0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #480 -: Септември 24, 2012, 00:34:31 am »
Нещо не мога да разчета резултатите от алергиологичното изследване- към кое казахте че е чувствителен?

Даваме ли кисело мляко? преди лягане? вечер?
Има ли проблеми със стомахчето? оплаквания? храни, които да му пречат?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #481 -: Септември 24, 2012, 08:49:07 am »
Пише Cladosporium i.d. 4:2 (доколкото го разчитам), Penicillium i.d. 4:2, Гр.тревен prick тр. 4:2, Хистамин prick 12:6.
Кисело мляко яде, но не е често, преди лягане не. Ако се е случвало е било много рядко. Не трябва ли да се дава?
Не е имал проблеми със стомаха и храни, които да му пречат.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #482 -: Септември 24, 2012, 11:10:01 am »
Здравей те,Криси за пореден път с Т от снощи 38-39,след прием на Панадол или Хурофен спада.14ч сме при докторката им,но знаете,че уважавам и държа на вашето мнение и съвети.Да опиша по нагледно 10.08. Херпангина прием на 2 АБ(Клацид-5д. и Ксимебак-5д.),На 5.08.Гнойна ангина прием на Оспамокс 5 дни и вчера двайсетина дни по късно ПАК  е с Т.Пускана са само ПКК  и урина преди вече може би 2-3 седмици всичко беше ОК.
Моля Ви дайте мнения и съвети какво да го правя това детенце той мине не мине 20 дни и е болен добре,че за сега другия прескача тези болести.
Много ме притеснява и факта,че във входа ни имаше дете болно от ротавирус,не си играят заедно,НО знам ли вече.
Други симптоми освен Т за сега няма,и вчера викнах приятелка докторка и поне тогава гърлото чисто,ще видим след малко Педиатърката му какво ще каже,ако е пак АБ то това дете не знам.
*
« Отговор #483 -: Септември 24, 2012, 11:50:19 am »
Бина, направете една посявка на гърлен секрет и антибиограма.
*

бина

• 845
« Отговор #484 -: Септември 24, 2012, 15:15:56 pm »
Благодаря mimi,
сега се връщаме и мнението на докторката е,че Т е от зъби и четирите кучешки са тръгнали два от който почти пробили,щом няма други симптоми,гърло чисто няма сополи.НО аз Тома неверни нещо нещо ме човърка от вътре,в сряда на контролен и ще искам направление за посявка
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #485 -: Септември 24, 2012, 16:18:53 pm »
Пише Cladosporium i.d. 4:2 (доколкото го разчитам), Penicillium i.d. 4:2, Гр.тревен prick тр. 4:2, Хистамин prick 12:6.

Хистамина е положителната контрола те.е. алергичен е към първите 3, които си изброила. Това е големината на рекацията.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #486 -: Септември 24, 2012, 21:46:27 pm »

Хистамина е положителната контрола те.е. алергичен е към първите 3, които си изброила. Това е големината на рекацията.

Оценката на тези неща е само и във връзка със съществуващи симптоми.
И не се приема априори, и само от цифрите.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #487 -: Септември 24, 2012, 21:49:26 pm »
Кисело мляко яде, но не е често, преди лягане не. Ако се е случвало е било много рядко. Не трябва ли да се дава?
Постарайте се последното му хранене да е часове преди лягане. Леко.
Не давайте банан, ядки, шоколад с ядки, овесени ядки, елда, царевица ( кремчета на база на).
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #488 -: Септември 24, 2012, 23:43:28 pm »

Оценката на тези неща е само и във връзка със съществуващи симптоми.
И не се приема априори, и само от цифрите.
Големината на червенината имам предвид, не силата на алергията.

*
« Отговор #489 -: Септември 25, 2012, 05:47:05 am »
Моето момче е с ушна инфекция и още нещо на дробовете, което не разбрах. Изписаха му АБ - азитромицин. Ушна инфекция без АБ не минава, нали? Доктора каза 5 дни, но на мен ми се върти нещо в главата, което е казвал Бърди, че лечение с АБ от само 5 дни е неефективно. Така ли е или се бъркам нещо?
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #490 -: Септември 25, 2012, 06:07:17 am »
Ушна инфекция без АБ не минава, нали?
Не и в 21ви век. дядовците ни като са родени преди откриването на антибиотиците , пак са оцеляли :-). Това в кръга майтапа ( макар че си е така, де), но сериозно - права си, дава се антибиотик за ушна инфекция.
« Последна редакция: Септември 25, 2012, 06:09:24 am от Bobbie »

« Отговор #491 -: Септември 25, 2012, 08:01:44 am »
Моето момче е с ушна инфекция и още нещо на дробовете, което не разбрах. Изписаха му АБ - азитромицин. Ушна инфекция без АБ не минава, нали? Доктора каза 5 дни, но на мен ми се върти нещо в главата, което е казвал Бърди, че лечение с АБ от само 5 дни е неефективно. Така ли е или се бъркам нещо?

Така е, не се бъркаш. АБ се пие от 7 до 10 дни.
« Отговор #492 -: Септември 25, 2012, 11:59:09 am »
Постарайте се последното му хранене да е часове преди лягане. Леко.
Не давайте банан, ядки, шоколад с ядки, овесени ядки, елда, царевица ( кремчета на база на).

Благодаря за отговора докторе. Почти не яде посочените храни, само много рядко шоколад и банан, но ще ги спрем напълно щом трябва. Ще гледам да му давам да вечеря по-раничко. Знам, че е трудно да кажете без да видите и да проследите детето, но може би проблемите му са от алергията. Так ли да разбирам?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #493 -: Септември 25, 2012, 16:27:23 pm »

Зависи от антибиотика. Сеdакса наприемер е 5 дни. Азитромицин за възрастни ( не знам за деца) има и за 3 дни.

*
« Отговор #494 -: Септември 25, 2012, 20:10:25 pm »
Благодаря за отговорите. Повече от 5 дни няма как да му годавам, защото е измерен точно за толкова като количество, пък и щом доктора казва така, ще му повярвам. Да видим сега колко време ще влачим сополите... :(
« Отговор #495 -: Септември 25, 2012, 23:11:30 pm »

Зависи от антибиотика. Сеdакса наприемер е 5 дни. Азитромицин за възрастни ( не знам за деца) има и за 3 дни.

Боби, и аз съм чела мнението на Бърди за продължителността на приемане на аб, но ставаше въпрос за ДЕЦА. Явно има разлика. Също мисля имаше значение на колко приема дневно е изписан. Тези, които се пият в една доза на 24 часа мисля пак не бяха добро решение при малки деца.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #496 -: Септември 26, 2012, 00:25:34 am »
Боби, и аз съм чела мнението на Бърди за продължителността на приемане на аб, но ставаше въпрос за ДЕЦА. Явно има разлика. Също мисля имаше значение на колко приема дневно е изписан. Тези, които се пият в една доза на 24 часа мисля пак не бяха добро решение при малки деца.
Не знам за кой антибиотик си чела.  Антибиотика не е едно лекарство все пак. Зависи първо от самият антибиотик и второ от какво се опитваш да лекуваш с него. Това не може да по нечие мнение.  Прозиводителите си правят изследванията и казват с какви дози за кои инфекции и колко дълго. На Ивана предписаха Седакс за 5 дена и в листовката също така пишеше.  Ето специално сега проверих и за Азитромицина за деца - има 3 и 5 дневен курс - http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/22608

*
« Отговор #497 -: Септември 26, 2012, 08:26:39 am »
София е с лека хрема. От няколко приятелки съм чувала, че в такива моменти действат със сребърна вода. Но някак не смея да правя каквото и да било без лекарско мнение.
Докторе, какво е вашето мнение за сребърната вода и как се прилага?
Благодаря предварително!

*
« Отговор #498 -: Септември 26, 2012, 09:05:15 am »
Ники аз не съм ползвала сребърна вода, но мисля, че ако не помага и не вреди.
*

бина

• 845
« Отговор #499 -: Септември 26, 2012, 09:17:15 am »
Ники аз съм чувала,че е отлично средство за хрема е 10 мл физиологичен разтвор или сребърна вода с 5 капки клеева тинктура,но по колко се капе не знам,имам приятелка която го е капала,ако искаш ще я питам