0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #400 -: Октомври 23, 2012, 15:33:42 pm »
толкова спорове , патос и  емоция май няма в никоя друга тема...

Кисела, целият ти пост звучи много грозно, вероятно е огорчение, но да не мислиш, че ако могат "селяните" няма да си идат? Да си живеят у дома в къщи с градини, а ще дойдат в София да се гъчкат на 30кв под наем 4 човека? И от къде на къде на село пари не трябват? Пари трябват на всички и всички търсим да работим.
Абсолютно  съм съгласна !

Селяните  , изкарващи прехраната си с  пот на чело  , трудейки се и борейки се  със земята , заслужават уважение .

"Селянията " е съвсем друго ... проявява се независимо от местообитанието  :wink: и всички знаем за какво става въпрос.


*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #401 -: Октомври 23, 2012, 15:34:30 pm »
Гане, те "разпределенията" отдавна свършиха, ама "проблемите" на хората по този въпрос - край нямат.  :lol: Няма и да имат.

Българските майки, притиснати от мизерията обаче - често пропускат да забележат всички облаги, които държавата им предоставя в качеството им на такива.
Майчинство - 2 години платено и опция за още една година да си останеш у дома с детето изцяло за своя сметка, но пък защитена от уволнение в този период...не знам дали има някъде другаде. Не само в ЕС, ами и по света. Безплатно здравеопазване за децата до 18 години - също не е малък бонус.
Доколкото знам от момичетата в САЩ например, там раждаш и веднага цакаш лично за здравна застраховка на детето си, ако искаш то да има такава. Хич не е евтино при това, като знам сумите които са ми споделяли съфорумки. Държавата не ти плаща "майчинство" нито година, нито две, никакво не взимаш. Ако искаш да си стоиш в къщи с детето - моля, ама работодателят може да те уволни както си иска. Май 8 седмици /да ме коригират в данните момичетата живеещи в САЩ, ако не са точни/ е времето в което можеш безпроблемно да си с бебето у дома. Оттам нататък, или се договаряш с работодателя и си гърмиш отпуската за години напред, че още няколко месеца да бъдеш с бебето у дома, или той може да ти посочи вратата и толкова. Както се разберете и АКО се разберете. Няма такива като при нас - 3 години си "застрахован" и никой копче не може да ти каже.

Нямам против моето майчинство и детски - държавата да ги дава на моя работодател директно, пък той да ми плаща 1500лв. заплата. Но пък да е задължен да бъде толерантен към отсъствията ми за гледане на болно дете, когато се налагат. Да бъде стимулиран със същите тези пари + данъчни облекчения, за организация на работния процес с гъвкаво работно време за мен, или дори работа от къщи, когато ресорът го позволява. Както и да смятам - 1500лв. са повече от 240, 310, 500 ако щеш. Нямам против също така, при положение, че моите доходи ми позволяват да си гледам детето и без майчинство и детски - тези пари да отидат за строеж на още детски ясли и градини. Или пък при семейство, което точно в момента е затруднено финансово, някой е останал без работа, или е временно нетрудоспособен. Нека моето майчинство и това на още 5 жени с моя, или по-висок доход - да се изплатят на това семейство, докато си стъпи на краката. Нито аз ще закъсам без 240лв., нито те ще живят нормално с 240лв., ако са двама безработни с дете. Хич не държа да взимаме всички по равно защото всички имаме право на това. Да взимат реални пари тези, които имат нужда от тях в даден момент. Да знам и аз, че ако утре изпадна в такова положение - също ще бъда подпомогната реално, не символично, докато си стъпя на краката.

За kisela_2000 - моята позиция по въпроса е безразличие явно. За мен - просто е логична, но пък нито е нужно, нито нормално всички да мислим еднакво. Няма драма.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #402 -: Октомври 23, 2012, 16:29:27 pm »
"Селянията " е съвсем друго ... проявява се независимо от местообитанието  :wink: и всички знаем за какво става въпрос.
Точно така. И  ако някой случайно не знае за какво става дума ни беше демонстрирано от Кисела. Толкова просташко изказване отдавна не бях чела.

Кисела, приеми, че тези, които наричаш селяни ( а нямам съмнение, че това за теб е всеки, който не е от София) са зели моето и на много като мен местата и го преживей. Но се съмнявам, че ще  стане. Такива като теб цял живот ще си се самонавивате със собствената си злоба.  То на крива ракета и космоса и е крив.


  
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #403 -: Октомври 23, 2012, 20:14:36 pm »
А аз вече си представях Жбрул да прекопава градинка с домати, тя сега - райграс :) :lol:

Донякъде разбирам Кисела в поста й, да, неприятно е да няма места в детските градини и често децата на приятелките ми от провинцията влизат, моето не. Много е тънка темата и въобще не е за този форум, всъщност се чудя, защо модераторите не поизчистят.
Ми няма на кого да се жалвам, като не ми изнася се махам и правя планове за махане, търся резервни варианти.

Кисела, казах ти по-напред в постовете, нещо, казаха ти го и други хора, още като попита дали Зачатие би подкрепил протеста. Защо още дълбаеш и влизаш в такива грозни изказвания. Тук не е Бгмама, не е един да каже копче и всичките пеят копче, тук всеки мисли и изказва мнение, по-често аргументирано, напоследък виждам и изключения.
Пък тези, които обиди, я вземи се зачети в постовете им, когато спорят, как се изразяват и как се аргументират. Може и да научиш нещо от селяните.
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #404 -: Октомври 23, 2012, 20:22:31 pm »
:lol: аз съм търсения човек "Столичанка в повече"
...дете номер едно чака година и половина първа резерва и те така...

Преди няколко години когато все още имахме стационарен телефон,
ми се обадиха тези измамниците ...
-Добър ден!
-Добър ден!
-Вуйчо ти от провинцията се обажда?
-Кой Вуйчо!?
-Момиче ти нямаш ли роднини в провинцията!
-Ми не- казах, аз съм кореняк софиянка...
Такава "попържня" отнесох и каруцар би се изчервил!

Кисела, виж колко съм лоша, хем селянка, хем лъжа!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #405 -: Октомври 24, 2012, 01:54:46 am »
Пфу, то и аз един вуйчо да нямам, камо ли от провинцията!  :lol:

Много хитреци са се навъдили нещо.  :?

Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #406 -: Октомври 24, 2012, 09:59:36 am »

Българските майки, притиснати от мизерията обаче - често пропускат да забележат всички облаги, които държавата им предоставя в качеството им на такива.
Майчинство - 2 години платено и опция за още една година да си останеш у дома с детето изцяло за своя сметка, но пък защитена от уволнение в този период...не знам дали има някъде другаде. Не само в ЕС, ами и по света. Безплатно здравеопазване за децата до 18 години - също не е малък бонус.
 Няма драма.  :lol:


За друго беше думата,Аз нашта си паничка гледам :D.Как може толкова безразлични към всичко да сме?
Няма управия!

ти помниш ли борбата за възрастовата бариера? две шепи бяхме заинтересованите жени и се опитвах да ви уговарям една по една да се обединим, да действаме заедно...

не може да не помниш.

никой не пожела. всеки си дълбаеше сам, по своя си път, дори не поискаха да споделят информация за постигнатото от тях, та да послужи и на останалите. осигурявахме медийно време - не пожелаха да застанат пред микрофона. провеждахме публични дискусии - на тях отидоха други жени, които нямаха личен интерес.

сега какво се чудиш на липсата на интерес към протеста? същото е. причината е същата.

масово, българинът е такъв. тия дни четох някакъв цитат от Пенчо Славейков - ами и преди почти 100 години, човекът е отбелязал точно същото характерно поведение на българите.


Kak да забравя?За това ми е болно.Тогава си дадох дума,че ще стигна до края.
Шепа хора бяхме на площада днес.Нямаше никой от онези барикади и от митингите 89-та.Завиждам на испанците,гърците французите....как целия народ се дига като протестират.
Племе сме си,това е.

И сега:как не излезе една жена да каже:на мен тези пари ми стигат …Държавата добре дава,да е жива и здрава.Всички бучат тук,а на площада ги няма.И се хванаха за думата селянин,а никой не реагира на племе.

kisela_2000, да не те подминавам повторно... :lol: Ако днес нямах много по-важна работа от тази да бъда пред общината в Стара Загора за протеста - щях да отида. Щях - не защото заставам зад каузата на този протест, а защото заставам зад позицията на майките, които познавам и които са на тази позиция. Като приятел щях да отида. Но пак се връщам на нещо от друг разговор, който започна Жаси. Защо е този протест? За подаяния? За 30лв., за 50 лв...? И те ли ще ни решат финансовия проблем с отглеждането на деца? Не ме карай да влизам в темите за количките примерно и ник по ник да вадя коя мама какво бута и колко струва то и колко 30 кинта я бъркат същата тази мама. Принципен въпрос ще кажеш сигурно?
Принципно е да решим какво искаме - подаяния, или условия на живот, в които не са ни нужни подаяния. Когато се протестира за второто - пиши ме. Дотогава е баш "по гръцки" - да си протестираме за тъпотии, само защото имаме право на това, ама и на масовка даже не можем да го докараме. Те - щяха.

И като прочетох това тук просто наистина чашата преля.
Не за подаяния,а за справедливост.Защото не забравяй,че тези деца са българчетата,тук и в България.За РАЗМРЪЗЯВАНЕ на тези плащания,защото инфлацията си върви стремглаво нагоре.(така се пише блу)
Но явно е,че си заслужаваме такова отношение,щом някои от нас мислят  така.Аз Jbrul искам да попитам:Как точно гледа сина си с това майчинство?И не да съчувства на приятелки,а само да направи експеримента да живее с тях-месец,два.А да-по закон издръжката на дете от другия родител в момента е 40 лв.,и детски да сложи и да я питам до коя дата ще издържи.Защото тук много сме велики всички.
Ето това ме изкарва извън релси.Защото наистина виждам,че няма смисъл,Джам.
А иначе моите дела продължават,сигурно знаеш.Вчера мина първото заседание.И явно всеки ще се спасява поотделно.
Никой няма да ни намери работа и да ни защитава правата,Жаси.
Само последно:В Чехия платеното майчинство е под формата на 2 пакета и всяка майка избира.
За да ги ползваш трябва да си осигурен 6 месеца назад.И заплатата се смята на тази база,не 24 назад.
1.    12 седмици си получаваш заплатата на 100% като се смятат 6 преди термин(т.е.45 дни преди раждане)
До навършване на 3 години –фиксираната сума от 7800 крони.
Можеш да останеш в неплатен отпуск до навършване на 7 години.
2.      Вторият пакет е :пак 12 седмици цялата заплата(започва 45 дни преди термин),до навършване на 4 години-фиксираната сума от 3800 крони и пак може неплатено до 7 години.
След навършване на 4 години децата задължително се дават в държавни забавачки-места държавата е подсигурила.
Аз мисля ако имам второ детенце,там да раждам)
Имам един братовчед,който там се устрои(в Бърно).Ми преди плащаше 600 евро за квартира.Сега взе кредит за 20 години ,купи си жилище и вноската му е 700 евро.
За справка :1 крона=0.402 евро
Е за това говорим.Защо и тук да не изискваме,моля?
Извинявам се,че изобщо повдигнах темата за протестите .Съжалявам,че нараних хора,които не са ми виновни.Просто изказах на глас,че в София е пренаселено.
Аз повече не мисля да говоря тук за протести и за права.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #407 -: Октомври 24, 2012, 10:28:19 am »
Цитат
"...До навършване на 3 години –фиксираната сума от 7800 крони."
Това общо, за всичките години? на месец? на година?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #408 -: Октомври 24, 2012, 10:45:31 am »
Цитат
"...До навършване на 3 години –фиксираната сума от 7800 крони."
Това общо, за всичките години? на месец? на година?
За месец,Док,за 36 месеца по 7800крони,и то за всички деца.И има бум на бебета в Чехия,но има и места в градините.Това аз наричам социална държава.
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 10:47:29 am от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #409 -: Октомври 24, 2012, 10:58:55 am »
1 Евро е 2 крони? добър курс... .
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 11:44:42 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #410 -: Октомври 24, 2012, 11:02:29 am »
1 евро е около 25 чешки крони
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #411 -: Октомври 24, 2012, 11:17:44 am »
1 евро е около 25 чешки крони

права си.
http://www.forexticket-bg.com/bg/currency/converter-CZK-EUR
Моя е грешката


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #412 -: Октомври 24, 2012, 11:37:59 am »
kisela_2000, майчинството им излиза около 312 евро. Ти пробвала ли си да видиш навън колко пари ти трябват? Щото за да изпратим малкия на училище, до оня ден бяха около 1000 евро. Това са само консумативи - раница, тетрадки, моливи, блокчета за рисуване... и още хиляди други дреболии. Щото тук няма искам, не искам - дават ти списъка от училище и отиваш да пазаруваш. А знаеш ли колко пари се плаща за градина? Щото аз плащам за малката 320 евро. Така че не ми говори къде е по-добре, кой какви права има и за какво става дума. Моето майчинство е 135 евро. Ай кажи ми аз как точно да гледам дете с тия пари и после ми разправяй, че в България е зле. Там поне имаш право да вземеш 90% от заплатата си. Тука като излезеш в майчински и духаш супата. Ма иначе на приказки и на селяни сме много силни...
Изобщо си нямаш и идея даже как е света навън. Тоя казал, оня чул, това направил... Навън не е розов замък и не те чакат с отворени обятия...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #413 -: Октомври 24, 2012, 11:42:24 am »
Размразявам идва от мраз и си се пише с А права е Блу.
Ганка само първата година е 90% майчинството и само за работещите. Втората е 240лв, за неработещите 0.
Кисела те тия 24м назад не ги гледат за да ощетят нас, а да не точат пари тия, които не работят и фиктивно са назначени за 6м или пък за 6м осигуряват на максимум. Просто идеята е да не могат да манипулират и реално да вземат парите на другите.
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #414 -: Октомври 24, 2012, 11:44:58 am »
Имам идея щото ми се наложи да живея и работя в един минал период от живота си в европейска държава,споко.Знам защо се върнах,ясно ми е за какво говориш.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #415 -: Октомври 24, 2012, 11:46:54 am »
м-и, няма значение, важното е, че го има като опция това нещо.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #416 -: Октомври 24, 2012, 12:25:57 pm »
Аз се включвам само относно правописа на размразявам/замразявам.
Озни ден по телевизията мернах един ръчно направен плакат на протеста на БГ майки.
С огромни букви пишеше: ЗАМРЪЗЕНИ (еди какво си).
На брошурата(българската) на световно известните производители на бебешки храни - Semper, също надълго и нашироко се обясняваха качествата на прясно "замрЪзените" рибни продукти.
МНОГО Е ВАЖНО ДА ПИШЕМ ГРАМОТНО.
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #417 -: Октомври 24, 2012, 13:00:53 pm »
Аз се включвам само относно правописа на размразявам/замразявам.
Озни ден по телевизията мернах един ръчно направен плакат на протеста на БГ майки.
С огромни букви пишеше: ЗАМРЪЗЕНИ (еди какво си).
На брошурата(българската) на световно известните производители на бебешки храни - Semper, също надълго и нашироко се обясняваха качествата на прясно "замрЪзените" рибни продукти.
МНОГО Е ВАЖНО ДА ПИШЕМ ГРАМОТНО.

По-важното тук е,че ти по телевизията си гледала.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #418 -: Октомври 24, 2012, 15:48:33 pm »
написаното на плакати не значи, че е написано грамотно.
относно преведени брошури винаги има безкрайно много грешки в тях.
правилно е замрАзявам, размразявам и т.н.
иначе замрЪзвам, измрЪзвам и т.н.
http://vanyog.com/_new/index.php?pid=8
*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #419 -: Октомври 24, 2012, 15:55:06 pm »
kisela_2000 , явно продължаваш да четеш "отгоре-отгоре", колкото да намериш нов повод да "киселееш", но определено не осмисляш това, което четеш.
Освен това си позволяваш да ме цитираш некоректно, например следното:


Българските майки, притиснати от мизерията обаче - често пропускат да забележат всички облаги, които държавата им предоставя в качеството им на такива.
Майчинство - 2 години платено и опция за още една година да си останеш у дома с детето изцяло за своя сметка, но пък защитена от уволнение в този период...не знам дали има някъде другаде. Не само в ЕС, ами и по света. Безплатно здравеопазване за децата до 18 години - също не е малък бонус.
 Няма драма.  :lol:

Репликата ми "няма драма", която си лепнала тук, в оригиналния пост се намира на друго място и се отнася за съвсем друго нещо. И има значение, защото така както си ме "цитирала" /уж/ - променяш смисъла на казаното от мен. Ето:

За kisela_2000 - моята позиция по въпроса е безразличие явно. За мен - просто е логична, но пък нито е нужно, нито нормално всички да мислим еднакво. Няма драма.  :lol:

Така май друго се разбира, м? ;)


Принципно е да решим какво искаме - подаяния, или условия на живот, в които не са ни нужни подаяния. Когато се протестира за второто - пиши ме. Дотогава е баш "по гръцки" - да си протестираме за тъпотии, само защото имаме право на това, ама и на масовка даже не можем да го докараме. Те - щяха.

И като прочетох това тук просто наистина чашата преля.
Не за подаяния,а за справедливост.Защото не забравяй,че тези деца са българчетата,тук и в България.За РАЗМРЪЗЯВАНЕ на тези плащания,защото инфлацията си върви стремглаво нагоре.(така се пише блу)
Но явно е,че си заслужаваме такова отношение,щом някои от нас мислят  така.Аз Jbrul искам да попитам:Как точно гледа сина си с това майчинство?И не да съчувства на приятелки,а само да направи експеримента да живее с тях-месец,два.А да-по закон издръжката на дете от другия родител в момента е 40 лв.,и детски да сложи и да я питам до коя дата ще издържи.Защото тук много сме велики всички.
Ето това ме изкарва извън релси.Защото наистина виждам,че няма смисъл,Джам.

Да ти отговоря конкретно на питането kisela_2000 . Не гледам сина си с това майчинство, защото то доникъде няма да стигне, ако трябваше да го гледам с него. Не само на мен няма да стигне, на никоя от нас не стигат такива пари. И именно за това пиша аз през цялото време и именно това ти не искаш, или не можеш да разбереш. И да размразят тези плащания, и да бъдат индексирани спрямо реалната инфлация - пак няма да стигат доникъде тези пари за гледане на дете! Наистина вече не знам как да ти го напиша, че да вземеш да ме разбереш. Протестът беше именно за това - сегашните 240 лв. - да станат 310 /примерно/ и какво? Ще я закършим с 310лв, тя разликата е космическа нали... Моето лично мнение е че, дори да бъдат изпълнени тези искания - нищо няма да се промени за нас и децата ни и точно поради тази причина, лично аз не считам, че трябва да протестирам за 50лв.-100лв. повече, които нищо, ама нищо не ми решават дори да ги получа. Също така казах още в първия си пост по въпроса, че независимо дали споделям смислеността на исканията в този протест - бих отишла на него, като подкрепа на други майки, които виждат смисъл в него. Просто във въпросния ден и време имах много по-важна работа, от която пряко зависи отглеждането на детето ми, та не мога да се извинявам сега на когото и да било, че съм поставила на първо място него, а не кауза, в която дори не вярвам и в конкретния случай - намирам за безсмислена дори.

Не знам къде си прочела, че "съчувствам на приятелки", нито ми е ясно пък за какво точно трябва да им съчувствам според теб.  8O Издръжката от другия родител, при развод /ако това имаш предвид, че не става ясно/ е на база доходите на същия, взет една година назад. Няма фиксирана сума - 40лв., или 80лв. Отделно, че при развод по взаимно съгласие, издръжката може да бъде произволна сума, договорена със споразумение между двамата родители, което споразумение е неделима част от решението за развод. Също така, ако този родител се ослуша и не плаща договорената издръжка, дори не се налага да заведеш дело и да го съдиш, а само се вади изпълнителен лист и неплащаните суми се събират принудително, бързо и в едно с дължимите лихви за периода в който не са ти изплащани. Разбирай, че може съдия-изпълнител да влезе в дома му и да му опише имуществото, ако трябва и то да се продаде, за да изплати задълженията си към детето.

Ако пък този родител още при развода успее да измишкува нещо и да скрие доходи, или пък наистина е зле финансово, безработен и пр., поради което съдът ще не ще присъжда ей такава издръжка за детето каквато споменаваш...
Та ей тука идва мястото за мерките, за които аз пиша - пък ти си възмутена. А именно - да има мегдан за реално подпомагане, с адекватни суми на една майка изпаднала в такова положение. За нея - едно 1000лв. майчинство, защото е самотна, безработна и с малко дете на ръце. Пък за някоя като мен, дето има достатъчно доход да си гледа детето и без държавна помощ - нула лева майчинство. Ама ако утре аз изпадна в ситуация като описаната - и за мен да има 1000лв. да си гледам детето нормално, докато си стъпя на краката. Това, за което се протестира сега е много различно - на всички ни, ей така на общо основание да се дават едни за нищо нестигащи суми, без оглед на кого му трябват, на кого не. Щото така било "справедливо". Понеже аз пък да ти кажа, имам бая познати, които също бяха на протеста и се пенят за 30, 50, 100лв. и си ги търсят като наследство дето има една дума, а реално - майчинството сега са им джобните за седмица дето ги оставят по кафенета само. И като ги питам защо протестират - отговорът е, че "нямало значение дали им трябват тези пари, те си имали право на тях".

И в "нашата паничка" мила ми kisela_2000 е точно това проблемът. Уникалното самогъзничество и съвършения непукизъм за "общността", желанието ти лично да не си "по-ахмак" от другите и липсата на грам мисъл и обективна преценка кое би било по-добре за всички ни като цяло, а не лично за твоя собствен задник и как да не се прецакаш случайно. И да, аз бих подкрепила с две ръце протест за промени в посоката, която описвам.

Със сигурност - на велика не се правя, защото не съм. Аз съм съвсем нормална жена, само че не съм некоректна и полагам усилия да бъда обективна в преценките си за всичко. И като казвам, че нямам против лично аз да не получавам помощ от държавата, когато тя не ми е необходима, знам защо го казвам. Със сигурност не защото "заемам поза на величие" ;) Казвам го, защото имам приятелка от форума, която не си е купила едни нови гащи откакто е забременяла и чието семейство наистина търпи сериозни лишения вече 3-а година само и само за детето да има всичко. И ако ще се помага на майките - намирам за уместно да се дават някакви реални пари на майка, като тази за която споменавам, а не да се хвърлят дребни суми "на калпак" за всяка от нас, понеже всички сме родили и "да няма дискриминация" един вид. Пък, че накрая никой реално не е подпомогнат - подробности. Поне според теб.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!