0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

защо не се получава
« -: Юли 16, 2012, 12:19:34 pm »
Здравейте момичета!
Пиша ви най-накрая, защото от близо година се опитваме да си направим бебе и не става. На 33 години съм, от няколко месеца се оказва, че нямам овулация, а  хормоналните изследвания са в норма, показват че съм жена в овулация!:(
По-неприятното е, че на 2 гинеколога ходих и на двата прегледа с ехографа (преди и след цикъл) ми казаха, че нямам овулация  :(
Незнам дали ви се е случвало, но за втори път церевикалната слуз я изхвърлям сгъстена и леко жълтеникава....Дали това е някакъв показател?
Гинекологът ми каза, че било нормално, но ме притеснява, че не проследява показателите ми..
Моля ви дайте ми съвет, какво да направя ( да кажа, че мъжът ми има супер спермограмата. не е в него причина :oops:)
*
Re: защо не се получава
« Отговор #1 -: Юли 16, 2012, 12:48:54 pm »
Обърни се към репродуктивен специалист.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2012, 12:52:53 pm »
Щом година вече не се получава, значи е време да се обърнеш към добра клиника за лечение на репродуктивни проблеми.
Не обикаляй похвалени от тук и от там лекари, а си избери клиника от тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
След като си избереш, запиши си час и действайте.
« Отговор #3 -: Юли 16, 2012, 12:54:12 pm »
Обърни се към репродуктивен специалист.

Благодаря ти avalon, би ли ми препоръчала такъв в София?
*
« Отговор #4 -: Юли 16, 2012, 13:05:42 pm »
Sia, ти е дала линк с всички клиники в страната, включително и в София.Разгледай, прочети и реши при кой да отидеш.

Късмет!

« Отговор #5 -: Юли 16, 2012, 13:12:19 pm »
Щом година вече не се получава, значи е време да се обърнеш към добра клиника за лечение на репродуктивни проблеми.
Не обикаляй похвалени от тук и от там лекари, а си избери клиника от тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
След като си избереш, запиши си час и действайте.

Благодаря ти Sia! Ще ги прегледам. Притеснявам се от изменената ЦС..моля ви, ако има някоя от вас, на която й се е случвало нека ми пише, защото съм изпаднала в стрес...
« Отговор #6 -: Юли 16, 2012, 14:46:16 pm »
Сиси, цервикалната слуз се променя точно след овулация. Виж тази статия е много хубава: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=13&id=800&option=com_content&task=view

Не знам при какви специалисти си ходила, но е възможно и да грешат. Но имай и друго предвид - през годината може да имаш цикъл, при който да липсва овулация (ановулаторен). И това е напълно нормално.

Засичала ли си овулация чрез измерване на базална температура или с тестове за овулация?
« Отговор #8 -: Юли 16, 2012, 15:35:57 pm »
Ами в такъв случай си запиши час в някоя от клиниките за репродуктивна медицина. Там трябва да отговорят на въпросите ти.
А хормоните са пускани по време на същия цикъл, в който са правени фоликулометриите, нали? Защото това е много важно.
« Отговор #9 -: Юли 16, 2012, 15:40:25 pm »
Да, точно така, но по думите на гинеколога ми - според хормоналното състояние не би трябвало да има проблем и ме прати да си правим бебе...и стана това, което стана вчера. Ще си запиша час за клиника, то е ясно, но съм ужасена от нехайството на т.нар. лекари...
*
« Отговор #10 -: Юли 16, 2012, 15:40:51 pm »
sisi777, ако си ходила при двама различни гинеколога и както казваш ако са ти направили два ехографа (по един всеки) някак ми звучи несериозно да заключат, че нямаш овулация, какво видяха и кога го видяха това, че нямаш ову. И как преди и след цикъл ще установят липса на такава. Тя се засича по средата между два МЦ. И още кои точно хормони и в кои дни направени. Естрадиол?
« Отговор #11 -: Юли 16, 2012, 15:51:37 pm »
Avalon, при "не-моя" гинеколог, първия, ходих миналия месец когато ми закъсняваше с 5 дни и той каза че няма овулация, няма никакво движение, яйцеклетките не функционирали. Каза да изчакам нормално да ми дойде менструацията и на 9 ден след като дойде с някакви ужасни болки и изхвърляне на ЦС, ( с 4 зацапващи преди това дни) отидох да си направя кръвни + хормонални (LH, FSH, Prolaktin, Dhea-S. Всичко спред изследванията е ОК, но! на вагиноехографията гинеколог отново видя че няма овулация..
*
« Отговор #12 -: Юли 16, 2012, 16:14:14 pm »
Овулацията настъпва между 12 и 14 ден на МЦ(теоретично).Което означава, че фоликул, растящ на яйчника се пука и от него излиза яйцеклетка, която живее между 12 и 24 часа, не повече.Как ще види дали си имала овулация точно преди да ти дойде МЦ, след като Ову-то ти е насъпило преди 15-тина дни?Той да не е врачка?

На кой ден от МЦ са хормоните?1-ви, 2-ри, 3-ти важно е?

За да се докаже овулацията след края на кръвотеението се ходи през няколко дни(ако не знаеш кога точно е твоята), за да се види растящия фоликул и дали ще се спука.Хормони се пускат между 2 и 4 ден на МЦ, като преди това си минала на преглед с вагинален ехограф, за да се види дали нямаш задържан фоликул, при наличие на такъв хормоните не са коректни.

« Отговор #13 -: Юли 16, 2012, 16:22:40 pm »
Magi_st - обясняваш повече, отколкото си направи труда гинеколога ми.. на 9-ия ден са направеини изследванията. И аз го попитах не тябва ли да идвам през ден, за да проследи какво се случва, но той каза че няма нужда... а той е "светило" и не ми се вярваше (до вчера) че ще ме подведе.
*
« Отговор #14 -: Юли 16, 2012, 16:23:55 pm »
Не съм капацитет и няма да споря, ама много ми е интересно:
1. как на 5-ти ден закъснял МЦ се констатира липса на овулация;
2. За какво "движение" говори и какви "яйцеклетки не функционирали" на 5-ти ден закъснял цикъл;
3. как на 9-ти ден се правят хормони и по тях се съди. Какво ще ни каже LH, FSH и Prolaktin на 6-ти ден.
4. къде е естрадиола .
Фоликул въобще гледахте ли, мерихте ли , проследявахте ли? Има ли, няма ли , нараства ли, пука ли се? Това са поне 2-3 прегледа през ден. Ехо и хормони. Ама не след цикъл или закъснял такъв.
Мой съвет - бягай с 300-та от такива.
« Отговор #15 -: Юли 16, 2012, 17:11:43 pm »
avalon.... няма какво да ти отогворя, ще си запиша час при д-р щерев и се надявам да разбера, защо, как, и поради каква причина е този абсурд, който ми се случва, защото искаме бебе... Благодаря на всички ви, че сте толкова отзивчиви!
« Отговор #16 -: Юли 16, 2012, 17:15:12 pm »
Avalon, при "не-моя" гинеколог, първия, ходих миналия месец когато ми закъсняваше с 5 дни и той каза че няма овулация, няма никакво движение, яйцеклетките не функционирали. Каза да изчакам нормално да ми дойде менструацията и на 9 ден след като дойде с някакви ужасни болки и изхвърляне на ЦС, ( с 4 зацапващи преди това дни) отидох да си направя кръвни + хормонални (LH, FSH, Prolaktin, Dhea-S. Всичко спред изследванията е ОК, но! на вагиноехографията гинеколог отново видя че няма овулация..
Може би имаш предвид, че яйчниците не функционират, т.е. той е имал предвид?

За пускането на споменатите от теб хормони момичетата вече са ти казали - обикновено репродуктивните специалисти ги назначават на 2-3 ден от идването на МЦ. На 9-ти ден стойностите вече не носят нужната информация. Ето от къде според мен идва разминаването между установената липса на овулация с УЗ и "нормалните" стойности на хормоните. Но това си е само мое предположение.

Успех и скоро да има хубави новини!
*
« Отговор #17 -: Юли 16, 2012, 17:27:57 pm »
sisi777 тук сме все такива - искащи бебе. Честно казано вбесяват ме разни подобни изказвания . Хора всякакви, лекари също. Искам да ти кажа да не вярваш на такива, кой знае, колко хора са отчаяли и колко съдби са объркали, просто ей така. Не мисли какво са ти казали предходните и не търси отговорите сама. Добре си се ориентирала, не чакай и по-скоро си запиши час.
Успех. 
« Отговор #18 -: Юли 16, 2012, 20:06:00 pm »
Мерси момичета!
Ще пиша след следващия лекар и дано поне ми изяснят картината.
Успех на всички и да си пожелаем най-скорошни хубави новини!
« Отговор #19 -: Юли 23, 2012, 19:19:05 pm »
Една моя приятелка имаше същите проблеми с овулацията един месец е има другия я няма и нейния доктор и каза като и дойде цикъла да иде да си купи геритамин нео и почва да го пие от първия ден на цикъла и още на следващия месец забременя.Ако искаш пробвай няма да ти навреди може само да ти помогне. Успех.:)