0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #40 -: Август 19, 2012, 08:14:19 am »
Здравейте, на мен на 16 и 17 ми беше 3-та инсе. Незнайно защо сега освен утрогестана, трябва да пия и Нош-па и през 5 дена Прегнил 5000. :balk_134: Само че Прегнил неможах да намеря и първия път взех Овитрел, ама вери ексенсив този овитрел. Някой има ли инфо откъде мога да си намеря, имало по клиниките, но само за момичетата, които са по фонд. Е то това вече е недопустимо, ние останалите какво да правим, освен че си плащаме всичко кеш и още 400 лв за инжекции, направо съм възмутена. Някой от вас била ли е на прегнил след инсе и не може ли без него?
*
« Отговор #41 -: Август 19, 2012, 10:09:40 am »
Кате,чела съм,че Прегнил се намира в Гърция и Турция,ако имаш познати там може да помолиш да ти вземат.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #42 -: Август 19, 2012, 15:58:22 pm »
Последно разбрах, че в Турция май нямало, а и да има вече то как ще ми ги пратят, трябва с хладилна чанта да се пренасят, а по куриер...незнам дали ще стане при тези условия.
« Отговор #43 -: Август 21, 2012, 15:03:26 pm »
Здравейте момичета.Присъединявам се към вас.С мъжът ми опитваме за бебе от 5 години и половина и до сега имам два спонтанни аборта.От няколко месеца ходя при д-рБързашки в инвитро центъра в Плевен и ще правим инсеминация.Мислех че ще е септември но може и да го прескочим месеца ,за направата на още изследвания.Откриха ми НК клетки и антиспермални антитела.Относно инсеминацията имам въпрос към вас и се надявам да ме приемете въпреки че няма да съм с инсеминация септември :).... та въпросът ми е , някоя от вас правила ли е инсеминация със стимулация и как е ....На мен май ми се иска нашата да е със стимулация , защото има по голяма надежда да се получи , отколкото само с една яйцеклетка .Благодаря предварително за отговора и стискам палци на всички за успехVПрегръщам Вии :)

« Отговор #44 -: Август 21, 2012, 22:07:16 pm »
Здравей deni88! Аз съм правила 2 инсеминации: първата беше със стимулация - неуспешна, втората беше на естествен цикъл - успешна (за съжаление не за дълго). И при двата опита направих само по 1 фоликул. Така че всичко е индивидуално и както виждаш броя на яйцеклетките не са гаранция за успех.

*
« Отговор #45 -: Август 23, 2012, 10:57:41 am »
Здравей deni88! Аз съм правила 3 инсеминации: първата на ест. цикъл - неуспешна, а другите  две със стимулация - едната от които неуспешна, а втората се надявам да е успешна. Аз винаги образувам по 1 домин. фоликул, само при последната имах 2 в левия яйчник, в десния от началото на стимулацията нямаше нищо. Наистина всичко е индивидуално, има момичета, които правят по 4-5-6 фоликула на естествен цикъл и пак нищо не се получава.
А за какво са тези НК клетки, на нас не са ни изследвани?
« Отговор #46 -: Август 23, 2012, 19:05:07 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета.
katyaпожелавам ти да е успешна и да се похвалиш с две чертички на теста.
При мен изследваха НК клетките , може би защото имам спонтанни аборта.Както ми обясни докторката , всеки има Нк клетки.Те изхвърлят чуждото тяло в организма.Както и пъпките например..... Когато стане оплождане , то е чуждо тяло за организма и завишените НК клетки ( както при мен) изхвърлят зародиша.демек тези клетки са убийци.При забременяване НК клетките също се завишават , но си имат определена граница.Моите и без бременност са над нормата и като забременея още ще се увеличат и това е голям проблем.Дано да съм ти обяснила добре :)

*
« Отговор #47 -: Септември 02, 2012, 10:20:08 am »
Здравейте момичета,къде се загубихте,как сте?
На мен ми е 16 ден след инсе-то, ни цикъл ни нищо, само корема ту се подува както преди МЦ, ту си се оправя, гърдите направо не мога вече втори ден да ги търпя, абе едни такива никакви - ПМС ли е какво е /по принцип съм с безболезнен и само подут цикъл :lol:/ - едва дочаквам 6.09. за теста и вече от нерви яхвам метлата :witch: Незнам възможно ли е да е от Прегнила да ми влияе по този начин и да ми се удължи примерно цикълът /посл. Прегнил 5000 беше в петък 31.08/, защото досега винаги съм била само на Утрогестан, който не ми е повлиявал на МЦ по никакъв начин?
*
« Отговор #48 -: Септември 06, 2012, 17:31:42 pm »
Такааааа....момичета трябва ми съвет за резултатите от кръвния тест. :ask:
Днес - 6 ден след последния Прегнил 5000 и 35 ден от МЦ /ПРМ на 3.08./ резултатът е: 20.66 mIU/mL Гестационна седмица: Референтни стойности при бременност : 3-5.8 – 71.2, 4-9.5 – 750, 5-217 – 7 138. Това какво означава, че съм боса в тези тестове, а съм на лекар чак в понеделник?
*
« Отговор #49 -: Септември 08, 2012, 14:27:33 pm »
Катя, според мен това е резултат от Прегнила. Ако вярно си спомням, всеки ден след поставянето му делиш единиците на 2, за да видиш колко са останали в организма. Така на втория ден са 2500 единици, на третия 1250 и т.н. А ти защо преди 6 дни си слагала Прегнил?
Надявам се все пак да не съм права и при теб този резултат да е положителен тест
*
« Отговор #50 -: Септември 08, 2012, 15:40:27 pm »
Коала, много благодаря за отговора, направо се побърках...Прегнил ми беше назначен след инсеминацията- на 17,22,27 и 31.08 заедно с Утрогестан 2х2 и Но шпа. Трябваше да си направя кръвен тест на 6-7.09. и го направих на 6.09, защото са почивни дни и само тогава имаше работеща лаборатория, иначе трябваше да чакам до понеделник, а след инсе чакането е мнооооооого лошо нещо. От лабораторията ми казаха, че при ст-ти над 5 е + и моя отговарял на 3-4 седм., а като звъннах в клиниката ми казаха, че бил нисък и да го повторя в понеделник и да продължавам с лекарствата. Затова и писах тук, че вие имате доста голям опит с тези неща.
Само че днес сутринта имах много слабо кафеникаво зацапване на бельото и едва сега започна мааалко да ме наболяват яйцата, незнам цикъл ли ще е това, ако тръгне или нещо друго, незнам какво да мисля, вече в такъв филм съм влязла, че.....само дето хонорар не ми плащат за това. :D
Според тези сметки в деня на теста 6 ден трябваше да е 156, на 7 ден - 78 и т.н., а при мен дори са по-ниски ст-те.
Офффффффффф и аз незнам вече. Много съм притеснена, момичета....как ще изкарам до понеделник незнам.
*
« Отговор #51 -: Септември 08, 2012, 16:31:18 pm »
Спокойно. Притеснението няма да помогне. А ако нещата са положителни и ЧХГ се увеличава, би трябвало и уринен тест да ти покаже 2 чертички, които да стават все по-ясни. При първото ми инсе на кръвния, 12 дни след 10000 единици прегнил, ЧХГ ми беше 25. Но нищо не стана после, просто след 4-5 дни ми дойде менструацията. За сметка на това, от второто инсе имам ей това прекрасното съкровище. А тогава на 11-ти ден от инсето ЧХГ ми беше 80.
И все пак, докато не ти дойде изцяло, надежда има. Пробвай уринен. Ако е било от прегнила, той може би вече съвсем се е изчистил. Успех ти желая! АКо с нещо мога да съм полезна - питай.
*
« Отговор #52 -: Септември 08, 2012, 21:44:46 pm »
 :( Моето зацапване от сутринта се позасили(надявам се да спре до тук), ама още не е тръгнало като за цикъл и болките си продължават(по принцип съм с безболезнен цикъл, даже не разбирам кога ми идва), затова се обадих да доки,  тъй като не му бях звъняла за резултата от теста, бях решила да изчакам до другата седмица, за да ме види на ехо. Каза, че ст-те били за начална бременност,не можело да е остатък от Прегнила и  такова кървене и болки били нормални в началото, да си продължавам с поддръжката и евент. другата седмица на ехо. А ако ми тръгне като МЦ-то тогава работата била ясна(това как да го разбирам - за спонт. аборт ли или какво?).
Утре, ако не пристигнала лелката ще направя един тест пък да видим. Стискайте палци момичета да не дойде гадината, толкова много искам този път нещата да се задържат поне 9 месеца :bighug:
ПП: Коала, много е сладка твоята принцеса.
*
« Отговор #53 -: Септември 09, 2012, 18:10:49 pm »
 :( Мисля, че при мен всичко приключи. Днес на обед течението се засили, като по-обилен МЦ с огромен тъмно кафявоо-червен съсирек, който изпадна като отидох в тоалетната. Сега продължава като цикъл с по-чиста кръв, болка почти няма, само на моменти краткотрайно придърпване. Незнам какво да правя, не съм звъняла на док., мисля направо утре да отида при него да ме види. Дали ще е късно момичета? Моля Ви посъветвайте ме нещо.
*
« Отговор #54 -: Септември 09, 2012, 23:23:10 pm »
Нека те види доки все пак. Но по-скоро ми прилича на цикъл. Има следващ път. Не се отчайвай! Само положителни мисли и нещата ще се случат. Доста сме тези, които успяхме с тази процедура, ще успееш и ти! Сигурна съм. Само не се отчайвай. Още този цикъл пробвайте пак. Отиди утре на преглед, за да подготвиш следващото инсе. Стиснати палци от мен и малката! И благодаря за хубавите думи за нея :) Скоро ще можем да казваме подобни и за твоето детенце
*
« Отговор #55 -: Септември 10, 2012, 09:17:51 am »
Коала, благодаря за подкрепата, вдъхваш ми кураж. Аз мисля този месец да го пропусна, малко почивка, а звънях и на доктора - каза ако и днес ми е така обилно да отида да ме види, ако ли не-след като ми свърши. Днес нещо почти го няма кървенето поне засега, ще изчакам до обед и ще видим какво ще правя.
*
« Отговор #56 -: Септември 12, 2012, 15:04:02 pm »
Какво става с теб, Катя? Как са нещата? Беше ли на лекар?
*
« Отговор #57 -: Септември 12, 2012, 16:15:35 pm »
Ами ходих на лекар, най-вероятно е било спонт.аборт в ранна бременност /по мои изчисления 5 седм./. Ако не бях правила кръвен, ами обикновен тест нямаше и да разбера даже, че съм бременна, и щях да реша, че е цикъл. Този месец ще си почина малко от хормони и да се поизчистя малко, пък ще видим дали ще правя 4-та инсеминация или ще чакам да ме одобрят за инвитро, още се чудя :ask: Все пак според последната спермограма от март месец сме с Astenoteratozoospermia І ст.с лоша морфология, а предната /правена февруари/ е олиготератозооспермия 1 ст, но при висок обем и висок общ брой.
« Отговор #58 -: Септември 17, 2012, 16:11:28 pm »
Здравейте момичета!
Бях във форума през месеците януари, февруари, март.
Март месец правих инсе.. много въления, на 14тия ден ви информирах, че теста ми е отрицателен и спрях да пиша, но ви следях. От следващия ден започнах с кръвните тестове. Показаха ранна бременност. Лекинко се зарадвах. Казвам лекинко, защото година и половина преди това имах спонтанно забременяване, но плода спря да се развива в 10та седмица (тогава видяхме пулс и оформено бебче).  А сега към 6-та седмица нещата се забавиха и така в следващите две-три седмици не излезе пулс. Изчаквахме, но на 7 май само се отлепи и се наложи да ме изчистят. В следващите 2 месеца минах на изследвания - антифосфолипиден синдром и тромбофилии - нямаме отклонение. Утре сме на цитогенетични с половинката. Иначе чакам да ми дойде поредния цикъл (не че сме спрели със секса, но не така интензивно). И след това ще видим накъде ще поемаме. Може би месец-два "самостоятелни" занимания, а ако се забави бебчо, ще отскочим пак за инсеминация. Че времето ми върви... тази година направих 43 и няма време за неуспехи :-). Та следя ви изкъсо. Съжалявам за неуспешните опити и стискам палци следващите да са успешни, а тези, които чакат резултати - нека има повече двойни чертички!!!!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #59 -: Септември 25, 2012, 16:07:24 pm »
Здравейте,момичета,
чета ви от известно време,но тъй като не съм за това тримесичие,не се намесвам в темата ви  :D Времето за нашата инсеминация наближава,ще стартираме в началото на октомври(ще съм по-активна в следващата тема).Искам обаче да се подговя психически и финансово за някой неща,та възникнаха и някой въпроси,на които се надявам да можете да ми отговорите.
Въпросът ми е основно към момичетата ,които правят инсе в Щерев,защото аз ще съм там.Ще правим стимулирана инсеминация,аз настоявам за такава,за да увеличим щансовете.Та питането ми е,с какво правят стимулациите при инсе в нашата клиника?Знам ,че е индивидуално ,но те все пак имат някакъв стандарт,или просто наложена практика.Дали е Клостил или е нещо друго?
Мерси предварително за отговорите.А на момичетата в процедура,желая много успех и на всяка по един положителен тест до края на годината :)