0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Показваме....домашните си любимци
« Отговор #460 -: Април 07, 2007, 18:33:05 pm »

peroshinka,да ти е жив и здрав Коко-хубавеца!Страшен! :balk_602:Има огромен потенциал в него...мислете му,колко още номера не ви е показал от волната си програма! :lol:

Mary,как се казва глезанчо?...Ох,направо...семейна идилия... :lol:Сладур!
Разбира се, че има най - палавото име - Денис белята. Повярвай ми, че си е заслужил всяка буква. :D

Mary :a_cat_06:,личи си ,че е гледан със изключително много любов! :hug2:
« Последна редакция: Април 19, 2007, 21:01:49 pm от baracuda »
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #461 -: Април 07, 2007, 20:22:07 pm »
Малко спам  :oops:

Много обичам папагали. Преди 3 години бяхме на почивка в Палма де Майорка, там гледахме едно шоу с папагали, беше нещо невероятно, толкова са умни...не е за вярване. Бяха всички големи папагали, мисля Ара и Какаду.

peroshinka, стархотен е.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #462 -: Април 07, 2007, 21:38:37 pm »
   Момичета,благодаря за милите думи към нашето животинче.Без какпка свян ще ви кажа,че в действителност е много по-красив,но като го снимам се страхува от камерката и заема едни странни пози и като че ли му се разрошва перошината! :wink: Чувствам се като една горда от отрочето си мама!   :P
  Баракудка благодаря,че го удостои с такава публичност(Аз не знам  как става  :oops: )! Наистина,че всеки ден ни изненадва с нещо.Ако го оставим да си лети повече от половин час,става изключително нахален.Особено ако ядем нещо.Много обича да хапе шарените копчета на дистанционното на телевизора.Също така имаме една препарирана Пираня на която изкърти няколко зъба.В последно време почна и да ни следи като ходим в другите стаи. :lol:
   При родителите ми имам и три кучето,които ще ви покажа скоро!
  Osiana  и аз искам по-голям и да говори много,но за целта трябва да имам и доста голяма къща.А и чистенето вече ще е проблем!Това е една от мечтите ми!Обужавам папагалите!
« Последна редакция: Април 07, 2007, 21:43:01 pm от peroshinka »
*
« Отговор #463 -: Април 07, 2007, 21:45:58 pm »
Перушинка, останаха ми очите в папагалчето! Отдавна ми е мечта да си вземем папагалче, но мъжът ми все повтаря, че едно му стигало  :lol:! Голям красавец е Коко, толкова весела окраска има! Предай му целувчици от мен!  :D
« Отговор #464 -: Април 07, 2007, 21:50:17 pm »
Цитат
Предай му целувчици от мен!  Very Happy
  Ха,целучици,най-много да ми надъвче носа,хапльото!   :D
« Последна редакция: Април 08, 2007, 23:03:39 pm от peroshinka »
*

baracuda

• 5348
« Отговор #465 -: Април 07, 2007, 22:07:43 pm »
Също така имаме една препарирана Пираня на която изкърти няколко зъба.В последно време почна и да ни следи като ходим в другите стаи. :lol:

:lol:...и Коко-шпионина става!Абе,умник!Цунки и от мен!
*

baracuda

• 5348
« Отговор #466 -: Април 08, 2007, 11:35:34 am »

Нашата любима Ванеса,специално изкъпана и подстригана за празника!...С леко премрежен поглед... :balk_600:...Приятно разсеяна...
На снимката не се вижда кой-знае колко добре,но ми е адски трудно да я накарам да погледне към мен,да й снимам сладката муцунка.Но ще продължавам да правя опити за ПЕРФЕКТНАТА снимка! :balk_602:

:balk_35:Весели Великденски празници! :balk_45:
« Последна редакция: Април 13, 2007, 11:04:56 am от baracuda »
« Отговор #467 -: Април 08, 2007, 12:12:15 pm »
Баракудке, ама тя е като фотомодел!   :lol: Страхотна е на снимката!  И аз вчера пробвах да снимам кучетата,ама аха да щракна и те вече се обърнали на другата страна.А пък единия лигльо,като види камерата и ляга по гръб и вирва лапите.Готов за чесане по корема!   :lol:
  Ванеса е голяма принцеса!
« Отговор #468 -: Април 09, 2007, 10:40:43 am »
Здравей, Мари!

Не знам какъв аквариум имаш и с каква техника, го обслужваш, но темата как да го опазим чист и рибките - здрави, е доста обширна.

Как се почиства аквариум

Приготвяте от предишния ден вода в чиста кофичка или бутилки. (Аз имам събрани десетина бутилки от минерална вода, да не обяснявам как ми се пречкат). Да уточня - не минерална вода, а обикновена чешмяна вода, която е престояла, за да се отдели хлора. Ако рибките са капризни можете също да добавите Сера Акватан (4 лв. малката тубичка) за премахване на хлор, метални съединения и др.

Изважда се вътрешния филтър или гъбичката и се измиват се с хладка вода без препарати. С маркуч се източва част от водата. Има специални маркучи с помпичка, а на който не му се дават 6 лв. може да се направи с обикновен маркуч - засмуква се и се пуска да тече. Специалните маркучи имат "камбанка" - разширение накрая, за да дърпат водата с по-малка сила и да не засмукват и пясък. На обикновенния маркуч може да се добави "камбанка" от гърло на бутилка. Докато източвате водата, дръжте отвора на маркуча близо до дъното - там се събират отпадъците на рибките и заедно с източването на водата можете да оберете и тях. Ако има опадали и гниещи листа на растенията - също ги махате. Рибките не се вадят, камъните не се мият отделно, грунда също не се вади!!!

Сменя се различна част от обема, в зависимост от случая и колко често по принцип го правите.
Накрая се слага филтъра обратно, добавя се чистата престояла вода, която трябва да е с близка температура и готово.

Подробна статия за смяната на водата

П.П. За всички фенове на моята сива мишчица, котето Шива искам да съобщя, че поради моето заминаване в чужбина за неопределено време се наложи да я дам за отглеждане на моята леля на село. Ще се грижат добре за нея, а Шивето ще може да си играе с още 2 други котета, да лови врабчета (вече има опит и е доказан убиец) и кой знае ... може най-накрая тя да си има бебета след като миналата година опитите ни не успяха. Много ще ми липсва. Беше темерут, но си беше моят темерут  :(
*

baracuda

• 5348
« Отговор #469 -: Април 09, 2007, 11:51:12 am »
П.П. За всички фенове на моята сива мишчица, котето Шива искам да съобщя, че поради моето заминаване в чужбина за неопределено време се наложи да я дам за отглеждане на моята леля на село. Ще се грижат добре за нея, а Шивето ще може да си играе с още 2 други котета, да лови врабчета (вече има опит и е доказан убиец) и кой знае ... може най-накрая тя да си има бебета след като миналата година опитите ни не успяха. Много ще ми липсва. Беше темерут, но си беше моят темерут  :(

:hug2:Рони,при условие,че съм имала среща на живо със Шива(за мен беше чест ,че ми беше позволила да я погаля,защото си е наистина чешит :lol:)искрено се радвам за добрите новини свързани с нея!Дори си мисля,че ще се впише в новата си среда много-бързо.Тя е волна душа!Ще бъде щастлива там!Много-точно си описала почистването на аквариума.И за мен ще бъде полезно след време! :youwoman:
*
« Отговор #470 -: Април 09, 2007, 15:28:58 pm »
Рони, мерси много за подробното обяснение. Явно трябва да купим специален маркуч, с който да източваме водата. точно това ме интересуваше. Нашия аквариум е сравнително малък 22 л. и моя мъж го точи с обикновен маркуч като засмуква възвух, е от време на време и вода 8O. Мен ме е гнус по този начин да им я сменям и винаги съм зависима от него, а искам сама да мога да ги оправям. А и другото нещо което ме вълнува - много бързо зеленясва, а твоя винаги е така чистичък. Нещо се слага или просто си го подържаш чист, като по - често сменяш водата. А какъв е този грунд? За първи път чувам. Що се отнася до растенията, ние имаме само един вид водорасли и той не ми създава проблеми. А що се отнася до фиртъра, за него ми е ясно. А водата, явно там грешим, но не от незнание, а от мързел. Мъжкото малко го помръзва и не им слага престояла вода, а директно от чешмата. Явно това е проблем за тях, защото мулинезийте ми умряха и вече две мъжки гупи също. Само с тях имам проблем, на другите им няма нищо. Ето за това искам да поема нещата в мои ръце. :lol:
Понеже аквариума е малък, не гледаме много рибки - гупи, хелери и един сом. Ако се сетя нещо преди да отлетиш за топлите страни, :D :P ще питам.
Поздравления за Шива, много ми харесва тази мацурана :kittenyarn:.
« Отговор #471 -: Април 09, 2007, 15:59:14 pm »
Ех, Мари ...

Ако знаеш какви коктейли съм опитвала докато се науча да засмуквам правилно ... :oops:

Не се тревожи за зеленясването. То е почти неизбежно дори аквариума да е изцяло на изкуствано осветление, като моя, хеле пък ако е на пряка дневна светлина. С този проблем можеш да се справиш лесно - стъклото се изстъргва отвътре с обикновено бръснарско ножче или специална магнитна чистачка за стъкла. Втората струва 6-8 лв и е по-удобна за големи аквариуми, за да не се налага да се навираш цялата вътре.

"Грунд" се нарича почвата в аквариума. Камъчета, пясък или примеса, в който са посадени растенията. В него се съдържат част от полезните бактерии, които осигуряват естествения кръговрат на веществата в аквариума. Другите са във филтъра и водата. Затова филтъра не се пере с препарати, за да не убие полезните бактерии.
*
« Отговор #472 -: Април 09, 2007, 19:47:25 pm »
Значи все пак и ти засмукваш,така ли.  Еми на мен точно там ми е болното място. Затова винаги съм се чудила как се оправят с големите аквариуми. :balk_88: Но няма да се отказвам да намеря нещо което да отговаря на нашия семеен мързел. :balk_56:
*
« Отговор #473 -: Април 09, 2007, 19:49:57 pm »

Нашата любима Ванеса,специално изкъпана и подстригана за празника!...С леко премрежен поглед... :balk_600:...Приятно разсеяна...
На снимката не се вижда кой-знае колко добре,но ми е адски трудно да я накарам да погледне към мен,да й снимам сладката муцунка.Но ще продължавам да правя опити за ПЕРФЕКТНАТА снимка! :balk_602:

:balk_35:Весели Великденски празници! :balk_45:

кукличка мамина!!!!!!!!!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #474 -: Април 10, 2007, 11:10:11 am »
Баракудка, страшна сладурана имаш!! :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #475 -: Април 14, 2007, 18:38:10 pm »
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123450');
 Това са моите кучета!Те са при родителите ми и аз много ги обичкам!Немската овчарка Шварц,е вече дърт дядо на 13 години.Другите двама петнистите са Английски пойнтери(баща и дъщеря),ловжийски кучета!Бащата Чарли е изпружения по гръб лигльо,а дъщерята Чери е срамежливката в колибата!Чарли е изклучително хитър и своенравен,прави каквото си иска,но е много добро ловно куче!Веднъж даже го имаше в списание "Лов и риболов",след като преследвал ранен заек няколко километра   :D  .Много е шугав и голям беладжия.
*
« Отговор #476 -: Април 14, 2007, 18:51:32 pm »
Много харесвам пойнтерите. Аз естествено първо ги разгледах и реших, че са си двойка :lol:, а те баща и дъщеря. И немската овчарка е страхотна, нищо че е старичък.
*
« Отговор #477 -: Април 14, 2007, 21:08:24 pm »
айде сега и аз да се похваля с нещо!
след като 3 години правихме неуспешни опити да си намерим пич, най-после това се случи.
'зетя' е от щатите, шампион на много изложби, с грамоти и прочее.майката и татакото му също са медалисти.има си родословно дърво.собственика вече се е прибрал да живее тука и е с кьопека :lol:
в петъка срещнахме младоженците.нашата още се дърпа, за да не и излезе лошо име-няма да даваме от първия път я!в понеделник пак ще ги срещнем и ако тя е по-податлива ще си вземем зетя у дома за няколко дена да си върши работата на спокойствие!живот и здраве, ако имаме късмет на лято ще си имаме малки сладки чопенца-чихуахуа.ние искаме да си оставиме едно за другарче на нашата кукла.собствениците на зетя първоначално като говорихме малко не бяха много навити, щото човека от как се е прибрал му носят разни пинчери да ги запложда, ама като видяха нашата принцеска и веднага го доведоха.сватлъка е готов!!!!
стискайте палциииииииииии!
« Отговор #478 -: Април 15, 2007, 00:43:26 am »
Стискаме!  :D

Миналата година аз пък водих моята маца на гости на благородния господин с родословно дърво на една Варненска съфорумка. Отначало ревеше, че я водя, после ми съскаше и не ми даваше да си я взема вкъщи  :lol:

Услади й се, явно  :P

Само че котенца не станаха ...  :(
*
« Отговор #479 -: Април 15, 2007, 10:49:15 am »
Рони, това, от което се плаша много е, че животните приличат на стопаните си.всеки казва, че много си приличаме с моята принцеска.страх ме е,че и тя няма да забременее.тя до сега не е имала един нормален цикъл.все и тече по 3 седмици, а последната година и половина не се беше разгонвала изобщо.
на село бяха кръстили едно яренце Мими-на мене.не можеше да забременее 3 години и не го колеха, само защото носеше моето име.е, сега като се отприщи и вади по 3, ама въпроса е там, че май всичко свързано по някакъв начин с мен не забременява.затова нямам търпение зетя да си свърши работата, че да видя дали е станала работата.не искам Тедка да стои без бебета само заради мене!! :(