Именно де
Боби , вече наистина си говорим за съвсем едно и също.
Ще онагледя с Дани, че ми е най-лесно така. Той не приема друг вид течност освен чиста вода, казваме, че течностите /каквито и да са те/при дете на неговата възраст, за денонощие е добре да бъдат - долна граница: 30-50мл. на килограм /горна граница 1,3 л. общо. Всички течности, не само чистата вода.
В случая, ако Дани пие 1,3 л. вода - няма проблем, ако пие 600мл. вода - също няма проблем, все е в "норма".
Проблем би имало евентуално, ако пие 200 мл. сок, 600мл АМ, 100мл. чай и към всичко това още 1,3л. вода примерно, защото общият обем течности става сериозно "над".
В България, /адски глупаво според мен поне/ в много примерни схеми за хранене - течностите, които поема едно дете се дават
по вид и съответни мл. за всяка от тях, вместо да се изведе един
общ обем за денонощие за всички видове течност и това обърква майките. Можеш да я видиш тази глупост и в линка на
м-и, който е документ на МЗ.
И тогава става следното: Една майка която кърми, дава сок, чай и отделно от това 240мл.чиста вода примерно, казва на друга майка, която освен чиста вода не дава друга течност на детето си, че 500, 800 мл. са твърде много. Което е вярно за първата майка, но не е вярно за втората и за нейното си дете. И оттам настава една паника, както в случая който провокира изобщо този разговор.
Затова и вчера си дадох труд, веднъж завинаги да ги изясним тези неща, да си говорим за
общо количество течности и "норми" за тях, ама колко се получи - ще видим.
бина - този тест се приема за базов и според резултата ЛЕКАР преценя дали има, или няма нужда от по-задълбочено изследване. Взимат се предвид и някакви други симптоми, ако има такива и будят тревога. Доколкото знам, при вас няма основания да ровите точно за това, но ако тоооолкова се съмняваш чак - иди при ендокринолог и си изложи опасенията пък - каквото "отсъди" той.