Здравейте!
Днес повторихме изследването за Ламблиа в нашето ХЕИ. /Противно на типичните симптоми, ние имаме запек, та чак сега успяхме да свършим работата
/ Лаборантките се измъчиха да я търсят въпросната гад, но нищо не откриха. Посъветваха ме да занесем отново прясно изпражнение в Хасковското ХЕИ, защото там имали специалист паразитолог, но за съжаление бил в отпуска до 10-ти август
. Иначе лаборантките надълго и широко ме разпитваха как сме я открили и т.н., защото този паразит се срещал изключително рядко. Те от години не били виждали
Вече не знам какво да правя. Ако пусна трето изследване и то се окаже отрицателно??? Да лекуваме ли, да не лекуваме и да чакаме някакви симптоми ли? Ами ако се окаже, че наистина просто е било късмет, че сме открили първия път? Не мисля, че е добре да оставим паразита просто да си вирее в стомаха на синът ми, само защото ни харесва повече да чуем отрицателен резултат. Няма ли по-сигурен начин да се потвърди тази диагноза? От многото изчетено по въпроса си спомням, че някъде четох, че има и кръвно изследване, което показвало наличието на анти-тела. В каква лаборатория се прави?
Докторе, моля отново за съвет!
П.С: Иначе мисля, че тук в бг се намира Тинидазол точно с наименованието Фасижин
http://apteka.framar.bg/21000287/%D1%84%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-4 . За мен еднократната доза е решение на въпроса с лечението, защото все си мисля, че ще успея веднъж поне да го накарам да я приеме през устата, стига естествено да не е абсолютно противопоказно при дете на 2,5 години, което не тежи кой знае колко- може би няма 13 кг.