Тедка не е добре!Преди 3 години една вечер като се прибрахме от работа видяхме, че едната и бузка е надута, но все пак беше жизнена.Не можахме да намерим личната и лекарка и се обадихме на едно приятелче-вет.фелдшер.Той я видя, вика-щом е жизнане, няма страшно, нищо и няма. 8OГолям специалист, няма що.
На другия ден отока беше спаднал, обаче Тедка нямаше настроение.Унила, измъчена.Обаждам се на моя-идвай веднага, трябва спешно да занесем Тедка при Силвина!!!!Идва той.Аз я вземам на ръце, но я оставям до закачалката, за да се обуя.Теди се олюля, падна назад и започна да прави едни гърчове.Аз изпаднах в шок, грабнах я, езика и беше посинял.Даже не си облякох връхна дреха,оставих отключено и хукнах надолу.Тя малко се попуспокои.Веднага я занесохме при Силвина.Обаче онова говедо, може да е болно, но не дава да му се отвори устата, та се наложи пълна упойка.Оказа се, че се е убола от вътрешната страна на бузката.А отока се беше прехвърлил на подушната жлеза и всъшност ние не сме го виждали, а той е бил до трахята, затиснал я е и тя затова е направила гърч-не е можело да диша милото.
Силвина и би антибиотик, даде ни за вкъщи една противоалергична или противо шокова инжекция-не помня вече, даде ни ихтиол да мажем там и Тедка се оправи за отрицателно време.
Миналата година една сутрин мъжа ми идва на работата ми и носи Тедка-пак се е подула.Аз изпаднах в ужас, защото не исках мъничкото да преминава пак през този ад.Той я занесе на Силвина, тя направо и е била антибиотик и не се стигна до по-сериозен проблем.
Тази сутрин Тедка е пак с надута бузка./Това, което ме учудва е, че не виждам от какво може да се е убола, тя не е яла кокалчета с месеци, наблягаме на попарки, месце, наденички.За кокали не може да става и въпрос.
Сега пак отиваме при Силвина, ще настоявам оная мърла дето работи при нея да и се обади, а не да назначава сама лечение.
Много ми е мъчно като я гледам така, тя усеща че с епритесняваме за нея и само седи в единия ъгъл на леглото с прилепени назад ушички!
Утре ще ви пиша какво е станало.
А ето я и самата Теди, може да видите подуването в ляво, май не съм го хванала много добре, но поне да добиете представа.
ще съм благодарна на д-р Рич ако се включи и каже нещо по въпроса.
Стискайте палци, момичета!!!!