0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #580 -: Ноември 03, 2012, 18:18:23 pm »
Вчера мисля беше, шефа на бърза помощ София каза, че получавайки от   ромската махала сигнал за едно дете, отивайки се оказва, че им водят по 3-4 кой от къде го сърби за да използват идването на линейката.

Нали все се нищи майчинство, детски....Наскоро питах едно ромче 19-годишно с 4-годишно дете какво получава каза, че взема всеки месец 150 лв.помощ + детските, вероятно ще получава и енергийни през отоплителния сезон  и съжаляваше, че е минала 18 години да си оправи пломбите. След няколко дни виждам ромчето с друго момиче, това била сестра и на 16 години с 5-месечно бебе, значи и за нея важи същото......
Просто си пиша примери, аз изводите съм си ги направила - ако един човек работи на МРЗ колко трябва да се бъхти, а при тях е лежешката....

А онези в Швеция с боровинките, където ББ даде 170 000лв. да ги прибере. Някой от тез прибирайки се после пък хукнаха в Италия, там пак по тяхни разкази питам аз едно дали са заработили нещо - яли, пили, крали се едни други, едвам си дошли и сега какво щяли да ядат, че зима идвало - ще дойде пролет ще се хванат за зелено пак нанякъде.....
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #581 -: Ноември 03, 2012, 20:55:39 pm »
На база на какво тая взема 150 лева помощ?  8O






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #582 -: Ноември 03, 2012, 20:57:41 pm »
На база на какво тая взема 150 лева помощ?  8O

Е как, безработните взимат 150лв. майчинство........от тебе и от мене платени!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #583 -: Ноември 03, 2012, 21:27:19 pm »
Има, що?
щото някои хора коментират циганският проблем цивилизовано, а други само демонстритрат расисъм и нищо съшествено не казват.





« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:11:38 pm от Елфи »


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #584 -: Ноември 03, 2012, 22:01:04 pm »
Кисела, извини ме,ама как върза толкова напълно несзързваеми неща в един пост направо ти се чудя.
 
Първо - проблемите с Бъраза помощ не са ти от циганите. Разбирам, че ти се иска да има виновен, но го търсиш на грешното място. Още от както бях дете хората знаеха, че е по-бързо да викнеш такси. 87ма си паднах на главата и бях в бесъзнание с комоцио. Човекът, който ме видял и съответно после закарал до Пирогов ( да е жив и здрав), въобше не си е правил труда да чака повиканата от друг линейка, а е хванал такси и ме е закарал. до Лозенец циганска махала няма, защо я нямаше линейката навреме още тогава? Та тези проблеми не са понеже имало циганска махала и там викали, нито са от вчера. Те в Бърза помощ много добре знаят за циганската махала и колко викат и т.н. Разни бабки също викат Бърза помощ за срязано пръстче,не те чувам да се оплакваш, че затова няма линейки.  дори и тук го има това. На мен една бабка ми дойде в спешното с линейка точно със порязан пръст и нищо друго. Един дядка дойде за клизма в 3 през нощта. Тези не дърпат ли ресурси? Навсякъде ги има такива. Обаче си ги знаем, че си ги имаме и спешната помощ трябва да си ги включи в плановете,не е както сега да се е появила махалата там.
Второ - инсинуациите, че Бърза помощ отивала първо в махалата са пълна глупост. Отиват по реда на обажданията, не е като да ги викне някой и те да чакат на едно място да видят дали пък няма и от махалата да ги викнат. Тези инсинуации са най-малкото обида за работещите в Бърза помощ.

Че проблем с циганите има това е ясно, но няма общо с темата, за която говориш. Най-малкото, въпреки че голям процент от тях са безработни и много по-малък процент от от българите са,като абсолютна стойност едва ли е голяма разликата и се получава, че горе-долу еднаква бройка хора от двата етноса не внасят пари в касата. Така че проблема с този етнос си е проблем с този етнос поради масовите безработица там, но проблемите на здравеопазването не са предимно създадени от тях, понеже ако изчезнат утре всичките пак няма да е кой-знае колко по-различно положението.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:16:01 pm от Bobbie »


  
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #585 -: Ноември 03, 2012, 22:10:31 pm »
Редактирано е, предупредена е потребителката. Ползвайте бутона "информирай модератор". Модераторите не четат абсолютно всеки постинг във форума.

 Аз километричните ги чета по диагонал понякога.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:12:02 pm от Елфи »
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #586 -: Ноември 03, 2012, 22:12:10 pm »
........ако изчезнат утре всичките....

ех, чак се размечтах  :roll:


*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #587 -: Ноември 03, 2012, 22:16:58 pm »
Ама къде и как да изчезнат? Важно ми е, за да знам и джиджи ли да предупреждавам  :mrgreen:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #588 -: Ноември 03, 2012, 22:22:59 pm »
Вчера мисля беше, шефа на бърза помощ София каза, че получавайки от   ромската махала сигнал за едно дете, отивайки се оказва, че им водят по 3-4 кой от къде го сърби за да използват идването на линейката.
Хе хе хе , т.е. ползват по-малко ресурси от нас понеже са се кооперирали :-). Една линейка за трима, това ако не е далавера здраве му кажи :-).

По принцип те на калпак ползват здравната система по-малко. Нали дори коментирахме как не си водят децата на лекар  и се възмущавахме от това. Самите те не ходят много по лекари затова имат по-висока смъртност и умират по-млади понеже не правят почти никакви профилактики. От там следва и че не затлачват системата със старческите болести толкова, колкото другите хора.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:31:31 pm от Bobbie »


  
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #589 -: Ноември 03, 2012, 22:30:15 pm »
Ама къде и как да изчезнат? Важно ми е, за да знам и джиджи ли да предупреждавам  :mrgreen:

 :lol: Е, не им мисля лошото на хората. Пожелавам им просто да отидат на едно по-добро място, щото тука всички знаем, че е гадно  osi_4


*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #590 -: Ноември 03, 2012, 22:37:47 pm »
т.е. Боби, ползват бърза помощ вместо да ходят на личен лекар
  Ооо, много добре си знаят какво да искат и съвсем не са  невежи в претенциите си, пазарят се включително и при лекаря
И споко, няма да изчезнат като етнос :lol: защото правителството ще плати с пари на данъкоплатеца да ги върне :lol:

И това с безработицата съвсем не е така, ако поискаш да ги сложиш на трудов договор ще откажат по причина, че ще си загубят помощите, а те са по-сигурни от всяка работа, която като не им е кеф се самоотлъчват.

« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:39:41 pm от Тара »
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #591 -: Ноември 03, 2012, 22:39:31 pm »
На база на какво тая взема 150 лева помощ?  8O

Е как, безработните взимат 150лв. майчинство........от тебе и от мене платени!

Пете "на база", че това е българска майка, която е родила български гражданин и уж го отглежда ги взима, ама за какво ги харчи - друг въпрос. ;) Освен тези - взима и други - като социално слаба, самотна майка, също и детски надбавки ще си взима /поради нисък доход/ и енергийни помощи, от ТЕЛК някой лев ще й дадат също /често с реално основание/... Обаче не е това истинският проблем.

Истинският проблем е, че докато това дете проходи - тя вече ще е бременна със следващото и за него ще й се полага същата "помощ". Преди второто да навърши годинка - на път ще е трето, тогава и помощи за многодетна майка ще взима сигурно... И така - тази жена ще ражда докато може да ражда, поради това - доход все някакъв ще има покрай раждането на деца. Когато тя самата вече не може да ражда повече деца и да живурка благодарение на помощите дадени й за тях - вече самите й деца ще започнат да раждат, да получават помощи, после внуците и те така до безкрай. Това е бизнес. С деца!
Именно децата са "козът", който въпросните хора вадят при всеки опит да бъдат накарани да се напънат за нещо, да учат, да работят, да платят сметки, осигуровки... Те тогава казват: " не искам пък, не ме устройва, ама имам деца и ако ми спрете еди какво си - значи ми тероризирате децата и лишавате тях". Точка. И ние плащаме - те раждат, не ги гледат, живеят за тяхна сметка с поколения и това ще продължи докато ведро си бъбрим за "права" от които за някои хора - не произтичат "задължения".

И за да не скочи някой сега, че мнението ми е в посока "против раждането на деца" - нищо подобно. Нито аз, нито вие, нито нашите деца са най-голямата жертва на описания "метод на съществуване". Истинската жертва са именно децата на ей тези същите "симпатяги" - които хем живеят без право на избор и възможности за развитие, хем без нормални битови условия, хем без нормални родители до себе си.
И ако, за да няма повече деца в подобно положение се налага родителите на същите да бъдат "дискриминирани". Аз съм ЗА. Да ги "дискриминират до дупка" и да им бъде отнета всяка възможност за паразитиране за сметка на деца.
Пък тогава, че някой си пълнолетен гражданин бил искал това и онова, ама не можел да си го позволи - не ми пука грам. Както на никой не му пука за мен лично дали имам с какво да си платя тока примерно. Пък хем и аз имам дете нали..., само че не го отглеждам на бунището и не си давам майчнството за ракия и цигари.

П.П. И не, че здравната ни система ще цъфне и върже, ако гореспоментатите проблеми се решат някога.
Боби, kisela_2000 има предвид друг проблем с примера с "бърза помощ", според мен. А той е, че неосигурените лица в БГ ползват "спешните отделения" /в т.ч. и линейките на същите/, като безплатен вход към всички нива на болничната помощ. Изтръскваш се в спешното в ужасно състояние и оттам те поемат по отделенията, защото по закон - не може да ти се откаже медицинска помощ в случай на спешност. Примерно, с една възпалена жлъчка пред спукване се кюпваш там, нямат право да те оставят да си умреш от това, понеже нямаш осигуровки, отиваш в хирургията, оперират те, наблюдават те, лекуват те, накрая ти показват сметката за целия масраф и ти просто казваш: "Съжалявам нямам пари, довиждане". И другия път - пак по същата схема. Направените за теб разходи обаче - са за сметка на болницата /те затова вечно тънат в дългове/ и за сметка на всички останали дето плащат данъци и осигуровки, понеже дълговете на болниците - накрая все се покриват от бюджета /демек от нас/. Почти няма пълнолетен циганин, който да внася каквито и да било осигуровки, а за децата - пак е за държавана сметка до 18г. Т.е. от въпросната немалка група - всички ползват здравни услуги "на корем" пък никой от тях не внася и една стотинка за целта. Та хич не е "да няма значение" и "да няма връзка с темата", ако и да не е това единственият и главен проблем на системата.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #592 -: Ноември 03, 2012, 22:41:00 pm »
т.е. Боби, ползват бърза помощ вместо да ходят на личен лекар
Пак в пари не е толкова, колкото българтите позлват системата, знаеш го.

Цитат
И това с безработицата съвсем не е така, ако поискаш да ги сложиш на трудов договор ще откажат по причина, че ще си загубят помощите, а те са по-сигурни от всяка работа, която като не им е кеф се самоотлъчват.
Така е и е проблем, но не от това идват на здравеопазването основните проблеми. Просто казвам, че темата е съвсем друга, проблемите са достатъчно, че да търсим допълнителни. 


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #593 -: Ноември 03, 2012, 22:55:06 pm »
Боби, kisela_2000 има предвид друг проблем с примера с "бърза помощ", според мен. А той е, че неосигурените лица в БГ ползват "спешните отделения" /в т.ч. и линейките на същите/, като безплатен вход към всички нива на болничната помощ. Изтръскваш се в спешното в ужасно състояние и оттам те поемат по отделенията, защото по закон - не може да ти се откаже медицинска помощ в случай на спешност.
О да така е и тук е така и е голям проблем. При нас 25% не са осигурени и точно това правят. Но регистрираните безработните не са ли осигурени от държавата?


  
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #594 -: Ноември 03, 2012, 22:59:59 pm »
Боби, ето доказателство за думите на Тара:
http://www.monitor.bg/article?id=360816
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #595 -: Ноември 03, 2012, 23:13:17 pm »
Има, що?
щото някои хора коментират циганският проблем цивилизовано, а други само демонстритрат расисъм и нищо съшествено не казват.






Боби, според теб "кой е държавата"? :lol:


Всички ме разбраха Боби,само ти не.Нали не си на този хал,какво ли ти пука.И аз бях толерантна и то много,и ги жалех.Докато една нощ в 4.00 не ми светна един през прозореца с фенерче.Влязал си пича в двора да поогледа,и си свети...и решил и вътре да провери дали пък няма никой ....
Нали се сещаш,че каквото и да си хареса и вземе-аз съм го купувала.А другия пък го чакаше отвън.Еййййййй,побеснях!Не знам как не отвързах тогава овчарката,честно.После не отговарям какво щеше да се случи с братята.

Лежа си аз в майчин дом,следят ми тонове ,изследват ме(това преди термин)и една нощ приемат по спешност една,щото контракии получила в 7-ми месец.Слагат я на системи за задържане.Минават ден-два-тази с претенции.Няма ли да го вадят?Акушерката и обяснява,че са я закрепили и ще я държат до последно да се развие добре дробче...това хубаво.Излиза акушерката и познайте.Тази става,дърпа системата и я оставя да си изтича,взима си торбата и си тръгва.Не можела да чака.Тя дошла да го вадят нямало кой другите да и гледа. 8O.на 17г. с 4-та бременност
После като дойде акушерката и видя системата как си изтича и се дорева.Аз казва можех на друга жена да я сложа...толкова жени се молят за детенце и се чудят как да задържат
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 23:38:58 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #596 -: Ноември 03, 2012, 23:18:45 pm »
Боби, ето доказателство за думите на Тара:
http://www.monitor.bg/article?id=360816
четох го този случай и не знам защо не смяташ, че проблема е в Бърза помощ.


  
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #597 -: Ноември 03, 2012, 23:28:12 pm »
Боби, според теб "кой е държавата"? :lol: Или казано по друг начин - на "регистрираните безработни" откъде им идват парите за помощи и откъде държавата вади пари, за покриване на болничните им разходи? Ами нали аз и другите работещи и внасящи пари в хазната ги плащаме тези пари, да не се взимат от въздуха?! Държавата /като администрация/ само преразпределя средства, не ги генерира. ;)

Вече ти обясниха по-горе, че въпросните хора, ако изобщо работят - правят го в "сивия сектор", за да продължат да цоцат социални помощи. По същата причина, масово живеят "на семейни начала", с един и същи партньор от когото имат 5-6 и повече деца, но не сключват брак, за да не изгубят "бонус самотна майка" примерно. Не, че се длъжни да сключват брак и ние вече не го правим толкова често, но разликата е, че при тях не се прави не "по убеждение", а от интерес. Материален.
В масовия случай - просто не работят /не защото са болни и инвалидизирани/, а защото така им е по-изгодно. Пък в цялата схема - постоянното раждане на още и още деца, които те не отглеждат в нормални човешки условия - е просто "застраховка" да не ги принуди някой да спрат с това паразитиране във всички посоки.
Не само здравната система, всички системи в държавата ни се гърчат и огъват И заради начина на живот на тези хора.

Тяхното поведение създава предпоставки и дава мотив и на други /с по принцип различно мислене хора/ - да прибегнат до техните методи на заобикаляне на правилата. Ей ти го момента с "лошия пример" за това и онова, дето го бистрим по принцип отнесен за невръстните ни деца, ама същият механизъм сработва и при възрастните хора. Защо да плащам аз здравни осигуровки, като и без тях - пак ще ме лекуват? Защо да ги плащам, ако пак ще ме лекуват при мизерни условия и ако искам по-добро - трябва да си доплатя в брой? Еми за к'во са ми тия осигуровки тогава? Излишен разход само, няма как да ме накажат че не ги плащам и не плащам. Ако има чалъм да не си плащам тока и да си го ползвам без опасност да ми го спрат - ми и аз няма да го плащам, както те правят. И още примери от сорта във всякакви области мога да ти дам. Тези хора създадоха с начина си на живот такъв огромен прецедент в продънената ни държава, че става невъзможно нормалните хора да бъдат мотивирани да спазват определени правила, защото излизат пълни идиоти, които освен своите сметки - плащат и тези на "по-тарикатите". Ако зарежем конкретиката - това е опасно явление за нас като общество просто.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #598 -: Ноември 03, 2012, 23:37:14 pm »
Боби, според теб "кой е държавата"? :lol: Или казано по друг начин - на "регистрираните безработни" откъде им идват парите за помощи и откъде държавата вади пари, за покриване на болничните им разходи?
Мислъта ми е, че за всеки от тях здравната каса получава осигуровка т.е. проблема със здравната система въобще не е от тях. Парите за осигуровки им идват от други пера т.е. ако ще говорим защо за други неща в държавата няма пари, горното е логично обяснение, но точно за здравеопазването, не е проблема това, че не си получава касата парите за  тези, които лекува.

Въобще не съм тръгнала да ги защитавам и съм съгласна с което си писала, но пак казвам не беше това, за което говорехме. Разговорът тръгна от проблемите в здравната система и изведнъж се оказа, че циганите са и проблема, а сега се оказва, че за тях също и се плаща на касата. т.е. е вярно, че и да ги нямаше пак същите щяха да са си проблемите в здравната система.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 23:41:55 pm от Bobbie »


  
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #599 -: Ноември 03, 2012, 23:39:46 pm »
Ооох, пък работа има за целия китайски народ, само да се сети някой да им я измисли. Само вижте София каква е мръсна..
Искам да ви кажа, че в нашия град успяха да накарат циганите /е, не всички, но много от тях/ да работят. Елате и вижте /и ние скоро ще имаме нова бяня :lol:/- града свети :) Въпреки, че прословутия пазар всяка седмица бълва боклуци, защото никой не се сеща да си изхвърля отпадъците където си му е реда....още същият ден няма и помен от помията, която са оставили след себе си т.н. пазарджии :)
Парковете са образцови- с окосени тревички, които редовно се поливат, цветя, дръвчета....а бе приказка :) За децата постоянно се правят нови площадки за игра, детските градини са като нови- измазани, подредени, с алуминиева дограма, за децата постоянно има нови интересни играчки.... Мога много да изброявам.
През деня може да ги видите- движат се в групички от по 10-тина, облекли светлоотразителни жилетки, въоръжени с метли и чували, подкарани от белия си ръководител /на всяка такава групичка се полага по един началник, щото иначе не става- манго нали е тарикат :)/
Та така.... :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 23:41:51 pm от джиджи »