0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #580 -: Октомври 10, 2012, 12:26:06 pm »
Само за температурния, при първи епизод, и при липса на анамнеза за други заболявания.
Сега обърнах внимание, че гърчът не е бил температурен.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #581 -: Октомври 10, 2012, 12:30:35 pm »
Не можете да бъдете сигурни- може да е имало лека температура.
Но по принцип, нетемпературните гърчове подлежат на ЕЕГ, и всичко писано за температурните не важи за нетемпературните.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #582 -: Октомври 10, 2012, 12:37:17 pm »
Но по принцип, нетемпературните гърчове подлежат на ЕЕГ, и всичко писано за температурните не важи за нетемпературните.
В смисъл, че Ели е написала, че не е бил температурен в първото съобщение към Вас. И аз като Вас го бях прочела, че е температурен и на втори прочет виждам, че не е това, което е казала. 
Надявам се Ели да го прочете това, защото при това положение нещата малко се променят.

*
« Отговор #583 -: Октомври 10, 2012, 14:43:09 pm »
В смисъл, че Ели е написала, че не е бил температурен в първото съобщение към Вас. И аз като Вас го бях прочела, че е температурен и на втори прочет виждам, че не е това, което е казала. 
Надявам се Ели да го прочете това, защото при това положение нещата малко се променят.
Да, видях това, което сте написали впоследствие-наистина се касае за гърч без температура, макар че същата е измерена 5-10 минути след него.

« Отговор #584 -: Октомври 10, 2012, 19:13:28 pm »
Сами,при кашлица правя инхалации с физ.разтвор,помагат ни доста.Бързо да се оправя дечко!
« Отговор #585 -: Октомври 10, 2012, 20:30:26 pm »
Ели, нас много ни разпитваха какво е вечеряло детето, защото беше рано сутринта. Тезата беше, че хипогликемия може да предизвика гърч.
« Отговор #586 -: Октомври 10, 2012, 20:48:49 pm »
Дана, мерси. Не бях чувала за такава инхалация- сварява се физиологичен разтвор? Всъщност аз пробвах снощи инхалация с лайка и сода, но той много не трая. Друго май няма какво да се направи.. ще стискаме палци нощ да поспим малко повече.
При нас големия проблем се оказа, че му никнат наведнъж 3 зъба, а днес виждам се подава и четвърти - като 3 от тях са кътници  8O Знам, че доста закъсняхме с повечето зъби, но не очаквах такова бясно наваксване- никак не му е лесно на горкото  :? Днес следобед настана зверски рев- камомилата обаче мисля че помага за болката. Лошото е, че както знаете зъбоникненето скапва съвсем имунната система, та и без ясла щеше да е болен, но сега съвсем.. вече втори път за 3 седмици.
*
« Отговор #587 -: Октомври 10, 2012, 21:34:00 pm »
Чудя се дали малкия е болен  osi_10
Значи киха около 3-4 пъти на ден но почти няма секрети, а и си диша и спи свободно. Не кашля, но от време на време диша така все едно има секрети или пък храчки в гърлото и хърка, но пък не е непрекъснато. Няма температура и не е по-кисел от обикновено  :lol:
Като цяло ме притеснява това похъркване :?

« Отговор #588 -: Октомври 10, 2012, 22:37:27 pm »
Дана, мерси. Не бях чувала за такава инхалация- сварява се физиологичен разтвор? .....

О, не не.... слага се в инхалатор!!!

*
« Отговор #589 -: Октомври 10, 2012, 23:02:09 pm »
Моля, споделете някой трик за да прилъжа децата да дишат на инхалатора. Слагах си аз маската, казвах им колко е хубаво... Друг път са любопитни, а сега само гледат отдалеч и не искат.

« Отговор #590 -: Октомври 10, 2012, 23:55:43 pm »
Сами,правя инхалациите с инхалатор.
Бора,моята дъщеря/1.9г/я прилъгвам като и пускам детски филмчета и песнички.Засега номерът минава.Успех!
*
« Отговор #591 -: Октомври 11, 2012, 07:07:13 am »
Моля, споделете някой трик за да прилъжа децата да дишат на инхалатора. Слагах си аз маската, казвах им колко е хубаво... Друг път са любопитни, а сега само гледат отдалеч и не искат.

Купих инхалатор през април, защото тогава Теди направи бронхит. Намерих филмче в нета, в което детенце прави инхалация само, на себе си слагах маска, на баща и, не и не, истерия и драма. Сега отново подкашля и опитах веднъж, отново имаше истерия. Но преди два дни се видяхме със съседи, които се връщаха от инхалация в болницата на момченцето им, 1г3м. Използвах момента и започнах психо атака  :). "Виж, Вальо е бебе, а разрешава да му правят инхалация. Ти си му кака, каките са по-смели от бебетата". Седнахме с инхалатора пред компютъра, малко на сила се случиха нещата в началото, но след това видя, че няма нищо страшно и само "диша пара" и се успокои. Снощи направихме отново, започна пак с леко мрънкане, но бързо се кротна.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #592 -: Октомври 11, 2012, 07:16:03 am »
Това с инахлатора сигурно си е до дете. При нас нямаше как понеже направи астма и в първият път беше насила и беше ужасно, не искам да се сещам . Обаче после видя, че не е страшно и сега, когато има нужда, седи и си дища.
Аз и правя инхалации и през нощта докато спи и въобще не се и събужда. Може така да опитате.

*
« Отговор #593 -: Октомври 11, 2012, 09:10:53 am »
С игри учим децата си на много неща, а и в пъти по-лесно от на сила. Може нещо според възрастта да се измисли.
*
« Отговор #594 -: Октомври 11, 2012, 11:23:46 am »
Аз правя инхалациите през нощта докато спи или когато се храним и е в столчето.Но не слагам маска защото не търпи, а правя с накрайника който се полза за инхалации от разстояние.
« Отговор #595 -: Октомври 11, 2012, 11:51:18 am »
Аз правя инхалации докато се къпем. Мивката ни е доста дълбока и докато се къпят и си играят, правя и на двамата. Иначе на стол е доста по-трудно.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #596 -: Октомври 11, 2012, 11:53:49 am »

пускам филмче и си гледа,докато седи с маската.
случвало се е да иска нарочно инхалация, за да гледа филмче :)

първите няколко пъти е било насила, разбира се - с писъци и ужас - в болницата, на 2.3 годинки. нямаше как.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #597 -: Октомври 11, 2012, 15:36:29 pm »
Ние някак с думи успяхме да го убедим да пробва. Слагахме маски и на мечоците :)

А как правите инхалации докато спят? Нали на тези компресорните чашките трябва да се държат изправени, за да работят. Аз съм си го мислила тоя вариант в началото, но сега дори малко да се разсее и да наведе главата примерно, спира да пуща пара.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #598 -: Октомври 11, 2012, 16:30:30 pm »
Ние някак с думи успяхме да го убедим да пробва. Слагахме маски и на мечоците :)

А как правите инхалации докато спят? Нали на тези компресорните чашките трябва да се държат изправени, за да работят. Аз съм си го мислила тоя вариант в началото, но сега дори малко да се разсее и да наведе главата примерно, спира да пуща пара.
Ми леко се накланя настрани от лицето и става. И в болницата така правеха.

*
« Отговор #599 -: Октомври 11, 2012, 20:17:07 pm »
на ади много й помага старият трик - запарена баня, ние нямаме инхалатор, но и не е била чак толкова зле. също правя чай от босилек и мащерка. но пак да кажа само за информация, тук за кашлица при чисти дробове нищо не дават, дори специално препоръчват да НЕ се дават сиропи. след като е над годинка детето можеш да му даваш мед, казват че помагало. дано се оправи скоро.