Пипилотка, аз също мисля, че няма смисъл. Преди месец взех сушилня, когато се преместих с децата при свекървата. Сушилнята е евтина, клас Б, на BEKO за 7 кг. Аз ползвам поне по 5 пъти в седмицата и свеки си я ползва поне 2 пъти, та общо взето почти всеки ден си е ползвана.. Цялото скачане на тока с това, че 3ма човека повече сме дошли да живеем тук е 15лв, та предполагам, че сушилнята само е нещо нищожно. Това за цялата сушилня общо пак е повече от 2-3 години да станат 300лв. Имай предвид, че това е сушилня с по-нисък клас икономичност от тези, които сравняваш, така че предполагам, че твоята клас А ще отнеме 300 лв на сигурно 4 години, а пък разликата между двата класа сигурно няма да ги наваксаш и 10 години
. След 10 години ще си вземеш нова и ще имаш (образно казано, де) 300 лв в аванс за нея
. Та виждаш, че няма сметка и не си струва да даваш повече само заради това.
Както са казали по-горе, има значение и пералнята. До преди 10 дена имах и по-малка пералня за 5кг и 1000 оборота, та перях и сушах почти всеки ден и сушенето отнемаше по-дълго. Сега съм с 8кг и 1200 обо общо взето ми суши цялата пералня за около 1 час. Пускам ги на програмата за лесно гладене, че да не трябва да ги тупкам преди да ги сложа в сушилнята и да не гладя после.
За гладенето - в последните 20 години съм гладила не повече от 5-6 пъти
П.П. Друг е въпроса, че бих предпочела да имам 20 годишна сушилня правена за американския пазар, най-скапаната, за която се сещам, пред чисто ново Миеле правено за Европа, ама това е друг разговор
. Поне едно е сигурно - тази сушилня убива всичко , такава висока температура развива, че всичко санитаризира. Не съм очаквала, че така яко загрява.