:))Така че хапвайте,ама мислете и за после:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #170 -: Август 10, 2012, 06:46:17 am »
Теди81, от будуването, а после от тичането подир малката ти принцеса, ще се стопят и повече от 8 кг.   :lol:
Аз съм от тези, на които никога не им е пукало за кг.
Е, може би единствено като състезател, но тогава пазиш категория. :lol:

*
« Отговор #171 -: Август 10, 2012, 08:43:00 am »
Добро утро на всички.

Надявам се да ме приемете сред вас  :)

Видях, че обсъждате качените кг. и фетална морфология  и биохимичен скрининг и реших да се включа и аз.

Вече съм в 5-ти месец и съм отгоре с 2 кг. Но от предишните четири неуспешни опита качих към 30-тина кг, така, че както казвам сега - бебето има мнооого натрупани запаси  :lol:

Аз ходих на ранния биохимичен при д-р Янкова от МЦ "Св. Петка"  и съм изключително доволна. Прегледа беше много подробен, обясни ни всичко, отговори на всичките ни въпроси и още тогава ми каза, че шийката ми е малко по-къса, но това е въпрос на физиология и се надява да не е проблем на по-късен етап. Точно така се получи. В един момент д-р Савова, която ме следи, се притесни, че шийката се е скъсила след като се вдигна плацентата, покани още двама доктори от Щерев да ме видят и за сега се разминавам със серклажа, надявам се да не се наложи изобщо. Точно така излезе - по-къса шийка, но с абсолютно запазен ъгъл и всичко останало. Сега в края на месеца съм на ксъсната фетална морфология, ще бъда в края на 20-та сед.

Успешен ден на всички  :) :) :)

« Отговор #172 -: Август 10, 2012, 11:41:10 am »
освен йога има ли нещо подходящо за бременни?
бих плувала, но не смея в басейните, макар че по чуждите сайтове много се препоръчва, може би техните басейни са по-....чисти.
йогата не е моя спорт, но  почти не се движа, от работа-вкъщи, от вкъщи на работа, а и тези жеги.
Проверявах един курс за бременни по йога до Румънското посолство, но той е комбинирам с теоретична част, подготовка за раждане, гледане на бебе и т.н., което не представлява интерес за мен.
или има ли някакви сайотове, от които мога да сваля някакви упражнения? чувствам, че докрая на бременността си ще стана 100 кг, ако продължавам така.
« Отговор #173 -: Август 10, 2012, 12:07:45 pm »
Имел,най хубавия спорт за теб са разходки с умерено темпо на въздух,само не в жегите,разбира се.Ако нямаш възможност може и на пътека да ходиш,но няма така отпускащ и тонизиращ ефект като ходенето навън.Ние с мъжа ми много обичахме вечерните ни разходки,говорехме си за беба и си мечтаехме да минаваме по тези маршрути с количката,както и правим вече:)Плуването наистина е чудесно за бременни,ама и за хигиената си права...
*
« Отговор #174 -: Август 10, 2012, 12:13:32 pm »
Живея на две крачки от морето и как ми се плува...
Но не смея да отида,като чета и слушам какви вируси има по плажа и морето,само това ми липсва.Остават само разходките по хладно. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #175 -: Август 10, 2012, 12:24:53 pm »
Имел, има страхотен диск с йога за бременни на Светла Иванова.
http://www.ciela.bg/?p=book_view&aid=1097
 Можеш да го потърсиш и по реповете. Продаваше се преди време със Стандарт. Предполагам, че все някъде има останала бройка. Аз съм много доволна от комплекса упражнения. Около 50 мин., ненатоварващ. След него се чувствам заредена с много енергия и доста по-подвижна. :D
« Последна редакция: Август 10, 2012, 12:27:57 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #176 -: Август 10, 2012, 13:12:23 pm »
Благодаря ти, White, днес ще погледна по реповете.
« Отговор #177 -: Август 10, 2012, 13:20:39 pm »
Imel, аз си смъкнах от интернет 40 минутна пилатес програма за бременни. Страхотна е. При първата бременност си бях купила една видеокасета с програма, но сега нещо не ми сработи видеото, та си потърсих в интернет. Мога да дам линкове ако те интересува. На мен ми действа много добре.

<br />[link=http:
« Отговор #178 -: Август 10, 2012, 13:25:25 pm »
да, meshko, ще ми пуснеш ли линкове? благодаря:)
« Отговор #179 -: Август 10, 2012, 13:27:29 pm »
Всички ми казват, че трябвало да се разхождам....но аз не се чувствам особено добре на тези разходки...дори и да са нощни (няколко пъти пробвахме с мъжо) :) След 5-10 мин вървене започва да ме стяга корема, изморявам се, кръста ме заболява...като не се чувствам добре и не се напъвам да го правя...

Иначе сега погледнах в ютубето...има страшно много клипове с йога за бременни, дори са разделени на три триместъра :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.