0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №82
« Отговор #120 -: Август 03, 2012, 16:52:52 pm »
Днес ми беше 3то хапченце и  :oops: :oops: :oops:  срам не срам, когато отидох по голяма нужда и се избърсах - КАТРАНЕНО ЧЕРНИ ИЗПРАЖНЕНИЯ. Моля ви, помагайте, нормално ли е това? В листовката пише тъмни, но не черни?!? Много съм притеснена, не знам как да постъпя, помагайте!  :( :( :( :(
Напълно нормално, това се разбира под тъмни  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #121 -: Август 03, 2012, 18:57:23 pm »
Здравейте момичета,записвам се в отбора на свекървите.Днес бяхме на късния скрининг и бебчето се развива много добре,ще сме със сини панталонки  :bori_004:.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #122 -: Август 03, 2012, 19:07:40 pm »
Честито на milena8 :)
И аз искам да попитам нещо: днес изпитвам някакви странни усещания- едното е чувство на опън около областта на пъпа, а второто- натискниско долу /към срамната кост/, който постепенно изчезна /не съм сигурна дали от Магнерот-а или от самосебе си/. Изпитвали ли сте подобни усещания и какво ги причинява, според вас - възможно ли е да натиска бебето или е нещо друго?   :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #123 -: Август 03, 2012, 21:26:30 pm »
 greenlady ,нормално е ,мен доки ме предупреди да не си изкарам акъла  :D,пий си го спокойно..))))    milena8,честити сини гащи..)))    Бубулина ,според мен е нормално бебето да притиска от тук оттам.вече е по голямо ..)))
« Отговор #124 -: Август 04, 2012, 22:44:48 pm »
meshko106 , доколкото съм чела само късния БХС се поема от касата. В първия пост на тази тема д-р Даскалова беше публикувала линкове към разни нормативни документи и от там съм останала с впечатление, че се поема късния БХС - от 15-19 седмица. Аз не пожелах да пътувам до София и го правих в КИРМ Плевен, така че си го платих. Стискам палци за добри резултати! :crossfingers:

« Отговор #125 -: Август 06, 2012, 20:57:34 pm »
Здравейте момичета, аз още официално не мога да се запиша тук,защото не съм минала преглед, но искам да ви питам според календара на зачатие трябва да съм в 6-та г.с. , та въпросът ми е нормално ли е да имам чести болки в яйчниците, матката ,кръста, дори ПМС

Това симптоми на нормална или на ненормална бременност са? Съжалявам за глупавите въпроси, но ми е много притеснено, ще се радвам да споделите своя опит . Благодаря предварително!,
*
« Отговор #126 -: Август 06, 2012, 21:09:06 pm »
Ивелинка, можеш да пиеш но-шпа, докато лекар не потвърди бременността, респ. ти назначи някакви лекарства или не. Успех!
« Отговор #127 -: Август 06, 2012, 21:58:10 pm »
Мерси за съвета Боги, аз отбягвам  да пия каквито и да е лекарства , защото ме е страх да не навредя нещо на бебчо, но но-шпа не би трябвало да вреди нали, е да щом ме съветваш да го пия. Благодаря ти многооооо
« Отговор #128 -: Август 06, 2012, 22:08:45 pm »
Ивелинка,казвам ти тихо честито и добре дошла в темата,да си останеш тук 9 месеца,а после ще се местиш в темата за новородените:)
Симптомите и болежките,които имаш са напълно нормални за седмиците,в които си.Но Шпа можеш да пиеш до 3 пъти по 2 на ден,няма да навредиш на бебо.
Желая ти леки дни до прегледа и чакаме да ни се похвалиш със сърчице:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #129 -: Август 07, 2012, 07:39:10 am »
Теди, така ме успокоихте.... , че както ме обзела тази паника и параноя не знам... може би защото се надявах вече да съм минала първия преглед е така. Добре,че сте вие от форума, иначе ако споделя с някой друг близък,тревогите си, чувам само "О , я не ми се изумявай". То не че не изумяване де , но тук поне срещам някакво разбиране . Благодаря ти !
« Отговор #130 -: Август 07, 2012, 08:11:01 am »
Здравейте бъдещи мами,искам да попитамследното:Вчера бях на преглед ЖК,в момента съм в 17седмица.На прегледа казаха че бебо е 198гр.и около 14см. това добре ли е за този срок на бременността?Гледах в много сайтове но информацията много се разминава особено за см.И още един въпрос:От няколко дни предимно следобяд и вечер усещаа сякаш корема ми се събира на топка и става много твърд,казах на докторката. и тя ми изписа Диаспорал магнезий 250 на. прахчета за 10дни,но нищо не каза дали има нещо притеснително в тази болка.Като отидох в аптеката да ги купя обаче жената там каза че трябвало много да лежа и да се пазя да не излизам когато е много топло.Знам че го дават за контракции,трябва ли да се пазя повече?има ли опасност за бебето с тези. контракции?
« Отговор #131 -: Август 07, 2012, 10:40:56 am »
Здравейте бъдещи мами,искам да попитамследното:Вчера бях на преглед ЖК,в момента съм в 17седмица.На прегледа казаха че бебо е 198гр.и около 14см. това добре ли е за този срок на бременността?Гледах в много сайтове но информацията много се разминава особено за см.

В началото на 16 седмица бебето ми беше 12 см и 160 грама, така че според мен твоите стойности са напълно нормални.За другото не знам, така че ще си мълча. Успех:)
*
« Отговор #132 -: Август 07, 2012, 12:39:48 pm »
Здравейте бъдещи мами,искам да попитамследното:Вчера бях на преглед ЖК,в момента съм в 17седмица.На прегледа казаха че бебо е 198гр.и около 14см. това добре ли е за този срок на бременността?Гледах в много сайтове но информацията много се разминава особено за см.И още един въпрос:От няколко дни предимно следобяд и вечер усещаа сякаш корема ми се събира на топка и става много твърд,казах на докторката. и тя ми изписа Диаспорал магнезий 250 на. прахчета за 10дни,но нищо не каза дали има нещо притеснително в тази болка.Като отидох в аптеката да ги купя обаче жената там каза че трябвало много да лежа и да се пазя да не излизам когато е много топло.Знам че го дават за контракции,трябва ли да се пазя повече?има ли опасност за бебето с тези. контракции?

Ако лекаря ти не ти е казал изрично, че трябва да спазваш определен режим, значи не е преценила за необходимо.
А това, че трябва да се пазиш и да не излизаш, когато е много топло, си го спазвай - то е ясно, че е така.
За лежането - малко по-напред в темата беше изразила мнение д-р Даскалова (Мели). Мисля, че нейното мнение е с най-голяма тежест по този въпрос тук.
Не изпадай в паника от нищо, че притесненията са вредни  :lol:
*
« Отговор #133 -: Август 07, 2012, 23:08:59 pm »
Момичета,преди седмица ми взеха кръв от вената за изследванията и през цялото време ме боли ръката.Днес забелязах,че цялата ми ръка от сгъвката на лакътя до китката е синьо-лилава.Сякаш някой ме е стискал силно или ме е удрял.Случвало ли ви се такова нещо?

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #134 -: Август 07, 2012, 23:18:48 pm »
Чак от лакътя до китката не ми се е случвало, но редовно ми пукат вените като ми вземат кръв. А и все още се личат следите от системите, които са ми слагали преди 21 години. Слагай компрес с риванол, но ще ти се оцвети в жълто ръката. Иначе се облекчава болката. Гадничко е, но ще мине. При мен вече от дясната ръка не е възможно да се вземе кръв, нито да се включи система. Една вена ми е останала на лявата ръка и обикновено като ми вземат кръв предупреждавам и внимават много.
Само не мога да си обясня защо чак след една седмица ти е посиняла ръката. Да не би да е от нещо друго?
« Последна редакция: Август 07, 2012, 23:20:52 pm от tanita68 »

*
« Отговор #135 -: Август 07, 2012, 23:28:37 pm »
Керита, възможно е да сте спукали веничка. А за да не стават синки, като ти вземат кръв венозно, натискай мястото поне 5 мин. Иначе наистина стават синки. Ако те боли, го покажи на лекаря си - все пак по мрежата няма как да видим какво е положението.
« Отговор #136 -: Август 08, 2012, 08:32:59 am »
Здравейте мацки :)
Аз установих, че две три глътки бира вечер ми премахват гадните киселини...но наистина не бяха повече от това количество...обаче взе да ме гризе съвестта....дали не е вредно за бебка?!? :? Иначе понякога пия сода бикарбонат с вода...то май и това не е полезно  :? Вие как се справяте?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #137 -: Август 08, 2012, 08:36:59 am »
Драгони, аз пиех газирана вода. Имах зверски киселини от 4тия месец. А 2-3 глътки бира не смятам, че са проблем. Преди да забременея не обичах бира, след това от 8 часа сутринта ми се пиеше бира  :lol: Шегувах се с мъжа ми, че на него са се метнали, защото той си харесва биричката  :lol:
*
« Отговор #138 -: Август 08, 2012, 10:31:29 am »
И аз съм за газираната вода. Купуваме на "Михалково", тъй като е единствената естествено газирана. Е, догазирана е, но не като при другите.
« Последна редакция: Август 08, 2012, 10:37:57 am от Bogi »
*
« Отговор #139 -: Август 08, 2012, 10:35:37 am »
Аз като попитах доктора може ли да отида на море. Той каза може и по една бира на ден може  :lol: Така, чеее....