0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Имам въпрос /церв. слуз/
« -: Юни 18, 2006, 22:11:55 pm »
:D Видяло се е, че няма да мирясъм докато се разровя до дупка или докато не омръзна на хората и спрат да ме забелязват :oops:  8) Искам да попитам, които може да ми отговори нормално ли е да имам течна цс преди да ми доиде м-то и ако е да защо? като се има на впредвид, че трябва да бъде( и е при мен до този момент ) или суха или много гъста и оскъдна. При мен може и да е инцидентно, но много бих искал да знам на какво може да се дължи това втечняване преди м-то. Благодаря ви отново както винаги с уважение към всички ви.
*
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #1 -: Юни 18, 2006, 22:25:11 pm »
Ама аз нищо не разбрах, бе човек... :balk_80:  какво е това "течна цс ", я обясни по-така, че аз немога да стопля...
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #2 -: Юни 18, 2006, 22:44:40 pm »
ЦС - цервикална слуз  :wink:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #3 -: Юни 18, 2006, 22:45:21 pm »
Бобчо, за цервикалната слуз става въпрос.
 И аз съм така иначе,ма не знам на какво се дължи,пък и що да не е нормално. :roll:
<br />
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #4 -: Юни 18, 2006, 22:50:33 pm »
Четири дена преди цикъл се появява едно воднисто течение, после става бяло и кремообразно - незнам дали обаче е ЦС .
Лично аз по тези течения си прогнозирам кога ще ми дойде - плюс-минус от началото им  - 5-6 дни.
*
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #5 -: Юни 18, 2006, 22:53:54 pm »
:bonk:   Да бееееее...  извинявам се за глупавия въпрос :oops:  Ами не мисля че има нещо смущаващо.  То е нормолно ЦС до се променя в зависимост от промените в организма по време на овулация. Ако е обилно или с неприятна меризма тогава е знак, че нещо не е наред. Ако ти се струва неестествено наи-добре си пусни един вагинален секрет да си сигурна.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #6 -: Юни 19, 2006, 07:06:38 am »
Защото намалява прогестерона/или въобще го няма :wink: /

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #7 -: Юни 19, 2006, 09:33:45 am »
8)  Bobka инъче аз питах за преди да ти доиде мензиса то ясно, че по време на ову трябва да ти е течна и разтеглива. Абе не знам да ви кажа моятат вчера беше обилна белезникава и страшно разтеглива. Както и да е ще се види в най-скоро време какво е. А Денис какво имаш впредвид за липсата на прогестерон - я има или я няма заради тая липса :roll: .
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #8 -: Юни 19, 2006, 09:37:31 am »
8)  Bobka инъче аз питах за преди да ти доиде мензиса то ясно, че по време на ову трябва да ти е течна и разтеглива. Абе не знам да ви кажа моятат вчера беше обилна белезникава и страшно разтеглива. Както и да е ще се види в най-скоро време какво е. А Денис какво имаш впредвид за липсата на прогестерон - я има или я няма заради тая липса :roll: . И не аз лично никъде не съм прочела за възможността да е такава преди м-то :roll: сигорно за това не мога да открия отговор.
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #9 -: Юни 19, 2006, 09:52:51 am »
Денис какво искаш да кажеш с това, че намалява- че я има или я няма цс??? Бобка инъче питах за цс преди да ти доиде м-то. То е ясно, че около ову трябва да е течна и разтеглива :wink: Инъче никъде не успях да намеря отг. на тоя въпрос. На всякъде си са си посочени сандартните цс за цикъла. :roll:
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #10 -: Юни 19, 2006, 09:55:57 am »
Лелелеле извинявам се нещо ми показваше грешка ...грешка и мислих, че не изпраща постинга ми. и стана дублиране.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #11 -: Юни 19, 2006, 13:47:55 pm »
Цитат на: naha
Денис какво искаш да кажеш с това, че намалява- че я има или я няма цс??? Бобка инъче питах за цс преди да ти доиде м-то. То е ясно, че около ову трябва да е течна и разтеглива :wink: Инъче никъде не успях да намеря отг. на тоя въпрос. На всякъде си са си посочени сандартните цс за цикъла. :roll:

'Течна" ЦС преди М. - аз разбирам 2-3 дена преди М, това ли си имала предвид?
Ако е това - преди М нивата на Прогестерона падат.
Пика на прогестерона е на 7 ден след О.- след това той се понижава/ ако няма бременност/
Прогестерона е причина ЦС да стане бяла и лепкава. Когато той липсва е нормално ЦС да стане по-течна.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #12 -: Юни 19, 2006, 16:28:55 pm »
Може и да има логика, но това ще означава, че всеки месец многооо момичета имат недостик и то сериозен на прогестерон.Ще я видя тая работа. Мерси все пак.
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #13 -: Юни 19, 2006, 17:02:50 pm »
Добре а можеш ли да ми обясниш защо при бременните се забелязва течна секреция като както казваш,че тя се образува от липсата на прогестерон; при бременни има и то бая :wink:,и са с течни слузи редуващи се с гъсти. Поне при повечето защото доста народ разпитах. Инъче z22нямам си на идея защо става така и дали е нормално където и да прочета за варияциите на цс то тя е  страндартна и никъде не се споменава за спадове на прогестерон и от там втечняване.Т.е. никъде не се упоменава вариянт в които тя да е течна преди м-то. Или поне аз не намирам такъв източник.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #14 -: Юни 19, 2006, 17:22:41 pm »
аз вече ще те набия :D
искаш да се побъркаш, а и всяваш поредното семе на съмнение и у другите девойки. не стига другите симптоми, ми и слузите под микроскоп да наблюдават. стига си гледа гащите, ми ходи се попечи, я гледай какво слънце е :D
 :hug2:
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #15 -: Юни 19, 2006, 17:29:41 pm »
Мислих, че мога да задавам въпроси, които ме безпокоят. Май ще трябва да се извиня, че внасям смут в и без това напрегнатите ви цикли. А може и да съм сбъркала форума.
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #16 -: Юни 19, 2006, 17:36:46 pm »
Абе я стига сте дирели под вола теле.И на мен ми се втечнява 2-3 дена преди да ми дойде.Исъм си правила точно заради това изследване един ден преди да ми дойде М.Ами нормално си беше(в нормата)Тия дето се обясняват,че като нямало прогестерон и поради това ЦС се втечнявала са глупости.Вярно,че е по-нисък,но си го има.
Най-високата му стойност е една седмица след овулация и ако няма зародиш,който да се имплантира,започва да намалява количеството на прогестерона и да подготвя организма за идването на предстоящата м.
А за бременните е нещо друго.При тях става промяна на пх-то,лактобацилите намаляват и може би това е един вид защитна реакция на организма им да се предпазят от "разни други гадинки".
*

naha

• 1474
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #17 -: Юни 19, 2006, 17:42:23 pm »
Аз вече няма да пиша в тая тема ако искат модераторите да я заключат или да я махнат. Няма смисъл.
Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #18 -: Юни 19, 2006, 19:37:34 pm »
Цитат на: naha
Аз вече няма да пиша в тая тема ако искат модераторите да я заключат или да я махнат. Няма смисъл.

Аз пък честно казано,теб не мога да те разбера.Отваряш тема,поставяш въпрос,който те интересува ,получаваш отговори и после изведнъж нямало смисъл???? 8O  :roll:
*
Re: Имам въпрос /церв. слуз/
« Отговор #19 -: Юни 30, 2006, 18:46:20 pm »
momi4eta znaete li dali ima poblem ako цс ne se promenq ami vinagi si e bqla kremoobrazna molq pomognete :oops: :ask: :help1:

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юни 30, 2006, 21:34:37 pm от little_rabbit »