0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #740 -: Юли 10, 2007, 09:51:13 am »
Мале, къв е сладурко само! :lol: пу пу
ще му мине, бъди сигурна! :wink:
А за яденето-нормално е!Като ходихме в Кюстендил за кални бани за 10 дена оставихме Тедка на майка ми.Тя по принцип не яде кой знае колко, но като се прибрахме се беше угоила бая, чак имаше проблем със стомахчето.Беше на диетка 2 седмици, назначена от докторката и.Причината-при майка ми има домашно куче пинчер и дворни котета.И майка ми като им сложи да ядат и нашата гълта като невидяла да изяде всичко, че и ръмжи.Нищо, че те всичките я бият.Ама майка ми си мисли, че е гладно детето и стои до нея да я варди докато яде. 8O 8O 8O

Нашата пък пак нещо и става.Преди време, когато я взехме аз си бях вкъщи и тя свикна до болка с мен.После започнах работа и тя изпадна в някаква депресия.Не се хранеше, постоянно скимтеше, а за капак беше развила маниакална зависимост от една играчка-мъкнеше я навсякъде с нея, като я изгуби от поглед и умираше от ужас, започваше да плаче много тъжно, посред нощес си я гушкаше и само да се събуди и да я няма и изпадаше в истерия.После свикна с факта, че мама сутрин излиза, но вечер се прибира и малко се пооправи, пак играеше с играчката, но вече не я мъкнеше навсякъде.
Сега обаче пак се случва-хем съм си вкъщи!Този път към друга играчка.Незнам дали е пак само временно, надявам се, защото е супер изнервящо, поне за мен.
Държа да отбележа, че нито една от снимките не е нагласена!Тедка наистина си спинка с куклата (така и викаме на тая играчка)

тази снимка е от преди няколко вечера

а тази от снощи

Моя вика, че се опитвала да подражава, т.е. като ни вижда ние как се гушкаме като спим и как гушкаме нея и тя затова искал и тя да има нещо да гушка.Аз обаче си мисля, че пак са я хванали братята, само че тоя път незнам какво да направя за да се оправи.Няма за какво да е депресирана в момента.
« Отговор #741 -: Юли 10, 2007, 10:04:02 am »
знам че снимките не са нагласени,у нас е пълно с играчки.имаше един проскубан мечо който ме беше гнус да барам.едва го изхвърлих,барчи постоянно го мъкнеше.не дай боже някой да му настъпи играчката...те знаят че са техни и за това е така.
аз също когато бях почнала работа се появи проблем,бари постоянно се въртеше в кръг и си гонеше опашката.първо мислих,че нещо не го слуша главата.ходих на доктор естествено :lol:,та ми казаха,че като стои постоянно сам и е започнал,но после му е станало навик.много трудно го отучихме

искам да благодаря на д-р ричи и да ви кажа,че на бари крачето почти му мина
*
« Отговор #742 -: Юли 10, 2007, 10:14:11 am »
хихи, е това чудо с гоненето на опашката още не сме го минали!
много се радвам за крачето на Бари!миличкото, кой знае как се е наказало, но важното е резултата!
браво на д-р Рич
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #743 -: Юли 10, 2007, 10:18:50 am »
Kit kat, той просто ревнува и това е нормално. :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #744 -: Юли 10, 2007, 22:45:17 pm »
   :D Лелеее,Мимка!Много ми е мило твоето Теди!Пу!Пу!Акана Тедка!Миличка,тя! :bighug:

:D kit kat,ревнува момчето,скоро ще свикне със новия квартирант! :lol:Сладък зъбльо!

*
« Отговор #745 -: Юли 10, 2007, 23:03:34 pm »
baracuda, имам нещо в напредвид,ти беше от Варна, нали?
Може да носим Тедка в нея посока, един наш приятел започна работа в една ветеринарна клиника там и съм решила ако проблема с бучиците не изчезне да я заведа и при него.(знам, че нейната докторка каза, че няма страшно, ама все още нещо ми трепка под сърцето).Задължително трябва да ти се обадя да ви запозная!
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
« Отговор #746 -: Юли 13, 2007, 07:49:36 am »
здравейте на всички имам един въпрос към рич,преди няколко месеца моето кученце беше болно от лаймска болест много тежко състояние но слава на бога спасихме го но от тогава всеки месец по едно и също време му се зачервява мястото където беше ухапан от гадния кърлеж,ние така и не го видяхме,от какво може да се получава това,доктора ни казва да не му обръщаме внимание но ние се притесняваме едва ли това е нормално,незнам.какво бихте ме посъветвали вие
*
« Отговор #747 -: Юли 13, 2007, 13:06:05 pm »
здравейте на всички имам един въпрос към рич,преди няколко месеца моето кученце беше болно от лаймска болест много тежко състояние но слава на бога спасихме го но от тогава всеки месец по едно и също време му се зачервява мястото където беше ухапан от гадния кърлеж,ние така и не го видяхме,от какво може да се получава това,доктора ни казва да не му обръщаме внимание но ние се притесняваме едва ли това е нормално,незнам.какво бихте ме посъветвали вие
Добре е пак да му вземете проба,за да се види дали се е излекувало напълно.
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
« Отговор #748 -: Юли 13, 2007, 13:39:02 pm »
възможно ли е да е останало жилото на кърлежа вътре и затова мястото да се зачервява,след като приключихме лечението му взимаха проба всичко беше ок тогава
*

baracuda

• 5348
« Отговор #749 -: Юли 13, 2007, 17:28:09 pm »
baracuda, имам нещо в напредвид,ти беше от Варна, нали?
Може да носим Тедка в нея посока, един наш приятел започна работа в една ветеринарна клиника там и съм решила ако проблема с бучиците не изчезне да я заведа и при него.(знам, че нейната докторка каза, че няма страшно, ама все още нещо ми трепка под сърцето).Задължително трябва да ти се обадя да ви запозная!

Мимка,обещай ми,че когато идвате във Варна,ще се обадиш!Във коя клиника точно работи твоят човек?Абе,не вярвам Тедка да стигне до варненските ветеринари,ама ако идвате по принцип насам,много ще се радвам да се видим!
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #750 -: Юли 13, 2007, 18:33:26 pm »
на д-р Манолов, знам само,л че той има няколко клиники, едната е във Възраждане и той май е там, ама не съм 100% сигурна.И аз се надявам да не се стигне до там, но все пак го имам като вариант!

А сега лоша новина.Поне за нас де.
Разказах ви за Пурко-жълтото котенце, което се роди под шезлонга, докато майка ми лежеше на него.Той ни стана любимец, може би защото беше най-малък, или може би защото нямаше братчета и сестрички и беше единсвения, на който се позволяваше да спи в стаята.Той стоеше все  мъничък и един ден майка го хвана да се олюлява от глад.Оказа се, че майка му е нямал мляко и постоянното му мечене е било от глад.Незнам кога точно и е спряла кърмата, но все още не можеше да се храни сам и започнахме да го храним със спринцовка и мляко.Уви, вече явно нещо му е било увредено от самия глад, защото след месец хранене с козе мляко-най-хранителното, той не наддаде и грамче.И тая сутрин майка ми се обади, че е починал.Стана ми много мъчно, но такъв е живота!

*

baracuda

• 5348
« Отговор #751 -: Юли 13, 2007, 19:09:43 pm »
 :( Ех,милото...жалко...отървало се е от мъките поне...Много съжалявам... :(
« Отговор #752 -: Юли 13, 2007, 19:20:44 pm »
Такива новини ме натъжават много :( А е било голямо сладурче!!!
Скоро ще ви пусна нови снимки на моя Бени или както му викаме Шошо, щото е дебел :D
Kit Kat, абе той голям сладур  :D и с тоя поглед, моя Шошо е пекинез също и има същия тъпоумен поглед. Леле Мимка, как сладко си спинка само :D
Абе мацки, забравила съм как да сложя снимка тук. Нали беше от иконките по-горе, вмъкни изображение, ама после какво се вмъкваше на снимката?
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 19:28:07 pm от beny »
*
« Отговор #753 -: Юли 13, 2007, 21:36:16 pm »
малко офф-между скобите слагаш адреса на снимката в интернет обаче, не от компа си.т.е. между втора и трета скоба на [ img][/img]

« Отговор #754 -: Юли 14, 2007, 00:05:54 am »
Ааааааа, верно :oops: Благодаря ти! Ето го и моя Шоши :D
Мама му намери преди 4 месеца и мома и той стана тати през месец май. Значи аз станах баба :oops:

« Последна редакция: Юли 14, 2007, 00:18:36 am от beny »
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #755 -: Юли 14, 2007, 00:11:30 am »
Мимка, съжалявам много за котето. Само да вметна да знаеш, котките не понасят краве и козе мляко, особено бебетата, доколкото знам май има вече в Бг. да се продава котешко мляко, само с това става. Митът че котката пие  и трябва да пие мляко, вече е разбулен. Когато пият краве млако котките получават разтройство и могат да се обезводнят. Защото кравето мляко съдържа съставки, не помня какви, които котките не могат да разградят. Моят котарак не е пил никога мляко, то и да му дам де няма да пие. Така че само котешко мляко, знам че имате и други котенца, ако стане нещо, да знаеш.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #756 -: Юли 14, 2007, 09:38:53 am »
beny, мале, да се успокоя!Не смао моята са я хванали братята на тема кукли и играчки  :lol:ама пък е такъв сладуркооо!Преди Яшо да ми подари Тедка за годишнината от годежа беше починал котарака ми (беше ми подарък за първия учебен ден в 1ви клас и почина 2 месеца след сватбата ни-целия ми съзнателен живот мина с него).Много ми беше тежко и не сиках да чуя за животно у дома.Все пак обаче си казвах, че ако един ден го превъзмогна, искам пекинез.Много са ми сладки с тия смачкани муцунки :D.Да, обаче началото на август 2002ра моя се прибра с нещо странно в шепата си.Първоначално не разбрах коте ли е, кученце ли е 8O, а то се оказа Тедка на по-малко от 40 дена  :lol: :lol: :lol:
Оси, когато преди 7 годими майкини се нанесоха окончателно във вилата (тя преди ни беше само за уикенди) имаше плъхове като котки и те се принудиха да завъдят котета там.От тогава всяка година се котят и досега винаги майка ги е дохранвала с попарка с козе мляко и никога не е имало проблеми, дори големите котки го обожават.За кравето незнам, ама за козето имаме доказан ефект, особено при болни или малки котета.Просто Пурко нещо явно си беше увреден  :(
baracuda , права си, че се оттърва от мъките си милото! :(
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #757 -: Юли 14, 2007, 11:27:08 am »
Момичета, ето ги и моите хубавци от зоопарка ми, само папагалите не съм снимала, но те са в немилост с безжалостното си пеене от ранни зори.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #758 -: Юли 14, 2007, 11:33:17 am »
Да обясня - сивия котак се казва Чопър, бялата котанка - Кунта-Кинта, едното бебе е Лео Месси, голдън ретривъра е Бари Уайт, а кръстоската ми между коли и немска овчарка се казва Ричард Лъвското сърце - Ричо. И е много лош, а Бари е кух като градинска лейка :) или май се прави. Всъщност е малък още и е палав.
Ето още малко снимки на Бари и на Ричо - другото куче...

« Последна редакция: Юли 14, 2007, 15:01:51 pm от Nina »
*
« Отговор #759 -: Юли 14, 2007, 11:34:10 am »
хихи, ама то си е направо зоопарк у вас, все едно гледам на майка ми къщата! :lol:
да са ти живи и здрави, големи са сладурковци!!!! :lol: