0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Показваме....домашните си любимци
« Отговор #160 -: Януари 30, 2006, 11:07:18 am »
Съгласна съм с вас момичета :lol: За мен грижите за животно не са само да го нахраниш. То иска внимание, иска обич, иска ежедневни грижи. В сърцето ми няма място за хора, който нараняват животни!!! Това как се отнасяш към едно животно, донякъде показва как би се отнесъл към Човешко същество. Моя Шоши най-накрая се събуди и сега закусва, после сме за малка разходка, после мама ще пусне прахосмукачка, че някой си е играл с една бисквита на килима :D
Така е
« Отговор #161 -: Януари 30, 2006, 11:34:05 am »
Абсолютно съм съгласна!

Като вземеш животно, взимаш си отговорност. Не може да му се порадваш докато е още мъничко и сладичко, а после да го захвърлиш. С котетата често се получава така. Някой изпаднал в умиление, взел си котенце, обаче то не стои като иконка, ами прави бели. Съборило ваза - и айде на улицата!  А домашно коте като е свикнало на топличко, храна и да не се пази - и първата кола може да свърши историята му! :evil:

Ей на, моята кокона ... Консерви, суха храна, витамини, следя я дали си ходи редовно по нуждите, пощя я да я гледам за бълхички, четкам я за хубава козина ... Не е проблемно животно, но си иска грижата и времето.

А за децата ... Живот и здраве, да си имам ... и тях не спираш да ги мислиш. Ей ме, дърта магарица съм станала, дето се вика, а майка ми още ми трепери. И не защото съм живяла до полата й, напротив. Ама ми е майка ...
« Отговор #162 -: Януари 30, 2006, 11:43:02 am »
Да,Айроник, и на 50 да станеш, за майка ти пак ще си си нейното дете.Майка ми като говори за нас със сестра ми казва `децата това, децата онова...`. :D
Жал ми е за такива ограничени хора ,които ми казват:`Вземи си роди едно дете, стига си го гледала това куче`, все едно като имам деца, кучо ще го хвърля, те така мислят .Детето си е дете-наследник, животинчето си е част от семейството, то възприема всеки член от фамилията като част от глутницата си. :lol:
Чистенето след животинката вкъщи си е нещо нормално, едва ли би тежало на човек, който си обича любимеца.Сега за няколко косъма по дивана...няма да свърши света!
« Отговор #163 -: Януари 30, 2006, 12:28:08 pm »
Моят Шоши, както бях писала по-горе, преди месец беше много болничък :cry: Тъкмо си го бях взела и 2 дена по-късно нещо му стана. Беше на Коледа 25.12.2005 както си играеше и изведнъж започна да плаче, така силно, направо се уплаших. Започна да се тръшка по земята и получи нещо, като гърчове. Това стана късно вечерта и реших да потърся веднага дежурна ветеринарна клиника. Обадих се и казаха веднага да го заведа. Взех такси и след 5 минути бяхме там. Питаха дали е бил обезпаразитен и казах, че от магазина са казали"Да" Лекарят ми каза, че при малки палета се случва често, въпреки това да си има глисти, дори по-лошо тения, която направо изяждала органите им и било много болезнено и опасно. Аз като му ревнах :cry: Дадоха му лекарства, биха му 3 инжекций и ни пратиха у дома. Да, ама той не се успокой. Не спираше да плаче, направо ми се късаше сърцето, че не можех да му помогна!!! Легнах при него, и той с лапички ми хвана ръката, сгуши се в мен и така заспа за малко. Към 3 сутринта се събудих от невероятни писъци, той милия не можа място да намери от болка и с лапичка си търка коремчето. Аз веднага се обадих на ветеринаря и той ми каза по-късно да го заведа отново. Едва изчаках да стане към 6 сутринта, взех такси и пак сме там. Казаха, че трябва да го оставя при тях, за да е под наблюдение за 24 часа. Взеха ми го от ръцете и той плаче и аз плача и го оставиха в една клетка. Когато се прибрах в нас ми беше много мъчно за него и какво ли не ми мина през главата. Обадих се 2-3 пъти да питам дали е добре. Той пък станал любимец на персонала там. Брат ми отиде по-късно да го види и каза, че бил по-добре и са го извадили от изолатора и си играел със момичетата там, които работят. Вечерта ми се обадиха, че бил добре, играел, хапнал малко и ако искам да си го взема. Беше ми сърдит, като ме видя :cry: Явно, че см го оставила там самичак. На другия ден му мина и сега ходи все след мен, търси ме, спи с мен, пази ме :D Имаме вече две ваксини и сме на трета след една седмица. Когато го водя за ваксина, като го видят лекарите се разтапят. Запомнили са го у му се радват. Те там се държат така с всички животни. Работят с голяма любов. А не само заради печалбата. Дай боже повече такива не само ветеринарни лекари!!!!
Шоши, току що ми донесе от терасата едно парче цимент, отивам да видя какво става 8O

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=16212
« Отговор #164 -: Януари 30, 2006, 12:41:57 pm »
Бени, твойто пале  добре , че вече е здраво. Малко са такива отзивчиви ветеринари, повечето са меркантилни гадове, на колко съм попадала..... :twisted:
И аз ревах много като си разряза лапата, а докторът ми се присмиваше, като каза , че било само едно куче, к`во толкова.... 8O  :twisted:
Хи-хи, сега цимент, мазилка, това си е вкусно-о-о-о-о-о, даваш ли му калций?
« Отговор #165 -: Януари 30, 2006, 13:22:03 pm »
Хахахахахаха похапва "горкото". То нали нищо не е яло цял ден. 8O
Ама, наистина ли така ти каза ветеринаря. Ееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!Ами, за жалост има и такива!!!  :sorry: Абе тия хора, само парите ли ги интересуват?!
« Отговор #166 -: Януари 30, 2006, 13:41:07 pm »
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546916337&security=BZblAT
Тука е мойто `песче, ще кача още много днес.Извинявам се за качеството на снимките! :(
« Отговор #167 -: Януари 30, 2006, 13:48:46 pm »
Цитат на: mini_mouse
http://community.webshots.com/myphotos
Тука е мойто `песче, ще кача още много днес.Извинявам се за качеството на снимките! :(

Мини, така както си дала URL-а, аз си отварям моите снимки  8O .... Ама ще ме накарате и аз да ъплодна още малко на дзверовете, които съм имала.... :-))))))

Eто ги мамините златни ....http://community.webshots.com/album/546916350drFHyC

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #168 -: Януари 30, 2006, 14:13:25 pm »
Оправих линка, сега трябва да стане.
« Отговор #169 -: Януари 30, 2006, 14:16:18 pm »
Рали, направо ми се разтопи сърцето, ама как е легнало в краката на мъжа...А там , където е с рогца, подаръка в устата му за кого е? :D
« Отговор #170 -: Януари 30, 2006, 14:18:03 pm »
А, голям ми е сладур, а мъжа е мойто татко  :D  Иначе подаръците по домова книга за цялото "стадо", нал ми е овчар, та си ни пази всичките....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #171 -: Януари 30, 2006, 14:29:26 pm »
Аз му подарявам кокали ала Флинстоун-едни такива огромни, кожени.Дъвче до захлас..... :D
« Отговор #172 -: Януари 30, 2006, 16:15:48 pm »
Да, давам му калций :D Бяхме на рзходка и сега спи, че бяга към 2-3 минути и се умори. Ама си донесе една малка пръчка у дома. Вече сме като истинско куче :D
Рали, много, много хубаво куче :) И ние си имахме такова, казваше се Алиса, но почина миналата година от рак :cry: Липсва ми ужасно много!!!!!! И сега си имам това малко Шоши Боши :D И ще си остане такъв мъник :D

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=16212
« Отговор #173 -: Януари 30, 2006, 20:20:52 pm »
Eто новият ми домашен любимец, още малко и ще се разберат с кучето  :lol:
http://snimka.bg/album.php?album_id=20392
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #174 -: Януари 30, 2006, 21:48:55 pm »
СТрахотно коте Васе :lol:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Eheee ...
« Отговор #175 -: Януари 30, 2006, 22:48:50 pm »
Васи, котьо е чудесен!  :D
« Отговор #176 -: Януари 31, 2006, 08:49:34 am »
Васи, много е сладичко, личи, че си го къпала, козинката нали е дълга и е `несресана` :P  :P .Е, ще се погодят с пудела, нали той е дружелюбен.Котето е мъничко, на колко месеца е, мъжко?!?
Бени, ще си остане мъник твоя Шоши, ама нама да е слабичък,хи-хи.Но пък може да си го водиш навсякъде, аз с моя веднъж пробвах на трамвая да се кача, народът беше в ужас изпаднал.Но ако лепят големите такси за дом.любимци от 2007 ще си го водя навсякъде. :wink:
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546916337
Качих бебешки снимки на рота. :lol:
« Отговор #177 -: Януари 31, 2006, 10:15:17 am »
Цитат на: mini_mouse
Васи, много е сладичко, личи, че си го къпала, козинката нали е дълга и е `несресана` :P  :P .Е, ще се погодят с пудела, нали той е дружелюбен.Котето е мъничко, на колко месеца е, мъжко?!?
Бени, ще си остане мъник твоя Шоши, ама нама да е слабичък,хи-хи.Но пък може да си го водиш навсякъде, аз с моя веднъж пробвах на трамвая да се кача, народът беше в ужас изпаднал.Но ако лепят големите такси за дом.любимци от 2007 ще си го водя навсякъде. :wink:

Хихихи, Мини Маус
Ами с това ядене, няма да е слабичък :D Снощи към 23.00 чувам, че нещо дрънчи, той милия поогладнял и бута с муцунка купичката си и гледа в нея, около нея, под нея........ама празна нещо 8O
« Отговор #178 -: Януари 31, 2006, 10:20:43 am »
Васи, котьо е супер хипер сладък...

То и на мен ми се ще да си взема, ама едно не знам Мъни как ще реагира (все пак е 6-годишен овчар), а и съкровището ми нещо много много не си пада по котки....  :twisted:

Ама ще го убедя аз, не ами оттатък  :roll:

« Отговор #179 -: Януари 31, 2006, 10:35:06 am »
Бени, ама твоят е вечно гладен май, обръща си и паничката?!?Хи-хи, нашият правеше така като малък, а тая с водата я обръщаше и лягаше намокрото, като му е топло. :lol: