0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хормонални изследвания - къде?
« -: Юни 19, 2006, 12:02:41 pm »
здравейте, момичета! ;о) трябва да си направя изследвания на 5 хормона по предписание на д-р стаменов. първоначално смятах да опитам по здравната каса, ама джи пи-то няма никакви направления до края на месеца, може би направо ще ги правя в някоя от частните лаборатории. дайте мнения - кой къде е ходил, за какви пари става дума и т.н. ще бъда много благодарна! ;о)
*
« Отговор #1 -: Юни 19, 2006, 12:14:31 pm »
В Цибалаб имат пакет Лейди (ЛХ, ФСХ, Пролактин, Естрадиол) и Лейди плюс (ЛХ, ФСХ, Пролактин, Естрадиол и Тестостерон). Вторият пакет струва 60 лв. Отделно Прогестерон 7 дни след овулация - около 16 лв. В Кандиларов същите неща са 18-19 лв./хормон.
Резултатите и на двете места излизат за няколко часа и чогат да се проверят по интернет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Юни 19, 2006, 15:32:03 pm »
говори пак с личния лекар и настоявай за направление
аз имах същия проблем но с повече настояване стана
правих ги в Кандиларов
УСПЕХ  :wink:
« Отговор #3 -: Юни 19, 2006, 15:58:59 pm »
Сигурно ли е, че Кандиларов праща резултати по интернет, преди 3-4 месеца не беше възможно???

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #4 -: Юни 19, 2006, 15:59:53 pm »
Абсолютно сигурно е, както и за Цибалаб.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Юни 19, 2006, 16:00:33 pm »
Трябва обаче да си поискаш парола като плащаш, иначе може и да не ти дадат.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #6 -: Юни 19, 2006, 16:13:31 pm »
Не знам защо се дърпат тия за парола, мъжът ми им поиска тогава, не му дадоха. Ей тва е тъпо!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #7 -: Юни 19, 2006, 16:20:17 pm »
И аз ги направих - същите хормони в Цибалаб в събота сутринта.
На обяд бяха готови. Проверих си резултатите през Инетрнет с паролата. Цените са следните:
TSH- 9.90
Prolactin- 11.90
FSH- 11.90
Estradiol- 11.90
+ 2 лева за вземане на кръв
Всичко 47.60
И мен гинеколога ми каза че имам право да ги мина през НЗОК обаче личния лекар трябва да ми даде направление за гинеколог а гинеколога (ако има направления което в средата ня месеца е вече малко вероятно) да ми даде направление за хормоните. И тъй като трабва да направиш тези изследеания примерно 2-5 ден от цикъла и нямаш време (ако предварително не си се подготвила с тези направления) и нерви да бягаш напред назад- може да се наложи да си платиш като мен.
Ако има време до цикъла ти - опитай с направление все пак. Успех и да но резултатите ти са добри;)
Re: хормонални изследвания - къде?
« Отговор #8 -: Юни 27, 2006, 13:53:44 pm »
благодаря ви за отговорите! ;о) личния нямашв направления, а аз не исках да попускам този месец и отидох в цибалаб - направих FT4 +TSH и Prolactin + LH + FSH + Estradiol + Testosteron + взимане на кръв струваше 87лв. за съжаление май не са ми в норма, но ще видим какво ще каже доктора в четвътрък.