0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #880 -: Август 04, 2007, 09:25:36 am »
Тедка не е добре!
Преди 3 години една вечер като се прибрахме от работа видяхме, че едната и бузка е надута, но все пак беше жизнена.Не можахме да намерим личната и лекарка и се обадихме на едно приятелче-вет.фелдшер.Той я видя, вика-щом е жизнане, няма страшно, нищо и няма. 8OГолям специалист, няма що.
На другия ден отока беше спаднал, обаче Тедка нямаше настроение.Унила, измъчена.Обаждам се на моя-идвай веднага, трябва спешно да занесем Тедка при Силвина!!!!Идва той.Аз я вземам на ръце, но я оставям до закачалката, за да се обуя.Теди се олюля, падна назад и започна да прави едни гърчове.Аз изпаднах в шок, грабнах я, езика и беше посинял.Даже не си облякох връхна дреха,оставих отключено и хукнах надолу.Тя малко се попуспокои.Веднага я занесохме при Силвина.Обаче онова говедо, може да е болно, но не дава да му се отвори устата, та се наложи пълна упойка.Оказа се, че се е убола от вътрешната страна на бузката.А отока се беше прехвърлил на подушната жлеза и всъшност ние не сме го виждали, а той е бил до трахята, затиснал я е и тя затова е направила гърч-не е можело да диша милото.
Силвина и би антибиотик, даде ни за вкъщи една противоалергична или противо шокова инжекция-не помня вече, даде ни ихтиол да мажем там и Тедка се оправи за отрицателно време.
Миналата година една сутрин мъжа ми идва на работата ми и носи Тедка-пак се е подула.Аз изпаднах в ужас, защото не исках мъничкото да преминава пак през този ад.Той я занесе на Силвина, тя направо и е била антибиотик и не се стигна до по-сериозен проблем.
Тази сутрин Тедка е пак с надута бузка./Това, което ме учудва е, че не виждам от какво може да се е убола, тя не е яла кокалчета с месеци, наблягаме на попарки, месце, наденички.За кокали не може да става и въпрос.
Сега пак отиваме при Силвина, ще настоявам оная мърла дето работи при нея да и се обади, а не да назначава сама лечение.
Много ми е мъчно като я гледам така, тя усеща че с епритесняваме за нея и само седи в единия ъгъл на леглото с прилепени назад ушички! :(
Утре ще ви пиша какво е станало.
А ето я и самата Теди, може да видите подуването в ляво, май не съм го хванала много добре, но поне да добиете представа.
ще съм благодарна на д-р Рич ако се включи и каже нещо по въпроса.
Стискайте палци, момичета!!!!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #881 -: Август 04, 2007, 10:28:20 am »
baracuda, душата!Най-после да се сродим с тебе!...Тъй че Баракудке, стягай момата!!! :lol: :lol: :lol:

Готово,бе сватя! :D

Мимка, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:!
Дано ни зарадваш скоро със добри новини за Тединка!
*
« Отговор #882 -: Август 04, 2007, 12:53:55 pm »
Върнахме се от доктор!Пак извадихме късмет, защото Силвина беше там с бебето.
Според нея Тедка прави рецидив.Ние бием една инжекция, то минава временно, но вътре продължава да работи и затова сега ще сме 5 поредни дни на инжекции и после на хапчета.
Много ми е мъчно да я гледам с тая подута бузка.
Моя мъж гледа да ме развесели и вика, че все се подувала на бузката на която постоянно я целувам, целувките ми били токсични.
« Отговор #883 -: Август 04, 2007, 15:05:30 pm »
милото тединци!даносе оправи бързо.така е свило ушички милото,мисли си че е виновно за нещо.цункам я
*
« Отговор #884 -: Август 04, 2007, 19:04:19 pm »
Абе дали от инжекцията незнам, ама взе да се разсейва отока.Вече не е на топче, а цялата бузка е леко подута,прилича на бултериер.Само лежи и мига едно страхливо, все я гушкам и и приказвам, даже при майка ми не ходихме, да не го разнасяме милото насам натам.(ние по принцип по закон всяка събота и неделя сме на гости на майка ми)
Сега даже гледаме да я поглезим и съм извадила месо от фризера да направя пържолки.Тя много обича.Утре пак ще пиша как се развиват нещата.
kit kat , какво стана с крачето на мъника?Оправи ли се напълно?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #885 -: Август 04, 2007, 19:28:48 pm »
Милата Теди.....тя ще се оправи.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #886 -: Август 04, 2007, 22:15:45 pm »
Благодаря на всички, които изказаха съжаление за загубата на плъхчето ни. Все още не можем  да свикнем, че я няма...

Мимка, дано се оправи Тединката по-бързо!  :crossfingers:

И ние бяхме подути веднъж, само че от ухапване от оса (или нещо друго жилещо). Сара беше заприличала на бултериер отляво и беше много смешна. Ето я:

« Последна редакция: Август 04, 2007, 22:19:23 pm от Tarja »
         Equally Destructive
*
« Отговор #887 -: Август 04, 2007, 22:36:28 pm »
Възможно е да има развален зъб,добре ще е да се направи снимка на главата,щом се получава често.
*
« Отговор #888 -: Август 04, 2007, 22:51:58 pm »
ще кажа на Силвина, да видим тя какво ще каже, благодаря за съвета.И ние взехме да се съмняваме за зъбче.Тя имаше проблеми със зъбите като беше малка.Новите и зъбки изникнаха преди да са паднали част от старите, беше голяма скица с толкова много зъбки в устата си, затова сега на първата снимка от подписа ми се вижда как са и малко кривички зъбките, ама и така е голяма сладурана.Та мисълта ми е може още оттогава нещо да е станало с някой от крайните и зъби.
Миналата година лятото с пълна упойка и чистиха зъбите, бяха станали кафевички от зъбен камък.После обаче стана като Холивудска звезда с блестяща усмивка :lol:
Силвина освен, че изтърга зъбния камък ги полира и светнаха с всичките си 24 карата.
*
« Отговор #889 -: Август 05, 2007, 10:14:54 am »
Минахме втората инжекция, Теодора е сърдита.Седи на терасата и не влиза вътре.Ама ще и мине.
Отока е спаднал.
Питах за проблем със зъбите, тя вика, че това е все пак от 3 години ако е било зъб е щяла да има проблем с яденето, а тя да не и е уроки, добре си хапва, нали сме и с наднормено тегло.
Утре под упойка ще и отворят устата да видят по-обстойно за какво става въпрос.
« Отговор #890 -: Август 06, 2007, 11:27:48 am »
Стискам палци за скорошно оздравяване на малката Тедка.

Като стана дума за оси, ето го моя, който се опитва с поглед да изгони осата от вкъщи (успя диването)

Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #891 -: Август 06, 2007, 12:17:34 pm »
барчи вече е по-добре,даже започна да му ресте козина на крачето.още е червено,но...таи сутрин такава гонка направиха с чочко(пинчера),че като се изпра в цветарника чак мен ме заболя :lol:
много са сладки ама чочи е бая старичък и все ме е страх да не стане нещо.
мими проверете наистина зъбките,тия дребните породи май са предразположини,още повече,че не яде твърда храна.
*
« Отговор #892 -: Август 06, 2007, 12:32:51 pm »
Фоксче, че той твоя е такъв сладур, направо да не повярваш, че е изгонил оса с поглед!Може би тя го е съжалила и сама е избягла,не е искала да му надува сладката муцунка!
Моята кокона днеска се размина с пълната упойка ама чакайте да ви кажа защо.
Влиза моя с пиклата в клиниката.И вика-Поглеждам пред себе си и -О!Ужас!Огромно чудовище хвърчи срещу мене с бинт около муцуната.(предисторията е, че се опитвали да вземат кръв на огромна немска овчарка, завързали и устата с бинт, нашата обаче като откачила, съборила всичките на земята и хукнала).И моя вика-Замръзваме ние с Теодора, ужасени от гледката.Онова нещо минава буквално отгоре ни и хуква надолу по улицата.
Нашата Тедка толкова цвпенена, че замръзнала, Силвина и отворила устата, нямало проблем, отока е напълно спаднал, продължаване с инжекциите по график.Пиклата даже не реагирала като я боцнали.
После дойдоха при мен на работа нашата още беше изплашена.Сега като се прибера наобед ще я видя.
Така че, който има път към Разград днес, да следи за огромна немска овчарка с бинт около муцуната! :lol:

охх!олекна ми за Бари!само да не разкървави раната с това бягане?
« Последна редакция: Август 06, 2007, 12:35:03 pm от Мимка »
« Отговор #893 -: Август 06, 2007, 12:44:50 pm »
Мимка, на твое място намирам адреса на собствениците на овчарката и се договарям с тях - като ходим на преглед да водят и овчарката  :jump12:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #894 -: Август 06, 2007, 12:52:46 pm »
Мимка, на твое място намирам адреса на собствениците на овчарката и се договарям с тях - като ходим на преглед да водят и овчарката  :jump12:

стига да я немерят до утре :lol: :lol: :lol:
Това междувпрочем не е смешно, аз ако изчезне Теодора ще се обеся, надявам се да я намерят още днес!
 :?
*

baracuda

• 5348
« Отговор #895 -: Август 06, 2007, 12:53:32 pm »
   Фоксче,"опасен" пазач си имате! :D Не дава на нищо "крилато" да му навлиза в територията! :D Невероятен сладур,направо ми идва да го нацункам от кеф! :D

kit kat,радвам се че Барчи се е оправил и че се забавлява с пълна пара с Чочи .

Tarja , Сара изглежда много-мила,козинката й има много-интересен цвят...лисичи... :wink:

Мимка,гушки за Тединка! :D
*

baracuda

• 5348
« Отговор #896 -: Август 06, 2007, 13:05:55 pm »
Това междувпрочем не е смешно, аз ако изчезне Теодора ще се обеся, надявам се да я намерят още днес!

:?Вярно е!Никак не е смешно!Не го пожелавам на никой да го изпита...Декември месец(месеца на пиратките :x) както си бяхме навънка с нашето бяло "меченце" изведнъж наблизо започнаха да гърмят с тия пусти пиратки :x.Нашата Ванеса като скочи,и побягна като стрела....бре...майтап,майтап...няма я...Беше още светло,мобилизирахме се доста хора да я търсим из близките улици...НЯМА Я!Даже сега като се сещам...плача...толкова бяхме уплашени...да не я загубим...Минава десет часа вечерта...няма и няма...Боже,колко отчаяна бях...Вървя по улиците,викам й името...и плача...и се моля...Ужасно е това чувство...представям си ако беше дете...ох да не ви се случва...Накрая я намерихме,беше в шок...абе гадна работа...Горките собственици на овчарката...никак не им е лесно... :( Ох,нещо развалих темата днес! Събуди се в мен болезнен спомен...Цунки от мен! :D
« Последна редакция: Август 06, 2007, 13:08:02 pm от baracuda »
*
« Отговор #897 -: Август 06, 2007, 14:04:19 pm »

Ох,нещо развалих темата днес! Събуди се в мен болезнен спомен...Цунки от мен! :D

Глупости!Нали точно за това е НАШАТА темичка!Радвам се, че сте я намерили.Веднъж майка ми дойде през деня, ние щяхме да ходим вечерта у тях и тя вика-да взема Тедка още от сега?Викам-ами хубаво!
После звъня на мъжа ми и викам-Яшо, отвлякоха Тедка! и се смея.Той обаче така се панира и такъв скандал ми вдигна след това.Като казах на майка и тя също ми се скара.Вика-не предизвиквай съдбата!
Няма да ви кажа колко месеци след това ме гризеше съвестта и как съм наблюдавала Теодора във секи един момент.Не давах да излезе извън полезрението ми.
Все още като я разхождам и не се отдалечавам на повече от метър от нея.Ама и то откаченото обожава колите и се мята във всяка, на която и е отворена вратата.Та затова трябва да съм двойно предпазлива!
*

baracuda

• 5348
« Отговор #898 -: Август 06, 2007, 14:58:43 pm »
Глупости!Нали точно за това е НАШАТА темичка!...Ама и то откаченото обожава колите и се мята във всяка, на която и е отворена вратата.Та затова трябва да съм двойно предпазлива!

:D :D :D Не двойно,ами безбройно-много трябва да сте предпазливи! :wink:Благодаря за разбирането,Мимка!Ами те нашите мъничета са такива глупачета,когато става дума за собствената им безопасност!Ако ние не ги пазим,няма как! :wink:

Малко снимки за настроение! :D
 Ето,Чернишевски как от толкова сенки в градината си избра най-"голямата"!  :lol: И малката Ити!Много е игрива! :D

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #899 -: Август 06, 2007, 15:40:16 pm »
Милички душички имате всички, хубави и милички. Да са ви много послушни издрави. И да ги нацелувате от мен. :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."