отговарям на поста на Смарайди
1. Децата ми не тормозени с гърнета до 1год и 8мес, просто и за секунда не искаха да седнат, вообще нямаше начин да ги задържа на него.
2. Направих първа стъпка когато децата сами почнаха да ми казват, че имат ако.
3. Стълби качваме сами. Имам познати деца дето на 1г и 3 месеца ги качваха без никакъв проблем, при всяко дете е различно.
Дойде момент в който просто ги осетих, че са готови. Махнах памперси и почна голямото напикаване в гащи.Първия ден пълна пералня до горе, втория на половина, на трети имаше 2-3 чифта само.
Много бързо осетиха дискомфорт когато се напикаят и веднага търсиха гърне, някой път толкова бързаха да седнат на него, че сядаха с гащите на него и пикаха така
, но важно, че бяха разбрали къде е туалетната.
Памперси слагах само за нощния и следобедния сън, разходки 5-6 дена никакви.....исках да бъда сигурна, че забравили памперсите.
Още на следващия ден памперса беше сух след следобедния сън и така сме досега, проблеми нямаме, изпишкват се преди това и си спят без памперс.
Първи разходки им слагах памперси, все пак беше студено и не ми се рискуваше ако някой се изпусне, но се връщахме винаги сухи, след седмица спрях да слагам и за разходки. До момента нямаме нито веднъж напикаване навън.
Сега и да ме няма до тях, почват да ме търсят, че имали ако и знаят каква е процедурата.
Нямаше нито нерви, нито драми...всичко мина спокойно при нас