0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #180 -: Август 10, 2012, 01:21:39 am »
Аз исках да вземем подобно нещо, но мъжът ми реши, че било много опасно. Мисля обаче да взема и като иска да си седи у дома, аз имам нужда от раздвижване и без това. Ще ги возя по парковете не по улиците.

Не слушай мъжа си, децата ще си умрат от кеф ;)

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #181 -: Август 10, 2012, 01:27:44 am »
Аз исках да вземем подобно нещо, но мъжът ми реши, че било много опасно. Мисля обаче да взема и като иска да си седи у дома, аз имам нужда от раздвижване и без това. Ще ги возя по парковете не по улиците.

"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #182 -: Август 10, 2012, 05:42:52 am »

:-) хе хе браво джиджи - и аз не мисля да го слушам.

П.П. извинявам се за малката буква д, нещо ми стана с буквата д и сега я слагам като съм я копирала от друго място, че на клавиатурата не работи.

*
« Отговор #183 -: Август 10, 2012, 08:37:25 am »
Аз тук във Варна съм виждала такова:

само, че май по-широчко, защото вътре седяха близначета. Много готино ми се стори, но доколкото разбрах са доста скъпи.
*
« Отговор #184 -: Август 10, 2012, 23:33:34 pm »
мен ми се струва опасно, особено тези, при които детето е отзад, но аз не съм колоездач, така че не се броя. моят мъж отказа да вземем на детето колело, та още съм му намръщена по темата, щото нямало място вкъщи (което е така де, ама)...
по повод "закъсненията" сега съм се вкрала в едни все още тихи филми, че дъщеря ми е на 15 месеца почти, пък не е проговорила. като кажа, ама тя има два езика да подреди в главата си и затова се "бави", ми се казва "не е задължително". абсолютно всичко разбира, казва "дай" (основно защото това е най-често употребяваната от мен дума, опитвайки се да й взема поредния телефон от ръката), има дума за вода, понякога казва by-by и ало-ало, като ни види да говорим по телефона. та нямам притеснения, че не е умна, но както мими казва, като те попитат ама тя ....вече? искаш не искаш се вкисваш.
*
« Отговор #185 -: Август 10, 2012, 23:54:00 pm »
мими, това същото или подобно го е показала Албена. В амазон ги има и не са чак толкова скъпи. Зависи от типа, разбира се.

Елена, синът ми е с три и започна да говори на 2 години. Излишно е да се притесняваш.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #186 -: Август 11, 2012, 05:50:59 am »
Елена , Ивана започна да говори когато беше почти на 2г. когато отидохме в България за 3 седмици. Аз мисля, че е понеже изведнъж и се заговори само на един език и се елиминира объркването. Сега говори предимно на български въпреки че е по 8 часа на ден на градина. Избрала си е някои думи да казва на английски и някои ( повечето) на български. И си превежа в главата автоматично- примерно като и кажеш на каже чао ( казваш го на бъгларски) и тя кава бай-бай или да си донесе обувките и тя казва туу(shoe).   Прави и смесени изречения , казва примерно „имми туу“, което значи дай ми обувката ( от give me обувката :-) ). Абе още е доста объркано детето, но пък идеално си разбира и двата езика. Така че мисля, че си струва това че проговарят малко по-бавно. Андреа също не говори още. Лекарката ме питаше дали не казвала една-две думи -ми не казва. Но като гледам какво прави, може дори да е малко по-напред от кака си в разбирането, ще видим. Тя от много малка тръгна на ясла - на 2 месеца, докато Ивана си беше в къщи 8 месеца и само български е слушала.
« Последна редакция: Август 11, 2012, 05:53:57 am от Bobbie »

*
« Отговор #187 -: Август 12, 2012, 14:23:38 pm »
боби, блу скай, хубаво е да чуя как върви при вас. мисля, че за ади объркването е още по-голямо защото и в къщи се говори на два езика, тъй като ние с мъжа ми говорим на английски, а пък аз си й говоря на български. ще я видим, но както казва боби, тя разбира абсолютно всичко, дори според мен има възможност за малко по-абстрактни неща като чувство за хумор и тн. но аз мисля, че повечето бебета го имат, ама хората, които мерят детското развитие или те самите са оперирани, или не го виждат. а пък и аз не съм от тези майки дето си "учат" децата на думички. ще ги видим, сигурна съм, че е съвсем добре в развитието си, мисля също, че нямам търпение да можем да си говорим с думички
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #188 -: Август 12, 2012, 21:20:26 pm »
Опа, аз съм се объркала със смесените изречения. Исках да кажа, че прави смесени изречения от двата езика - примерно „ими пака“ ( give me капака) или look лата (виж колата) :-). дори смесени думи измисля, започва на английски и свърша с българско окончание. Например тапай е спри = stop it ( tapp it) + българското накрая. Абе голяма смехория е.  А думите и нямат нищо общо с истинсктите думи и без това. Примерно „пала“ е вода, което на никой от 3те езика, на които и се говори ( 3тия е испански и от него също разбира малко) не звучи така,а сама си го е измислила не знам от къде. А вчера си поиска геве и тилили ( кренвирш и сирене ) :-). Аз глеам да ги записвам, че скоро няма да е така а е такъв майтап. 

« Отговор #189 -: Август 13, 2012, 15:14:11 pm »
Милена Славова возеше Куини с такова колело с ремарке из Южният парк. На мен ми изглеждаше доста удобно.
*
« Отговор #190 -: Август 13, 2012, 19:21:17 pm »
о, боби, записвай, виж колко е изобретателна. ади е на дай да, което е дай вода, а ако смени ударението е просто дай, дай, дай,.... :lol:. нещо май съм поспихнала напоследък, ама ей така като едни мили хора ми кажат, абе споко, то и при нас е така, ми просветва. да са живи и здрави децата, ако се замислим какво богатство е това да ползват два, три езика преди да са отишли на училище, супер е.
*
« Отговор #191 -: Август 13, 2012, 22:01:30 pm »
Ели, ако Ади казва "Дай да" то, това си е изречение, пък ти се тревожиш!!!  :D

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #192 -: Август 14, 2012, 21:25:26 pm »
смарайди, напълно си права, мерси, хич не се бях и сетила, то като те хлопне лудостта по главата и си губиш способността за мислене.  :D
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #193 -: Август 19, 2012, 22:42:20 pm »
За съжаление съм офф за няколко седмици ( вероятно до края на Август).
« Последна редакция: Август 19, 2012, 23:18:21 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #194 -: Август 20, 2012, 00:27:57 am »
Приятна почивка, докторе!
Дано взаимно се намерим в добро здраве след това :)

*
« Отговор #195 -: Август 29, 2012, 20:19:45 pm »
и ние бяхме офф, но искам да ви се похваля - макар, че вероятно ще предизвикам доста критики - водихме дъщеря ми на джаз клуб, всички бяха притеснени - ще й се шумно, няма да изкара два часа на едно място, даже аз се панирах като отидох и видях, колко е малко пространството и аз както винаги не носех играчки за нея, а ако иска да щъка?

слушахме биг бенд - 12 човека - класически биг бенд парчета и малко тяхна авторска музика - ади беше абсолютно възхитена и възхитителна. докато не ни донесоха храната само седеше, гушната слушаше и отвреме на време тактуваше. после започна да си играе с приборите и да хапва, но очевидно обръщаше внимание повече на музиката.

страшно ми беше хубаво, че можем да споделим това с нея. за съжаление няма да можем да я водим по много такива места, защото в англия и в бг, вероятно няма да ме пуснат с нея вътре, но там хората бяха изключително приятелски настроени, предлагаха специална храна за нея (сладолед :)) и се спираха да си говорят с нея. прекрасно преживяване беше.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #196 -: Август 29, 2012, 21:04:33 pm »
Защо dа не те пуснат в Англия или в България?

*
« Отговор #197 -: Август 29, 2012, 21:11:33 pm »
ми не знам, в интерес на истината не съм пробвала, но очаквах поне да се учудят или нещо такова, на никого окото му не мигна. естествено много помага това, че вече никъде не се пуши и тн, но досега не съм виждала дори поотраснали деца на такива места, а според мен те много се забавляват.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #198 -: Август 29, 2012, 22:11:09 pm »
а това къdе е било, в коя dържава?

*
« Отговор #199 -: Август 30, 2012, 00:27:53 am »
аржентина, много топли хора, никакво разбиране за граници - идват пипат я, гушкат я, и тн. не са и чували за столчета за деца, даже едни хора си свалиха столчето за детето, за да ни закарат до някъде, изправи ми се косата. да намериш кола с работещи задни колани си беше празник.  но усещането е много приятно, вървиш по улицата и както каза мъжът ми, който е от там, хора, от които ще те е страх по тъмно, се разтапят и й се усмихват.