0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #720 -: Юли 07, 2007, 12:08:03 pm »
Да, благодаря за въпроса- това куче всъщност е женски индивид...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Хи,хи!То и моето кученце е женски индивид,като се загледам...май и аз съм такъв... :lol: :lol: :lol:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #721 -: Юли 07, 2007, 12:29:22 pm »

Osiana,Donny изглежда се е замислил върху нещата от своя котешки живот! :D Много е красив!Сякаш ще проговори всеки момент,много интелигентно гледа! :wink:Успяла си да уловиш невероятен момент!Да го нацункаш хубаво от мен! :D

Osiana, миличка, извинявай, че се забавям, ама твоя е страхотеееееен кот!!!такава интелигентна физиономия отдаван не бях виждала в котарак!

Благодаря ви, милички. :D Той си е интелигентен, не само изглежда. Пък и понякога така застава с една горда осанка, "колко съм важен и красив" че чак ми е смешен... ама иначе е много мил и нежен и много чувствителен, сега като ни няма (като си идваме в Бг), пак много ще го мисля, защото ако ни няма не иска да яде, страда, чака пред вратата с часове, много нетипично за котка... но такъв си е той, едно кълбо от емоции...
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #722 -: Юли 07, 2007, 15:18:14 pm »
оси,защо не го вземете с вас?
*

Osiana

• 4888
« Отговор #723 -: Юли 07, 2007, 16:46:09 pm »

Това ще e още по-голям стрес за него. Ако е куче, е друго...

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #724 -: Юли 07, 2007, 22:11:47 pm »

Това ще e още по-голям стрес за него. Ако е куче, е друго...

Оси мен ако питаш си е до навици създадени на котарака... Стария ми Жаки Дебелаки (персиец чинчила) го взехме от Мароко... и от там нататък сме го мъкнали навсякъде с нас ... София - Казабланка и обратно, после София - Сук Арас (Алжир), да не говорим, че всеки week-end в кошницата и на Язовира ....

Единственото, което беше задължително е да си му носим неговите купички - отказваше да яде от нещо друго  :lol:

Ако ще пътувате със самолет - ветеринаря ни беше изписал приспивателно за Жаки, давахме го пропорционално на килата - виж консултирай, все си мисля, че ако е с вас ще е по-малко стресиран...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #725 -: Юли 07, 2007, 23:10:40 pm »
Благодаря Рали, но той никога не пътувал, и не сме го мъкнали насам-натам. Освен това котките са привързани много към дома си, а ние като си дойдем ще бъдем постоянно на някъде и не може да го вземаме навсякъде с нас.  Освен това, тази година ще отседнем при нашите, а не в хотел, а те си имат също котарак.... не става просто. Но ти благодаря за инфото, като се местим ще трябва да говорим с ветеринаря за хапченца за самолета...

Извинете ме за спама. :oops:

*
« Отговор #726 -: Юли 08, 2007, 12:21:46 pm »
Благодаря, Гане. Жалко. :?

ще се пробвам да го кача във вибокса, ама не сега, че какво се е...ва нашия нет, толкова е бавен, че......

За сега искам да се похваля!Днес имаме рожденничка! :lol: Тедка става на цели 5 годинки, за което иска да ви почерпи!
Ето и малко снимки от събитието

ето я тортата!

ето я рожденничката!По-наблюдателните могат да видят как се облизва на тортата! :lol:

а ето я вече за снимка!!! :lol:

и за да не кажете, че Тедка не е яла от собствената си торта...

Имахме проблем с духането на свещичките, защото тя се плаши от тях, затова на нейните снимки не са запалени.Наложи се аз да духам вместу нея и аз да пожелавам.Пожелах си да е жива и здрава, да ни радва и разсмива още дъъълги годинки, защото тя е и винаги ще си остане нашето безценно първо бебче!!!
*

Osiana

• 4888
« Отговор #727 -: Юли 08, 2007, 12:47:36 pm »
Честит рожден ден
на Теди,
да е жива и здрава
и да ви радва все така!!!

*

baracuda

• 5348
« Отговор #728 -: Юли 08, 2007, 20:05:39 pm »
     :D :D :D :D :DДа ви е жива и здрава Тединка!
   Желая ви много-щастливи дни заедно!
:D :D :D :D :D

« Отговор #729 -: Юли 08, 2007, 23:13:06 pm »
да е жива и здрава и от мен
 :occasion13:
*
« Отговор #730 -: Юли 09, 2007, 08:41:00 am »
Благодаря за пожеланията, милички!!!!

Сега имам въпрос към д-р Рич

Кое е найефикасното средство срещу бълхи?Без каишка, защото Тедка няма да я търпи.Ние купуваме капки Фронтлайн, струват 11 лева и ги капим от опашката към вратлето.Въпреки това всяка събота и неделя като сме на село, после в понеделника се пощим.Не мога да си го обясня, защото на майка ми домашното куче няма бълхи, а дворните котки бият Тедко и тя страни от тях.Вътре е апсурд да има бълхи..незнам как става, ама ми е много жал за нея като вземе да се чеше. :(
« Отговор #731 -: Юли 09, 2007, 13:08:51 pm »
мими,докъто се включи рич ще споделя моя опит.

тази година е жива напаст,освен бълхи и кърлежи.на бари вече съм му извадила 7 кърлижа.аз съм най-доволна от едни евтини каишки(от 4 лв.),но ги сменям през 1-2 месеца.пробвах и с капките на фронтлайн(уж най-доброто),действаха 2 седмици и намерих бълха.сега е с капки+каишка.взех и едно лекарство да напръскаме пред блока,но не зная как се казва.теди може и да свикне с каишка.аз взимам за бари и остава парченце за пинчерчето.
 аз съм си мислела да взема една каишка и за мен :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #732 -: Юли 09, 2007, 14:37:11 pm »
Благодаря за пожеланията, милички!!!!

Сега имам въпрос към д-р Рич

Кое е найефикасното средство сребълхи?Без щу каишка, защото Тедка няма да я търпи.Ние купуваме капки Фронтлайн, струват 11 лева и ги капим от опашката към вратлето.Въпреки това всяка събота и неделя като сме на село, после в понеделника се пощим.Не мога да си го обясня, защото на майка ми домашното куче няма бълхи, а дворните котки бият Тедко и тя страни от тях.Вътре е апсурд да има бълхи..незнам как става, ама ми е много жал за нея като вземе да се чеше. :(
Най-ефикасно действат каишките за 7 месеца-около 19-21лв са.Има и от 10-11лв за 4 месеца,които са също добри.Първо и сложи от по евтините за да видиш дали ще я търпи.Ако не търпи каишка,може да вземеш пудра-наи-добрата е между 10-11лв.Ако искаш на лични мога да ти изпратя имената йм,за да не се карат тук,че йм правим  реклама.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #733 -: Юли 09, 2007, 15:18:06 pm »
  Ние сме и с каишка и ползваме "Фронтлайн"(през месец и половина)!Определено има ефект! :D
« Отговор #734 -: Юли 09, 2007, 15:38:53 pm »
Ние сме само с каишка (Кил тикс на Байер - не виждам причина да премълча марката, след като се говори за капките Фронтлайн :)) и до тази година обикаляхме поляни и язовири (рибари сме), ходили сме и на море и по села и къде ли не и никакъв кърлеж или бълха, докато каишката е активна - горе долу по две каишки на година сменяме. Вярно е, че са скъпички, но силно я препоръчвам (толкова трудно открих наистина добро средство срещу бълхите и кърлежите).
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #735 -: Юли 09, 2007, 15:53:37 pm »
Нее, не става въпрос за паричките, просто Тедка няма да я търпи.Пудра сме ползвали, но не е практична, защото всичко наоколо става в прахоляк, тя започва да се чеше от самата пудра.Мисълта ми беше дали има по-ефикасни капки от Фронтлайн.
Каишките, за които говорите всички дебели ли са?Твърди ли са?Защото направо я виждам моята как ще скимпти заради тази каишка.....
А фронтлайн-а го сложих преди 3 дни, а вече започна пак да се чеше... 8O 8O 8O
*

baracuda

• 5348
« Отговор #736 -: Юли 09, 2007, 16:12:44 pm »
...Мисълта ми беше дали има по-ефикасни капки от Фронтлайн.
Каишките, за които говорите всички дебели ли са?Твърди ли са?Защото направо я виждам моята как ще скимпти заради тази каишка.....
А фронтлайн-а го сложих преди 3 дни, а вече започна пак да се чеше... 8O 8O 8O

Ами с по-чувствителна кожа е(това сериозно)!Капките се слагат чак след третият ден от къпането.Моята булонка и тя е със чувствителна кожа(няколко ветеринари ми го потвърдиха),купувам й специален шампоан(не просто кучешки :wink:)Не вярвам Тедка да се чеше,защото има "буболечки"...явно й дразни кожата...Иначе аз по-ефикасни капки от "Фронтлайн" още не съм открила.
*
« Отговор #737 -: Юли 09, 2007, 23:36:55 pm »
наистина,килтикс каишките са най-добрите,малко са твърди,но Тедка ако понася каишки и тези би приела.Има и др.капки с/у бълхи и кърлежи-нар.се Duowin contact,които са много добри също.
*
« Отговор #738 -: Юли 09, 2007, 23:55:09 pm »
Тедка никога не е носила каишка, веднъж взех от майка ми каишката на пинчера и и реших да я пробвам.Тя умря от страх, клекна и стоя така, не смееше да мръдне, от тогава не съм си правила такива експерименти.
Тия капки Duowin contact по-ефикасни ли са от Фронтлайн-а?
« Отговор #739 -: Юли 10, 2007, 09:27:37 am »
тоя нашия бари се оказа голям егоист!!!от неделя на нашите пинчерчето е при нас,ще го гледаме 6 месеца.понеже знаем че тъгува го гушкаме и глезим,гледаме да не се чувства отблъснат.баро просто го мрази а един такъв и на ,мен сесърди...друг пъткато се залепи за мен и е като последак а сега се свие в някой ъгъл :(
преди въобще не докосваше суха храна(винаги има в паничка ако реши да лапне),сега иска да изяде всичко за да няма за чочко.и стои така озъбен и се пууули,ще му изфръкнат очите