0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

red_monika

е писна ми вече
« -: Юни 19, 2006, 10:43:06 am »
Всеки доктор ли при когото ходя ще ми измисли някакъв проблем. Първата ми каза, че съм имала малка матка и тесен цервикален канал  и затова не съм забременявала.
Втората пък отрече тотално всичко това и ми вика, че съм имала малки кистички по яйчниците и че матката ми била изместена наляво. Изместването можело да се дължи на това, че не съм раждала или на някакъв възпалителен процес. Казва, че съм имала кистички, но това не били типични поликистозни яйчници. не било опасно, не ми предписа никакво лечение за това.  Заради тези кистички, можело да имам смущения в овулацията.
Моля ви кажете ми, опасно ли е всичко това, тези малки кистички, трябва ли да ги лекувам, опасно ли е това изместване на матката.
А от нова година имам остри болки, като пробождане в левия яйчник или поне аз предполагам, че са там. На 3-ма доктори ходих, ами нищо не виждат, последната каза, че било нормално за нераждали жени да ги боли така. На всичкото отгоре ми е подуто в тази област. Ако отида на още един доктор сигурно съвсем друго би ми измислил. Притеснява ме тази болка, вече от 6 месеца се влача с нея, изобщо не ми се струва нормално. Само да спомена, от 3 месеца не правя никакви опити за забременяване, понеже мъжът ми е в чужбина, но искам като се върне да е уточнено всичко със здравето ми.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
е писна ми вече
« Отговор #1 -: Юни 19, 2006, 10:49:00 am »
Явно имаш проблем, въпросът е какъв е. :)
Някакви изследвания правила ли си? Например за хламидия?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
е писна ми вече
« Отговор #2 -: Юни 19, 2006, 10:52:36 am »
кажи от кой град си за да можеме да ти препоръчаме добър лекар
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

red_monika

е писна ми вече
« Отговор #3 -: Юни 19, 2006, 10:55:50 am »
Цитат на: Meli
Явно имаш проблем, въпросът е какъв е. :)
Някакви изследвания правила ли си? Например за хламидия?

Не съм правила изследвания за хламидия. Ходила съм само на гинекологични прегледи. Засичала съм, че имам овулация с тест за овулация, но пак нищо не стана. Искам да уточня около 3,4 месеца сме правили опити за забременяване. Оттогава се съсипах от лечение на гъбички  и цистит. Искам да разбера имам ли проблем и ако имам да започвам да го лекувам!! Но явно доста е трудно това, а и ми тежи психически факта, че имаме само около 2,3 месеца време за опити.
*

red_monika

е писна ми вече
« Отговор #4 -: Юни 19, 2006, 10:58:07 am »
Цитат на: Lilly
кажи от кой град си за да можеме да ти препоръчаме добър лекар

От Варна съм. За последно ходих при доц.Маркова.
Тези дни пак смятам да отида при нея, ще ми назначи хормонални изследвания.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
е писна ми вече
« Отговор #5 -: Юни 19, 2006, 10:58:53 am »
Циститът сам по себе си е вече доста сериозен проблем. Пускаш ли си стерлини урини за микробиология?

Но ако се фиксираш върху краткото време, само ще се тормозиш психически.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

е писна ми вече
« Отговор #6 -: Юни 19, 2006, 11:04:42 am »
Цитат на: Meli
Циститът сам по себе си е вече доста сериозен проблем. Пускаш ли си стерлини урини за микробиология?

Но ако се фиксираш върху краткото време, само ще се тормозиш психически.

Ами малко съм несериозна по отношение на цистита, въпреки, че ме мъчи доста. На два пъти го лекувах с антибиотици и то в рамките на 2 месеца. Все се каня да отида на изследвания, но не намирам време. Е тук аз съм си виновна. На последния гинекологичен преглед ми казаха много голям пикучен мехур, явно не си уринирала скоро, което обаче не беше изобщо така.Бях ходила преди прегледа. Понякога си мисля,че тези болки са нещо от цистита,  но не съм доктор и не мога да предполагам такива неща.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
е писна ми вече
« Отговор #7 -: Юни 19, 2006, 11:10:15 am »
Възможно е болките да са от цистита. Трябва първо с него да се пребориш, после всичко останало. Може и това да е единствената ти болежка. С тези заболявания се занимават принципно уролозите. С направление от личния лекар стерилните урини трябва да са ти безплатни. Отделно си поискай и за уролог, за да те прегледа, да ти види бъбреците на ултразвук и т.н.

Димитър Кудоглу
*

kamii

е писна ми вече
« Отговор #8 -: Юни 19, 2006, 12:17:04 pm »
Възможно е цистита да е причинен от хламидия - поне при мен беше така и беше доста упорит. Най-добре си направи едно изследване, може там да е причината.
*

nesto

е писна ми вече
« Отговор #9 -: Юни 19, 2006, 20:16:37 pm »
Meli, защо свързваш болките с хламидия?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
е писна ми вече
« Отговор #10 -: Юни 19, 2006, 22:19:00 pm »
Цитат на: nesto
Meli, защо свързваш болките с хламидия?

Само дадох пример, да се сети момичето за какви изследвания питам.

Димитър Кудоглу
*

nesto

е писна ми вече
« Отговор #11 -: Юни 20, 2006, 09:19:11 am »
А иначе при хламидия има ли болка?
е писна ми вече
« Отговор #12 -: Юни 20, 2006, 09:23:20 am »
Цитат на: nesto
А иначе при хламидия има ли болка?

Погледни това  :roll:  :arrow:
http://www.biberonbg.com/info/chlamydia.htm
*

red_monika

пак за базлната температура
« Отговор #13 -: Юни 28, 2006, 09:31:10 am »
отскоро си меря базалната температура. Този цъкъл всеки ден до 18-тия включително я измервах 36.9. На 19-тия ден от цикъла беше 37.1. Днес на 20-тие ден от цикъла е 36.7. Аз ли нещо не правя както трябва. Възможно ли е такова нещо? И какво означава това?
меря я всяка сутрин по едно и също време.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Б
« Отговор #14 -: Юни 28, 2006, 21:23:34 pm »
отскоро си меря базалната температура. Този цъкъл всеки ден до 18-тия включително я измервах 36.9. На 19-тия ден от цикъла беше 37.1. Днес на 20-тие ден от цикъла е 36.7. Аз ли нещо не правя както трябва. Възможно ли е такова нещо? И какво означава това?
меря я всяка сутрин по едно и също време.

Моника колко дена ти е цикъла???????Мисля че е възможно да имаш по късна ову.Но трябва да продължиш с меренето на БТ........да видим как ще са стойностите!По кое време на деня я мериш???....спазваш ли правилата ..малко по висока ми се вижда ?мИСЛЯ ЧЕ НАЙДОБРЕ СЕ ОБЪРНИ КЪМ ДЕНИС!!!!тя е по компетентна.(В ГОРНАТА ТЕМА ЗА ГРАФИКИ)
успех Моника  :lol:

« Последна редакция: Юни 28, 2006, 22:21:26 pm от Meli »
*

red_monika

Re: Б
« Отговор #15 -: Юни 29, 2006, 09:03:53 am »
Меря я всяка сутрин в 17:45, навивам си часовника. меря я анално.
Re: е писна ми вече
« Отговор #16 -: Юни 30, 2006, 20:07:49 pm »
Mila,
ne se pritesniavai.Na men pak mi otriha dvurogova matka.No takmo navreme.Napravha mi tzvetna snimka i taka se vijda nai dobre i niama samnenia.Ako iskash mojesh da si napravish edna takava snimka i shte dovedesh samneniata kakva ti e matkata.A i posle ima tolkova mladi maiki vav forumite, koito pak sa za4enali s takiva mali i nedorazvti matki.Ne se boi.Na men sega mi prepora4aha kalni bani i posle sam na pregled i posle kato matkata se poopravi shte probvame pak za bebe.Taka 4e ne boi se.Ne si sama.I nai vajnoto- badi optimist, mila!

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юни 30, 2006, 21:32:57 pm от little_rabbit »
"Mnogo 4esto e nai dobre da gledame abstraktno na neshtata, za posledstviata tova vazi s palna sila. Vtora4im li se v deistvitelnostta, shte badem li v sastoianie da prodaljim?"
*
Re: Б
« Отговор #17 -: Юли 03, 2006, 22:15:56 pm »
Меря я всяка сутрин в 17:45, навивам си часовника. меря я анално.

17.45 е следобед. Сигурно си искала да напишеш 7.45.
Alexandra
*
« Отговор #18 -: Юли 04, 2006, 09:05:29 am »
Момичета, прочетох това за хламидията, задължително ли е е първо жената да се тества. Питам, защото първо мъжът ми час за лаборатория така или иначе и си мислех да го накарам да си направи тест за хламидия (макар, че при нас вероятността да сме я пипнали е много малка). Пък неговото излизане от работа е доста сложно... :(
« Отговор #19 -: Юли 04, 2006, 09:08:35 am »
Добре е и двамата да се изследвате, а кой ще е първи няма значение :)