Аз пък съм съгласна на 100% с мнението на Мини.Вече рядко пиша,но чета редовно.Дразнещо е почти във всяка една тема да видиш как Боби едва ли не размахва пръст и дава мнение.Почти започвам да й се възхищавам,че е човек разбиращ всякаква материя.
Не "адвокатствам" на
Боби. Най-малкото, аз самата достатъчно пъти съм спорила с нея за едно, или друго и из темите и на ЛС.
Това, че някой на някого "размахва пръст" със свое изказване във форума, е най-честото и дежурно "обвинение", което аз съм чела. В някакъв момент, почти всяка от нас е била упреквана в такова поведение по повод свое мнение по някаква тема...
Докторе, разберете ме правилно, аз не искам да си чеша езика, или просто да се дразня с нея
дразни ме начина по който всичко това се изписва- все едно ми нашоква канчето постоянно и всеки пост ми крещи- не виждаш ли колко си проста, не заблуждавай околните
ми и ние деца гледаме, както се казва и ние някой неща ги изпитваме на гърба си, аз например дори на собствената си майка не позволявам по този менторски начин да ми вменява поведение към децата ми, какво остава за чужденка и непозната
Самата
mini много често се изказва по даден въпрос именно по начина, който е описала по-горе, че
Боби го прави. Познаваме се лично с нея /не сме си близки приятелки/, но пък съм приела отдавна за нея, че такъв й е изказа просто. Поради което, когато чета нещо от нея - чета по същество. Не се фиксирам в тона и конкретния й стил на писане, не се "филмирам" как ми "размахва пръст" и ми "нашоква канчето". Има случаи в които сме на едно мнение, има такива в които не сме, същото се отнася за
Боби, същото се случва и с безброй други потребители, с които си комуникирам. Убедена съм, че всеки от тези потребители когато пише нещо - го прави с идеята да бъде полезен на другите, но начинът на писане си е индивидуална особеност, въпрос на характер ако щеш.
Намирам за абсолютно излишно да се фиксираме /естествено когато са спазени правилата за ползване на форума/ в "периферията" на нечий пост вместо в същината му. И понеже сме хора и съвсем естествено имаме склонност да правим първото - си има
правила определящи кое е и кое не е допустимо, когато някой се изказва тук. Точно, за да не се стига до субективизъм от вида на: "ама на мен ми дотегна да чета еди кой си", "ама еди кой си пише в твърде много теми и все него чета", "ама еди кой си пише все едни огромни постове и това ме дразни" /например аз съм от тези
/, "ама понеже еди кой си пише тук и там, заради него н'ам колко потребители вече не пишат", "ама тонът на потребителят Х ми звучи като размахване на пръст и вменяване на нещо" и от сорта неща - има си описано точка по точка - кога, къде и как някой може да пише нещо. Или греша?
Нито критикувам
mini в момента, нито "защитавам"
Боби. Опитах да напомня само, че все пак сме възрастни хора, интелигентни и не върви да се държим като хлапета в детската градина, когато общуваме. Само
споделям мнение в момента, не "размахвам пръст", не "нашоквам канчета"
и няма да се засегна от това, че който и да било - просто не споделя тази моя позиция.