0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Не знам в коя тема да се включа..
« Отговор #20 -: Юли 12, 2012, 15:26:53 pm »
На мен определено не ми вдъхна доверие цялата околия на така наречения кабинет.
Добре, да ви попитам тогава...според вас да изчакам ли евентуално одобрение по ФАР за лапароскопията, Фонда би ли я покрил като част от инвитро - процедурата? Или е по-добре да я направя сега..все пак доколкото си спомням цената е около 700 и нагоре :ask:, но ако е по-добре сега, все ще се намерят? Или да си задам въпростите директно в клиниката, а  :oops:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #21 -: Юли 12, 2012, 15:38:05 pm »
аз не бих разчитала на промени в правилника на ФАР.
ако дадена процедура е медицински нужна и оправдана - направи я.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #22 -: Юли 12, 2012, 15:50:06 pm »
Лапароскопията не е част от ин витро процедурата, която се заплаща от ФАР, и няма нищо общо с него. Ако толкова държиш, потърси специалист, който да ти я направи по ЗК. Но наистина специалист. Прегледай тук дали има такава тема с препоръка за добър лекар в тази област(вероятно има)!
И си запиши час за клиника по стерилитет! В някои се чака доста дълго за първичен преглед. Ако вече си подала молба до ФАР, когато получиш заповедта, можеш да ги информираш, че си сменила клиниката (преди това трябва да имаш уговорка с новата клиника). Ако не си все още, избери си клиника и на базата на изследванията, ще ти подготвят документите!

Успех!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #23 -: Юли 12, 2012, 16:00:18 pm »
Часът в клиника по стерилитет е задължителен, независимо дали ще се прави АРТ или не. Тези клиники не са само за ин витро, там се лекува стерилитет във всичките му форми. За лапарото - няма какво да чакаш. Разрови темите с мнения за добри оператори, които работят по ЗК, щом ти е трудно с финансовата част /много скъпи тези изследвания и манипулации, направо е ужас/. Но, моля те, не прави компромис с качеството на специалиста по никакъв повод, пък ако ще и на частно да работи само. Грешка е да се насочиш към някого, само защото работи по каса или взима евтино, голяма грешка е това. Хирургът, който ще извърши една лапароскопия в случаите на безплодие трябва задължително да се занимава с репродукция. Това не е случайно. Иначе оператори бол, ама огромна част от тях изобщо не стават, за жалост, да не говорим, че изобщо не им пука, че трябва да се внимава за репродуктивните органи и че все пак се цели бременност от цялата работа. Такива поразии правят...а някои пък нищо не правят, което пък налага повторно лапаро и изобщо...не ти трябва на главата такава одисея. Примери тук във форума има много на момичета, които правят компромис с хирурга, заради парите, а после им излиза два пъти по-скъпо, щото се налага да ходят друг да оправя бакиите на първия.
Много взех да се обяснявам, извинявам се, но просто държа да дам пълна информация и да предпазя другите от грешки, които струват скъпо. Разбрала съм го по трудния начин. То затова имам две лапароскопоии, хич не ми излезе по-евтини, ама хич. Ама така е, който не чете :oops:, още не бях открила Зачатие и нямаше кой да ми каже, после се светнах вече в тънкостите :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #24 -: Юли 12, 2012, 16:21:49 pm »
Благодаря ви, момичета...
Имам познат, който има познат...нали знаете как става  :oops: И при Щерев, и при Стаменов, и при Владимиров ще ме чакат септември, сега нали има отпуски...дано не е късно тогава. Обещавам, че до септември няма да предприемам нищо без да се консултирам с вас  :oops: Пък може да се случи чудо, нали всички за това се борим - за нашите чудеса. Имам време до тогава да прочета и да се информирам, дано намеря правилната посока.
*
« Отговор #25 -: Юли 12, 2012, 16:31:24 pm »
obnadejdena според мен преди всички въпроси да си ги задаваш,да търсиш сама отговорите с неподходящия лекар, преди да преживяваш каквато и да е била болка от тук нататък се погрижи най вече да си избереш добър репродуктивен специалист. Ще си спестиш много във всяко едно отношение.  Подай документи във фонда. И докато минат 10-те месеца (приблизително толкова се чака) имаш достатъчно време да си изясниш картинката и стъпка по стъпка да се приготвиш за АРТ. Нещата при теб явно са доста заплетени. Не ти е работа ти да  знаеш трябва или не да правиш лапаро (преди година на мен ми искаха 1500 за лапароскопия в софийска клиника, като тази клиника не правеше лапароскопиите по здравната каса) Ендометриоза наистина се доказва (до колкото на мен ми е известно)на 100% с лапаро, друг е въпроса кой и защо се усъмнява в това и съветва да се направи и дали въобще трябва да се прави и както ти каза blue_sky не се поема от ФАР. Не съм лекар и не споря, обаче много е несериозно да се предлагат инсеминации при това, което си написала. Често ни се налага да сме мнителни и подозрителни, света около нас толкова меркантилен е станал, че не знам дали има на къде повече.

Мисля да отида при Щерев за консултация, когато събера необходимите изследвания, преди да предприема каквото и да е. 

Не си прави и не събирай изследвания предварително. Губене на време, средства и нерви. Ако си решила да ходиш при Щерев - там ще ти кажат какви изследвания да правиш.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #26 -: Юли 12, 2012, 16:49:13 pm »
Благодаря ви, момичета...
Имам познат, който има познат...нали знаете как става  :oops: И при Щерев, и при Стаменов, и при Владимиров ще ме чакат септември, сега нали има отпуски...

напротив, повечето клиники ще работят до края на юли, като минимум.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #27 -: Юли 12, 2012, 16:53:19 pm »
Хм, това за Стаменов специално знам че чакането е поне година за час. За Владимиров и Щерев не знам, но така ми каза моя познат..Ще видим.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #28 -: Юли 12, 2012, 17:19:21 pm »
Хм, това за Стаменов специално знам че чакането е поне година за час. За Владимиров и Щерев не знам, но така ми каза моя познат..Ще видим.
И при Щерев съм почти 100% сигурна, че ще те вземат и сега...не знам дали лично доцента, но при някой от лекарите със сигурност.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #29 -: Юли 12, 2012, 17:31:13 pm »
И при Щерев съм почти 100% сигурна, че ще те вземат и сега...не знам дали лично доцента, но при някой от лекарите със сигурност.  :)

Да, там са много лекари и вероятно няма да чакаш дълго.

« Отговор #30 -: Юли 18, 2012, 11:24:35 am »
Здравейте,
само исках да ви споделя, че имам записани часове при Щерев и Владимиров за септември...нямали по-рано. Така че за сега съм във фаза изчакване.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #31 -: Юли 18, 2012, 16:48:07 pm »
Чудесно! Изкарай си сега едно хубаво и спокойно лято и на есен ще го мислите.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #32 -: Юли 18, 2012, 16:59:12 pm »
четох, че в новия инвитро център на клиника Малинов (да не се бърка с клиниката на д-р Стаменов!) имали нов уред за трансвагинална лапароскопия. може би да се поинтересуваш и там...

« Отговор #33 -: Юли 18, 2012, 17:15:05 pm »
Хм, Jam, благодаря, ще проуча как стоят нещата.. Понеже ми се събра доста стрес напоследък, наистина смятам да си почина.Само след няколко дни ще пусна хормоните да се успокоя, че поне там нещата са ок и косата не ми пада от това  :(
Малко стана спамене тук, така че ще си направя един дневник като събера сили. Благодаря на всички ви!
*
« Отговор #34 -: Юли 18, 2012, 17:43:18 pm »
Има достатъчно теми в който да задаваш въпросите си.Излезнат ти хормони, има теми за ормоните, дали на ЩЖ, дали полови, има теми за клиниките и т.н. Вв всяка тема, ще намериш информация, подкрепа, ще можеш да зададеш въпроси и да ти се отговори.

Късмет!

« Отговор #35 -: Август 01, 2012, 14:04:42 pm »
Здравейте, аз съм с Ендометриоза оперирахаме миналата година и имах 6 месеца лечение със Золадекс..кистата беше станала 9 см..след лечението започнахме с опитите на бебче но уви за сега нищо. няколко месеца нямах уволация и моя док. Д. Гунев ми би Пригнил и следващия месец пак се появи уволация.но пак нищо и док. ми каза че трябва да се насоча към специалист по безплодие..е отидох в клиника Малинов при др. П. Семерджиева беше много мила и любезна тя ми предложи да си направя Тренсвагинална лапароскопия .Чрез тази манипулация ще се види дали имам запушване на тръбите и дали имам ендометриозни огнища..процедурата била много лека и нямало болки както при стандартната лапароскопия.Няма много инфо за тази процедура но трябва да реша, защото ако не съм излекувала ендометриозата рискувам да се появи нова киста и да се стигне до стерилитет..
« Отговор #36 -: Август 01, 2012, 14:18:09 pm »
Здравей shelley,
виж темите за лапароскопията, там може би ще намериш отговор на въпроса ти, който аз за съжаление не можах да рабера.
Успех!
*
« Отговор #37 -: Август 01, 2012, 14:19:08 pm »
Shelley, ето ти цял подфорум за ендометриозата.Разгледай го, прочети и питай там.Успех!

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=36.0

« Отговор #38 -: Август 02, 2012, 12:09:38 pm »
Аз знам почти всичко за Ендометриозата, но не съм запозната с Тренсвагиналната лапароскопия. Исках да питам дали на някой са му правили такава, защото този вид лапаро е нова за България и този апарат е закупен скоро.И доколкото разбрах го правят само в Малинов.