Боби, дай, моля те, точната рецепта за сместа за промивка на носа. аз бих я направила.
освен това, стои въпросът с какво да се извърши самата промивка като апаратура, обаче?
Джам,тук продават една... ами направо малка лейка си е
. И с тази лейка мъжът ми си сипва в носа. Много смешно изглежда - даде $17 за тази лейка. Аз на Ивана и слагам като течността я тегля в спинцовка и впръсквам в носа около 2-3 мл, че повече не търпи. Не става толква добре, кокото при голям човек,понеже не иска да лежи, ама пак е нещо. Докторът да каже колко милилитра е най-добре, аз на око я карам. Можеш да слагаш и с някаква по-голяма пипета сигурно.
Там беше дадено количество за 240 мл и помня че го смятах колко е това на литър и така го правих, но не знаех колко е това в лъжички примерно. Затова сложих онази - по чаена лъжичка сол и сода за хляб на литър вода.
Ако не искаш лъжички, а грамаж, точният грамаж ще ти го дам по-нататък, че не мога да открия пакетчетата докато се върне мъжа ми от работа. Водата си я превари и ако я държиш повече от ден си я сложи в хладилника. Аз не бих я държала повече от 2-3 дена примерно. Но като се има предвид колко е евтино да се направи, това не би било проблем.
Докторе, САЩ също е цивилизована държава, но и тук хората си ги правят също тези неща. Както Ви казах, лекарите дори не знаят имената на нещата, които не са лекарства, а дават съвети какво да си „забъркаш“. Защо като нещо се търгува официално, да не можем да си го направим ние сами, че дори от чужбина да го поръчваме. Тук докторе търгуват официално всичко - дори има хапче сол ( 1г натриев хлорид) - дават го за да не се обезводнят маратонци примерно, вместо да има кажат да хапнат една кисела краставичка ( примерно)
понеже им е добре да направят пари от това.