0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #160 -: Август 03, 2012, 16:05:14 pm »
Ето, оригиналния Елгар Концерт, ЛСО, 1965, Джон Барбиролли, Жаклин дю Пре ( две части само)

http://www.youtube.com/watch?v=JVTe8Zm1Xrk

http://www.youtube.com/watch?v=gZt2BIbmGvw

Освен че челото тук е невъобразимо, забележете качеството и висотата на Лондонския Симфоничен Оркестър-ЛСО за мен е бил винаги с класи над Берлинската Филхармония (дори и по времето на Караян).

Апропо, Жаклин дю Пре е възможност за себе си да откриете Елгар като композитор.
« Последна редакция: Август 03, 2012, 16:18:26 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #161 -: Август 05, 2012, 03:05:37 am »
Раритет:  8O
http://www.youtube.com/watch?v=8UREqEaee3U

Дебюта на Лучано Павароти в "Бохеми", 1961. Наистина първото му оперно изпълнение и участие... .
За да добиете представа, какъв бе гласа на Павароти през 60-те.
Тенорът се включва от 1:04 и нататък.
И малко снимки... последният Велик Тенор в историята на Операта.
След месец ще се навършат 5 години от смъртта му.

Последната снимка е с Караян- известно е че поради ставни проблеми, Караян често е ходил с маратонки, както се и вижда на снимката. Съдейки по декорите и костюмите, вероятно са репетиции на "Бохеми"... или "Тоска"? ( ако това от декора е затвора, в който е затворен Каварадоси)?
Някъде... . Метрополитън?
« Последна редакция: Август 07, 2012, 13:16:20 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #162 -: Август 08, 2012, 13:09:22 pm »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #163 -: Август 08, 2012, 19:59:17 pm »
*
Sir Alec Guinness
« Отговор #164 -: Август 08, 2012, 22:58:31 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=muYb5HMG9tc

Всичката им музика е хубава на италианците :),езика е красив

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Birdie

• 11040
« Отговор #165 -: Август 08, 2012, 23:17:52 pm »
*
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #166 -: Август 08, 2012, 23:21:23 pm »
Гледам тези снимки вече няколко дена... защо все търсите кусури на децата си, не мога да разбера? защо все тази маниакална подозрителност, недоверчивост, "съмнения" ?

Тук няма толкова красиви деца, наистина... .
Има в това дете нещо специално, нещо, което някога е имало във всички нас, но постепеннно и безвъзвратно изчезва.

Апропо, да разведрим нотата- Дивата розичка блести с отсъствието си тук. Липсва ми критичния и дух, и бодро-заплашително размахания и пръст на "осъждане" и висш критически размах. Може би някъде сега се охлажда край тих морски бряг... кой знае. И ако е така- да пожелаем бирата винаги да е охладена, а мезето-вкусно.
« Последна редакция: Август 09, 2012, 01:06:55 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #167 -: Август 09, 2012, 09:27:36 am »
Гледам тези снимки вече няколко дена... защо все търсите кусури на децата си, не мога да разбера? защо все тази маниакална подозрителност, недоверчивост, "съмнения" ?
[/i]
Предполагам въпросът не се отнася само до мен, но аз да кажа за себе си.

Опитвам се да не "търся кусури" на детето, но като чета детската литература, гледам неговите връстници, а и малко по-мънички какво "могат", а той не, и започвам да ме глождат съмнения. Знам, че за всяко дете е индивидуално, и това че детето не може на дадена възраст да направи нещо, не означава проблем. Но започват да ме глождат притеснения и питам.
Предполагам ние просто се развиваме малко по-бавничко  :)

« Отговор #168 -: Август 09, 2012, 10:11:47 am »
Иванита, детенцето ти е страхотно сладурче! Миналия път като качи снимките се въздържах да спамя, но сега ще споделя и аз емоцията, с която го гледам. Да ти е жив и здрав и дано скоро навакса това, в което според теб се бави, за да му се радваш спокойна и щастлива и да не се притесняваш вече излишно!

*
« Отговор #169 -: Август 09, 2012, 10:34:35 am »
Аз да отговоря от мое име :D
Моята дъщеря се обърна на 6 м. и 9 дни от гръб по корем. До 10 навършени месеца не проявяваше никакво желание за лазене, изправяне и правене на стъпки. Аз четейки първия пост на тази тема си гледах спокойно детето :D
Да, ама хората около мен започнаха с ахкане, тюхкане и вайкане - Ама как не лази още??? И не се изправя - тц, тц, тц!!! Не може да не иска да прави крачки на тази възраст 8O и подобни изрази...
На моменти ме обземаха притеснения...
Детето след като навърши 10 месеца в рамките на 3-4 дни пролази, започна да се изправя сама и започна да прави стъпки водена за ръце. Проходи на 1 година и 20 дни :D А сега няма сила на земята, която да я спре :wink:
Това е просто една гледна точка, как от спокоен родител, хората около нас може да ни накарат да се съмняваме в развитието на децата си и да ни превърнат в параноици. Хора, които не са специалисти. Хора, които се опитват да превърнат развитието на децата ни в състезание...
Поздрав от малката ми фурия  :D

*
« Отговор #170 -: Август 09, 2012, 10:56:48 am »
Сладури  :D
А да ви кажа и от другата страна не е приятно въобще. Като родих се започна - те щом са близнаци по-късно ще започнат да се обръщат, ходят, говорят. Няма да ви кажа аз пък как се бях стресирала и проверявах всички "камъчета" описани от Доктора. За моя радост не попаднах във "филма" с късните истории, но имаше моменти, когато съм се опитвала да "помагам" в действията за възрастта - например за сядането правехме нещо като коремни  :lol: те иначе пък много се радваха на всяко наше такова занимание. Гладна стоях (буквално), за да се занимавам с тези действия... и защо? Защото "разбирачи" ми бяха втълпили, че ще се развиват по-бавно от връстниците си. Не знаели какво е "бау-бау" на 6м, е да ама знаеха какво е куче и го показваха на картинки, същата работа с котката. На "глупавата" им майка хич не и беше дошло на акъла да им говори по бебешки. Не знаеха какво е "папам", но знаеха още преди година как да използват "всъщност"  :lol:
Сега ме гледаха като изкопаемо, защото на едно кръщене моите вместо да се сбият за кутията шоколадови бонбони се наместиха на питката с мед. Каква съм лоша майка, че не давам благинки като шоколад, зрънчо и производни...
Имам ли друго дете, въобще няма да се задълбочавам толкова в това, че трябвало да седне точно на толкова месеца, трябвало да пълзи на толкова и т.н.
Пропуснах да спомена, че приказките почнаха още от преди да се родят - те ще се родят малки, ще са недоносени, недоразвити и т.н...
« Последна редакция: Август 09, 2012, 11:15:56 am от mimi26 »
« Отговор #171 -: Август 09, 2012, 13:09:40 pm »
Извадила си търпение де.... 8O

« Отговор #172 -: Август 09, 2012, 13:59:33 pm »
За първи път виждам велосипед с ремарке :D 8O 8O 8O

« Отговор #173 -: Август 09, 2012, 14:05:55 pm »
Кисела, в нашия град има един татко, който си разхожда детето в нещо като мини каляска... двуместна. Изглежда точно като ремарке :) На моя син така му светнаха очичките като я видя.... Не ми беше удобно да му изпрося едно завойче обаче :)

« Отговор #174 -: Август 09, 2012, 14:46:36 pm »
Кисела, в нашия град има един татко, който си разхожда детето в нещо като мини каляска... двуместна. Изглежда точно като ремарке :) На моя син така му светнаха очичките като я видя.... Не ми беше удобно да му изпрося едно завойче обаче :)

В Германи9я се използват масово, тези каляски :).
И аз обмислям да купя.

Нещо такова:

http://www.amazon.de/Kinderfahrradanh%C3%A4nger-FARBWAHL-Fahrradanh%C3%A4nger-Anh%C3%A4nger-Kinderanh%C3%A4nger/dp/B007VP0P02/ref=sr_1_2?s=sports&ie=UTF8&qid=1344512727&sr=1-2

*
« Отговор #175 -: Август 09, 2012, 14:47:20 pm »
А аз какво да кажа, като синът ми проходи на 1г. и 3м. без 2 дни. 2 дни преди крайния срок.  :lol: Сега ми е смешно, тогава изобщо. И най - омразния ми въпрос беше: "Ходи ли ВЕЧЕ?"
А когато бях решила на около 6 месеца, че подпиран под мишници си кръстосва краката!
Той и сега си прави почти всичко със закъснение.
Обаче,  :) имаме куче-далматин, на което казва "кака". Другите кучета са "бау-бау". И вчера му пускам "101 далматинци" анимационния филм, и той като видя Понго и закреща: "Кака, кака!" Много мило ми стана.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #176 -: Август 09, 2012, 14:55:57 pm »
Бени, аз съм фенка и на тези колелета, ама са скъпички. Холандците имат по много деца и много ги карат.

« Отговор #177 -: Август 09, 2012, 15:34:51 pm »
Бени, аз съм фенка и на тези колелета, ама са скъпички. Холандците имат по много деца и много ги карат.

Ако не са с коланчета за връзване,мойто диване е скочило!Тя и сега веднъж скочи от количката и събра очите служителките и хората в общината :balk_149:.Обаче беше с колани и увисна като прилеп с главата надолу.
После веднага ни дадоха предимство.

*
« Отговор #178 -: Август 09, 2012, 15:42:38 pm »
Не съм ги проверявала толкова обстойно, кисела, но вероятно имат колани. Моят син умира от кеф да се вози на колело и е свикнал да е закопчан.
В България ми дават повече предимство отколкото в западната част на Европа. Не знам защо. Не става въпрос за Португалия или Испания, а за Белгия, Германия, Люксембург.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #179 -: Август 09, 2012, 19:47:03 pm »
Аз исках да вземем подобно нещо, но мъжът ми реши, че било много опасно. Мисля обаче да взема и като иска да си седи у дома, аз имам нужда от раздвижване и без това. Ще ги возя по парковете не по улиците.