0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #900 -: Август 06, 2007, 16:15:20 pm »
Е Чернишевски ми обра точките. :D :wink:
*
« Отговор #901 -: Август 06, 2007, 17:00:31 pm »
Бе свате, ма много са сладки бееееееееееее :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #902 -: Август 06, 2007, 17:22:39 pm »
Абе, срам не срам, ще питам.
Абе моята Тедка вечер като легне и като ми хване кракът от глезена до ходилото и голямо близане пада,Къпя се всяка вечер, но все пак като почне и се дърпам.Ама онова ме издебва като заспивам и пак наново.Това нормално ли е?Моя вика, че си набавяла нуждите от сол, ама е гадно бееееееее!Не ме е гнус от нея, не ме разбирайте погрешно, все пак дупето и е на сантиметри от главата ми нощем.Ама все пак милото, като някой просяче си чака крак вечер! :?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #903 -: Август 06, 2007, 17:29:50 pm »
 :lol: :lol: :lol: Ох, Мимка.... :lol: :lol:

Чувала съм че и други кучета правят така. Защо, обаче не знам. :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #904 -: Август 06, 2007, 21:47:09 pm »
ехе на бари специалитета е близане по носа(чак навътре бърка) :lol: :lol:аз му давам,не ме е гнус.той така си изразява любовта.аз също си го цункам
*
« Отговор #905 -: Август 07, 2007, 08:40:48 am »
Вижте ние как спим   :lol:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #906 -: Август 07, 2007, 10:53:26 am »
Мимка, моето коте като беше живо така ме почистваше всяка вечер. И тя спеше при мен и като заспя и се почва едно почистване, едно чудо, все едно не съм се мила. До колкото знам миризмите от козметиката ги дразнят и понеже ние сме тяхна собственост искат да миришем на тях :oops: Мен ме е боляло чак от почистване :oops: Почистваше ме винаги там, където най-много миришех на някаква козметика.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #907 -: Август 07, 2007, 11:03:42 am »
alkata, много дебела беее... :lol:

п.п. да ти изям синия чаршаф 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #908 -: Август 07, 2007, 11:10:40 am »
Алката, котето е супер (да му изяде човек коремчето) :)
Мимка, ние си имаме цял ритуал по заспиването - първо ми хапе косата, след това ми облизва ухото (ако го докопа), чак вътре се опитва да си навре езичето, после всичките пръсти на ръката. Аз се крия, ама не винаги успявам  :D. Само за протокола - аз не ползвам козметика на нито едно от изброените места, особено в момента.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #909 -: Август 07, 2007, 11:16:28 am »
Мимка, моето коте като беше живо така ме почистваше всяка вечер. И тя спеше при мен и като заспя и се почва едно почистване, едно чудо, все едно не съм се мила. До колкото знам миризмите от козметиката ги дразнят и понеже ние сме тяхна собственост искат да миришем на тях :oops: Мен ме е боляло чак от почистване :oops: Почистваше ме винаги там, където най-много миришех на някаква козметика.

Малеее, ами аз всяка вечер след душа се мажа с лосион за тяло.Аа аз се мажа цялата, а госпожицата си харесва най-много глезена ми и ходилото. :lol:Поне да не се шашкам, не ми е извратено момиченцето!
Алката, абе тя твоята котарана като мече беее!Най-после някой друг, на който не му пука за наднормено тегло на домашния любимец.Моята пикла тежи 1.8-1.9 кг, а трябва да е не повече от 1.5 кг.И Силвина все вика-Това кюфте, вземето малко го подложете на диетка.Ама как да го държа гладно беее, не мога!Пък толкова сладко си хапва, чак на тебе да ти се прииска да застанеш на 4 крака до нея.Затова си казах, че наднормено или не, Тедка се чувства добре с теглото си.Ако стане прекомерно дебела (стигали сме до 2.1кг  :oops:ама по вина на майка ми като бяхме в Кюстендил за 10 дена) и тя самата не се чувства удобно, тогава ще намалим малко храната, но за сега...Пък и на нея и стига 3 пъти дневно да обиколи хола и спалнята и е готова с маратона! :lol:
*
« Отговор #910 -: Август 07, 2007, 14:55:53 pm »
И ние от около седмица имаме домашен любимец - лястовичка бебе.
На прозореца на спалнята има гнездо и миналата седмица едно от лястовичетата падна. Беше много мъничко и уплашено. Но вече е добре и яде много и е станало дебело като врабче. Започна да маха с крилца и може би до 10 дни ще полети и ще го пуснем на свобода. Малко ми е тъжно че няма да го видя повече, но такъв е живота.
*

evro

• 5167
« Отговор #911 -: Август 07, 2007, 14:58:03 pm »
а те като са прелетни, дали ятото ще го приемат?! милото...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #912 -: Август 07, 2007, 15:02:10 pm »
Ами не съм сигурна, но мисля че не летят на ято. Създават двойка като пораснат, и дано да няма проблеми. Казаха ми че ако сложа по една капка парфюм в гнездото и на малкото и ще го приемат пак, но просто няма как да се качим до там.
*
« Отговор #913 -: Август 07, 2007, 15:24:07 pm »
Миличка, това което сте направили е изключително благородно, но май ще трябва малко да те разочаровам.Преди 2-3 години в къщата на майка ми хванахме единия котак с малко лястовиче в уста.Майка ми е много жалостива и види ли нещо живо в устата на някоя от котките-птичка, жабка или дори мишле го пуска.Оттърва го, то беше в шок, беше разкървавено.Лекува го около 2 седмици, и на инат го оправи.След още 10тина дни то започна да прави опити и да лети.Но лястовичките все пак са на ята.Не го приеха.Заминаха без него, то остана.Вече не беше възможно да го хванем и то си умря.Ако ти е възможно да го гледаш в клетка зимата и напролет като си дойдат другите го пусни, може да си намери другарче, да си направят гнездо и после да се водят заедно.Все пак са тук няколко месеца.Незнам.Другия вариант е това с парфюма, намери начин да се качиш.Но не го оставяй на произвола!
*
« Отговор #914 -: Август 07, 2007, 15:35:42 pm »
То не е проблем за нас да го гледаме в клетка, но незнам за него дали няма да е проблем. Мъжът ми на работата имат гнезда с лястовички и каза че като литнат известно време се връщат в гнездото, макар и родителите да не ги приемат. Ще наблюдаваме какво ще стане. А и ако стане студено а не е литнало още ще го оставим при нас да кара зимата. А за връщане в гнездото, като го намерихме беше кълвано от другите малки и има опасност пак да го избутат и този път да не падне на перваза.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #915 -: Август 07, 2007, 15:37:36 pm »
Лястовичките летат на ята, даже се събират на "съвещание" всички преди да излетят. Дали ще го приемат не знам... Те все пак летят на ято, а не на семейства. С какво го храниш? И ако както казваш, Мимка, не го приемат сега, каква е логиката да го приемат догодина?

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

evro

• 5167
« Отговор #916 -: Август 07, 2007, 15:49:33 pm »
Цитат
И ако както казваш, Мимка, не го приемат сега, каква е логиката да го приемат догодина?
то тогава ще е възрастен пич, :lol: майтапа на страна те са го накълвали поради 1 единствена причина - естествения подбор, сигурно е било хилаво, миличкото. Тва с парфюма е далеч от всякаква логика, не мисля че ще помогне. Ако се научи да лети и тръгне с ятото - О.К., но ако не по-добре си го гледайте. :)

Те осмислят живота ни!

*

Osiana

• 4888
« Отговор #917 -: Август 07, 2007, 15:50:27 pm »
При птиците, много често е така - обикновено оцеляват по-едрите и по-силните. Точно тези, които cедят отпред и получават най-много храна. Другите 1-2, изтикани на вътре остават все по-слаби, докато в един момент, по-силните ги избутват на вън. Така често "изтърсаците" не оцеляват. Природа. Забелязала съм и друго, специално при лястовиците, много хубави гнезда си правят, но много тесни и малки за 4-5 бебета и родителите, а като пораснат бебетата, там става толкова тясно, че не могат да се обърнат.

*
« Отговор #918 -: Август 07, 2007, 15:51:33 pm »
На половината въпроси и аз немога да отговоря. Но какво да направя - да го бях оставила на прозореца да умре ли? Уф, притеснихте ме момичета. Храня го с малки късчета месо, сурово, кайма, мухи, когато хвана че на последък няма. С такива неща. Режима на хранене е стращен :D през половин час. Неможем да идем никъде, но целта оправдава средствата. Надявам се да литне и да се оправе, просто друго незнам какво да направя.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #919 -: Август 07, 2007, 15:52:52 pm »
Защо с месо?