0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #480 -: Октомври 27, 2012, 00:48:49 am »
На стр.10 пише да не се дават АБ на сляпо ( или профилактика) на контактните.
А не пише че, не трябва да се тестуват изобщо!

"...In studies examining the role of antibiotic prophylaxis of household contacts of patients with GAS pharyngitis,"

"...Given the self-limited nature of GAS pharyngitis, high frequency of GAS throat carriage, limited efficacy of antibiotic prophylaxis."
Ха ха ха, ама вие верно ме провокирате. изрично за недоразбралите дали да тестваме или да не тестваме (макар здравият разум да ни казва, че ако няма да лекуваме няма и да тестваме всичко, което си носим у нас - а за лекуването без симпоми също пише, ама пак не сте чел) пише следното :
„Recommendations
....
7. Diagnostic testing or empiric treatment of asymptomatic
household contacts of patients with acute streptococcal pharyngitis
is not routinely recommended
(strong, moderate).“

Казах ви да престанете да се занимавате с мен, защото не желая този разговор, че стана за срам. Излагате се вече, вие сте лекар, а едни препоръки как се лекуват и тестват пациентите не можете да прочетете. Оставете това, ами аз ви давам страницата и вие пак  не си правите труда поне тази страница да разгледате. Ако така четете всичко през пръсти не ми е чудно защо ви липсва разбиране за основни неща от микробиолигията и защо препоръчвате на хората от форума да се тестват при положением че дори и във вашите източници пише, че това е неправилно и профилактично лечение на носителите не се прави! ( не сте разбрали- не се прави на "сляпо" лечение на вероятните носители, или на близкото и далечно обкръжение на детето, САМО въз основа на това, че са били контактни!! Това е смисъла, а не че не трябва да се лекуват контактните с ДОКАЗАН със Стреп-тест Стрептокок!)
 
>> нищо подобно! препоръчвал съм тестуване в случаите, когато на детето случайно, или по остър повод, е открит точно този вид Стрептокок. И то тестуване на лица в БЛИЗКОТО обкръжение на детето, а не изобщо лелята от пейката на детската площадка. НИКЪДЕ не съм писал, да се лекуват НА СЛЯПО, ПРОФИЛАКТИЧНО, носителите, за което и става въпрос ТУК. А само на доказаните носители, В БЛИЗКОТО обкръжение на детето, като способ за ограничаване на предаването. Освен това, повечето разговори тук, по тази тема, са се водили за затегнати, хронични случаи и проблеми,с МНОГО дълго носителство на детето, не станали ясни за лекуващия, а не за случайно, остро открита Стреп ангина. Тоест- съветвал съм хората да се тестуват, в повечето случаи тук, при сложни и заплетени проблеми, дълготрайни и нерешими. В повечето случаи... .

 Желанието ви за спор ми се струва, че  ви кара да бързате и да пишете преди да помислите, камо ли да признаете, ако не сте прав.Така изпадате  в комични ситуации, както преди няколко дена, когато в желанието си да ми оспорите нещо, стигнахте до там да опишете в сума ти редове опасността от промиването на синуси в съшият момент, в който препоръчвате на хората продукт със звучното име „изплаквач на синуси“ ( в превод). Противоречите си без да се усетите, както и сега с този линк, който не сте допрочел.
 Нямам какво повече да ви кажа, то е направо невероятно, че с лекар го водя този разговор. Казах ви да не ме закачате на тази тема, надявам се няма какво още да спорите за това.  Всички разбраха, на прост език е написано, само вие още не сте разбрал.

П.П. Като свърших, видях, че сте си дописвал в пердишните постове. Честно не ми се заниамва повече с вас и вашите безкрайни спорове. дори в това, което сте си дописал пише думичката сипмтоматичен. хайде приятен ден и си лекувайте каквото ви скимне, щом ви влече. Аргументите ви са нелогични, но в още един спор няма да ме вкарате.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 02:14:02 am от Birdie »


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #481 -: Октомври 27, 2012, 01:00:01 am »
 :wink:Пише че РУТИННО не се препоръчва. Не пише че изобщо не се препоръчва.
И Ви дадох обяснение, защо РУТИННО не го препоръчват. Както виждате и от текста- рекомендацията е >> (strong, moderate), а не (strong, high). Вие не сте разбрали ключови детайли, както се вижда, защото не разбирате тези именно детайли! Факта, че не знаят какво да препоръчат ТОЧНО, се крие именно в детайла ( strong, moderate).
Освен че, това е в контекст да не се лекуват на сляпо носителите, защото параграф ( препоръка) 7 после се дообяснява в съответния му раздел "Asymptomatic Household Contacts", към който И се отнася параграф ( препоръка) 7 от стр.10.

Другото, което още не сте разбрали е че, във всичкото, което досега съм писал, винаги съм подчертавал " в близкото обкръжение на детето", а не изобщо домашните контакти. В параграфа става въпрос за "домашни контакти" без разлика дали са в близкото обкръжение на детето, или не, и колко време дневно прекарват с детето ( нещо, на което пак съм обръщал много пъти внимание).

Освен че сте агресивни, без да имате нужните познание, опит, и да сте работили тези неща, ми приписвате "препоръки", които никога не съм давал- не става въпрос за "всякакви микроби", а за отделни неща с огромно клинично значение. Като например Пневмокок и Мораксела. И то в България, с редицата локални особености на заболеваемост, където Превенар се прави от малко време, и изобщо няма добро покритие на големите деца.
Освен това- никъде не съм препоръчвал " на сляпо" да се лекуват контактните, нито да се дава на тях "профилактика" " на сляпо".

Употребата на спринцовки за промиване на нослета, е с тежки възможни негативни последствия, и не се препоръчва. Дадох Ви доста аргументи, защо това е вредно да се прави.
Останалото си е Ваша работа... .

Нито ме касят инсинуациите и "намеците" Ви относно разни  други теми.
Ако на Вас Ви се играе на "хазарт" с ревматизма, аз нямам такова желание.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 13:38:07 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #482 -: Октомври 27, 2012, 01:06:34 am »
Употребата на спринцовки за промиване на нослета е с тежки последствия, и не се препоръчва.
Дадох Ви доста аргументи защо това е вредно да се прави.
Останалото си е Ваша работа... .
аргуметните си ги прочетете сам, пише колко е вредно да не влезне в синусите ( което може и да е така) след което следва, че тбява да се ползва изплаквач на синуси :-). ако това не ви се струва като противоречие ваша си работа.


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #483 -: Октомври 27, 2012, 01:17:33 am »
Употребата на спринцовки за промиване на нослета е с тежки последствия, и не се препоръчва.
Дадох Ви доста аргументи защо това е вредно да се прави.
Останалото си е Ваша работа... .
аргуметните си ги прочетете сам, пише колко е вредно да не влезне в синусите ( което може и да е така) след което следва, че тбява да се ползва изплаквач на синуси :-). ако това не ви се струва като противоречие ваша си работа.

Названието "Синус-Ринз" е на Американската фирма, произвеждаща го. А не е мое.
Апропо:
много популярен уред ИМЕННО в САЩ:
http://www.youtube.com/watch?v=TgmLM1aVZC0
Има десетки видео, именно от САЩ, но както се вижда, на Вас тези неща не правят впечатление, стига да има възможност да се "хапе" Д-р Бърди наляво и надясно.

От личен опит обобщавам:

* промиването на нослетата при деца е от огромно значение за предотвратяване на редица усложнения.
* ползването на спринцовки за тази цел НЕ е за препоръчване, и често води до тежки рецидивиращи отити, освен всичко друго.

Вие правете иначе, каквото Ви харесва.
Който ще ме послуша, ще ме споменава с добро :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #484 -: Октомври 27, 2012, 01:28:27 am »
Нещо, относно посявките и клиничното им значение... Боби да не се намесва с неуместни и комични "забележки" молим, освен ако няма нещо да каже по същество...

***
През 12/2011 ми доведоха момиченце на около 4г, с 8 отита за два месеца.
Всичко започнало след "старателни промивки" със спринцовки. Иначе дотогава не е имало проблеми.
Какво ми направи впечатление:

* грешна схема на ваксинация с "Превенар"- по-малко дози от нужните.
* Хиб ваксината, поставена в шествалентна ваксина, а не самостоятелна. По мои лични наблюдения, Хиб ваксината в състав на поливалентни ваксини е със значително занижена ефективност. Противно на всичко, което твърдят.
* липса на посявки ( носни и фарингеални). Все пак, такъв внезапен отит може да се дължи на масивна колонизация, все пак. Но родителите явно са на мнението на Боби, та посявките не са нужни. По-добре "Сингюлер" за 4 месеца... . Че било "алергичен" феномен детето да прави 8 отита, нищо че досега не е имало проблем изобщо.

Вкартце- от нос се изолира МАСОВО Стрептококус вириданс. В псоявки на сестричка и баща- също масово се изолира! Щамът- особено резистентен. Възрастните се излекуваха с ципрофлоксацин, а децата с комбинация- Азитромицин + Зинат.

Детето направи само един отит в следващите 4 месеца, който с "Гарамат" бе овладян. И без АБ.

Обобщавам от личен опит, и САМО за тези, желаещи да чуят нещо по-различно, но работещо

* посявките са важен помощен инструмент в решаването на заплетени клинични проблеми.
* те са също важен инструмент в решаването на произхода хронични носителства и хронична заболеваемост при децата, когато не можем да даваме безброй  на брой АБ курсове, без да се запитваме, откъде детето се заразява повторно и повторно. Или поне- кое е причината за всичко ставащо.
* посявките са ПОМОЩЕН инструмент, а не играчка. В рамките на решаването на определени задачи- например- хроничните стафилококови инфекции на кожата на при едно дете, ОСВЕН на всичко друго, може да се дължат на хронично Стаф носителство в нослетата.

Та така... . :wink:
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 01:37:30 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #485 -: Октомври 27, 2012, 01:40:45 am »
Докторе, нямям Вашите компетенции, нито тези на Боби... та да попитам като редови идиот.

Когато на моето хлапе съм му прочиствала носа с нещо - ползвам "Риномер". Като изпръскам "на празен оборот" флакона - струята мокри тавана, налягането е сериозно. Ако впръсквам същия разтвор със спринцовка - няма как да докарам налягане като от този флакон и такава сила на струята. Въпросното пръскало - масово се изписва тук, скъпо е, хвалено е и аз съм го хвалила понеже съм била доволна от ефекта му...

Питам сега. Вредно ли е да го ползвам, ако е вредно - кое не би било вредно за ползване, какво налягане е допустимото и ако има такова - кой фабричен продукт ми предлага такова "пръскало"? Капала съм физиологичен разтвор от капсулки когато беше бебе на 2-3 месеца, беше ми казано, че е добро решение...


Направо понякога - може да лудне човек от тези ваши спорове  :lol:, защото излиза, че всичко което правим и сме правили - е вредно за децата ни и всеки е с някакви аргументи по темите, а ние чисто като лаици трябва да преценяме чии са по-основателни... Лично аз - мога и да направя подобна преценка за себе си, но честно да ви кажа - просто нямам време за това най-често. :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #486 -: Октомври 27, 2012, 01:53:43 am »
Докторе, нямям Вашите компетенции, нито тези на Боби... та да попитам като редови идиот.

Когато на моето хлапе съм му прочиствала носа с нещо - ползвам "Риномер". Като изпръскам "на празен оборот" флакона - струята мокри тавана, налягането е сериозно. Ако впръсквам същия разтвор със спринцовка - няма как да докарам налягане като от този флакон и такава сила на струята. Въпросното пръскало - масово се изписва тук, скъпо е, хвалено е и аз съм го хвалила понеже съм била доволна от ефекта му...

Питам сега. Вредно ли е да го ползвам, ако е вредно - кое не би било вредно за ползване, какво налягане е допустимото и ако има такова - кой фабричен продукт ми предлага такова "пръскало"? Капала съм физиологичен разтвор от капсулки когато беше бебе на 2-3 месеца, беше ми казано, че е добро решение...


Направо понякога - може да лудне човек от тези ваши спорове  :lol:, защото излиза, че всичко което правим и сме правили - е вредно за децата ни и всеки е с някакви аргументи по темите, а ние чисто като лаици трябва да преценяме чии са по-основателни... Лично аз - мога и да направя подобна преценка за себе си, но честно да ви кажа - просто нямам време за това най-често. :(
Когато пръскате "риномер" под каква форма е струята? шпрей, нали?
По приннцип не се препоръват шпрейове под силно налягане, или със субстанции вътре в бутилката позволяващи да се постигне  такова.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 02:00:59 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #487 -: Октомври 27, 2012, 02:04:13 am »
жбрул, не само време, ами откъде знаеш, че си изчел всичко по въпроса, или както тук биха казали, че източниците ти са "правилните".

в момента чета една книга за историята на медицината, от гледна точка на разработване на лекарствата, докторе, може би сте я чували или чели, казва се taking the medicine, авторът е лекар, англичанин, син на наши познати. книгата в никакъв случай не е анти-медицина или "хипарска", просто проследява развитието на знанието ни за тялото и медицинските практити и развитието на лекарствата. еми да ти настръхне косата.
всъщност основният проблем, както винаги, се оказва в отношенията - нуждата на пациента да вярва на лекаря, че той може и знае, нуждата на лекаря да направи нещо, за да помогне на пациента. това често води до неща, които са по-опасни от самата болест. не, не казвам, че не бива да се лекуваме, казвам, че нещо, на което ние гледаме като на "обективна наука", всъщност е, както повечето неща, в които са намесени хора, дълбоко субективно. та така, става много старшно, когато не можеш да имаш доверие, а става въпрос за детето ти.

докторе, моля да ме разбере правилно, това не е насочено към вас лично, просто споделям едни размисли и страсти дето ме вълнуват от как се е родила малката.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #488 -: Октомври 27, 2012, 02:17:06 am »
Докоторе, спрей - да.

Елена, аз ако можех да съм сигурна във всичко - щях да съм Господ. Поне.  :wink:
Чета тук-там, където мога, когато имам време, нямам много време вече по обективни причини, но се старя. По чисто медицински тези - се допитвам до практикуващи специалисти, в чиято преценка имам доверие и се ползват с добро име в гилдията. Знам, че пак не е гаранция, ама...толкова мога.
Който може повече - "честито и със здраве" както се казва.

П.П. И "Риномер" излиза кофти решение, и производните му, и спринцовките и...еми кое е "добро" решение да му се не знае?!!! А освен нос колко други неща има....
Близо съм вече до идеята на онзи виц, дето един пияница казал: "Откакто прочетох за вредата от алкохола - спрях четенето".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #489 -: Октомври 27, 2012, 02:19:10 am »
жбрул, не само време, ами откъде знаеш, че си изчел всичко по въпроса, или както тук биха казали, че източниците ти са "правилните".

в момента чета една книга за историята на медицината, от гледна точка на разработване на лекарствата, докторе, може би сте я чували или чели, казва се taking the medicine, авторът е лекар, англичанин, син на наши познати. книгата в никакъв случай не е анти-медицина или "хипарска", просто проследява развитието на знанието ни за тялото и медицинските практити и развитието на лекарствата. еми да ти настръхне косата.
всъщност основният проблем, както винаги, се оказва в отношенията - нуждата на пациента да вярва на лекаря, че той може и знае, нуждата на лекаря да направи нещо, за да помогне на пациента. това често води до неща, които са по-опасни от самата болест. не, не казвам, че не бива да се лекуваме, казвам, че нещо, на което ние гледаме като на "обективна наука", всъщност е, както повечето неща, в които са намесени хора, дълбоко субективно. та така, става много старшно, когато не можеш да имаш доверие, а става въпрос за детето ти.

докторе, моля да ме разбере правилно, това не е насочено към вас лично, просто споделям едни размисли и страсти дето ме вълнуват от как се е родила малката.

Съгласен съм с Вас.
Винаги съм се приддържал към максимално консервативни подходи в употребата на лекарства. Все това повтарям и тук.. .
Особено на нови, с непознати странични ефекти, като фамозния "Сингюлер", например.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #490 -: Октомври 27, 2012, 02:23:26 am »
Докоторе, спрей - да.

Елена, аз ако можех да съм сигурна във всичко - щях да съм Господ. Поне.  :wink:
Чета тук-там, където мога, когато имам време, нямам много време вече по обективни причини, но се старя. По чисто медицински тези - се допитвам до практикуващи специалисти, в чиято преценка имам доверие и се ползват с добро име в гилдията. Знам, че пак не е гаранция, ама...толкова мога.
Който може повече - "честито и със здраве" както се казва.

П.П. И "Риномер" излиза кофти решение, и производните му, и спринцовките и...еми кое е "добро" решение да му се не знае?!!! А освен нос колко други неща има....
Близо съм вече до идеята на онзи виц, дето един пияница казал: "Откакто прочетох за вредата от алкохола - спрях четенето".
Шпрея, дори и под силно налягане е едно. Това е пулверизирана емулсия.
Докато спринцовката е струя под налягане. Огромно "фокусирано" налягане, от уред с малък отвор. Отвора на синус-ринз е2,3 пъти по-голям като диаметър, освен че бутилката е толкова мека, че ако разтвора не тече навътре свободно, просто сам си излиза навън. А със спринцовката такъв "шанс" няма... .

Кое Ви боли повече- душ от маркуч, или душ нормален, от пулверизирана вода? душ от маркуч под налягане спокойно може да Ви остави синини... .

Просто е, ще се съгласите, нали?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #491 -: Октомври 27, 2012, 02:41:06 am »
Докторе, ще ме успокои ако знам, че въпросният "Риномер" - не прецаква синусите на бебето, защото милата му майка си има "красив синузит" откакто се помни и идеята да допринасям с нещо и детето да има такива ядове някой ден - яко ме трови.

Понеже съм И мързелива твар - ако има нещо готово добро за някаква цел - не ме гони грам мерак, да правя "домашен аналог" на същото. Но...четох, четох и понеже съм некомпетентна /и го знам/ - съвсем ми стана неясно това дето го ползвам вредно ли е, не е ли. Смейте ми се, ако искате, но си го признавам и не е е срам даже.

Спрей...от спрей до спрей - има разлика, не е аерозол, механиката на впръскване  не е баш такава, ама пък е подобно и изобщо...баси филма! :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #492 -: Октомври 27, 2012, 02:43:51 am »
Не ползвайте спринцовки. Изберете шпрей с ниско налягане.
Така или иначе- детето е малко, и освен Низита, или подобно, не виждам да имате нужда от нещо повече.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #493 -: Октомври 27, 2012, 06:51:15 am »
от кога ви карам да отворим консултантска тема на Боби, ама не ме слушате значи
така поне, който не желае да я чете няма да влиза там, сега навсякъде е компетентна
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #494 -: Октомври 27, 2012, 07:03:52 am »
И аз се притесних от тези спрейове и си намерих лекарство в мека тубичка, което се капе, а не впръсква в носа. Ей така за успокоение, че не нанасям вреда, понеже не мога да преценя кое с какво налягане пръска. Пък и детето сякаш по-добре го понася...
Сега смята да си купя елекртически аспиратор за нос, защото при последната хрема направо ме заболяха гърдите да дърпам с уста. Да се надявам, че ще съм добре оборудвана за следващата хрема.

Вие хубаво коментирате къде как се живее, хубаво-лошо, мързеливи, пияни, ама на мене ми се иска в България да се живее добре, нормално добре, не луксозно добре. Не стана за нас, не стана и за децата ни, дано за внуците ни поне стане, макар, че губя вяра и надежда.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #495 -: Октомври 27, 2012, 08:37:38 am »
>> НИКЪДЕ не съм писал, да се лекуват НА СЛЯПО, ПРОФИЛАКТИЧНО, носителите, за което и става въпрос ТУК. А само на доказаните носители, В БЛИЗКОТО обкръжение на детето, като способ за ограничаване на предаването. Освен това, повечето разговори тук, по тази тема, са се водили за затегнати, хронични случаи и проблеми,с МНОГО дълго носителство на детето, не станали ясни за лекуващия, а не за случайно, остро открита Стреп ангина. Тоест- съветвал съм хората да се тестуват, в повечето случаи тук, при сложни и заплетени проблеми, дълготрайни и нерешими. В повечето случаи... .
Пак сте дописвал, но понеже разговорът вече отдавнами е писнал,  ще ви кажа само, че в линка, който сте ми дали изрично става дума за хроничното носителство и за острото и пише друго, което пак не сте чел. вероятно понеже сте прекалено зает, да пишете с червено по съобшенията ми като някаква учителка. сигурно щото като е червено вероятно е по-вярно.
Вижте докторе, аз нямам съмнение, че сте добър лекар, чела съм ви съветите, знам за какво става дума. Аз никога не съм имала никакви други сериозни разминавяния с вас, освен когато решите да лекувате здрави хора и наричате носителството им зарази а пиенето на антибиотици от тях лечение. Съжалявам, но вие нямата  разбиране какво се случва в организма с милионите колонии бактерии, когато дадете на някого антибиотик. Отказвате да приемете дори дефиницията на нормална флора, този спор вече сме го имали. Изкарвате го тук все едно аз си измислям някакви неща, а вие си тълкувате нещата като  преди 20 години. Аз нямам никаква полза да си измислям каквото и да е но вие на всичко отказвате да вярвате, дори на учебниците по медицинска микробиология. 

За спрейовете ми изопачихте думите. Не искам да говоря за спинцовки и шишенца повече. да речем, че е шипенцето от производителя. Обаче пак не ми е ясно за какво говорите.  Вие казахте, че било вредно да се промивали синусите ( а съм съгласна, че може да има вреда и затова казах,че не го правя така). Обаче продукта който препоръчвате се рекламира с това, че промива синусите. Но вие сега пак не виждате противоречие понеже ...не сте го нарекли вие така.  Така че и аз вече се обърках какво ви е становището по отношение на вредата от влизането на тази течност в синусите - ок е да влезне, ако е с по-слаба струя ли, това ли казвате? Не се заяждам искам да разбера логиката ви понеже наиситина не я схващам.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 09:32:53 am от Bobbie »


  
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #496 -: Октомври 27, 2012, 09:15:51 am »
Jbrul, риномер както съм споменавала в други теми, при нас върши добра работа. Веднъж бях купила такъв с два накрайника за определяне на силата на струята, а и бебешки има - та това ми дава надежда, че нещата са изчислени и подходящи за деца. Водата не става като спрей както със стеримар например, по-скоро е близо до синус райз.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #497 -: Октомври 27, 2012, 10:29:19 am »
Риномер не съм ползвала, но Куикс пръска доста различно от Стеримар, някак налягането е по ниско и няма такова разпръскване.
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #498 -: Октомври 27, 2012, 11:10:28 am »
Ох, и аз да задам тъп въпрос. Защо и кога им пръскате в нослетата на децата тези спрейове с вода? Като са хремави ли? Изобщо какво е целта? Питам, защото такова нещо не ползвам. Като има хрема капя капки за нос.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #499 -: Октомври 27, 2012, 13:02:14 pm »
Докторе, казвате спрейове с ниско налягане. Как да преценя кое налягане е ниско и кое високо?
Аз почиствам ежедневно нослето с капки от ампули- Маример, Тонимер, Хумер.
Когато имаме хрема и сериозни запушвания, ни изписват Стеримар спрей. Сега, Стеримара опасен ли е, налягането му ниско ли е или високо?

И между тези два Стеримара има ли разлика? На листовката и на двата пише, че са подходящи за кърмачета и малки деца.