0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: защо не се получава
« Отговор #20 -: Юли 24, 2012, 16:25:24 pm »
Благодаря ти :) права си няма как да навреди, даже и да не помогне, все пак това са си витамини:)
А прителката ти поне разбра ли каква е била причината за липсата на овулация?
« Отговор #21 -: Юли 26, 2012, 12:51:29 pm »
Здравейте момичета, и аз се цопвам при вас искащите бебе! :)
От 7 месеца правим опити, за сега без успех.
До края на лятото съм си дала срок и ако и тогава няма резултат, тръгваме по доктори :( От днес започнах да пия фолиева киселина, знам, че е задължителна преди забременяване и първите месеци от бремеността. Дано помогне!
Почти на 31 години съм и вече биологичният ми часовник тиктака с пълна сила! Сега почти не мога да мисля за нищо друго  ylinfant
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Юли 26, 2012, 18:25:40 pm »
Благодаря ти :) права си няма как да навреди, даже и да не помогне, все пак това са си витамини:)

Геритамина се пие по схема
от 2-3-4 ден на МЦ до О.
не е добре да се приема след О.
1МЦ пиеш 1-2 почиваш

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #23 -: Юли 26, 2012, 18:27:39 pm »
Здравейте момичета, и аз се цопвам при вас искащите бебе! :)
От 7 месеца правим опити, за сега без успех.
До края на лятото съм си дала срок и ако и тогава няма резултат, тръгваме по доктори :( От днес започнах да пия фолиева киселина, знам, че е задължителна преди забременяване и първите месеци от бремеността. Дано помогне!
Почти на 31 години съм и вече биологичният ми часовник тиктака с пълна сила! Сега почти не мога да мисля за нищо друго  ylinfant

Добре е да е тази ФК

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #24 -: Юли 27, 2012, 11:51:13 am »

Геритамина се пие по схема
от 2-3-4 ден на МЦ до О.
не е добре да се приема след О.
1МЦ пиеш 1-2 почиваш

Denis, благодаря ти, а във връзка с фолевата киселина - аз почнах преди 10-на дни Neopholic 0,4 mg - мислиш ли че не ефективен?
« Отговор #25 -: Юли 27, 2012, 12:01:42 pm »
Avalon, при "не-моя" гинеколог, първия, ходих миналия месец когато ми закъсняваше с 5 дни и той каза че няма овулация, няма никакво движение, яйцеклетките не функционирали. Каза да изчакам нормално да ми дойде менструацията и на 9 ден след като дойде с някакви ужасни болки и изхвърляне на ЦС, ( с 4 зацапващи преди това дни) отидох да си направя кръвни + хормонални (LH, FSH, Prolaktin, Dhea-S. Всичко спред изследванията е ОК, но! на вагиноехографията гинеколог отново видя че няма овулация..
Може би имаш предвид, че яйчниците не функционират, т.е. той е имал предвид?

За пускането на споменатите от теб хормони момичетата вече са ти казали - обикновено репродуктивните специалисти ги назначават на 2-3 ден от идването на МЦ. На 9-ти ден стойностите вече не носят нужната информация. Ето от къде според мен идва разминаването между установената липса на овулация с УЗ и "нормалните" стойности на хормоните. Но това си е само мое предположение.

Успех и скоро да има хубави новини!

А проследяванията на 7, 9, 11, 13 и 15 ден няма да ми дадат отговори защо не се получава а само дали ще наступи овулация нали така?
*
« Отговор #26 -: Юли 27, 2012, 12:22:17 pm »
Да ще ти кажат дали ще настъпи овулация, което не е никак малко, след като са ти казали, че нямаш овулация?Не мислиш ли?

Коректни хормони ще ти дадат отговор, дали няма някакъв хормонален проблем пречещ на забременяването.

Разгледай форума, има тема за всяко едно от питанията ти и място за него, акакто и много информация.

*
« Отговор #27 -: Юли 27, 2012, 12:36:13 pm »
sis777 фолиевата не влияе върху самото забременяване. Пие се за плода, при това препоръчително месеци преди забременяване, както и след.
Проследяването дава инфо за овулация - има или няма, т.е. ако няма овулация дава отговор защо не се получава.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

somebody90

• *
  • 6
  • Нищо велико на света не е извършено без страст!
« Отговор #28 -: Юли 27, 2012, 20:43:24 pm »
И на мене казаха,че единия яйчник е без овулация,има киста 4 см...изписа ми Фемоден,а преди дуфастон пих за регулиране на цикъла