Влезах в темата за да видя обичайните позитиви и красиви снимки от д-р Бърди, а ми се напълниха очите.
Това, което е описала orchidblossom си го спомням толково ужасяващо ясно. Масло ние нямахме, с брат ми деляхме една филия хляб на две и я мажехме със сладко от баба. Не три месеца, една година беше при нас, преди зимата майка остана без работа. Наемите, чашата с ориз на която се радвахме и бунтовете, и (не се смейте) масовото пеене на някаква чалга (може би след зимата). За една година толкова бях отслабнала, че ребрата ми се брояха. Когато майка ми си намери работа ходих на пазара да продавам вместо нея, за да може да се прибере да яде. 4 клас бях.
Един от моите много близки реши, че ще се измъкне по тайни линии от беднотията, лоши хора. Остави сираче февруари месец, на рожденния ми ден.
Буца, буца ми заседна като ви четях. Затова с Канада или без просто ще се махна, защото ме е страх тази зима да не се повтори. Не мога да причиня на детето си това.
Сега ще бъдат протестите за замръзените майчински,Джам ,Само почакай.
Съмнявам се много, че това реално може да се случи. По-скоро пушачите ще излязат на протест, отколкото майките...за жалост. Майките много неща можеше да променят до сега, ама откакто има бг-мама да си изливат там негативизма и да се оплакват пред компютъра и да си мислят, че правят нещо..
Доколкото видях няма да излезат, защото няма ясни имена на хора и институции, които организират протеста. Аз не държа да ми увеличат майчинството, ще хвърлят 30 лв. и ще замажат очите. Аз искам РАБОТА. Да има облекчения за работодателите, да има облекчения, ако предлагат гъвкаво работно време и дистанционна работа. Искам условия да работя бе хора и читаво заплащане за това. Ако имам работа, позволяваща ми да се грижа за детето си и читаво заплащане ще бъда в пъти по-доволна, отколкото увеличението с 30 лв. Тази минимална сума няма да промени нищо.