силванченце, аз май съм набедена да съм от "естественичкити", но имам питане, пие по толкова мляко защото само толкова иска, или защото толкова му даваш (или с други думи яде на поискване или ти преценяваш кога и какво да предложиш?)? също така ако му предлагаш зеленчуци, хляб и плодове на парчета не проявява интерес или не ги иска, или ти още не предлагаш храни, с които да се храни сам?
споделяла съм и друг път около мен доста деца отказаха да се хранят на около неговата възраст, освен ако не се хранят сами, затова питам.
Правя винаги 150-160 мляко с надеждата да го изпие и да иска още, но рядко става, повечето пъти пие 100-120 и спира, след 20 минути още 20-30 евентуално, не винаги.Предлагам всеки ден храна, от нашата, супи, но не иска, хляба го хвърля, банана го смачква и хвърля, даже не го и опитва, с парчето ябълка си играе, ако хапне едно плодово пюре на няколко дни, и това е, пасирани не ми ги харесва, по едно нишесте с мляко на седмица, и нищо не го съблазнява да хапне.Направо в чудо съм се видяла.Преди да хване чревния вирус поне хапваше по малко супа, попарка, каша, от нашето ядене и мляко си пиеше доста.А за периода до девети месец само мога да мечтая, ядеше по много и от всичко.
На лекарката мнението е, че всички деца имат такива периоди, и ще отмине.Но вече месец е така.
Трябва да ходим следващата седмица да пускаме кръв и урина за изследванията, които се правят на годинката, пък да видим.
За урината, ако я вземем с колектор, до колко време трябва да се занесе до лабораторията?