0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

забременяване в Бургас
« -: Юли 20, 2012, 19:09:03 pm »
Момичета изплаках си душата днес и въпреки болката реших да опиша моите патила и най вече да ви предупредя за "доктор" Анастас Стоянов в транспортна болница Бургас. Препоръча ми го моя позната че й бил братовчед. Отидох при него след 6 положителни теста за бременност. Той ме гледа с вагинален ехограф. Не видя нищо в матката но видя задържан фоликул. И от там заключи че няма бременност. А тестовете не били отчели правилно. Казах му че съм с 2 аборта, втория по принуда защото плода нямаше сърдечна дейност и че имам проблеми със задържането на зародиша. Той не ми предписа нищо. Все пак ми каза да направя кръвен тест. Аз обаче прокървих веднага след прегледа но много слабо. Поради това отложих теста, реших че може да е прав. 3 дни след прокървяването започна да ме боли корема ниско долу с прорязващи болки и кръвта се увеличи. На следвашия ден си направих кръвен тест - 230 т.е. 4 - 5 седмица. Отидох веднага при него а той не можа да разчете резултата и се наложи да му обясня. Гледа го известно време и каза че не може да съм бременна. Аз обаче настоях да ме види на ехограф. Попитах го (въпреки че знам отговора) дали е възможно другия ми яйчник да е отделил яйцеклетка и отговора беше - "е то така погледнато всичко е възможно". Казах му че вече имам 8 положителни теста а той с насмешка ми каза "ти обаче продължаваш с тестовете". И чудо - ехографа показа, че и аз го видях - има зародиш, но матката пълна с кръв. Въпреки че плода се държеше още за стената на матката той категорично каза че ще го загубя и ми предписа само витамин С. Да, изхвърлих го няколко часа по късно. Но адски ме подразни факта че в диагнозата беше написал - липсват данни за бременност. Днес бях на друг гинеколог - д-р Парушева в клиниката на д-р Калчева. Само 2 дни след като той ме гледа, на нейната по добра апаратура всичко се видя ясно. Не съм се изчистила и е почнала инфекция. Утре съм на кюртаж и след това 3 месеца пазене. За разлика от повечето от вас аз съм на 35 год и нямам дете. Времето ми изтича. Изплаках си душата. Най вероятно всичко е било предрешено още в момента на оплождане. Не го обвинявам за изхода а за отношението. И този витамин С как точно ще реши инфекцията? Невероятно безразличие. Не ходете при него. Силно се надявам моята загуба да предпази някоя от вас. Нека нероденото ми дете да има някакъв положителен смисъл
Re: забременяване в Бургас
« Отговор #1 -: Юли 20, 2012, 20:48:05 pm »
Много съжалявам за случилото се :( . Дано скоро всичко това остане зад теб и Чудото да те посети в най-близко време като трае 9 месеца! Тук, в нашия град - Бургас - ти препоръчвам докторите Гамишев, Мърмърова, Парушева, Калчева, Миринчев. Като д-р Мърмърова и д-р Гамишев (гинеколози)- за фоликуметрия и изследвания и наблюдение на бременността, д-р Калчева (ембриолог) и Парушева (гинеколог) - за прегледи по време на бременността, д-р Миринчев (гинеколог "Новата Болница" ) и д-р Гамишев ("Дева Мария") - за раждането. За забременяване ти препоръчвам клиниките в София "Надежда" и "д-р Щерев". Това е списък от моя личен опит, но може да погледнеш в мрежата коментарите за всеки от посочените специалисти и клиники. Никога не ходи така вече на преглед при когото ти падне! В интернет вече има достатъчно информация за справка. За съжаление, специалистите в нашия край са малко, затова бъди нащрек, особено като се има предвид, че вече си специален случай поради възрастта и проблемите ти! Дано скоро отново да се зарадваш, че си бременна и след 9 месеца да гушкаш сладко малко съкровище! Успех!   :youwoman: :bighug: :bighug: :bighug: :goodluck: :cloud9: :babyflips:
« Последна редакция: Юли 20, 2012, 20:50:29 pm от rosefromstars »
« Отговор #2 -: Юли 21, 2012, 00:24:51 am »
Благодаря за пожеланията. Аз отскоро съм в Бургас. Живея тук с приятеля ми и много ми харесва. Имаме си куче и коте и те са ми големи другарчета. Милите днес бяха толкова притеснени като ме гледаха как плача.
Утре съм при Гамишев. Той ще прави кюртажа. Приятеля ми най накрая се поинтересува за добър и близък доктор. Той има дете станало случайно и досега не подхождаше сериозно към проблема ми, но и той е много притеснен. Иначе аз съм от София и допреди 2 - 3 години съм живяла само там. Там си имам лекар при който ходих профилактично и съм много доволна. Половината ми приятели са доктори по развитите държави (завърших такава паралелка) но ето че и аз се обърках. Принципно като разбрах че съм бременна исках да отида при Калчева но тя се оказа в дълъг отпуск. Като се обадих ми предложиха Парушева, проверих в нета и не намерих нищо за нея а и ми се стори много млада. Днес всъщност бях при нея и останах доволна доколкото е възможно след подобна информация, но аз първия път останах доволна и от псевдодоктора от Транспортна. Излъгах се по подробните му обяснения. Може би наистина по мълчаливите доктори са по-добрите специалисти
« Отговор #3 -: Юли 26, 2012, 12:39:47 pm »
Здравейте, момичета! И аз съм от Бургас  :D
Ходя при доктор Парушева и съм много доволна! От 7 месеца с приятеля ми правим опити за бебче, но за сега без успех... Не съм си правила задълбочени изследвания, чакам да мине лятото и ако до тогава няма резултат, ще му мислим...
Роси, миличка, съжалявам за това, което ти се е случило- безхаберни доктори колкото щеш  :balk_150: Този Анастас Стоянов даже за първи път го чувам. Добре си направила, че споделяш впечатленията си от него!
Роси, пожелавам ти в най-скоро време  :bfp: и безпроблемни 9 месеца!

Аз също не съм от младите бебеправки, след 2 седмици навършвам 31....
Хайде, няма да се предаваме, ще се подкрепяме и споделяме!

« Отговор #4 -: Юли 30, 2012, 13:45:04 pm »
Ами късно ще върна отговор защото бях на почивка. Заминах веднага след прегледа на Гамишев. Оказа се че съм се изчистила напълно - няма никаква инфекция. Все пак той ми каза да си направя пълна кръвна картина през 2 - 3 дни и специално да следя левкоцитите дали са се увеличили и ако е така значи наистина има инфекция. Но те си ми бяха дори в долна граница и двата пъти. Така че Парушева ме прати за нищо на кюретаж. А и по принцип предпочитам да ходя при мъже гинеколози. Гамишев се оказа стар съученик на приятеля ми и дори ни звънна след няколко дни да пита как съм. Сега трябва да изчакам един цикъл и той ще ми направи всички възможни изследвания и ако всичко е наред продължаваме с опитите. Та явно в България за да ти обърнат нужното внимание трябва да си намериш доктор с връзки за съжаление. Но болницата Дева Мария във Ветрен доста ме впечатли. Факт е че и най добрия доктор не може да се раздаде на макс за всичките си пациентки особено ако вече се е доказал като специалист но там имат невероятна техника. Толкова ясно си видях матката, яйчниците, артерийте. Гамишев пусна някакво оцветяване в синьо и червено което показва концентрация на кръв и пулсации каквото досега не бях виждала. Каза ми че имат някакъв уред най ново поколение с който матката се гледа от вътре и се виждат всякакви дефекти - хистероскопия.
А от моя скромен опит (3 забременявания) установявам за себе си че трябва да съм спокойна на макс и по възможност да не си втълпявам че трябва да забременея. Ето последния път си правих тестове за овулация една седмица около очакваната дата и всички бяха отрицателни. Реших че просто този месец няма да стане но се оказа че тя ми е закъсняла със седмица и на 29 юни - петровден (приятеля ми е Петър) бяхме да къмпинг Арапя с много мои приятели стана голям купон, за финал секс и резултат оплодена яйцеклетка. Жалко че не можа да се задържи.
Така че благодаря за пожеланията, да ви се връщат поне двойно. Всичките ми приятелки от ученическата ми компания родиха първо дете след 30 години. Всичките с доста опити в продължение от 1 до 3 години а сега си имат здрави дечица
« Отговор #5 -: Август 01, 2012, 13:35:00 pm »
А от моя скромен опит (3 забременявания) установявам за себе си че трябва да съм спокойна на макс и по възможност да не си втълпявам че трябва да забременея.

Ох, ако това можем да го постигнем, цена няма да имаме  :grouphug:
Аз като се прибера от работа имам чувството, че се връщам от фронта  :? Стресът и отговорностите ми идват в повече и сега откакто правя опити за забременяване, се страхувам това да не ми попречи  :?

Всичките ми приятелки от ученическата ми компания родиха първо дете след 30 години. Всичките с доста опити в продължение от 1 до 3 години а сега си имат здрави дечица

И при мен така, общо взето само аз останах без... заради което понякога се сдухвам ако трябва да съм честна  :(

Преди няколко месеца една приятелка ми каза, че е бременна и аз се разплаках... аз самата останах изненадана от реакцията си... разплаках се не от злоба или завист, а защото и на мен ми се иска... толково много!  :balk_145:
« Отговор #6 -: Август 08, 2012, 13:16:33 pm »
toniliv не се сдухвай. 7 месеца не е толкова голям период за да се притесняваш сериозно. Когато забременях за първи път приятеля ми не ме пазеше повече от година и аз бях сигурна че съм от жените които не могат да забременяват. Преди това 3 години имах друг приятел който също не ме пазеше и ми беше казал че ако забременея ще ми плати аборта. Аз почнах да пия хапчета но постоянно ги забравях и въпреки това не забременях нито един път. 3 месеца след като направих аборта (направих го защото приятеля ми беше още в процес на развод, а жена му много ме кълнеше и мен ме беше страх да го оставя и тя да кълне и детето ми) пак забременях. Тогава приятеля ми страшно сериозно настоя да го оставя и аз се чудих какво да правя но се оказа че плода няма сърдечна дейност и се наложи аборт. Тогава бях на 31. Приятеля ми почина на 05 април 2009 (а ако не бях направила първия аборт трябваше да родя на 17 март 2009) и живота ми коренно се промени - избягах от София, 2 години живях в Царево от които една прекарах в дълбока депресия. Сега съм в Бургас и с настоящия ми приятел стана от третия път, вярно, не особено успешно, но все пак забременях. Така че бъди оптимист. А и приятелката ми която е доктор в Германия ми каза че имало статистика според която децата на по-възрастни родители са доста по красиви ... :balk_602:
И за да те развеселя малко... гледай това http://vbox7.com/play:22c62f92
« Отговор #7 -: Август 08, 2012, 17:09:08 pm »
Лято е. Вземи си отпуска и отидете някъде сред природата, на любимо твое място. Всичките ми забременявания са станали на Арапя - моето любимо място.
И се отдайте изцяло на секс и обич. И гледай да е около ову-то ти. А аз ще :crossfingers:
И нещо друго - не пази диета докато правиш опити. Аз съм поднормена и ми казаха че задължително трябва да кача
« Отговор #8 -: Август 19, 2012, 14:32:43 pm »

привет на всички почитателки на този форум SmileЩе вмъкна лек увод,преди 7 месеца-забременнях,но по-стечение на обстоятелствата го махнахме.Сега след тези месеци се опитваме пак да си имаме малко ангелче ,но не се получава.Вече 3 месеца подред след цикала 4акам 14 дена за да може да забременнея ,но уви не става.Цикъла ми е редовен дори и с няколко дена ми подранява.С мъжът ми секи ден си играем на "Хубавите игрички" (така да го вмъкна).Не сме си правили нужните изследвания,мисля да почкаме поне още няколко месеца.Моля кажете ми, защо така се получава? balk_172 :bori_001:
« Отговор #9 -: Август 31, 2012, 13:08:12 pm »
ами аз разбрах какъв ми е проблема. д-р Гамишев ми предписа да изчакам да ми дойде цикъла (след спонтанния аборт) и на 3 - 4ти ден да си пусна хормонално изследване. Струваше ми доста понеже изследвах някъде към 10 - 12 хормона но веднага се разбра какъв е проблема. Имам начална фаза на Хашимото или по скоро съм предразположена да го развия. Това заболяване в момента се среща масово - причина - Чернобил. Почти всичките ми приятелки го имат. Засяга жените в млада и средна възраст и пречи на задържането на плода. Тази болест е автоимунна т.е. доживотна и трябва да се пият хапчета - еутирокс - хормон който щитовидната жлеза не отделя в достатъчно количество. Освен това и пролактина ми е висок което пък пречи на овулацията. Сега месец - 2 трябва да пия хапчета, очаква се за това време хормоните ми да са се нормализирали и продължаваме с опитите като се очаква вече да няма проблем. Така че ако не става и бързате по добре си пуснете хормонални изследвания. Почти винаги има връзка.
« Отговор #10 -: Септември 01, 2012, 19:27:25 pm »
 :D blagodarq ti
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2012, 10:03:17 am »
Момичета искам първо вас да питам. Историята ми е описана по горе, а продължението е че след като пих бромокриптин за пролактина и еутирокс след месец и половина трябваше да пусна пак хормоните да видим как са се променили. на 29.09 ми дойде цикъла и след 4 дни на 2 октомври си пуснах изследванията. Пролактина се оказа в долна граница и спрях бромокриптина а TSH паднал с 1.22 но все още висок за забременяване - 3.94. Докторката ми каза обаче да възобновим опитите за бебе. Аз си взех тест за ову и на 10 октомври той показа 2 ясни черти, правихме секс. Обаче тази събота т.е. 20 октомври -около 10 дни след предполагаемата ову се появиха няколко капки кръв по бельото ми, после нищо. Знам че по време на имплантирането на оплодената яйцеклетка е съвсем нормално но предвид спонтанния ми аборт юли месец се притеснявам да няма пак проблем. Знам че е много рано - днес е 24 ден но моя цикъл е средно на 26 дни. Чудя се да звъня ли на доктора, дали има нужда отсега да пия нещо за задържане или е много рано да го притеснявам. Този Дуфастон и Прегнил дали могат да се пият профилактично или само при доказан проблем. Просто не искам излишно да притеснявам д-р Гамишев но не искам и пак да направя спонтанен аборт. Мисля си да си пусна кръвен тест и ако покаже + да му звъня. Тат и Мат са ми около 300 и двата което си е височко но и двете ендокриноложки при които ходих казаха че не е притенително
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2012, 15:50:30 pm »
Ами понеже никой не ми отговори, а аз смятам че този сайт е да си помагаме, ще дам малко инфо - дано на някой да е полезна. Все пак се обадих на д-р Гамишев (Бургас) и той каза да си взема дуфастон да го пия сутрин и вечер по 1 и така десет дни. През това време дори и да не съм бременна цикъла няма да ми дойде. На 10ти ден да си направя тест и ако е отрицателен да спра Дуфастона, ако е положителен да го продължа и веднага при него на преглед. И той каза че антителата не са притеснителни но TSH още ми е високо. В същото време обаче имам приятелка с Хашимото която е доктор в Германия и не пие нищо за Хашимотото си. Миналата година роди здраво момиченце и сега пак е бременна с TSH - 6. В Германия докторите й казали да пие Еутирокс само по време на бременността тъй като този хормон е необходим за бебето. Нейна състудентка е гинеколог във Франция специализирала в "проблеми в ранна бременност" (ако забременя май ще ходя във Франция), не знам точно как но познава пола на бебето още 3ти месец, смятайте каква апаратура ползва (ако е момиче яйчниците се образуват още в 9та седмица). Тя също е на мнение че TSH пречи на задържане на плода но не е задължително да е под 2. А в интернет навсякъде пише че трябва да е под 2. Така че засега ще си пия Дуфастона, в петък ще си пусна кръвен тест и задължително ще пиша какъв е резултата. Намирам за досадно и некоректно когато някой пише за даден проблем и изведнъж изчезва от форума. Едно че съм на работа и има моменти когато няма какво да правя, от друга страна намирам за окуражително когато чета постигите на успешно преборилите се, а от трета се успокоявам в някаква степен като чета през какви изпитания минават някои момичета и въпреки това не се отказват (всеки път като ми дойде съм на ръба да се откажа, толкова е разочароващо). Затова независимо дали съм от първите или вторите, ще пиша. Дано помогна на някоя от вас да бъде от първите. :goodluck:
И МОМИЧЕТА АКО НЕ СТАВА НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ А ПУСНЕТЕ ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. НАИСТИНА ПОЧТИ ВИНАГИ ИМА ВРЪЗКА А АКО НЕ, ПОНЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ДОСТА ЗАБОЛЯВАНИЯ.
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2012, 10:10:49 am »
В петък не бях на работа но сега съм и пак ми е скучно, а и обещах да пиша. Виждам че все някои четат написаното. Първо да благодаря на rosefromstars и toniliv защото първата част от пожеланията им се сбъдна, а именно -  :bfp:. В четвъртък още си пуснах уринен тест след работа и огромно количество изпита вода и показа втора линия но бледа. В петък пуснах кръвен който показа 254.9 което е добре за 4та седмица. Утре пускам пак кръвен за да видя дали хормона се покачва както трябва. Спонтанния аборт го направих при стойност 230 и затова тези стойности около 200 доста ме притесняват, но тогава трябваше да съм 39ти ден, а в петък беше 27ми. Дано утре да е към 1000 макар че пак няма да е гаранция че всичко ще е наред. Нямам никакви симптоми, имах такива след овулацията и преди имплантацията. Не мисля че си внушавах защото предишните ми забременявания минаваха без каквито и да било симптоми. Отпадналост, гадене след като хапна на обяд продължаващо до края на деня и почна да ми тече кръв от венците. Сега обаче няма нищо, вчера малко ме боля корема от ляво но не толкова ниско колкото когато направих спонтанния (тогава ме болеше долу и по средата с резки прорязвания).
Утре пак ще драсна след като си видя резултатите. Не бързам да се радвам докато доктора не ми покаже на видеозона как тупка сърчицето.
Почти всеки който чете този форум има някакви проблеми. Пожелавам ви в най скоро време да видите двете чертички, които да се превърнат в най-сладурското и здраво детенце на света. :balk_118:
« Отговор #14 -: Октомври 30, 2012, 09:03:02 am »
Момичета моля ви ако някоя от вас знае нещо по въпроса който ще опиша, нека сподели какво може да означава. Вчера не издържах и си пуснах уринен тест и втората линия беше дори по ярка от контролната, а сега ми излезнаха резултатите от кръвния и стойностите са 1492, а преди 4 дни бяха 255. Това прави удвояване на всеки 1.6 дни което излиза от границите на нормалното и аз пак съм много притеснена. По късно ще звъня на доктора но направо се разтреперих
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2012, 09:33:03 am »
Аз не разбирам ,дано ти отговори някой който знае повече,но от мен имаш много стиснати палчета всичко да е наред!Пьк кой знае може да имаш две сакчета и за това да се удвояват така стойностите!Кьсмет дано всичко е наред! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :goodluck: :bighug:
« Отговор #16 -: Октомври 30, 2012, 10:17:28 am »
Удвоява се чудесно.Къде видя,че излиза от границите на нормалното.Ако се удвоява за повече от 48 часа, тогава може да се каже,че има някакво забавяне,а твоето се удвоява дори на по-малко,което е супер :D Без притеснения!
 :)
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=82
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 10:19:57 am от afrodita279 »
« Отговор #17 -: Октомври 30, 2012, 10:37:39 am »
Ей, най накрая някой да се включи в монолога ми  :balk_600: :balk_47: :balk_81:. Благодаря ти Силви за милите пожелания. Аз още не смея да се обадя на доктора. Трябваше да видя стойности около 1000, бях се подготвила за лошия вариант да е по нисък резултата, но въобще не допуснах че може да е повече. Четох че когато хормона е в повече това е признак за многоплодна или гроздовидна бременност, но никъде не мога да намеря какво значи ако се удвоява по бързо, защото погледнато иначе 1492 е съвсем нормална стойност за 32ри ден.
Айде дано да се окаже че това е нещо нормално и да повлека крак на всички ви и догодина лятото в друг форум да се оплакваме от недоспиване и умора. Все пак докато не родя живо и здраво бебе съм тук с вас.
Иначе се оказа че приказката "не го мисли и ще стане" не е вярна, защото и двамата си го мислихме и дори секса ни беше леко насилствен  :fighting: поради преумора на мъжката страна. И се притеснявах дали ще стане този път и въобще всичко си беше по обичайния начин. Но аз все пак си изкоригирах хормоните, което със сигурност помогна.
« Отговор #18 -: Октомври 30, 2012, 10:44:59 am »
Да, Афродита точно тук пише че нормалното удвояване е на 48-72 часа т.е. 48 е долна граница. Благодаря за успокоението, още малко и ще звънна на доктора  :phone:
« Отговор #19 -: Октомври 30, 2012, 11:10:17 am »
Ами да,удвоява ти се по-бързичко, но е ок, недей да четеш за гроздовидни бременности и да си мислиш най-лошото-то е вече зад гърба ти.ЧХГ-то ти е супер за нормална бременност и другото само лекар може да ти каже. аз ти четях постовете,но за някои неща просто предпочитах да не се изказвам,т.к. знам,че може да не ти ги обясня правилно.За ЧХГ криво ляво мисля,че разбирам,откакто и аз имах един аборт и по чхг следяхме какво се случва.Според мен не е многоплодна,едно бебче си е.Дано е живо и здраво! yahoo_33