0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #940 -: Август 09, 2007, 20:10:59 pm »
Ами за съжаление е твърде късно.Въпросите ги задавам само за себе си. :(
« Отговор #941 -: Август 09, 2007, 20:59:16 pm »
на д-р Манолов, знам само,л че той има няколко клиники, едната е във Възраждане и той май е там, ама не съм 100% сигурна.И аз се надявам да не се стигне до там, но все пак го имам като вариант!

А сега лоша новина.Поне за нас де.
Разказах ви за Пурко-жълтото котенце, което се роди под шезлонга, докато майка ми лежеше на него.Той ни стана любимец, може би защото беше най-малък, или може би защото нямаше братчета и сестрички и беше единсвения, на който се позволяваше да спи в стаята.Той стоеше все  мъничък и един ден майка го хвана да се олюлява от глад.Оказа се, че майка му е нямал мляко и постоянното му мечене е било от глад.Незнам кога точно и е спряла кърмата, но все още не можеше да се храни сам и започнахме да го храним със спринцовка и мляко.Уви, вече явно нещо му е било увредено от самия глад, защото след месец хранене с козе мляко-най-хранителното, той не наддаде и грамче.И тая сутрин майка ми се обади, че е починал.Стана ми много мъчно, но такъв е живота!

Ох, чак сега виждам темата.. Колко жалко, че не съм се включила по-рано! Козето мляко съдържа доста казеин - това е един доста трудно смилаем белтък... както за деца, така и за котета. Нямам идея колко е било голямо животинчето, но така като гледам на снимката - прогледнало е, и ходи вече. Спасявала съм и по-малки бебета-котета, на които майката беше умряла след изядена отровена мишка. Беше преди доста години де, но им давахме пастет, който лакомо облизваха, и краве мляко, разредено с вода. Предполагам, че дори адаптираните млека /хумана/ за недоносени дечица са още по-лесно усвояеми.
Съжалявам миличка, че повдигам темата.. и ти припомням за злощастното събитие, единствената ми идея е.. ако на някого, някой ден се случи да попадне на такова котенце...да не се повтори събитието.
Дано не се случва никога!
« Отговор #942 -: Август 09, 2007, 21:06:31 pm »
А за котенцата с вируса... колко са големи, на кърма ли са? Да не са яли нещо кофти? От кога са в това състояние?
Опасно е за тях, особено ако са малки. Обезводняват се също както и децата... Трябва много течности да им се дават.

*
« Отговор #943 -: Август 09, 2007, 21:22:16 pm »
Ами не ставаше въпрос за Пурко, а за камерките на Бай Брадър, ако си спомняте.
Но както казах-вече е късно, няма ги.
Не бяха кърмачета, ядяха само хубава храна,каквото ядат майкини.
Наистина, не искам да задълбавам, достатъчно ми е гадно, просто искам да знам дали изобщо са имали някакъв шанс  :(
Защото майка ми гледала по анимал за някаква болест, тя мисли, че била Котешки грип, намерили доста котки в някаква къща и повечето се наложило да ги приспат, защото били заразени.
Затова пиотам, може би малко по-леко ще ми стане, ако знам, че са нямали шанс, т.е не са си заминали защото ние не сме направили каквото е било нужно.
« Последна редакция: Август 09, 2007, 21:28:00 pm от Мимка »
« Отговор #944 -: Август 09, 2007, 21:45:05 pm »
Много съжалявам!
При животните има също толкова смъртоносни вируси, както е HIV при хората... Само че са по-малко проучванията и съответно - лечението. Не си вменявай вина. Само фактът, че сте опитали да им помогнете, е достатчъен!
За съжаление /както казваше баба ми/ такъв е живота...
*
« Отговор #945 -: Август 11, 2007, 13:17:27 pm »
момичета имам нужда от вас за съвет и помощ.кученцето за което се грижа до магазина където работя е застрашено от лоши хора,искат да я убият и трябва да я махна от там въпроса е как ,тя не подлежи на хващане много е плашлива и за да я хвана трябва да я упоя но с какво?ситуацията е наистина много сложна
Трябва да намериш от хуманна аптека диазепам/реланиум/,с жълти рецепти е тр. да имаш рецепта,и даваш със кайма на кучето по 1,5-3мг на килограм тегло
*
« Отговор #946 -: Август 11, 2007, 13:33:27 pm »
Аз имам въпрос към д-р Рич.
Има ли понятие като Котешки Грип?Ако има какви са симтомите и какво можеш да кажеш за следните:
Непрекъснато гурелясване на очите-дори при постоянно почистване след половин час очите са почти затвотени
Много рядко разстройство-почти без прекъсване тече от дупето нещо като кафява вода-дори когато върви.

Става въпрос за няколко котенца.Поставена съм пред свършен факт, но аз за себе си искам да знам дали изобщо са имали шанс да оживеят?
Не са ваксинирани или обезпаразитявани, става въпрос за дворни.
Благодаря ти предварително!
да има.Има грип-както при хората с кашлица,кихане,възп.на гърло и т.н.Това при теб най-вероятно е гана/парвовироза/при котките.Набл.се диария,повръщане,гурлясване на очите,нестабилна походка,изтечения от носът и смърт при малки котенца.Има ваксина за предпазване.
*
« Отговор #947 -: Август 12, 2007, 13:24:57 pm »
Благодаря ти!Малко поне ми олекна, че реално и да ги бяхме завели на док нямаше да има смисъл.Имаме 6 големи котки-3 женски и 3 мъжки, а тая година 7 малки котета.Сега са пак 6 котки. :(
*
« Отговор #948 -: Август 15, 2007, 09:21:39 am »
Ей, ние тука се бъзикахме, ама нали се сещате за кучето, което избягало от клиниката, като минало върху моя мъж и Тедка?Абе верно кучето е изчезнало.Има разлепени обяви навсякъде за него, даже във нашенския вестник имаше 'търси се'.
Ужас!Дано си го намерят хората, че не искам да си представя какво им е!!!!!!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #949 -: Август 15, 2007, 09:55:43 am »
Ей, ние тука се бъзикахме, ама нали се сещате за кучето, което избягало от клиниката, като минало върху моя мъж и Тедка?Абе верно кучето е изчезнало.Има разлепени обяви навсякъде за него, даже във нашенския вестник имаше 'търси се'.
Ужас!Дано си го намерят хората, че не искам да си представя какво им е!!!!!!

:( :( :( Ау,много време мина от тогава...дано историята има щастлив край,моля се да го открият! :crossfingers:
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
« Отговор #950 -: Август 17, 2007, 13:02:33 pm »
здравейте момичета при нас нещата много са на зор нали помните бездомното кученце за което ви писах,вчера я треляха с пушка но за щастие е жива и не е ранена поне външно не се вижда нищо.що за идиоти има докато е спинкала под колата тоя тъпанар е стрелял по нея вчера като ми казаха и се изтрелях на секундата от нас и отидохме да я търсим милата беше се навряла под стълбите на хеито много уплащена дори и от нас бягаше но постояхме при нея докато се поуспокои.трябва да я упоим за да я хванем днес следобяд ще я обстрелваме за да заспи и да я хванем дано имаме успех.стискайте палци момичета  и господ да е с нас да мине всичко нормално
*
« Отговор #951 -: Август 17, 2007, 15:27:07 pm »
Ей такова нещо като прочета и съжалявам, че нямаме закони тука в тая държава.По Анимал гледам често едно предаване ZOO POLICE.Ей, хората там не си поплюват-не се грижиш добре за домашния си любимец-глоба, при повторен сигнал отиваш зад решетките.
Нашия сват-татито на гаджето на Тедка, 12 години е живял във Флорида.Нашия зет е от там. :oops:.Има си бизнес там човека.Имал 2ма работници турци.Като наближил техния Коч байрам го помолили да намери агне.А там не е толкова просто.Ама свата познавал някакви си там, намерил им.Нашите хора си го заклали, опекли го и както си му е реда му опънали кожата на оградата-както тука бе.Познайте къде са- в пандиза.Едното обвинение е за умъртвяване по особено жесток начин на животно(там подобни неща се правят в специализирани кланници, където животните се умъртвяват някак си хуманно, де да знам),а второто обвинение е за гавра с трупа на умъртвеното животно (заради кожата).Самия сват бък се принудил да си купи къщичка, защото отнесъл жестока глоба, задето гледа куче в апартамент-нямало условия.
Абе мисля си-ако тия организации дойдат тука в България, ще има да се строят затвори, ще има да се отварят много работни места( защото много народ ще влезе в кауша и ще трябват хора на техните места).
Онзи идиот, който ни застреля кучетата под прозореца(знаете го случая), му бяха отнети оръжията и ловните права.Ако бяхме в Щатите, за 3 кучета, нямаше да излезе от затвора докато е жив.
« Последна редакция: Август 17, 2007, 15:31:21 pm от Мимка »
*
« Отговор #952 -: Август 17, 2007, 16:18:59 pm »
sbubi, дано се справите и да я хванете. Дано се спаси милата. А после какво мислиш да я правите, ще я гледате ли?
« Отговор #953 -: Август 22, 2007, 10:33:19 am »
Фоксче, миличка, вашия красавец няма ли да го пускате на булка? Мнооого ми е мерак да си взема един такъв разбойник, мноооого е готин  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #954 -: Август 23, 2007, 18:15:07 pm »
Ей такова нещо като прочета и съжалявам, че нямаме закони тука в тая държава.По Анимал гледам често едно предаване ZOO POLICE.Ей, хората там не си поплюват-не се грижиш добре за домашния си любимец-глоба, при повторен сигнал отиваш зад решетките.
Нашия сват-татито на гаджето на Тедка, 12 години е живял във Флорида.Нашия зет е от там. :oops:.Има си бизнес там човека.Имал 2ма работници турци.Като наближил техния Коч байрам го помолили да намери агне.А там не е толкова просто.Ама свата познавал някакви си там, намерил им.Нашите хора си го заклали, опекли го и както си му е реда му опънали кожата на оградата-както тука бе.Познайте къде са- в пандиза.Едното обвинение е за умъртвяване по особено жесток начин на животно(там подобни неща се правят в специализирани кланници, където животните се умъртвяват някак си хуманно, де да знам),а второто обвинение е за гавра с трупа на умъртвеното животно (заради кожата).Самия сват бък се принудил да си купи къщичка, защото отнесъл жестока глоба, задето гледа куче в апартамент-нямало условия.
Абе мисля си-ако тия организации дойдат тука в България, ще има да се строят затвори, ще има да се отварят много работни места( защото много народ ще влезе в кауша и ще трябват хора на техните места).
Онзи идиот, който ни застреля кучетата под прозореца(знаете го случая), му бяха отнети оръжията и ловните права.Ако бяхме в Щатите, за 3 кучета, нямаше да излезе от затвора докато е жив.
аз когато живеех в щатите за няколко години имах куче.един ден съм си качила буба(така се казваше)във мини вана и отивам до един магазин.ясно е,че и оставих прозорците леко отворени и си влизам в магазина.след5 мин. слушам по високоговорителя,че има оставено куче в едикаква си кола,да се появи собственика.излизам,около колата навалица и полиция,някакви тичат с вода за кучето...размина ми се,но съм нямала право да държа кучето в колата ако не са отворени прозорците нацяло.кучето щяло да се задуши. :(
другото интересно(във флорида)има кучешки плаж.там през 5 метра има кошчета с найлонови торбички.на регистрираните изпращат нещо като вестник как да се грижите за дом.любимци
« Отговор #955 -: Август 24, 2007, 09:55:31 am »
Фоксче, миличка, вашия красавец няма ли да го пускате на булка? Мнооого ми е мерак да си взема един такъв разбойник, мноооого е готин  :lol:
Благодаря ти, ама ние не сме много чисти :oops:, около 5 кила сме над стандарта и няколко сантиметра, та май няма да можем да намерим фокстериерка, която да ни е навита  :oops:
Иначе ако от някъде ди изпадне - взимай и не питай, такава емоция ще си имаш в къщи - няма спирачка, а пък и постоянно дудне нещо, все има собствено мнение, препоръчвам ти породата с две ръце, няма да скучаеш :D
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #956 -: Август 24, 2007, 10:58:01 am »
Благодаря ти, ама ние не сме много чисти :oops:, около 5 кила сме над стандарта и няколко сантиметра, та май няма да можем да намерим фокстериерка, която да ни е навита  :oops:
Иначе ако от някъде ди изпадне - взимай и не питай, такава емоция ще си имаш в къщи - няма спирачка, а пък и постоянно дудне нещо, все има собствено мнение, препоръчвам ти породата с две ръце, няма да скучаеш :D
Хехехее - ние с милото сме пълни фенове на териерите, мноооого са сладки и готини... Навремето съм гледала ягд териери (момче и девойка), после едно йорки ни бяха харизали за 1 месец... Ама гоооот  :lol:
А това, че не сте чисти не е фатално, важното е момата да си го хареса  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #957 -: Август 24, 2007, 11:14:28 am »
Хехехее - ние с милото сме пълни фенове на териерите, мноооого са сладки и готини... Навремето съм гледала ягд териери (момче и девойка), после едно йорки ни бяха харизали за 1 месец... Ама гоооот  :lol:
А това, че не сте чисти не е фатално, важното е момата да си го хареса  :lol: :lol: :lol:
Е, значи няма да ти обяснявам повече - след териер не знам, дали може човек да вземе друго куче :lol:, въпреки че по някога си мечтая за булонка например или френски булдог, ама когато вече ме побърка напълно калпазанина  :lol:
А момите... хмм стопаните се дърпат, че като станат едни големи бебета... няма да ти обяснявам  :D
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #958 -: Август 25, 2007, 11:06:04 am »
Помните ли за лястовичката коато падна от глездото и ние си я гледахме. Ами минаха около 20 дни и тя добре летеше в стаята. Вчеря я изкарахме на терасата и тя литна и повече не се върна. Ох, дано всичко да е наред и да си е намерила мястото сред другите лястовички. Малко ми е тъжно, че я няма, но това беше неизбежно. Държим кутията - гнездо на терасата ако се върне случайно. Еми това е. Само се надявам да отцелее.
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
« Отговор #959 -: Август 28, 2007, 20:17:00 pm »
момичета здравейте,да ви се похваля моя кучо стана тати имаме си 5 малки шар-пейчета преди малко ни се обадиха и веднага ви пиша.много съм щастлива