0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #20 -: Юли 12, 2012, 23:38:54 pm »
Вестичка, писах ти на лични, да не спамим темата на момичетата
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #21 -: Юли 15, 2012, 20:54:19 pm »
Здравейте момичета,
загубихте се нещо, как сте? Починахте ли си събота и неделя?
Днес ми е 8ми ден след инсеминацията (не броя деня на процедурата) и имам доста сериозни симптоми. Моля, споделете дали някой от вас ги е имал, аз след първата, неуспешна, нямах почти никакви симптоми, а сега имам следните:
1.най-ясно изразено е честото уриниране, много по-често от нормално и през нощта ставам.
2. Ниско долу ме боли корема, особено отдясно, където бяха и двата ми фоликула.
3. От преди няколко часа вдигнах температура (четох, че и това е един от първите признаци на ранна бременност)37,2
4. Чувствам се много изморена почти непрекъснато.
Вие как мислите? Мога ли да се надявам на нещо хубаво :)
 
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #22 -: Юли 16, 2012, 23:25:14 pm »
бий, сложно е да се каже. Температурата се покачва от утрогестана. Изчакай си датата до теста и дано да е положителен!

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #23 -: Юли 19, 2012, 10:55:01 am »
Да се включа и аз в новата темичка, докато се усетя какво става...съвсем изключих, че вече е юли и старата тема не важи :lol: абе какво да ви кажа- блондинка по душа съм си явно  :lol:
sisi_08 много се радвам за теб, леко бременеене.
Аз и този месец пропуснах, защото имах 2 задържани фоликула по 29 мм и от 3 ден на цикъла съм на примолут нор за 20 дни и чакам следващия цикъл в началото на август, за третото инсе. Ама този мой цикъл нещо си прави каквото иска-дойде ми по-рано с 5-6 дена, точно на 2 ден от отпуската ми, прецака ми почивката, ама нищо де преживях го, то и с тези хапчета спря на 3 ден :(  Как мислите момичета, ако стане чудо и забременееш докато си пила примолут-а какво правим, опасно ли е?
Успех на всички и мнооооооооооооого :bfp: този сезон!
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #24 -: Юли 24, 2012, 08:03:52 am »
Момичета, и втората ми инсеминация е неуспешна... днес спирам хапчетата и чакам да ми дойде, а септември живот и здраве д-р Бойчев ще каже какво да правим. Най- искрено желая на всички вас много търпение и късмет  :bighug:


*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #25 -: Юли 24, 2012, 08:51:48 am »
dizi , bee  къде се изгубихте момичета , не споделихте резултата
Sisi_08 при теб как вървят нещата?


*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #26 -: Юли 24, 2012, 11:41:02 am »
Здравейте, и моят резултат е отрицателен  :( , но на есен с песен (надявам се).
tesoria, съжалявам за резултата и успех септември.
bee, в теб ни е надеждата за успех :)
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #27 -: Юли 24, 2012, 22:04:56 pm »
Здравейте,
tesoria,dizi съжалявам за резултата, успех следващия път!
Ние в събота чухме сърчице  :), но се оказа че имам отклонения в имунологичните изследвания и се налагат вливания.
Пожелавам на всички две чертички  :bfp:

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #28 -: Юли 25, 2012, 14:32:58 pm »
Момичета и моята инсеминация беше неуспешна..Дойде ми преди няколко дена, много сълзи изплаках и се разочаровах, но няма какво да се направи.
Tesoria, Dizi, много съжалявам за вашите отрицателни резултати. Дано следващият път да имаме късмет.
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 годин
« Отговор #29 -: Юли 25, 2012, 20:28:51 pm »
Tesoria, Dizi, Bee, съжалявам за отрицателните резултати, момичета, надявам се скоро само хубави емоции да ви сполетят, а още по-скоро да успеете :bighug:
Sisi, много се радвам за теб, надявам се това да са дребни тревоги и бременността ти да мине спокойно и прекрасно!
Аз да ви кажа днес съм доста отчаяна... Първо, защото след поредното ни няколкочасово чакане и забележка от нас по повод организацията на приемане на пациентите ( а не по адрес на докторката), тя се понацупи и май лошо ме запомни, а и не била ни задържала като пациенти и т.н. Проблема е, че в клиниката има още много лекари, при които няма такова чакане, ама нямат и лимит за даден лекар за да не се претоварва при него, абе, организационна тъпотия, ама докторката лично го прие.
И основното- след като миналия месец фоликул или фоликулите ( щото вече не разбирам един или два са се пукнали тогава) се пукнаха по-рано и на по-малки размери, сега на 4-ти ден имам фоликул 16 мм.(демек задържан ли, какъв, не знам вече) и нищо, пак няма да се прави нищо. Много криво ми стана, а и се почувствах като да съм останала без лекар. Охленчих се, извинявайте, ама днес не ми вървеше хич.
Хубава вечер, пък и това ще мине! :)
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 20:30:25 pm от Arika »
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #30 -: Юли 26, 2012, 11:33:28 am »
В коя клиника си Арика? Имам чувството,че клиника Щерев описваш  :) И да така е, човек го е страх да не каже нещо да не обиди лекаря, да не го запомни с лошо и после да не му обърне достатъчно внимание. И аз много съм се съобразявала въпреки торбите с пари , които се оставят в клиниките, ноо за съжаление така е в родната България.


*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 годин
« Отговор #31 -: Юли 26, 2012, 14:08:16 pm »
да, vesta, за клиника Щерев става въпрос, по принцип не казах коя е точно, защото не ми е негативно мнението за лекарите и персонала там и не искам да оставям лошо впечатление за тях. Просто е адски малоумно да чакам 4 часа и да ми кажат , че нямало скоро да ми дойде реда, което ми се е случвало, а в същото време при другите лекари няма наплив и влизаш 5 минути след като си дошъл, примерно. В книгата за оплаквания една пациентка се беше оплакала, че чакала половин час, Боже, аз ако чакам само половин час би било огромен късмет. Ясно ми е, че всички чакат, идват от други градове, работят, нямам претенции, въпрос на елементарна логика е да кажат , ами сега не записваме нови пациенти при еди кой си,защото графика му е претоварен, може да ви приеме този и този лекар... Както и да е, много мога да ви разправям, основното е, че останах без лекар сега и трябва да измисля при кой да се прехвърля на първо време в Щерев, защото алтернативата е да чакам до януари 2013 часа ми в клиника Надежда...
И да така е, човек го е страх да не каже нещо да не обиди лекаря, да не го запомни с лошо и после да не му обърне достатъчно внимание.
Точно това ми се случи вчера, аз вече си мислех че нещо не съм им симпатична, така като се замисля и аз го приех лично.

Извинявайте, че тук питам, но ако някой от вас е по-наясно с лекарите в Щерев, препоръчайте моля някой от не толкова претоварените при тях.
« Последна редакция: Юли 26, 2012, 14:10:44 pm от Arika »
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #32 -: Юли 26, 2012, 14:56:46 pm »
В никакъв случай не подлагам под съмнение професионализма на лекарите там - напротив, но организацията им ееееее...


Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #33 -: Юли 27, 2012, 19:39:50 pm »
Здравейте дами,
Тъкмо се регистрирах, връщайки се днес от клиниката на д-р Владимров. След прегледа и предложената от него опция тотално блокирах, така че на момента не се сетих какво да го питам....А сега изплуваха сума ти въпроси...Та обръщам се за малко помощ от Вас, за да осмисля какво ми предстои.
Проблемът ми е, че на скоро преживях извънматочна бременност с тежка животоспасяваща операция и премахване на дясната тръба. А това беше едва първият ни опит за бебе :( ... Сега се установи, че левият яйчник, който си има здрава тръба, не работи много добре и овулациите са все от дясно. Д-р Владимиров предлага да започнем със стимулация с лекарства и вътрематочна инсеминация. Идната сряда ще ми направят изследване за проходимостта на здравата тръба. Ако е ок, ще започнем с лекарствата....ако ли не....ще се стигне и до тежката алтилерия - ин витро...
Доста прочетох сега....и като цяло ми стана ясно какво трябва да се случи...обаче половинката ми е доста резервиран към последната част - инсеминацията. Не може да разбере защо е нужно изкуственото оплождане след стимулацията при мен (а и на мен не ми е много ясно) При положение, че при него няма проблем, и проходимостта на тръбата при мен е нормална, защо да не може да стане по естествен начин, само с приеманите от мен лекарства? Надявам се някоя от вас да може да ме "светне" по въпроса :)
Много ще съм благодарна!
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #34 -: Юли 28, 2012, 10:17:21 am »
Защото при инсеминация, след като си стимулирана и сте получили фоликули от лвата страна /правилната/, материала на партньора се обработва и остават така да се каже най-добрите бойци. И тогава шанса да се получи оплождане се увеличава многократно. Докато при нормален полов акт това може да не се случи и може да се изпусне момента и трбябва да се чакат фоликули следващи месеци от правилната страна. Макар, че стимулиране и после контролиран коитус никак не е изключено да се получи. Пожелавам ти успех каквото и да решиш.


Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #35 -: Юли 28, 2012, 11:28:37 am »
Много благодаря! :bighug: :crossfingers: Нямам търпение да мине сряда и да видим какво ще става от там нататък...
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #36 -: Август 03, 2012, 13:44:32 pm »
Момичета, пред голяма дилема съм и незнам какво да правя :(
При предния МЦ имах задържани фоликули и пропуснахме, пих Примолут нор 19 дена и днес ми дойде. На ехото всичко е ок - може стимулация, която да започа в неделя за 5 дена. Дотук добре.
Обаче трябва да направим наново микробиологията. Това означава, че като я пуснем в понеделник-вторник ще е готова до петък и ако има някакъв проблем няма да правя инсе и стимулацията ще е напразно.Досега микробиол. са били винаги ок. Вариантите са:
1.да си започна стимулацията и да се надявам микробиологията да е ок.
2.да рискувам да правя инсе-то без микробиология /последната е от края на май/
3.да пропусна и този месец и малко преди следващия цикъл да направя микробиол., за да може ако има нещо да не се стимулирам и лекувам или ако всичко е наред да правя стимулация и инсеминация.
Само че при третия вариант ако пак имам отново задържани фоликули, пак ще пропусна инсето, отново ще пия Примолут нор и изследванията ще съм ги направила напразно /все пак си е финансово натоварващо с едни 160 лв. отгоре/ и при следващия пореден МЦ-отново МБ.
Оффф направо незнам какво да правя, много съм объркана, а трябва да реша до неделя какво да правя, какво бихте ме посъветвали? :balk_80:
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #37 -: Август 03, 2012, 15:32:45 pm »
Ами незнам какво да те посъветвам, само ще ти кажа, че аз не съм правила микробиоология преди инсе /имам 3бр./. Всеки път питах док няма ли да правим, а тя ми казваше, че за инсе не се изисква.Аз сама си пуснах веднъж, защото бях пила антибиотик да видя дали е чисто. Често ли задържаш фоликули, че се опасяваш от нов такъв? С какво ще те стимулират? Аз съм правила 2 пъти стимулация без да сме правили инсе /единия път бях образувала 6 фоликула и щях да умра от яд/ - отлагахме по различни причини, така, че и това не е голям проблем , освен това тази стимулация подпомага и следващия цикъл. Ти трябва да решиш как ще се чувстваш най-добре.


*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #38 -: Август 03, 2012, 16:02:24 pm »
Ами Веста какво да ти кажа...много съм объркана този път, едната МБ май месец я правих по същия начин като сега- предния цикъл на примолут нор, дойде ми МЦ на 17.05, от 2 ден стимулация с клостилбегит и по това време ми правиха МБ, не преди цикъла. МБ излезе в деня преди инсе-то. А сега незнам или пак с клостилбегит или на Меногон или Мерионал - ще го решаваме.Някакви мнения за тези лекарства и задължително ли е при тях да се слага след това Прегнил, защото както бях писала преди нещо май не ми понесе добре и мн. се притеснявам? :balk_80:
Февруари пих клостилбегит без да правя инсеминация, април имах инсе на ест. цикъл - неуспешна, на следващия МЦ /27.04/ имах задържани фол-ли и пих Примолут нор 17 дни, на 17.05 ми дойде МЦ и от 18.05 стимулация с клостил и инсе. Юни май нямах задържани, но тогава пропуснахме, на 10 юли ми дойде и имах 2 задържани по 25-30 мм и пак на Примолут нор до 30.07. и снощи късно ми дойде МЦ /аз затова днес го броя за 1 ден/. Та като гледам как се развиват нещата има вероятност да имам и следващия път задържани фол-ли. Мисля, че и декември или януари пак имах 1 задържан, но не съм много сигурна. Уж умам ову, фол-те са спукани, а на следващия цикъл все изкачат 1-2 задържани с едни такива размери 10-20-30 мм. 8O  Май много се отплеснах, съжалявам за което.
Може би ще рискувам със стимулация и този път, МБ и трансмисивните ще ги пусна др. седмица, по време на стимулацията и ще се надявам и при двамата нещата да са ок. То при МБ само по полов път се предават нещата, нали? А за трансмисивните-е там вече не знам как стоят нещата, колко време важат, че нашите са от 25.03.12 г.
Голямо мислене ще пада тази вечер ми се струва, вече се чувствам емоционално изхабена. Дано след дългото мислене да взема правилното решение и да не съжалявам след това, че то при мен психозата и паниката са май по рождение :)
И един последен въпрос: трансмисивните /спин,БМТ за сифилис, HBsAg, HBc IgM r ICV/ дали се поемат от ЗК и за колко време излизат резултатите?
« Последна редакция: Август 03, 2012, 17:54:32 pm от katya »
*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #39 -: Август 03, 2012, 22:41:44 pm »
Да поемат се, но не всеки личен лекар ги изписва.