Аз живея вече 10 години в Германия.
Не разбирам, как може да се забравят корените, приятелите, купоните, хубавите изживявания.
Тук разбира се всичко е много по-уредено и спокойно от БГ. Но това не ме кара да спра да се чувствам чужденка..... Хората са с друг /студен/ манталитет, ще те поздравят, ще ти се усмихнат... и до там.
Един пример, миналата година бяхме в Италия, на един къмпинг, каравани, естествено беше пълно с немци. Само едно семейство италианци. С немците от далече се поздравявахме, италианците/бяха с 3 деца/ още първия ден, дойдоха да поканят Дара да играе при тях, когато мъжа ми имаше нужда от помощ - те се претекоха, без да ги е молил и без да можем да се разбираме езиково, от немските семейства наоколо, никой не се и поинтересува...
Ккакто и да е... На мене ми липсват много неща от Бг. Най-вече приятелите, езика /на мене ми е трудно да говоря на немски, натоварвам се психически/, работата, колегите /тук, така и не успях да си намеря що годе прилична работа/
Ние тук общуваваме изключително само с българи. И за тукашните растояния това не се случва често. най-вече по тел. Не бих казала, че немците са хора, много отворени към чужденците.
Това е. Лично мнение и усещане. Но не разбирам наистина как човек, роден, израсал, учил, завързал контакти в една страна, толкова бързо мпоже да забрави всичко и с омраза да говори.
П.П Д-р Бърди, Вашата омраза към България е много ясно изразена, Не знам какво Ви се е случило, но предполагам е нещо много драстично, за да Ви настрой така негативно.
Колкото до Гърция
, малко далече е от развитата Европа мисля
. По скоро, балканското има привес